Video çekimi için ışık

scudman1 #1576455 
Ev ortamında bir iki tane ürün için küçük bir video çekimi yapmak istiyorum. Sadece zoom in -out gibi basit çekimler olucak. Işığın düzgün olması için nasıl basit bir çözüm üretebilirim. 100lük veya daha büyük ampüllü iki tane ışık ayarlasam olur mu? Nasıl bir ampülle çözebilirim?
(1) 

İlişkinin zamanla sıradanlaşması ve çirkinleşme evresi

dedeminhirkasi #1576452 
Uzun süre aynı kişiyle yaşanan cinsel birliktelik sonrası artık bir isteksizlik oluyor o kişiye karşı. Bu partnerimde de oldu. Sevgi açısından hiç bir sorunumuz yok ama birliktelikte artık heyecan olayı kaçmış durumda. Durumdaydı…. Yani birbirimizi artık normal soft ilişki tahrik etmiyordu. Biraz farklı şeyler denedik ama bu da artık kesmiyor bizi en azından beni kesmiyor. Swinger tarzı bir durum değil asla ikimiz arasında bunu da yapmayız artık diye düşündüğüm şeyleri yavaş yavaş yapar olduk. Utanıyorum da yazmaya ama fark ettim ki o da bir süre sonra sıkıyor. Böyle bir durum yaşayan vardır mutlaka. Siz nasıl çözdünüz bu işi?
(2) 

bartu ben, doğu dizileri

jepa #1576451 
bu diziler ilgili şahısların hayat hikayesini mi anlatıyor yoksa merkeze onları alıp kurgusal hikayeler mi? ör. işler güçler gibi. ilk başta bu adamların hayatını niye merak edeyim diyordum ama sosyal medyada karşıma çıkıp duruyor. izlesem mi diye düşünüyordum.

Lavaş ile cips harici eşlikçi yapmak

condom kurşunu #1576450 
Fırına at cips yap demeyin diye diyorum. Ek malzmelerle nasıl eşlikçi bişey yapılabilir şu an hızlı şekilde açlığımı dindirmek için
(4) 

İburamin zero ile dolven dönüşümlü verilir mi?

mikahakkinen #1576449 
Öksürükten dolayı acildeki çocuk druna gittik. İburamin zero verdi ama 6 saat olmadan ateş gene yükseldi. Dün dolven verdiğimizde yükselmemişti.

Tecrübeli ebeveynler yardım.
(2) 

Dolap montajı sorusu

dissendium #1576446 
Merhaba. Dolabın arka plakasını monte ederken çivinin yamuk olması nedeniyle sunta az çatladı. Beyaz kaplaması attı. Bunu nasıl bir macunla kapatabilirim? Bir adı var mı?

Bir de bu plakada iki çivi arasında boşluk kalıyor ve hafif bombe oluyor. Bunu hangi yapıştırıcıyla yapıştırabilirim?

Sağ olun.
(3) 

erkek kedi kısırlaştırma ücreti

kibritsuyu #1576442 
erkek tekir kedimizin kısırlaştırma zamanı geldi. hatta geç bile kaldık.

ankara'da bulduğum çok tavsiye edilen iyi bir klinik var. ameliyat için 3750 lira fiyat verdi. muayene ediyoruz, kan tahlili yapılması gerekirse veya siz yapılmasını isterseniz +3400 lira da o, toplam 7150 lira dedi. kan tahlili yapılmasına gerek yoksa sadece 3750 lira dedi.

arasam daha uygun fiyata yapanı da bulurum ama donanımlı bir klinikte tecrübeli doktorların yapmasını isterim.

fiyatlar çok mu abartılı, yoksa bu işin piyasası mı böyle?

not: kasım ayında sorduğumda aynı klinik 2500 lira ameliyat + 2500 lira tahlil = 5000 lira demişti. ama yaşını doldursun öyle yapalım ameliyatı demişti.
(2) 

Dolap rafı koruyucu

dissendium #1576441 
Merhaba. Dolabın rafı, çekmecesi için taban olarak ne kullanılıyor? Islak mendille silinebilen bir malzeme olursa iyi olur. Sağ olun.
(1) 

Ipad-pdf dosyası yapmak

a man alone #1576440 
Adobe'un app'inden başka ne ile yapabilirim? Procreate yapmıyor sanırım.
(1) 

Oyun bilgisayarı

mevsimler #1576439 
Euro truck simulator 2 oynamak istiyorum. Takribi 10 senedir oyun için bilgisayara el sürmüşlüğüm yok. Elimde büyük ekran var. Kasa ve direksiyon kitiyle mevzum çözülür diye düşünüyorum. Kendi başıma kasa toplamam zor görünüyor. Hazır kasa alabileceğim bir yer var mı? Konuya epey yabancıyım öneriniz nedir vr bana kaç paraya patlar?
(9) 

Bu ürünün bir alternatifi var mı?

psipsipsi #1576438 
Diz ağrıları için kullanılıyor. Ama ürün biraz pahalı. Bu ürünün alternatifi bulunabilir mi?

www.trendyol.com

Edit: Bir tane buldum; www.amazon.com.tr
(2) 

Paranın değerini risksiz bir şekilde korumam lazım

dejame #1576437 
Elimde az bir miktar para var, ikinci el giriş seviyesi bir araç alacak kadar belki.

Yatırım konusunda hiçbir bilgim yok, şu an %43 faizde duruyor.
Çok basit ve takibi/yapması kolay bir şekilde sepet yapmak istiyorum.

Bir kısmını yatırım fonlarına ayırsam, geri kalanını altın ve dolar olarak kenara koysam makul bir fikir mi?

duolingo ile ingilizce öğrenme

stationary traveller #1576435 
selamlar, duolingo ingilizce bölümünde kaç kısım var?

1. çaylak
2. turist

bunlar haricinde toplam kaç kısım var ve bu kısımlar a1-a2 vs. açısından neye denk geliyor bilen var mı
(7) 

Irkçı ve faşist ilan edilmek

mrvln #1576434 
Son yaşadığım tartışmadan sonra canımı sıkmaya başladı.
Şöyle ki artık siyaset ya da güncel konularla ilgili fikrimi belirtmiyorum. Daha az haber izliyorum daha az okuyorum ama artık daha az yeni yerlere gidip daha kapalı yaşamaya başladığım için pek mutlu değilim. Evde de evin dışında da her geçen gün daha da tedirgin hissederek yaşıyorum. Sokağım, marketim, eğlenmeye gittiğim yer, ilçem her geçen gün daha da tehlikeli oluyor. Uzun uzun anlatabilirim ama beni anlayanlar zaten anladı, sorum da onlara.
Bu tür suçlamalara karşı kendinizi nasıl koruyorsunuz? En son yılın 6 ayını farklı ülkelerde tatillere giden biri tarafından suçlandım ama nasıl bir suçlama anlatamam. Vicdansızlar, ırkçılar, beyaz türk çakmaları(buna biraz gülünce ortam daha da karıştı) neler neler. Terör benim gibiler yüzünden varmış, kültürlere saygı duymuyormuşum, ülke babamın malı değilmiş, çocuklar ve kadınları düşünmüyormuşum, benim gibiler yok olduğunda dünya daha güzel bir yer olacakmışla bitirdik geceyi.
Açıkçası sen olmayınca dünya daha güzel bir yer olacak diyene kadar he he dedim ama buna çok kırıldım ya. Çimlere basmayan insanım ben. Kırdı yani beni.
Böyle bir durumda ne yapıyorsunuz? Tüm bu yaşananlardan sonra ve içinde bulunduğumuz durumda bile bu şekilde düşünen insanlarla konuşmamaya çalışıyorum zaten de, gece vakti sigara almak için yan sokağa arabayla giden biri olarak yoruldum artık. Kendini güvende hissetmeyen ve sürekli korku halinde kendini korumak zorunda hisseden benim. Benden istenen şey nedir? Ne diyeyim ben şimdi?
(1) 

Hala kitap bagisi yapiliyor mu? (hukuk kitaplari da icerir)

okuyamıyom ben ya #1576433 
Merhabalar,

Elden cikarmak durumunda oldugum bir miktar kitabim var. Cope atmak ya da geri donusturmektense bir ise yarayacaksa bagislamak isterim. Aslinda aklima gectigimiz sene depremde yikilan okullarin kutuphanelerinin de yok oldugu geldi ama boyle bir sey varsa da kime/nereye/nasil ulasilir onu bilmiyorum. Kitaba ihtiyaci olan bildiginiz okul var mi ya da gordugunuz bir kampanya vs?

Internette nereye bagis yapilir diye bakarken soyle bir site gordum:

www.herevebirkutuphane.com

Bu siteyi daha once kullanan oldu mu, guvenilir mi?

Bir de kitaplarin bazilari alti cizilerek; sayfa kenarlarina notlar alarak okunmus, bazilari sararmis, bazilari da rutubetten yamulmus. Boyle kitaplar da bagislanabilir mi yoksa cop mu oldular?

Ayrica universiteden kalan hukuk kitaplarim (fakultede ogretilen tum derslerin) da var, 2012-16 yillari arasindan. Mevzuat ne kadar degisti, sahip oldugum kitaplar gecerligini ne kadar koruyor bilmiyorum ama bunlari da ihtiyaci olan bir hukuk ogrencisine verebilirim eger ise yarayacaksa.

Kitaplari elimde daha fazla tutmak istemiyorum o yuzden bir an once yer bulup gondermek istiyorum. Onerisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

Tesekkurler.
(2) 

Hangi elektrikli supurge alinmali?

lacrim #1576431 
Selam arkadaslar,

Ogrenci evine elektrikli supurge alcaz, evdeki leş, asagidaki linklerden hangisi is gorur? Ya da baska onerisi olan var midir?

1-allegro.pl

2-allegro.pl

3-allegro.pl

4-allegro.pl

5-allegro.pl
(8) 

Aranızda Almanyada yaşayıp memnun olan var mı ?

bluewhale #1576430 
Almanyaya yerleşmek üzereyim, youtube da biraz bilgi edineyim dedim ama videoların yarısı almanyaya neden gelinmez, almanyayı neden terkettim tandaslı biraz daha izlerlersem vazgececegim sanırım. orada yasayıp tavsiye eden var mı ?
(1) 

videoyu metne cevirmek

chihirovekohaku #1576429 
Merhaba arkadaslar,

Elimde her biri 90 dakikalik ders videolari var. Bu videolarda anlatilanlari direkt text olarak görebilmek istiyorum. Videolar Almanca.

Internette bunun icin araclar gördüm ama en hizli ve güvenilir olanlari hangileri acaba? Deneme yanilmayla zaman kaybetmek istemiyorum, size sorayim dedim.

Yanitlariniz icin simdiden tesekkür ederim :)
(2) 

Yapay Zeka İle Video Dili Değiştirmek

tum haklari saklidir #1576427 
www.youtube.com
şu videodaki gibi, ingilizce bir videoyu türkçeye çevirmek istiyorum. herhangi bir yerde yayınlanmayacak telif sorunu olmayacak o yüzden amaç yöntemi öğrenmek.
elde mevcut olan: video ve altyazıları
hangi uygulamaları kullanmalı ya da satın almalı?
(9) 

Schengen vizesi aldığımız ülkeye inmek ama hemen başka ülkeye gitmek

ermanen #1576426 
Schengen vizesi aldığımız ülkeye uçakla indik diyelim. Havaalanında araba kiralayıp hemen komşu ülkeye gideceğiz diyelim. Böyle bir şeyde sorun olabiliyor mu? Sınırda kıllanırlar mı vs.?

not: Schengen alınan ve inilen ülke Macaristan. Ardından arabayla gidilen ülke Avusturya. Bazı yerlerde aralarında hala pasaport kontrolü olduğu yazılmış. Mülteci durumları yüzünden kontroller olabiliyormuş sanırım.
(1) 

Kafe Önerisi - Ankara

sislerrr #1576425 
Selamlar,

Çok kalabalık olmayan, interneti iyi, nezih kafe önerileriniz...

Teşekkürklerç
(5) 

Dilber’in pavyon sahnesi

dedeminhirkasi #1576424 
Instagram’da Twitter’da YouTube’da sürekli karşıma çıkıyor. Tamam ilk başta bi haber oldu vs de abi hiç mi oynayan kadin görmediniz nedir bu sürekli sürekli dilber in pavyon sahnesi pavyon sahnesi. Hayır bir şey de yok yani. Niye biz her şeyin bokunu çıkartıp mide bulandırıyoruz? Engelleyemiyorum da. Engellesem diğeri haber yapıyor.
(3) 

Schengen vize ile başka ülkeye inmek

fistikthecat #1576422 
İtalya Schengen ile İsveç e insek aile olarak sorun olur mu risk almak da istemiyoruz
(4) 

Anadolu yakasında Doğru düzgün otoparkı olan file market var mı

condom kurşunu #1576420 
İnstada habire önüme düşüyor merak ettim o kadar kaliteli çeşitli ürün var mı diye. Kadıköyde saece koşuyolunda var galiba ama park yeri bulmak çok zor. Anadolu yakasında neresi var otoparkı olan file market
(4) 

Şu çalışma masası ayağını nereden bulabilirim?

ananiyimioguz #1576418 
Taşınırken kayboldu bir tanesi, kotu duruyor.

ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
(3) 

date sonrası mesaj ne olursa niyet anlaşılır?

baldan kaymak #1576417 
sb.

yada ben nasıl sorgulayacağım bunu?

önceden ne güzeldi, şimdi sohbet falan ok da sonrası? Ayrıldıktan sonra ilk mesaj ondan geldi. Bi kaç mesaj ama sonra durduk. (30 dk :d)

Hayır şutungen ştraze ise hazırım :D değilse next yapcam.

Bekliyim mi? Enerjim bitmedi :D
(5) 

Aksiyon kamerası veya video kamera tavsiyesi

ananiyimioguz #1576414 
Selamlar , şu sıralar ürün incelemeleri çekiyorum youtube kanalımda.

Fakat telefona çekiyorum her ne kadar 4k olsa da biraz tırt oluyor.

Yapacaklarımı sıralasam, bana her işimi görecek bir cihaz önerir misiniz;

-Ürün inceleme videoları. Geniş çekim ve yakın çekim.
-VLOG şehir turu, mekan turu, gezi vs.
-Motosiklete takabilirsem de güzel olur.

Ben hiç action camera kullanmadım hayatımda. O yüzden bir kaç sorum daha var.

-Bu işlerde videonun çok sarsılmaması lazım. Gimbal kullanmadan, action cameraların kendi üzerindeki image stabilization sağlıklı çalışıyor mu? Sabit bir el tripoduna tutturdum diyelim..

-Insta360 motorda güzel oluyor fakat onda istersek tek kamerayı kullanarak çekim yapabiliyor muyuz yoksa illa 180 + 180 derece komple çekim mi yapıyor? Yani edit ile kırpılabiliyor sanırım ama hatta ben direkt tek taraflı 120 derece falan çekebiliyor muyum o önemli yormaması açısından.

-DJI Action 2 tavsiye eder misiniz boyun askılı tripodlu bir paket buldum.

-Diğer bulduklarım dji osmo action, go pro 11, 13.. neye göre seçicem bilmiyorum.

Kahverengi deri ceketi siyaha boyatma

purrp #1576413 
Merhaba. Kahverengi bir deri ceketim var. Ben bunu siyaha boyatmak istiyorum. Acaba bu işlemi daha önce bir dericide yaptiran oldu mu? Bugün bir dericiye gittim sordum 700 liraya boyarım dedi ama pek güvenemedim açıkçası. Boya kaliteli olur mu, yağmurda boyası akar mi ya da alacalı mi olur.. parasında değilim yeter ki güzel bir şey çıksın ortaya. Eğer daha önce bunu deneyimleyen varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.
(6) 

hacizle maaşın en fazla ne kadarı kesilir?

being nothing #1576412 
merhabalar. özel bir bankadan parça parça 3 kredi çekmiştim. kredileri ödemezsem her biri için ayrı ayrı hacizlik olacağım heralde.maaş hesabım ile kredi çektiğim hesap aynı bankada. kredi ödemem aylık maaşımın dörtte üçü kadar. bu kredileri ödemezsem maaşımın en fazla ne kadarı kesilir.

ofis & oyuncu koltuğu tavsiyesi

monicapp #1576411 
hergun uzun saatler evde bilgisayar basında çalışacağım, arkaya yatsa hafif güzel olur (oyuncu koltuğu da olur), bütçem 6-8 bin tl arası. öneriniz varsa makbule geçer
(9) 

Gap iliski hakkinda ne düsünürsünüz ?

Yourcousinmarvinberry #1576410 
Eksi'de çok konusulan bir sey su ara. Sizin yaklasiminiz nedir ?

eksisozluk.com
(1) 

Netflix içeriklerini pcye de indirebiliyor muyuz

condom kurşunu #1576409 
Telefona ipad’e iniyor app’ten ama bilgisayara web sitesinden indirebilyor muyuz?
(1) 

parfümcü

lamentoftheperishingroses #1576407 
ünlü parfümlerin çakmasını yapan parfümcü tavsiyeniz var mı istanbulda?
(1) 

Ağız duşu önerisi

tchuck #1576406 
2000tl civarına ağız duşu arıyorum da. Hangi marka modeli önerirsiniz?

Philips oral b vs
(1) 

Ayakkabıda kan lekesi nasıl çıkar?

coder85 #1576403 
Spor ayakkabının topuğunda bez kısmında kırmızı kan lekesi nasıl çıkar? Kuru temizlemeci çıkartabilir mi? Yoksa lostraya mı götürmeli ayakkabıyı?
(2) 

Kadıköy Pastacı Önerisi

sacrilegious #1576402 
Merhaba, 4 kişilik bir doğumgünü pastası alacağım. Fiyatları çok çok yüksek olmayan ve lezzetli bir yer önerisi olan var mı? Kadıköy metro, söğütlüçeşme ya da moda civarı bir yerler olursa iyi olur. Olmazsa da problem değil.

Teşekkürler
(1) 

Mac'te yüklediğim programları bulamıyorum

nefertarii #1576401 
Şöyle ki Mac kullanmada yeniyim. Izotope RX10 Elements diye bir program indirdim, bir proje için. Lisanslı kullanıyorum, yalnız .dmg uzantılı programı indirdim, güya setup kısmını da tamamladım, ancak program applications klasöründe görünmüyor, komple arama yapınca da sadece .dmg uzantılı dosya görünüyor. Nasıl çözebilirim bunu? Böyle bir sorun yaşayıp çözebilen var mı?
(5) 

f/p telefon tavsiye

newsman #1576400 
selamlar. baba kullanımı için, temel seviyede, sağlam bir akıllı telefon önerisi max 10k tutarında. tavsiyelere açığım.
(16) 

Nazar hakkında ne düşünüyorsunuz?

UriahHeep #1576399 
Ben nazara inanmamaya çalışan ama kurtulamayan biriyim. Hayatımda benim kadar nazar değen bir insan görmedim iyi giden her işim ya da cisim başkasının öğrenmesiyle veya kendimce iyi gidiyor dememle bozuluyor. Çaresini bulamadım çok zor durumdayım.

Bir de üstüne üstlük çok haz etmediğim ama görüşmek zorunda olduğum biri benim bu hassasiyetimi öğrenip benden bir şeyler gizlemeye çalışması beni iyice nefret ettirdi. Birisi neden böyle bir şey yapar ki?

Akraba sayılırız yaptığı şu:
/eee araba al artık böyle kiralamayla uğraşma. (Tamamen iyi niyet)
\yaa bakacağız kuzenle bir galerilere filan. (Deyip ertesi gün sıfır araba aldı)

Bir insan sıfır araba almaya bir günde karar verir mi çok zengin değilse? Böyle şeyler işte.

Aynı kişi bir işte çalışıyor ve memnun olduğunu iyi kazandığını biliyoruz. Ya ben adamı görünce insanım iletişim kurmalıyım değil mi? Ne soracağım?
Nasılsın işler nasıl gidiyor vs. //// Bu adam her zaman işini kötüler ve her sorduğunuzda iş arıyordur. Ancak asla öyle major bir durum yoktur ortada.

Ben ne yapayım ben bunlar gibi yapamam.

Nazara inanmayan ya da saçma bulan ayrıca korkan da yazsın lütfen.
(3) 

bilgisayara bişey takmadan çalışan mouse

etna #1576398 
var mı?
yani usb girişine filan takılan aparatı olmayan? varsa ne önerirsiniz?
(3) 

Yakın Dönem Birkaç İnternet Jargonu

onemoremile #1576392 
1:soru: ilk videoda 20:03'ten sonra ''yol bitmiyorduuuğ'' ve ikinci videoda 5:45'ten sonra ''bizi bekliyorduuğ'' şeklinde uzatılarak söylenen şimdiki dili geçmiş zamanlı kalıp esprisi nereden geliyor? ikinci videoda aslında tuğçe daha abartılı yapıyor ama yaptığı yeri bulamadım.

''o karlı gecede, herkes korkuyorduuğ'' gibi bir masal anlatımı galiba ama nereden çıkıyor yani.

1.video: www.youtube.com
2.video: www.youtube.com

2.soru: aşağıdaki videoda 3:17'den sonra çıkan kedinin seslendirmesindeki ''bu nea?'' (artık ne diyorsa) nereden geliyor?

www.youtube.com

kim çıkarıyor bunları yaa kim kim kim.
(2) 

CERN'i nasıl ziyaret edebilirim?

marsli gocmen #1576389 
visit.cern bu sitede diyor ki, (çevirdim)

"Aileler, bireysel ziyaretçiler ve küçük gruplar (12 kişiden az) üç interaktif sergimizin yanı sıra bilim gösterileri ve filmlere (müsaitlik durumuna bağlıdır) ücretsiz olarak erişebilirler. Ayrıca, rehberli turlara ve laboratuvar atölyelerine ilk gelene ilk hizmet esasına göre kaydolabilirsiniz. Pazar günleri, rehberli turlar ve laboratuvar atölyeleri yalnızca aileler, bireysel ziyaretçiler ve küçük gruplar için ayrılmıştır. ... Aileler, bireysel ziyaretçiler ve küçük gruplar için çevrimiçi rezervasyon yoktur."

Yani İsviçre'ye gidip CERN'in kapısına dayansam alacaklar mı içeri? Bilet milet bir şey yok mu? Başka sitelerde ziyaretçi kartından bahsediyor ama bilgi bulamadım.

Bilen varsa anlatsın lütfen.
(6) 

2024 maaş zamları

iwasbornonamountainside #1576388 
Özel sektörde çalışan arkadaşlar;

1. Hangi sektördesiniz?

2. Kaç yıllık iş tecrübeniz var?

3. Kaç ay/yıldır mevcut şirketinizde çalışıyorsunuz?

4. Yeni yıldaki zam oranınız nedir ve memnun musunuz?
(7) 

Beğendiğiniz veya ilginç yabancı isimler neler?

ermanen #1576387 
Beğendiğiniz veya ilginç yabancı isimler neler? Kulağınıza hoş gelebilir, sevdiğiniz birinin ismi olabilir, hayranı olduğunuz birinin ismi olabilir, bir karakterin ismi olabilir vs.

Genelde İngilizce olan isimlere, İngilizce konuşulan ülkelerde kullanılan isimlere aşinayız. Ama herhangi bir ülkeden olabilir. Genelde ünlü kişilerden, kitaplardan, medyadan vs. biliyoruz. Arkadaşınız da olabilir tabii.

Arap ülkeleriyle ortak isimlerimiz de var. Türkçede kullanılan biçok isim Arapçadan geliyor. Arapçada biraz farklı olabiliyor tabii okunuş ve romanizasyonu (Latin alfabesinde yazılmış hali). Arapça versiyonunu sevdiğinizi de yazabilirsiniz, ya da onlara özgü de olabilir.

bazen hem Türkçede (Türkiye'de) hem de yabancı ülkelerde kullanılan isimler oluyor. Lara gibi. Ali gibi. (Ali, Arapça dışında ABD ve İngiltere vs. gibi ülkelerde de Alice, Alison, Alisha, Alexander gibi isimlerin kısaltması gibi de kullanılıyor ya da direkt isim olarak veren de var sanırım).

şu da var:
(bkz: ingilizcedekine benzeyen türkçe isimler)

benim cevap:

Persephone
Yunan Mitolojisi'nde bitki ve yeraltı tanrıçasının ismi. Demeter ve Zeus'un kızı. Hades'in eşi. Ama isim olarak da kullanılabiliyor günümüzde. Mitolojik isimler daha çok ilgimi çekiyor.

Pers diye nadir bi isim de varmış, kulağıma hoş geldi. Peter ve Perris'in muadili imiş. Tanrıyı onurlandırmak için doğan anlamı taşıyormuş. Türkçede de Pars var benzeri.
(1) 

Ankara klinik psikolog tavsiyesi

amuda kalkan solucan #1576386 
merhabalar,

hayatımda birçok değişikliğin üst üste geldiği şu dönemde bir terapistle konuşmamın bana iyi geleceğini düşünüyorum.

ankara için klinik psikolog önerileri varsa alsam ne güzel olur.

Çok teşekkür ederim.
(2) 

Yerel seçim gündemi ne zaman başlar

nundu #1576385 
Yerel seçimlere 51 gün kaldı ama ülkece hiç gündeme giremedik gibi ya. Hadi ülkenin derdi başından aşkın da seçim programları, belediye başkanlarının proje duyuruları, youtube kanallarına konuk olan siyasiler falan hiçbir şey yok.

Ben seçim, hatta özellikle yerel seçim, sevdalısı biriyim. Her seçim hüsran olsa da seçim öncesi gündem takibine bayılırım, yerel seçimlerde hayatımda gitmediğim şehirler için olan projelere bakıp hmm bu iyi, bu dandik falan derim ama yok yani kimse ne bi proje lansmanı yaptı ne bi proje tanıtım broşürü çıktı, en fazla 10-15 dakikalık bi iki tv programı gördüm bazı adaylardan ama onun dışında hiç denk gelmedim de tv kanallarının youtube hesaplarında adayları.

Mesela 3 yıldır orada yaşamasam da İzmirliyim. Yeni bir aday var CHP'den. Sırf belki bi şey paylaşır da görürüm diye adamı takip ediyorum tüm platformlardan. Anca dernek falan geziyor bir haftadır. Şimdi yaşadığım Eskişehir'de 30 sene Büyükerşen döneminden sonra yeni aday var, bi iki yere çıkıp kısaca konuştu ama projeden bahsetmiyor. Rakibini izledim o da bahsetmemiş işin tuhafı. Çok muğlak trafiği çözücez, sosyal yardım yapıcaz gibi şeyler.

Ne zaman gireriz bu moda illa son bir ay kalınca mı? Tamam ülkede aym krizi, yoksulluk, göçmenler gibi her gün bir yeni kriz tadında bir gündem var da şöyle bi moda girelim artık ya :( Bi de durmadan herkes sosyal yardım vaadinde bulunuyor. Korkum sosyal yardım uğruna kimse şehirlere yatırımda bulunmayacak.

Neyse kısacası bak şurda şu adayın proje kitapçığı var, şu kanala bu çıktı izleyebilirsin gibi link paylaşımlarına da açığım. Podcast tadında dinlemeyi seviyorum. Teşekkürler
(5) 

kedinin patilemesi Vs bizim patilememiz

duyurukullanıcısı #1576383 
kedi canı sıkıldığında patiyi yapıştırıyor ve normal ilişkiye devam etmemizi bekliyorsa bizimde canımız sıkıldığında bir tane yapıştırıp normal ilişkiye devam etmeyi beklemek hakkımız değil mi?

sürekli neden ben alttan alıyorum ?
(1) 

Ankarada Meclis ziyareti

EXXE01 #1576382 
Mümkün mü?
Halk günü yazıyor ama birini bulmak mı gerekiyor içeriden ziyaret etmek için ?
(5) 

Arabanın bagajındaki pandizot mu neyse artık

chicha_v2 #1576381 
Bunu ben uzun yola çıkacağım zaman çıkarıyorum, sonra geri takmaya üşeniyorum, eksikliğini de pek hissetmiyorum. Varken üstüne bir şey koysam düşüyor zaten gaz/fren esnasında. Bir sonraki uzun yolda da takılıysa yine çıkarıyorum.

E bu zımbırtı ne işe yarıyor, siz kullanıyor musunuz? Kenarda mı tutuyorsunuz?
(1) 

Ahşap merdiveni beton zemine sabiteme.

pianeta #1576380 
Ahşap merdivenin basamaklarından biri oynuyor. Zemin beton. Merdiven iki taraftan vidayla sabit ama zamanla alttaki beton kırıldı mı ne olduysa dengede duramıyor. Araya silikon sıkıp sabitlemek/doldurmak istiyorum.
Bunun için özel bir silikon var mı? İnternetten sipariş vereceğim de ne diye aratayım?
1 ...  ... • 227    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık