18 yaş üstü herkesin yardımına ihtiyacım var

Eftelya #1570855 
Merhaba ölçek uyarlama çalışmamız için linkte yer alan ölçekleri doldurup katkıda bulunursanız çok seviniriz. En fazla 5 dakikanızı alacaktır.

forms.gle

Booking kodu olan var mı

regina phalange #1570854 
Paylaşabilirseniz çok sevinirim teşekkürler

Tarabya - Ataşehir arası toplu taşıma tarifiw

mehmetkaya1735 #1570853 
Tarabya’dayım. M2 hacıosman - yenikapı metroya (hacıosman durağına yakınım)

Yarın, trio düğün salonunun oraya gitmem lazım, ataşehirde imiş.

Adresi: mustafa kemal mahallesi. 3004. Cadde. No:16 ataşehir. Anadolu yakasını hiç bilemiyorum ama burası watergarden’a 900 metreymiş.

Şimdi: yürüme sorunum yok. Hatta çok severim. Hacıosman’dan oraya toplu taşıma ağıyla nasıl giderim? Yürüyebilirim, arada ufak mesafede taksiye de binebilirim. Hepsi olur.

Teşekkürler.
(7) 

Çok kaşınıyorum - vol 2

hayirsiz #1570852 
www.eksiduyuru.com

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce burada bir duyuru açmıştım, vücudum çok kaşınıyordu, 4-5 ay sonra kendiliğinden geçmişti.

Kasım ayının başından beri yine çok kaşınıyorum. Vücudumun her santimetrekaresi kaşınıyor, o kadar kaşınıyorum ki uykudan uyanıyorum. Kafam, kolum, bacağım, her yerim kaşınıyor.

- Sigara, alkol, uyuşturucu kullanmıyorum.
- Yediğim yiyeceklerde hiçbir değişiklik yapmadım.
- Annemde tiroit düşüklüğü, babamda şeker hastalığı var. Kendi şekerimi birkaç defa ölçtüm, hep normal aralıkta çıkıyor.
- Hayatımda hiç stres yok. Sıfır.
- Sık sık duş alırım.

Geçen yıl dermatoloğa gitmiştim, alerji ilacı gibi bir şeyler vermişti, ilaçlar hiçbir işe yaramamıştı. Bu hafta başka bir doktora gideceğim. Ancak yeniden buraya sorayım dedim.

Sizce neden olabilir?

Fikirlerinizi bekliyorum.
(3) 

ChatGPT ile sıfırdan web sitesi oluşturulabilir mi?

harmanyeri #1570851 
Merhabalar

Kodlama bilmeyen biri, Frontend'de HTML, CSS, JavaScript kullanılacak, backend'de PHP yada Node.js kullanılabilecek interaktif bir websitesini ChatGPT 4 ile oluşturabilir mi?

Buna benzer deneyimlere şahit oldunuz mu?

Bu yolda önerileriniz olur mu?
Teşekkür ederim:)
(5) 

dış pencere pervazının oradan içerdeki mermer pervaza su sızıyor

günaha davet #1570850 
şiddetli yağmur yağınca oluyor, pvc pencere sadece 4 yıllık, pratik bir çözüm var mı arkadaşlar? silikon tabancam yok, kullanmayı da bilmiyorum. nasıl yapalım da dışarıdan gelen suyu engelleyelim. teknik bilgim çok zayıf. basit bir çözüme ihityacım var.
(1) 

Türkiyede Euro bazında enflasyonu hesaplayabilir miyim

regina phalange #1570849 
Yoksa bu dediğim kur artışına mı denk geliyor?
(1) 

valeye verilen arabada tıkırtı sesi

feldspar #1570847 
2020 otomatik 1.0 polo aracı valeye vermiştim bugün. geri aldığımda ilk kalkışta daha önce duymadığım bi tıkırtı duydum. sanki bi parça takılıyor gibi bir sesti. sonra düzeldi. 1-2 saat sonra seyir halindeyken bir uyarı çıktı. tam okuyamadım ama parkla alakalı bir şeydi. 2-3 saniye sonra ana ekrandan gitti. yaşadığım şey hakkında fikri olan var mı? nefret ediyorum valeye anahtar bırakma olayından. bazıları kendi malı olmadığı için hayvan gibi sürüyor.
(1) 

UK vizesi-banka hesap dökümü

kojonotsuki #1570846 
UK vizesine başvurdum. Tüm seyahati sponsor karşılayacak diye sponsora ilişkin bilgileri sundum, sponsorun 3 aylık banka hesap dökümü dahil olmak üzere.

Şimdi ise, “ben kendi banka hesap dökümümü sunmadım diye beni reddederler mi?” diye sorular dolanıyo kafamda. Ne diyorsunuz?

Formasyon bire bir ders olayları nasıl oluyor?

havadakarada #1570845 
En son alanınca devlet verecek deniyordu kontrole etmeyeli o da değişmiş. Sertifika almak gerekiyormuş. Peki bi yüz yüze ders kısmı nasıl oluyor? Mesela, beden eğitimi öğretmenliği için formasyon almak istiyoruz. Bir sınıfa girip ders anlatıyor muyuz formasyonda? Bu bir devlet okulundaki sınıf mı yoksa göstermelik mir sınıf mı?
(4) 

Köye yapı ruhsatı gerekmeden ev yapmak mümkün müdür?

RaZeus #1570844 
Merhaba, arsamız köy yerleşik alanında geçiyor. Plansız alanlar imar yönetmeliğine göre yapı ruhsatı gerekmeden ev yapabileceğim yazıyor. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Nasıl bir yol izlemeliyim?
(4) 

Pasaportumdaki giriş çıkışlar ve ABD vizesi

nefertarii #1570843 
Merhabalar,

Bayağı bir kafa karışıklığı yaşıyorum da size danışayım dedim.

Şimdi benim 2 pasaportum var biri 2031’e biri 2033’e kadar geçerli. 2031’e kadar geçerli olanda; AB üyeleri, Karadağ, Bosna ve geçen sene ve bu sene turla gittiğim Ürdün ve Lübnan damgaları var; diğeri bomboş.

Diğerini esasen İsrail vizesi için almıştım; sonra ABD vizesine başvururum dedim filan ama İsrail yalan oldu gördüğünüz gibi.

Her neyse, şimdi İngiltere, ABD ve Kanada vizesi için hangi pasaportu vermeliyim sizce? Yani en azından AB’ye giriş çıkış pozitif etki olur diye düşünüyorum ama bir yandan da Ürdün ve Lübnan var ve son olaylardan sonra negatif bir etkisi olur mu diye de düşünüyorum?

Siz ne önerirsiniz?
(7) 

Bosna Savaşı dönemi-Akp

Bir ben var benden şurada #1570840 
Bu dönemde eğer Akp bugünkü gibi iktidar olsaydı, bugün yaptığı gibi oradaki müslüman halkı da Türkiye'ye getirir miydi sizce, yoksa bu ayrıcalık sadece Orta doğu müslümanları için mi olurdu?
(1) 

korumalı gelmeyen telefonu iade edip etmemek

antheros #1570838 
Daha önce telefon aldığımızda telefon kutu içerisinde telefonu bir nevi darbelere karşı tamponlayan hava dolu iki şeffaf poşetle gelmişti.

Daha sonra başka bir yerden telefon aldığımızda telefon orta boy bir zarfın içerisinde herhangi bir koruma olmadan gönderilmiş. Paketin üzerinde içerisinde hassas bir ürün veya telefon olduğuna dair hiçbir ibare yok. Telefonun kutusunu açmadan da hehangi bir hasar olup olmadığını bilemiyoruz. Açınca da iade edilemiyor.
Kargocuların zaman zaman ürünleri nasıl kötü taşıdıklarının videolarını düşününce telefonu açıp açmamakta tereddüt ettik.

Siz bu durumda hiç risk almayıp ürünü iade mi edersiniz, yoksa kullanır mısınız?

yine bir ps5 fifa 23 sorusu

kibritsuyu #1570837 
oğlum oturdu, üç büyük takımın bütün yeni sezon transferlerini + yabancı takımlarda oynayan tanınmış birkaç yabancı oyuncunun transferini tek tek yaptı. üç büyük takımı güncel hale getirdi.

lakin fifa'yı sadece kendi oturumundan açarsa güncel hali çıkıyor. ben kendi oturumumdan girersem eski hali aynen duruyor. çocuk bu sabah benim oturumumdan açmış da eski halini görünce bi ağlamaklı oldu, o kadar uğraştım boşa gitti diye, öyle keşfettik zaten kendi oturumundan açınca çıktığını.

soru basit. bunu sabit hale getirebilir miyiz, veya benim kendi oturumuma kopyalayabilir miyiz?

her oturum için bütün işlemleri tek tek baştan yapmak gerekmiyordur umarım?
(2) 

Efsane Kasım indirim avantajları

JackDanielSparroww #1570832 
Özellikle erkekler için avantajli olarak aldığınız ürün var mı ?
Genel tavsiyede olur. Ben göremedim hiç.
(10) 

Dolap montajı zor mu

dissendium #1570831 
Merhaba. İnternetten dolap almak istiyorum. Montajında çok sorun yaşar mıyım? Daha önce masa almıştım. 1 2 saatte montajını yapmıştım. Dolap bir seviye daha zor geliyor. Küçük bir dolap değil. Dolap montajı yapmış olan var mı?

iphone için fotoğraf filtre uygulamaları

m e b #1570830 
merhaba.
ios için kullandığınız ve sevdiğiniz lightroom preset'leri içeren ya da daha sanatsal/zarif filtreleri olan ücretsiz ya da makul ücretli programlar var mı?

daha önce sordum ama yanıt alamadığım için tekrar paylaşıyorum.
(2) 

MacBook termal macun

1195 #1570829 
Ekim 2017'den beri MacBook Air early 2015 kullanıyorum. O Zamandan beri sadece 2019 gibi pil değişimi için servis gördü. Bu yüzden pil değişiminden de termal macun değiştiğini düşünmüyorum.

Sizce şu an yenilemeli miyim? cogu forumda öyle sıcaktan falan kapanmadıkça hiç bulaşmayın diyor. pek anlamadım
(3) 

bu aralar en çok dikkatinizi çeken/beğendiğiniz erkek parfümleri nelerdir?

alt4y #1570827 
bazılar bu işin gerçekten ustası. evet cevapları alalım arkadaşlar.en beğendiğiniz kışlık ya da ofis içinde sıkılabilecek parfümler neler?
bugün 1 tane alacağım.
(8) 

biriktirmek & gezmek

kondansator #1570826 
selamlar, malum günümüzde bugün almadığımız ürün/hizmetleri yarın hiç alamayacak duruma düşüyoruz. her geçen gün daha da zorlaşıyor. üç beş altın, döviz var, kira ödemiyoruz, araç da var. şimdi birikim yapıp kenara atmak mı yoksa en azından yılda bir yurtdışı tatili mi? bir yandan biriktirelim kenarda para kalsın diyoruz, bir yandan da gezip tozma imkanlarını göz ardı ediyoruz. gün geçtikçe de bu gezi planları daha masraflı ve ulaşması güç bir hal alıyoruz. siz nasıl bakıyorsunuz bu konularda, bir daha mı geleceğim dünyaya diyip geziyor musunuz? yoksa birikim odaklı mı yaşıyorsunuz?
(3) 

Fiber internet hangi modem

gece abisi #1570822 
Fiber geçecem de modemi farklı oluyormuş. Turk net ten mi alayım telekomdan farketmez mi kendim mi alayım? Ucuzu pahalıdır kullanırken farkeder mi?
(1) 

küçük boy çizimi veya fotoğrafı nasıl 50x70 vb tuvale çizebilirim hatasız

the sound and the fury #1570821 
arkadaşlar hata payı olmadan resmi büyük nasıl çizebilirim. projeksiyon cihazları pahalı yazıcım da yok.

gönderilmemiş takip isteğinin kabulü

yetkili birine benzeyen abi #1570820 
takip isteği göndermediğim X kişisi için “X takip isteğinizi kabul etti” diye bir
bildirim aldım instagramdan ve zorla takip etmek durumunda kaldım.

bu nasıl oluyor?
(2) 

Speakingi geliştirmek hakkında bir soru.

lodlest23 #1570817 
Arkadaşlar, merhaba.

Benim İngilizce'de reading ve listening seviyem çok iyi (YDS'den 95 almıştım). Writingim iyi diyebilirim ancak speaking istediğim konumda değil.

Ben Discord'taki bazı serverlara kaydoldum ancak bu serverlardaki kişilerin ana dili İngilizce olmuyor ve bu yüzdende bu kişilerle konuşarak speakingimi geliştireceğimden şüpheliyim.

Sizce Cambly, Lingoda (gerçi bunlar ücretli oluyor) gibi platformlardan anadili İngilizce olan profesyonel öğretmenlerle pratik mi yapmalıyım? Ücretsiz başka bir yöntem varsa onu da söyleyebilirsiniz sevinirim. Çünkü aksanımı düzeltmek ve çok akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorum. Bunu da anadili İngilizce olmayan kişilerle konuşma pratiği yaparak gerçekleştirebileceğimden şüpheliyim.

Bana tavsiye verecek olacak varsa çok sevinirim.
(9) 

IPhone almaya değer mi?

dedeminhirkasi #1570815 
Şuanda Xiaomi redmi note 8 pro kullanıyorum 3 sene oldu.Telefonla yaptığım şeyler kısıtlı. Sosyal medyayı çok kullanmıyorum. Benim sıkıntım kamerası.
Tatile gidiyoruz güzel bir fotoğraf çekmek istediğimizde leş abi. Yok yani elle tutulur yanı yok. Fakat sırf tatile gidince fotoğraf çekmek için de 30 bin küsür para vermek de ne kadar doğru.(iphone 13 den yukarısına çıkamam)
Haa param olsa alır geçerim o ayrı. Taksitle bölerek ordan burdan ayarlama yaparak alacam alırsam.
Fotoğraf makinesi mi alsam diyorum 10 bin lira civarına, onu da elimizde mi taşıyacağız koca makineyi.
Ayrıca hanım da var. O da bende istereem haaa diyor doğal olarak.
Telefon mu kiralasam ne yapsam tatile giderken..
Siz ne diyorsunuz bu işe?
(3) 

Yunanistan duty free fiyatlar hk.

iddaaci #1570814 
Merhaba konunun uzmanları,

1- sigara alkol çikolata Türk mü Yunan tarafında mı ucuz?
2- yunanistan içinde buralardan daha ucuza bulma imkanı var mı? Varsa hangi market?
3- yunanistan içi alırsak vergi indirimini nasıl alıyoruz?

Hürmet ederiz Galyalılar
(1) 

Kızılay/Tunalı simitçi

en bi orijinal #1570812 
Merhaba,

Çok uzun zamandır ilk kez Ankara’da bulunuyoruz. Çocukluğumdan hatırladığım simitçiler vardı, simitler tezgaha üst üste yığılmış kapkara anlara simiti satılırdı. Kızılay veya Tunalı’ya yakın bu şekil önerebileceğiniz oturup simit vs. ile kahvaltı yapabileceğimiz mekan önerileriniz varsa harika olacak.

Teşekkğrler.
(6) 

Araba tercihi

austenn #1570810 
Merhaba, kasim sifir arac kampanyalari uygun geldi, asagidaki 4 modelden hangisi makuldur? 1.3’e kadar cikabiliyorum. Aractan beklentim sehir ici agirlikli kullanacagim, uzun sure satmayi dusunmuyorum. Surus guvenliginin yuksek olmasi onemli. Ayni zamanda ikinci el satisi rahat olsun istiyorum.

1-hyundai i20-2023 1.0 T style dct —> icime en cok sinen bu oldu, hem fiyati hem de ilk arac icin kullanimi kolay yorumlarini okudum. Ayrica guvenlik donanimlari standart geliyor, cogu arac ek ucretle satarken bu ozelligi iyi geldi. Ayrica tasarim olarak da hosuma gitti.

2-Ford fiesta 2023 —> I20’e gore pahali ama cogu sitede herkes fiesta’yi onermis. Bu arac artik uretilmeyecek. Satin almak 2.el satisinda sıkıntı yaratir mi? Uretimi bitmis bi arabayi almak mantikli mi?

3-Toyota Yaris —> bunun da fiyati oldukca yuksek ama japon arabalari malum. 300K fazla vermeye deger mi siz japon diye? Yoksa ilk arac icin bu dusunulmemeli mi?

4-Volkswagen Polo 1.0 tsi dsg Life > bu donanimi secsem bile guvenlik donanimlariyl beraber fiyati cok ucuyor. Yine de fiyati hak eder der misiniz?
(7) 

şefler neden hep çelik tava kullanıyor?

mezarstone #1570808 
evet, sorum duyurunun sevgili aşçılarına, şeflerine.

nerede bir şef filmi izlesem, nerede bir restoranın açık mutfağını görsem hep çelik tavalar uçuşuyor etrafta.
neden teflon, granit gibi yeni nesil materyallerden tavalar yerine çelik kullanıyor hep? çelik yapışmıyor mu? teflon kullanmak daha rahat değil mi?
(3) 

Takip ettiğim bir çok ürün daha 11.11 gelmeden indirime girdi

carisch #1570807 
Bu indirimleri niye erkenden yapıyorlar bir tur daha indirim gelir mi acaba 11.11de?

Ekşi sözlük yazarına ulaşabilir miyiz

dedeminhirkasi #1570806 
Ekşi sözlükte yazar olan "ben bunu bildim" isimli arkadaşa duyuru üzerinden bir konu ile ilgili mesaj attım. Fakat kendisi burayı kullanmıyor sanırım. Mesaj attığımı kendisine iletebilirseniz belki duyuruya girip bana cevap verir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Sahibinden Param Güvende'ye güvenemeyen satıcı.

anatomik #1570804 
Sahibinden'de Param Güvende ile tablet almak istiyorum. Satıcı arkadaş önce Param Güvende ile açtı ilanı, ben sipariş verdikten sonra da siparişi iptal etti. Sebep olarak da "içime sinmedi bu şekilde, siz siparisi iptal edip tablet yerine farklı bir ürün gönderebilirsiniz bana sonuçta" gibisinden bir şey söyledi. Ben de madem öyle bulunduğum şehirde tanıdığı varsa ona göndermesini, benim de gidip o kişiden elden teslim alabileceğimi söyledim ama malesef bulunduğum yerde tanıdığı da yokmuş (benim de onun şehrinde tanıdığım yok).

Bu vatandaştan bu tableti nasıl alırım ben? Param Güvende sistemi gibi suistimal edilmeye müsait olmayan ama aynı zamanda iki tarafın da karşılıklı güven problemi yaşamayacağı hangi yöntemle yapılır bu iş?
(5) 

siyah renk basic t-shirt (premium cotton, supima)

mr.goodcat #1570803 
terimleri bilenler vardır belki. böyle kaliteli pamuk basic t-shirtler var. 2 yıkamada ağzı yüzü kaymayan cinsten. böyle siyah ve beyaz renk basic tshirt almak istiyorum. gömlek içine giymek için (gömleğin düğmeleri açık) yani fanila gibi değil.

hangi markaya bakayım?

lütfen kullandığınız ve memnun kaldığınızı önerin. kaban alıp da şu markanın kabanı güzel demek ki t-shirt'u da güzeldir diye önermeyin.
(1) 

ingilizce konuşmayı metne çevirme

nerthus_ #1570801 
hangi yöntemler var?
(2) 

Netflix anime önerisi

yazdonumu #1570798 
Herhangi bir türde olabilir ama komedi tercihimdir güzel bir anime film ya da dizi önerisi olan varsa alırım.
Dizi olursa kısa olsun, tamamlanmış olsun( yeni sezon vs bekleme derdi olmasın yani)
Miyazaki olmasın bi de izledim çünkü. Var mı izleyip beğendiğiniz güzel anime önerileriniz?
(2) 

Emeklilik - 7 aydır hiçbir cevap yok

tchuck #1570796 
annem nisan ayında yaşını doldurduğu için emekliliğe başvurdu.
başvurduğunda istanbul'daydı.

daha sonra haziran ayında izmir'e taşındı.

o günden bugüne hiçbir sonuç, hiçbir yanıt yok. hala inceleniyor diye gözüküyor e-devlette.

----

geçen hafta izmir sgk'ya gitti durumu sorgulamak için, "biz istanbuldaki yerin durumunu sorgulayamıyoruz." dediler "ama siz bi izmir bilmem ne müdürlüğüne giidp oraya sordurun" dediler. annem oraya gitti, orada da "biz detayları göremiyoruz ama 3 aylık sigortalılığınız 'şüpheli' diye gözüküyormuş sanırım" dediler.

işte size bir evrak gelmiştir vs. dediler. evrak geldiyse de istanbul adresine gelmiştir. (eski evin kapıcısına sorduk o muhtarlığa da sordu bir evrak yoktu)

şüpheli gözükmesi emeklilik için sorun değilmiş, sonuçlanmayan bir şey olduğu için.
ama şuan emeklilik durumu ne göremiyoruz.

annem günde 10 defa istanbul unkapanı sgk'yı arıyor telefonu açan yok.
cimer'e yazıyor cevap veren yok.

burdan istanbul'a gidebilecek durumda da değil sorgulamaya.

yani bir evrak gönderdiler de bizden cevap mı beklyiorlar? bilmiyoruz.
bizim gidip bir yerlere bir şeyler mi göndermemiz lazım? bilmiyoruz.

hiç kimseden belli cevaplar da alamıyoruz.
7 ay oldu hatta geçti, hiçbir sonuç yok.

bizim şuan ne yapmamız lazım? bu işi unkapanı sgk'dan izmir sgk'ya aldıramaz mıyız?
durum sorgulamak için ne yapmamız lazım?

hiçbir devlet kurumundan asla kesin ve net bir ecvap alamıyoruz kafayı yiyicem artık.
(2) 

Bir Yiğit Özgür karikatürü vardı

sw3 #1570795 
Bir karikatürü vardı, yaşlı bir adam ve bir grup serseri genç vardı. Gençlik bitmiş temalı bir eserdi. Hatırlayan var mı, diyalogu veya karikatürü bulan olursa sevinirim
(6) 

Istanbul Havalimani'ndan Sabiha'ya transfer

14 #1570794 
Yurticinde bir sehirden (ADA) yurtdisina gidecegim.

THY'de en ucuz secenek ADA-IST - SAW-FRA seklinde.

Tavsiye eder misiniz boyle bir sey? Istanbul havalimanindan Sabiha'ya otobus varmis ve 2 saat suruyormus diye okudum. Bir gecikme olmazsa 2 ucus arasinda 5 saat var. Valizim vs yok, onu beklemeyecegim.

Adana'dan kalkan ucak gecikirse ve Sabiha'dan kalkan ucaga gec kalirsam THY bunu idare edip beni baska ucaga iletir mi?

Sabiha Gökçende emanet eşya hizmeti hala veriliyor mu?

puslukitalaratlasi #1570793 
Eşyalarımı bırakmam gerekiyor da iletişim hatlarını aradım cevap veren olmadı. Websitelerinde de bunla ilgili bölüm çökmüş durumda. Son günlerde Sabiha Gökçende emanet eşya bırakan oldu mu? Bir de ücreti günlük ne kadar ?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Gregory sırt çantası

nwnd #1570791 
Merhaba,

sözüm ona bu aşağıdaki iki sitede de Gregory sırt çantaları satılıyor, fiyatlar fazla uygun geldi yurt dışı sayfasına göre. Hem iki ayrı site olması hem de iltişim telefonu veya adres olmaması hoşuma gitmedi. bu sayfalardan alışveriş yaptınız mı? veya bu markanın sırt çantalarını başka nereden satın alabiliriz? (konum;IST)

teşekkürler

www.gregoryturkiye.com


www.gregory-turkiye.com
(6) 

Kötüye gidiyorsun(uz)

squidward #1570790 
Bu gittiğim terapist 4. ve terapist araştırmaktan ve o ilk seans anlatılan şeyleri anlatmaktan yoruldum. Ayrıca vaktim de yok.
Hiçbir terapisti beğenmiyorum, söylediklerinde tutarsız olmaları sinirimi bozuyor, ama sanırım hepsi aynı.
Nasılsa yolumuz terapiste düşmüş ya, biz onlara bir şey yapamayız ya, onlar istedikleri kadar özensiz davranabilirler öyle mi?

Geçen doktor (terapist) "kötüye gidiyorsun" dedi.
Zaten stresim var, doktor bana öyle dedikten önce ve sonra dediği şeyler önemini yitirip her şey silikleşti, bir anlam kalmadı.
Yani çok merak ediyorum bir doktorun böyle demesi hangi mantığa sığar, ne gibi mâkul bir fayda amaçlayabilir doktor "kötüye gidiyorsun" derken?

Derhal doktoru bırakmamı söyleyecek olan arkadaşlar önerebileceği doktor yoksa boş yere bırak vb demesin.
İyi doktorların boş vakti bile olmuyor sanırım. Bir tane doktorun sırasında aylarca bekledim, sıra gelmedi.

edit: Doğrusu ben de kötüye gittiğimin farkındayım. Esas sorun da burada: doktor farkında olmadığım bir şeyden bahsetse keşke. Doktorun bana çeşitli yöntemler sunarak bu gidişatı önlemeyi kolaylaştırmaya çalışması gerekmez mi?
Yoksa herkes bilir kötüye gittiğini. Doktor öneride bulunmuyor, yöntemlerden bahsetmiyor. Sanki "ben bir şey yapamıyorum. sen ne yaparsan yap ama büyük ihtimalle olmayacak" diyor bana. Bakışları ve konuşma şekli böyle sanki..
Böyle hissetmem normal veya faydalı olabilir mi gerçekten?

Önceki doktorumda daha ciddi sorunlar olmuştu.
Başka doktora gitsem de çok fark edeceğini sanmıyorum, üstelik her şeyi baştan anlatmak travmatik bir etki yaptığı gibi başa dönmek anlamına geliyor.
Ne yapabilirim?
(10) 

Hangi kahve makinası ve öğütücüsü?

hunharca ben #1570785 
kahve makinası almak istiyorum www.pttavm.com
Delongi EC 685.R modelini, yanında bir de kahve öğütücü almak lazım sanırım ama fiyatlar makinadan pahalıya geliyor. Bu konu da tavsiye verecek kahve guruları var mı?


Nespresso kapsüllü ürünlerine de baktım CREATISTA PRO modeli 21bin tl ye geliyor.

2ye bölündüm desem yalan söylemem. Hem o kadar uğraşır mıyım diyorum(delongi), hem 21bin + yarın kapsül fiyatı ne olur bilinmez ona da 1 paket sigara içer gibi para bağlamak istememem.

Beni girdaptan çıkartacak fikir lazım ahali.
(3) 

Kolonoskopi hazırlığında Pegdin kullanan oldu mu?

magni #1570778 
selam. kolonoskopi hazırlık aşamasında bağırsakları temizlemek için Pegdin adında bir toz varmış. sgk karşılamıyor, pahalı bir şey. bunu kullanınca lavmana gerek kalmıyormuş sanırım. bu pegdin'i kullanarak kolonoskopi olanlar var mıdır aramızda? var ise pegdin kullanımına rağmen lavman yapmış mıydınız?
(1) 

AirBnb cezası kesinleşti mi ?

bluewhale #1570776 
Kendi evim var airbnb de onu veremez miyim şu anda ? Airbnb ye sordum bilgileri yok..
(1) 

Aldığınız eğitimler neler

dissendium #1570775 
Merhaba arkadaşlar. Mesleki ya da ilgilendiğiniz konularda aldığınız eğitimler neler? Kaç TL ödemiştiniz? Memnun kaldınız mı? Yüz yüze miydi, uzaktan mıydı? Sağ olun.
(1) 

Aux dönüştürücü mü alayım yeni kablo mu?

bhhs #1570769 
Yeni telefonumda aux girişi yok type-c var. Arabada normalde aux kablosu kullanıyordum. Şimdi 70 liraya type-c to aux dönüştürücü aldım ama ses kalikesi rezalet oldu. Daha kaliteli bir dönüştürücü mü alayım yoksa direk bir ucu type-c bir ucu aux olan kablo almak daha mı iyi olur? Bluetooth dönüştürücü kullanmak istemiyorum o da ses kalite kaybına yol açıyor sanki.
(1) 

Geriye dönük kendi kendine konuşma

AWD #1570765 
"Keşke şöyle deseydim" hissi hemen hemen herkeste vardır.
Ben sadece bir kişinin farklı zamanlarda söylediklerine karşı gün içerisinde defalarca "keşke şöyle deseydim keşke böyle deseydim şunu da deseydim" diye düşündüğüm şeyleri sesli bir şekilde söylerken yakalıyorum kendimi.(kısık sesle)

Buna psikolojide ne deniyor? tırlatıyor muyum?
Psikiyatriye bir görünmeli miyim?
Kendi kendine konuşmayı veya sesli düşünmeyi kastetmiyorum. Belki de hepsi aynı şeydir.Yakın geçmişte olduğu özellikle belirteyim.

Yalnızken çoğu zaman sesli düşünürüm. Ağzımdan çıkanı işitip 2.kez filtreden geçirip farklı perspektifler yakalamak hoşuma gidiyor.
(1) 

Enkaz tozu ve asbest için hangi maske?

Amaranta ursula #1570764 
Arkadaşlar selamlar;
Deprem bölgesinde binalar susuz bir şekilde yıkılıyor. Aşırı yıkıntı tozu ve asbest riski için nasıl bir maske kullanmak gerek?
Medikal maskelerden var ama sanki pek de işe yaramıyormuş gibime geliyor.

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

Kuşadasında hangi özel hastane?

mikahakkinen #1570763 
Sb. Kan testi yaptırıcam öneriniz hangi hastane?
1 ...  ... • 299    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık