(1) 

bilgisayar ekspertiz

monicapp #1576309 
macbook alacagım ikinci el, fiyatı da baya yüksek riske girmek istemiyorum. nerede makinanın düzgün calıstıgını test ettirebilirim?
(3) 

Anadolu Yakası'nda ders çalışılabilecek kütüphane vs. bilen var mı?

subarumavisi #1576308 
Arkadaşlar selamlar,

Başlıkta belirttiğim gibi; İngilizce çalışmak için kütüphane ya da kitap cafe tarzı, sessiz bir yere ihtiyacım var. Anadolu yakasında, mümkünse Maltepe/Kartal civarında varsa bildiğiniz bu tarz bir yer çok iyi olur.
İş + spordan sonra evde İngilizce çalışmam çok mümkün olmuyor, olsa bile verimli olmuyor maalesef.

Çok teşekkürler
(2) 

fermuarsız bot nasıl rahatça giyilir?

stationary traveller #1576301 
selamlar, fermuarsız çok sevdiğim bir botum var ama onu giymek gerçekten bir zulüm. ne yapsam daha rahat giyebilirim?
(1) 

internetten salatalık turşusu almak

grimavi #1576300 
alışveriş yaptığınız siteler var mı? 2 kilo 5 kilo olarak gönderim yapan

ikinci sorum da, marketten aldığım cam kavanoz turşunun "süzme" ağırlığının kilosu 59 liraya, internetteki turşuların süzme kilosu da 50-55 lira civarına geliyor, büyük miktar sipariş edersem daha uyguna denk gelir diye düşünüyordum fakat çok da avantajlı görünmüyor neden acaba ?
(2) 

Selahattin Demirtaş ne zaman çıkacak?

p133mmx #1576298 
Yıllardır içeride. Ne zaman ceza bitip çıkacak merak ettim. Bilen var mı?
(5) 

Devlet okulu kadrosuna siteden ulaşmak

beyfendi #1576297 
Selamlar

Devlet okullarının (ilkokul ortaokul ya da lise) sitelerinde listeledikleri kadrolar güncel oluyor mu genelde? Ek olarak, sözleşmeli öğretmenler bu listede yer alıyor mu?

Teşekkürler.
(3) 

Yüzme özel dersi alan var mı?

rebecca #1576294 
Şimdi ben hiç ders almadım ama biraz yüzebiliyorum sıfır değilim. Su korkum var ve nefesimi ayarlayamıyorum çabuk yoruluyorum. Öncelikle su korkumu yenmek ve yüzmemi geliştirmek istiyorum, daha uzun yüzebileyim hatta bunu düzenli bir spora çevireyim istiyorum. Sizce 10 ders paket mi almalıyım yoksa 10dersten kısa sürede bu istediklerimi sağlayabilir miyim?
Bi de fiyat nasıl piyasayı bilen varsa onu da sormus olayım, armuttan teklif
10ders 6bin ders başı ise 700 tl olarak
(3) 

Kadın omuz çantası nereden alınır?

Acil kan #1576293 
kız arkadaşımın çantası koptu ben de yenisini alayım dedim de tipi aynı çantanın bir yerde fiyatı 100 lira bir yerde 1000 lira. ben pek anlamıyorum. bilenler varsa nereden alınır bunun kalitelisi. bir kaç bin lira bütçe var. aşağıdaki gibi siyah, düz, telefon cüzdan alsın yeter boyutunda çanta önerileri ya da market önerilerinizi bekliyorum.www.trendyol.com
(1) 

kurumların promosyon süreçleri

kondansator #1576290 
selamlar, kimi zaman bankalardan mailler geliyor. X banka müşterilerine n11den 200tl ye 20tl indirim gibi. Bu tarz kampanyalar nasıl kurgulanıyor, bankaya ödeme yapmak gerekiyor mu bilen var mı acaba
(1) 

3 büyükler deplasmandan dönüş uçakları

avatar is back #1576289 
bunlara charter deniyor değil mi? sallıyorum thy'nin 26 sıralı koltuklu ufak uçaklarını mı kiralıyor fb-gs falan? 26*6= 150 koltuğu mesela 1500 liradan çarpıp 250k tl civarı verip mi kiralıyorlar? merak ettim durduk yere de :) anadolu kulüplerine normal tarifeli de çok denk geldim ama bunları merak ettim
(8) 

Bayinin Araç Sahtekarlığı?

french lover #1576287 
Merhaba.

Geçmiş duyurularımdan da anlayacağınız üzere bugün sıfır peugeot 408 gt paket aldım.
Aracın liste fiyatı normalde 2 milyon TL ancak ben 1.73 milyon TL'ye anlaştım.

Fakat teslim günü geldiğinde 2 tane sürpriz ile karşılaştım.

1. Aracın arka koltuğunun tepesindeki lambalar normalde dokunmatik sensörlü olmalı. Hatta bayideki diğer GT paket araçların hepsinde böyle. Fakat bana verilen araçta bu lambalar klasik tuşlu. Nasıl olur da aracın içerisi paket standardından farklı olabilir diye sorduğumda ise savunmaları "araç böyle gelmiş, biz de hiç dikkat etmedik, çünkü ufak bir detay" oldu.

2. Aracın ön kaputunda, 408 logosunu korumak amacıyla orada bir bant varmış ve bant güneş altında uzun süre bekledikten sonra sökülmüş ve orada bir iz kalmış. "Bunu neden temizlemediniz?" diye sorduğumda "boyaya zarar verebilir diye ellemedik, birkaç ay içerisinde yıkamayla birlikte kendiliğinden o iz geçer" dediler.

Bu noktada aracı uygun fiyata almış olmamdan ve süreci artık tamamlamak istememden dolayı sineye çekip aracı aldım.

Sizce elimden bir şey gelir miydi bu durumda? Nasıl önleyebilirdim? Siz olsanız kabul eder miydiniz?
(2) 

Araçtan gelen uğultu, üfleme vb ses

dedeminhirkasi #1576285 
Merhaba dostlar.
İki gündür arabada böyle bir ses duyuyorum belli belirsiz. Bu sesi ışıklarda durduğumda duyuyorum o zaman yapıyor. Ayağımı frenden kaldırmaya başladığım anda bu ses kesiliyor. Böyle aracın arka tarafından sanki nasıl anlatsam hava kaçağı mı desem uğultu üfleme gibi bir ses. Gacir gıcır çat cut bir ses değil. Fan sesi gibi. Bu neden olur hangi parçalar yapabilir.
Dsg Polo 2018
(4) 

film adı

redcat #1576284 
yine buradan bir alman filmi önerilmişti birine, ben de izledim. çok güzeldi ama ismini anımsamıyorum, tekil bir kadın ismiydi sanki.
(2) 

Cep telefonu ve kafa karışıklığı

baldan kaymak #1576283 
S20 fe kullanıyorum

S24 almak istedim ama önemli bi gelişme yok

İphone 15 alayım diyorum.

Ama emin olamadım fiyat makası çok. Değeri hiç değişmedi s20 fe nin. İphone 11 dahi aldı başını gitti. S24 te de aynısı olmasından çekiniyorum. İphone 15 için böyle değil gibi geliyor.
(2) 

Araçtaki Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

french lover #1576282 
Aracın kaportası üzerinde ve güneş altında uzunca süre beklemiş bir bantı söktükten sonra iz kaldı. Aracın boyasına zarar vermeden bunu nasıl temizleyebilirim?
(4) 

yabancıların kullandığı tuz bizimki gibi mi?

ala09 #1576279 
yemek videolarında okkadar tuz basıyorlar ki resmen üstünde kar görüntüsü olacak. etin üstüne kalın taneli tuzlar kaplıyor. yediklerin tuzun tadı mı az yoksa çok tuzlu mu yiyorlar? yoksa üzerinden süpürüyolar mı:/ izlerken tansiyonum çıkıyor o değirmeni çevirdikçe. kaya tuzu kullanıyorum taneyle ekleyeceğim neredeyse o kadar tuz tadı var. onlar neden?
(1) 

aöf ikinci üniversite kayıt yenilenmezse

six packsiz #1576278 
Selamlar,
ikinci dönem için kaydımı yenilemezsem bir sonraki dönemde yenileyebiliyor muyum?
(1) 

online alışveriş

redcat #1576277 
hm'den bir kıyafet almaya çalıştım ve kredi kartından para sekildi ama ürün hala sepette duruyor. müşteri hizmetlerini aradım, 24 saat içinde geri verilecek dendi. şimdiye kadar 3 gün oldu, ses seda yok. yarın arsız gibi tekrar arasam mı?
(1) 

Andre Rieu, David Garrett gibi hangi sanatçılar var konserine gitmelik?

Cesario #1576275 
David Garrett Mayısta İstanbul'da konser veriyor ama o tarihte müsait değilim.

Andre Rieu'nun bu sene İstanbul'da konseri yok.

Başka hangi ünlüleri takip etmeliyim bu tarz sanatçılardan? İstanbul'da konseri olan bu sene, takip ettiğiniz birileri var mı böyle bakayım ben de. İlgimi çekerse takibime alayım.
(1) 

İkametgah taşıma ve Aile Sağlık Merkezi değişimi

twelfth #1576273 
Müteahhide verilen evimiz bitti. Fakat henüz iskan alınmadı. Annemi oraya taşıdık. Fakat iskan alınmadan önce ilgili adrese e-devlet üstünden ikametgah taşıyamıyormuşsun. Adına düzenlenmiş fatura ile nüfus müdürlüğüne gitmek gerekiyormuş. Fakat tüm faturalar benim üstüme. Bu konuyu nasıl halledebilirim?

Bunun ötesinde ikametgahı taşıyamadığım için annemin aile sağlık merkezini de yeni taşındığı ilçedeki bir yere taşıyamıyorum. Önerisi olan var mı?
(2) 

Düğünümsü Etkinlik için Tatlı Mekan

calmdown #1576272 
merhaba herkese,

ağustos ayında düğün olmayan ancak 150 kişi civarı bir eğlence düzenlemek istiyoruz nikahtan sonra. bunun için alkollü, hatta alkolü kendimiz götürebileceğimiz, uygun fiyatlı bu tip organizasyonların yapıldığı standart dışında (düğün salonu gibi olmayan) mekan önerileriniz olur mu? konum: ist avrupa yakası.

Whatapp cevaplama kapalı

balikci filozof #1576271 
Whatsapp Android'te cevaplama fonksiyonu resimdeki gibi kapalı. Bugün WP'yi silip yeniden kurdum. Başta düzeldi sonra yeniden kapandı. Var mıdır bir hal çaresi.


Resim: hizliresim.com
(14) 

Çiftler arasında 2.el - sıfır eşya problemi

ananiyimioguz #1576268 
Selamlar duyuru, çiftlere bir sorum var. Ben kendi kullandığın şeylerde temiz ise 2.el i dert etmiyorum. Temiz bulduysam veya fiyatı çok uygunsa 2.el tercih ediyorum.

Daha önce çok 2.el telefon aldım. Şu an kullandığım klavye 2.el. Veya motor montumun biri 2.el. Fotoğraf makinem 2.el vs.. Şimdi ben bunları sıfır alamaz mıydım, alırdım ama bu sayede fazlada bir lens daha aldım mesela. Veya fazladan gittim bir mouse aldım en basitinden. Ölçeği küçültüp büyütebilirsiniz.

İstanbulda yaşarken sarıyerde sosyete pazarı gibi bir yer vardı arada oraya da giderdik ailece. CHP kadın kolları gibi teyzeler gelip orada kaliteli ama kullanmadığı eşyalarını satardı. Normalde 50k ise 10k ya alabiliyordun mesela temizliğine göre. Veya bin liralık bir şeyi 200 liraya alabiliyordun. Bunlar herhangi bir ev eşyası veya kıyafet olabilir.

Bana o yüzden bu tarz bir alışveriş tü-kaka gelmiyor. Temizler kullanırsın yani ne olabilir şimdiye kadar hiç sorun yaşayan görmedim. Ve bunu dert etmeyen bir sürü insan tanıyorum (statü farkı gözetmeksizin)

Daha önce eşimle böyle bir pazarı gezmiştik ama iğrenir şekilde baktığını hissettim. Pek bir şey de almadı. Halbuki oraya gelenlerde pek sınıf farkı da yoktu, karışıktı. Ama eşim çok lazımsa gider sıfır alırım kafasındaydı. Ya bi tadını çıkar belki güzel bir şey görücen, antika bir şey bulacaksın belki, ama ruhen hiç orada değildi.

Elektronikte de mesela faturalı, garantili alabilirsin, yine için rahat eder. Tabi anlamak lazım biraz almadan önce iyice kurcalamak lazım.

Sizde durumlar nasıl bu konuda fikirler örtüşüyor mu? Zıt olanlarınız varsa nasıl üstesinden geliyorsunuz bu farklılığın?

Eşim nedense bu konuya çok uzak. Mecbur kaldığımızda sesini pek çıkamıyor gerçi. Mesela evlenirken bir yazlık boşaltılıyordu komple. Pek kullanmamışlar, sadece yılları biraz eskiydi, komple bir evi almıştık 20k falan tutmuştu mobilyasından beyaz eşyasına kadar. O zaman sıfır dizsek 100k gidecekti ama nakitimiz yoktu o kadar mesela.

Ben de sevindim aa ne güzel normal karşıladı falan diye ama zaman içerisinde çok dillendirdi bunu bi ev eşyasını bile sıfır alamadık diye.

Şimdi yavaş yavaş ikimiz de kimin parası artarsa değiştiriyoruz parça parça gerçi ama yine de benim penceremden bakınca böyle sanki mutluluğu sıfırı mı getirecek yani evde huzur olsun yeter diye bakıyorum.

O nasıl bakıyor anlamıyorum. 2. el bir şey bakıyorum mesela ev için sahibindenden. Biraz "bana bunu mu reva görüyorsun" gibi bir vibe veriyor. O yüzden tam anlamıyorum ama ben yorumlamaya kalksam da şey gibi geliyor sanki böyle burnu havada bir şekilde "bunu mu hak ediyorum ben, hayatta herkes her şeyin en iyisini hak eder, kendimize uygun gördüğümüz şeylere pak püü, en kötü durumdaki arkadaşlarım bile her şeyin sıfırını alıyor" gibi düşünüyormuş gibi hissediyorum.

Fakat ben kendimi böyle bir yarış veya ölçüm içinde görmüyorum. Kendisi öyle geçim sıkıntısı görmemiş bir insan da değil yani normalde yetişirken yüksek bir refah içinde olmamasına rağmen büyük ihtimalle kendini yetiştirirken yüksek refah beklentisiyle ilerlemiş, tamam başarılı da yani her şeyin en iyisini hak ediyor fakat ben bir yerde ceo da olsam evimde niye 2.el berjer var demem yani. Sevdim, mantıklı geldi, 3'te 1 fiyatına aldım, artan parama da başka bir şey alırım derim.

Bu konuyu nasıl çözebiliriz sizce? Kendimce şey diyorum "ne güzel yeni alınmış temiz ürünü yarı fiyatına satan bulmuşum, ama eşimin takıntıları yüzünden gidip 2 kat daha fazla borca girip sıfır alacağım ve bu hayattan aldığı mutluluğu da diğerini aldığım senaryoya göre 2 kata mı çıkaracak gerçekten?"

Belli bir takıntı da söylemiyor mesela hijyen ile ilgiliyse temizletirsin falan ama yok direkt "ben niye 2.el alayım" gibi net bir görüşü var. Sizce bende mi bir varoşluk var yoksa hanımda mı fazla sofistikelik var anlamış değilim.

Mesela bir çok kadın dolap gibi uygulamalar falan kullanıyor. Alıyor, satıyor vs. Kendi çevresinde pek kullanan yok mu veya böyle bir şeyin ayıp ya da tü-kaka karşılandığı bir çevrede mi büyümüş bilmiyorum. Ama çok uzak böyle şeylere. Kullanmıyorsam kardeşime veririm diyor. Beğendiysem de gider sıfır alırım diyor. Kontrol etmeyecek kadar paramız olsa tamam yapsın da sonuçta mantıklı kullanmak lazım parayı da.

Eşim bana veya eve lazım olan bir şeyi "askim bunu iş yerinin orada buldum çok az kullanmış güzel yakaladım" diye getirse ben çok mutlu olurum. Çok kötü durumda olmadıktan sonra sıfır ile 2.el arasında bir fark gözetmem. Sonuçta bir ihtiyaç var, giderildi mi, giderildi. E daha ne. Ben biraz kullanınca 2.el olacak zaten.

Ama buralarda insanlar pek 2.eli hoş karşılamıyor sanırım, kültürel olabilir mi? (gaziantep) gösteriş falan da had safhada. eşimde öyle çok bir karşılığı yok aslında düğün çok mütevaziydi, e eşyaların çoğu sıfır değildi zaten dediğim gibi. Ama bunlar böyle olması gerektiği ve hayatı yavaş yavaş kendimiz kurarız diye düşündüğüm için bana çok üzüntü verici şeylermiş gibi gelmiyor. Ben mesela eşimle olmak istedikten sonra yere minder koyar otururum yani onu mu dert edicem. Kendisi de belki oturur imkan yoksa ama bu ona üzüntü verir işte fark o sanki.

Bazı çiftler tanıyorum, bir şeyi uyguna düşürünce çok sevinen koşa koşa mutlu mutlu eve giden. Ama eşimde bir burukluk, üzüntü oluyor. Acaba ah o diğer fabrikatör zengin koca adayını reddetmeseydim mi diyordur içinden :( (öyle bir şey yok da misalen diyorum, belki de öyledir bilemeyiz)

Edit: araç konusunda böyle bir takıntısı yok, 2.el alabiliyor.

Alınık Open English Hesabı

purrp #1576266 
Merhaba,

Kullanmadığınız Open English hesabı varsa satın alabilirim. 1-2 ay kullanacağım. teşekkürler.

verilik 2 adet kanepe

teritori #1576265 
2 adet kanepemiz boşa çıkmış durumda.
bir tanesinin kolundaki ufak eskimeler haricinde herhangi bir derdi tasası yok.
isteyen/ihtiyacı olan (öğrenci vs..) gelip alabilir.

www.letgo.com
(3) 

cevap vermeyenlere sinir oluyor musunuz?

duyurukullanıcısı #1576264 
Keyfi degil mesaj attigim kisiyi ilgilendiren bir mesaj atiyorum ses sefa yok. Tamam ok isi olabilir aksam yazar ertesi gun yazar vs diyorsun yine cevap yok.

Bir bakiyorum ben altalta siralamisim cevaplari...

Mesaj atmasam atmam, merak ediyorsa arasin sorsun...

Bu durumda sinir olmak normal mi?
(2) 

Araç kazası sonrası kasko süreci?

icemanx1905 #1576262 
Kardeşim trafik kaza geçirdi, sağlık açısından sorun yok. Kasko süreci ile ilgi merak ettiğim birkaç şey var.

Yol karlı olunca araç kaymış ve takla atmış. Önden darbe almadığı için yan hava yastıkları açılmış. (Görsel ekledim, sağ önde darbe var ama yine de açılmamış).

Şimdi araç yetkili servise çekildi. Araştırdığım kadarıyla rayicin yüzde 70’i kadar masraf olursa perte çıkarılıyor araç.

1)Görseldeki araç perte çıkar mı? Çıkması durumunda araç devri kasko firmasına mı veriliyor?

2)Diyelim ki pert kararı çıkmadı aracı tamir kararı verildi. (Aracın tramer kaydı yoktu temizdi. Kasko değeri 1 ml tl.) Araç tamir edilip yapıldıktan sonra hasar kayıtlı olacak piyasası düşecek, atıyorum 700k eder diyelim. Kasko 300k değer kaybını karşılıyor mu?

Bu süreçte dikkat etmemiz gereken başka önemli konu var mıdır?


hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

En ucuz website

isimmisimyok #1576261 
Natro benzeri natrodan daha ucuz,hiç kodlama vs bilmeyen düz cahil için uygun fiyatlı site nereden tasarlanabilir acaba?
Natro gibi kolay arayüzü olan ama daha uygun fiyatlı bi alternatif var mı?
(1) 

Cloudflare üzerinden gelen DMCA ihlali bildirimi

harmanyeri #1576260 
Merhaba

Cloudflare üzerinden bir mail geldi, copyright hakları ile ilgili DMCA'yı ihlal ettiğim yazıyor. Benim sitenin domain ve hostingi isimtescilde ama cloudflare'i de güvenlik için kullanıyorum.

İsimtescil'deki hosting panelinde visitors sayfasında zaten sitemde olmayan bir sürü linke girilmiş gibi görünüyordu, botlar yapıyormuş bunu. Bu linkler herhangi bir yere gitmiyor. Yine bu linklerden biri hakkında copyright ihlali var diye bir ihbar yapmışlar. Ama bahse konu olan linke girildiğinde anasayfam geliyor.

İçeriğin orjinali şuradadır diye bi link var ve bu benim sitemle alakasız bir site.

Ben de bu ihbarın bir hata sonucu olmuş olabileceğini, böyle bir linkin sitemde bulunmadığı, siteme başka kullanıcıların da yükleme yapamadığını güzelce açıkladığım bi mail attım

hukuki bi sorun olmaması için yapmam gereken bir şey olup olmadığını merak ediyorum.

Ev için tam otomatik espresso makinesi marka tavsiyesi

glavina #1576258 
Selamlar duyurunun baristaları,

Çoğunlukla lungo, americano, cappuccino, zaman zaman flat white tüketiyorum. Daha önce herhangi bir espresso makinesi kullanmadım. Araştırdığım kadarıyla bütçem doğrultusunda iyi diyebileceğimiz markalardan jura, gaggia ve melittanın varsa farklı markaların 30 bin liraya kadar olan model tavsiyelerini bekliyorum,

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

İstanbul hacks

sacrilegious #1576252 
3 günlüğüne istanbula geleceğiz. Şuna mutlaka dikkat edin şunu şöyle yapın dediğiniz bir şey var mı? Mesela istanbulkart almamıza gerek yokmuş mobil uygulama yeterliymiş gibi gibi…

Bir günümüzü arkeoloji müzesi, yerebatan sarnıcı, ayasofya, kapalı çarşı, mısır çarşısı vs. İçin ayırdık.

Diğer gün şehir hatlarıyla uzun boğaz turu yapacağız. Bir gün de kadıköy moda falan gezineceğiz. Var mıdır şunu şöyle yaparsan daha kolay olur diyeceğiniz bir şey?

Teşekkürler
(6) 

Belgrad'ta 4 gün sıkılır mıyım? Ucuza bir bilet ile değerlendirilebilir mi?

winston insani #1576251 
Merhabalar

Belgrad'a eylül başında 3.2K TL'ye 4 tam günlük bilet buldum. Burası için bu bilet fiyatına değer mi? 4 gün sıkılır mıyım orada?

Daha önce tecrübe edenler varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
(5) 

Telefonu kalemle kullanan var mı

dissendium #1576250 
Merhaba. İş ve ders için telefonu çok kullanıyorum. Not almak için kalem almayı düşündüm. Telefonu kalemle kullanan var mı? Memnun musunuz? Marka önerir misiniz kalem için? Bir süre sonra kenara atmak istemem. Ucuz bir şey değil. Sağ olun.
(3) 

Robot süpürge seçimi

Weeze3r #1576249 
selamlar, daha önce xiaomi giriş seviyesi bir robot süpürgemiz vardı ve çok memnun değildik normal bir beklenti ile kullanıyorduk. şu an evimizde 5 kedimiz var günlük tüy ve tozlarla ilgili bir robot süpürge arayışına girdik.

dyson dikey süpürge ile temizliği yapıyoruz. buna ek olarak 10-15k arası bütçe ile her gün çalıştırabileceğimiz ve çok fazla sorun çıkarmayan hangi marka/model tercih etmeliyiz?

biraz araştırmaya başlayınca her marka ve modelin sorunları olduğunu gördüm. seçim yapmak giderek zorlaşıyor bu noktada. kimileri aynı üründen çok memnunken hiç memnun olmayanlarda var. bazı ürünlerde kronik sorunlar gözlemledim. sizlerin tavsiyelerine de açığım.
(12) 

sıfır arabada tamponun değişmiş olduğunu öğrenme

panamera #1576248 
Selamlar, 5 yıl önce yetkili bayiiden sıfır aldığım arabanın ön tamponunun değiştiğini şanseseri öğrendim. bayi durumu kabul etti (kaza İstanbuldaki ana merkezlerinde gerçekleşmiş - bugüne kadar ben de bununla ilgili olumsuz bir durum yaşamadım), buna karşılık yıllık bakım paketini ücretsiz vermeyi teklif etti. Can sıkıcı bir durum, en büyük dert bu olsun, işin maddi tarafında çok değilim ancak bu teklifin de hakkaniyetli olmadığını düşünüyorum. Konu uzlaşmaya intikal etti, ancak uzlaşma sağlanamadı, aynı tekliflerini yenilediler.
Şöyle bir durum var, satın alma sırasında böyle bir durum olduğunu söyleselerdi, ne kadar indirim yaparlarsa yapsınlar kesin almazdım, zira sıfır olsun diye daha yüksek para ödedim, yoksa sıfır hassasiyetim olmasaydı zaten çok daha uyguna ikinci el alırdım. Bugüne kadar garanti bittikten sonra bile tüm bakımları burada yaptırdım, çok da iyiler bu konuda sağolsunlar, ama bu konu da basit bir şey değil (Gerçi belki, bana göre değil demem lazım, zaten çok yaygın bir şey olduğundan pek de umursanmıyor). İstemeye istemeye dava açmak zorunda kalacağım. Belki ben fazla önemsiyorum, belki bir bakım gerçekten de makul bir karşılıktır.

Objektif fikir almak için ve varsa tecrübelerinizden faydalanmak için yazıyorum. araba markasını hukuksal bir şey çıkmasın diye bilerek yazmıyorum ama porsche değil :)

İyi günler dilerim.
(2) 

Bu insanların nasıl Portekiz pasaportu alabilmiş?

wild honey suckle #1576247 
Özel derse gittiğim bir aile var. Aile yakın zamanda atalarının İspanya'dan kovulduğunu bu yüzden vatandaşlık davası açtıklarını ve İspanyolca bilmek zorunlu olduğu için aynı şekilde Portekiz'den pasaport aldıklarını söyledi. "Nasıl ya, nerelisiniz ki" dediğimde, valla Türküz, müslümanız biz de anlamadık dedi. Nasıl alabildiklerini sormak istemedim meraklı gibi. Bu nasıl olabiliyor? Bu insanlar aile seçerelerine nereden baktı da 500 yıl öncesini görebildi?
(3) 

Çin'de uzun süreli aktarma yapan var mı?

chicha_v2 #1576246 
Japonya'ya giderken Pudong International Airport isimli yerde gidişte 12, dönüşte yine 12 saat civarı bir aktarmamız olacak. 10 saatlik uçuştan sonra böyle uzun bir aktarma yorucu olacaktır.

Google yorumlarına baktım da havalimanı çok büyük ama tırt gibi. Çok az yeme içme mekanı var ve erken saatte kapatıyorlarmış. İnternet de tahmin edeceğiniz üzere yok gibi bir şey hiçbir güncel uygulama/site açılmıyormuş.

Bu kadar uzun süre aktarmayı ilk kez deneyimleyeceğiz eşimle. Ne tavsiye edersiniz yukarıdaki şartları göz önünde bulundurursanız?
(2) 

Ev Sigortası Atma Sorunu

emcekare olmadi einstein olsun bari #1576244 
Şimdi durumu anlatayım. Sorunu nerede aramam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Evde elektrikli ani su ısıtıcı var (İhlas Marka ve yeni). Teknik servis gelip kontrol etti ve cihazda sorun olmadığını söyledi. Zaten 1.5 yıllık bir cihaz.

Sorun bu cihazı kullandıktan sonra (kullanırken vesaire sorun yok) buna bağlı 32 amperlik sigortanın atması. Kaçak akım rölesinde bir değişiklik olmuyor.
Cihaz 3x2.5 mm lik kalın kablo ile hatta bağlı.

Sorun ne olabilir? Öncelikle 32amperlik sigortayı değiştireyim diyorum, siz ne dersiniz?
(8) 

Çok dilli çocuk yetiştirme

gameofannen #1576242 
evde 3 dil konuşuluyor. bebeğin bu üç dili de öğrenebilmesi için tavsiyeniz var mı? bir çok kaynak okudum da bir de burdan görüş varsa dinlemek isterim

E-haciz nasıl kaldırılır?

contavolta #1576241 
2017 yılında iş değişikliği yaptığımda bildirimde bulunmadığımdan, az vergi ödendiği için borç çıkarmışlardı. Bende ödememiştim. En son e-haciz koymuşlar. Borç miktarı 7500 civarıydı. Maaş hesabımda para yoktu o yüzden galiba, hisse hesabıma konmuş. Bugün ödedim hepsini. Bu e-hacizi nasıl kaldıracağız? Vergi dairesine gitmeden kaldırma şansım var mı? Kendiliğinden kalkıyor mu?
(3) 

windows 11 yükseltmeyi nasıl iptal edebilirim?

0zlem #1576240 
kendi kendine yüklemeye çalışıyor, deliricem

i.hizliresim.com

güncellemeleri kapatınca duruyor açınca tekrar başlıyor.

şundan kurtulup güncellemeleri açamıyorum

windows kayıt defterinden değişiklik yaptım ama işe yaramıyor
(4) 

ciddi manada tarafsız ve güzel bir haber sitesi var mı?

OgutucuRecep #1576239 
takip ettiğiniz sağ-sol ayrımı gütmeyen tarafsız bir haber sitesi var mı?
nalet gelsin bu eskilerden ya.
(2) 

Dövizden dönen kur korumali

meraklitursucu #1576238 
Bu olay hala devam ediyormuş, dolarınızi 3 ay bağlayalım, dolardan yana kalbiniz olmayacak yüzde 35 faiz alacaksınız dediler ama dolar kaybım nasıl olmayacak anlamadım. Dolar yükselince ne olacak?
(6) 

İngilizce Telaffuz Kursu

auroraaurora #1576237 
İstanbul’da sadece telaffuz ve aksan törpülemeye yönelik kurs yok sanırım. Londra merkezli bir okulun online kursunu buldum. 15 saat 20.000 TL. Kendi kendime iyileştirmeye çalıştım, ama olmadı. İş hayatında sık olmasa da İngilizce konuşuyorum. Anlaşmakta zorlanmıyorum, fakat daha iyisi neden olmasın deyip paraya kıysam mı?
(4) 

windows 11 eski işlemci

zalbarath #1576235 
i5-2520m'li laptopta sıkıntı çıkarır mı? fonksiyonalite kaybı olacaksa bunlar neler olur? teşekkürler.
(1) 

legally authorized & sponsorship

pelovann #1576233 
Yurt dışı iş başvurularında neden hem "Are you legally authorized to work in the BLA BLA?" sorusunu hem de "Will you now or in the future require sponsorship for employment visa status?" sorusunu soruyorlar? ikisi de aynı manaya gelmiyor mu zaten, yani ilk soruda legal olarak çalışma hakkım yoksa çalışma vizem de yoktur zaten, ikinci sorunun cevabını da vermiş olmuyor muyuz? kesin benim bilmediğim bir ayrım, trick vardır da bilen varsa cevaplayabilir mi nütmen... tikleri vereceğim ama şimdiden teşekkür ederim
(7) 

limit var borç yok herşey tamam ama limitim 10 dan 20 ye yükselmiyor

baldan kaymak #1576230 
Garanti bankası bu.

Napmak lazım
(6) 

Kredi Kartı İle Altın Alanların Kartları Kapatılabilir ??

eisberg #1576229 
Arkadaşlar selam. Böyle haberler görüyorum birkaç gündür. Bunun resmi olarak aslı astarı var mı? Yani bu illegal bir şey değil neticede. Hepsinde pos var, internetten satışta vs. de siteler satıyor, madem böyle bir şey var neden siteleri kapatmıyorlar ya da posları kaldırmıyorlar?

Ayrıca kapatılabilir ne demek? Kapatılmayabilirde mi?:) neye göre kime göre?

Siz ne anladınız bu haberden?
(4) 

şairlerle özdeşleşmiş kadın isimleri

tabudeviren #1576228 
nazım hikmet - piraye
attila ilhan - aysel

gibi.. nelerdir?
(12) 

Benzin Nasıl Alıyoruz? :)

french lover #1576226 
Tam bir araba cahiliyim ve ilk kez arabam olacak. Soru da çok saçma olabilir, kusura bakmayın.

Benzinli bir aracım olacak.
Alırken neye dikkat ediyoruz? Direkt "benzin doldurur musunuz" mu diyoruz? Türleri var mı? Kalitelisi, kalitesizi vs.
1 ...  ... • 229    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık