(1) 

yazımızı/entymizi ekşi şeylerde nasıl yayımlatıyoruz?

fildirfildir #1576932 
Ekşi şeyler'deki yazılar neye göre seçiliyor? yazımızın yayımlanması için biz mi başvuruyoruz başkaları mı seçiyor?
(1) 

İngilizce kelime uygulaması

Weeze3r #1576931 
Selamlar, b2 seviyesindeyim. Ücretli veya ücretsiz düzgün bir uygulama tavsiye edebilir misiniz ingilizce kelime öğrenmek için? Cümle içinde göstermesi vb şeyler ekstradan iyi olur benim için.
(6) 

700 Bine kadar araç tavsiyesi hk.

KukLa #1576930 
Merhaba arkadaşlar,

Günde 32KM araç kullanacağım.

500 700 arası bir araç almayı hedefliyorum. Manuel, otomatik fark etmez. Az yakan, sorunsuz, para kaybettirmeyecek, konforlu geniş bir araç arıyorum.

Araçlardan ve piyasadan anlayan bu işi yapan arkadaşlar hangi marka model paket almamı önerirsiniz teşekkürler.

Dikkatimi çeken araçlar:

Renault Grand Scenic III

Renault Latidute

Skoda Superb ve superb combi

Insignia ve Insignia sw

Seat Exeo

Audi A4 Sedan

Honda Civic 1.6i DTEC
(2) 

eskilerden bir internet ünlüsü

her giriste sifresini unutan adam #1576929 
kendi internet sitesinde ilginç teoriler ve son derece değişik bir türkçeyle günlük hayatını anlatan biri vardı. site de basit bir siteydi. ortadan kaybolmadan önceki zamanlarında derme çatma bir kulübede yaşadığı ortaya çıkmıştı. psikolojik sorunları olduğu söyleniyordu. Belki 10 yıl geçti üzerinden. İnternette meşhur ve hafiften dalga konusu yapılan biri...

kimdi hatırlar mısınız?
(4) 

Deterjan üreticisine dava açmak

dissendium #1576927 
Merhaba. Uzun süredir kaşıntı şikâyetim vardı. Burada da sormuştum. Uyuz şüphesiyle acile ve özel hastaneye de gitmiştim. Bir aydan uzun sürdü. Bir anda bunun deterjandan, yumuşatıcıdan kaynaklanabileceği aklıma geldi. Dr. House sahnesi yaşadım resmen. Gerçekten de şikâyet yumuşatıcı kullanımından sonra başladı. Daha önce yoktu. Ailede herkeste kaşıntı var. Tek mantıklı seçenek bu çıkıyor. Üstüne dermatolojik olarak onaylanmıştır yazılmış. Eniştesine mi onaylatmış üretici. Ne test raporu var ne başka bir şey. İnternette de bir sürü şikâyet buldum. Bu alerjiyi destekleyen. Hatta kaşıntı sonrası kabarcıkların görüntüsü bile aynı. Kardeş burası ABD değil dediğinizi duyar gibiyim ama insan sağlığı bu kadar değersiz olmamalı. Dava açsam mı? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Sağ olun.
(1) 

kabin boy valiz kaç litreye denk geliyor?

duyuru #1576926 
standart olarak 55x40x23 cm olarak belirtiliyor. bunları çarpınca da 50600 cm küp yani 50 litre civarı diye düşünüyorum ama baktığımda genel olarak standartının 40-45 litre olduğundan da bahsediliyor. bu hesaplamam yanlış mı, hesaplamam dış hacmini veriyor da iç hacmi o yüzden daha mı küçük aslında?
(5) 

sabiha gökçen otopark?

contavolta #1576925 
yarın öğlen uçuşum var. sancaktepe'de oturuyorum, arabayla gitsem otopark ücretleri ne civarda acaba? 5 gün yurt dışında olacağım.
hala uzaktaki otoparklara koyup oradan onların servisleriyle mi gidiyoruz havalimanına? yanımızdaki 2 yaşında çocuk ve arabası olacak da, servis işi falan zorlar mı diye düşündüm.

onun yerine taksiyle gitmek daha mı mantıklı olur acaba? uber'den hesaplattığımda 350-400 gibi bişey çıkarıyor tahmini.
(1) 

Lenovo laptop önerisi

konf #1576924 
Merhaba,

Yeni bir Lenovo laptop arayisindayim. Genellikle agir, modelleme/tasarim/montaj islerini kaldiracak ve beni bi 10 sene goturebilecek bir laptop ariyorum.

Yoga Slim Pro 7 ve Legion Pro 5 e baktim ama onerebileceginiz baska modeller olur mu?
(3) 

atmden para yatırınca kesinti oluyor

abelardo #1576923 
başka birisi benim hesabıma atmden para yatırınca her defasında kesinti oluyor. bu normal mi? kesinti olmayan banka var mı?
eksiup.com
(3) 

kredi kartı - taksik - provizyon sorusu

avatar is back #1576922 
7bin liralık alışverişi 6 taksit olarak seçtim, 7700 civarına okey verdim sipariş verildi. bankaya baktığımda provizyonda -7700 yazıyor, sms geldi 7700 liralık alışveriş falan filan. hepsiburadadan da bakınca 7700 liralık alışveriş olarak görünüyor. hiç bir yerde taksit yaptığıma dair bir şey göremiyorum. ekstre geldiğinde mi 1300 civarı olan taksiti görüp ödeyeceğim?
(5) 

Balkan göçmeni olup da vatandaşlık alan var mı

biseysorcaktim #1576920 
Büyüklerim bulgaristandan geldiler ve hala yaşıyorlar. Bi kısım akrabamız hala orada ama pek bi bağlantımız yok. Zamanında bazı tanıdıklarımız vatandaşlık aldılar. Ancak süreç nedir ben bilmiyorum. Bu süreçten geçenler tecrübelerini aktarabilir mi?
Babaannemin buraya gelirken verilen denklik belgesi ya da kimliğini aldık.
(1) 

bosch fırın gösterge sticker

melodi #1576918 
temizliğe gelen ablamız hunharca silerek tüm yazıları silmiş :) amazon’da bulabildim ürünleri bunları yaptırabileceğim bir yer var mıdır? hb trendyolda falan olsa alıcaktım ama amazon’dan hiç alışveriş yapmadım sıkıntısızsa o konuda da bilgi veren olursa onu da alabilirim. link stickerlar şu;

www.amazon.com.trçıkartma-sembolleri-sembollerinin-yazılması-semboller/dp/B0BSVHS4M5anki
(10) 

İş başvurusunda takım elbise giyme zorunluluğu kafama takılanlar?

Zetnikov #1576917 
Arkadaşlar her iş başvurusu yaptığımız yere takım elbise ile mi gitmeliyiz
Çünkü çevremde bodozlama kıyafet giyip iş sahibi olanlar da var.

Hangi kurumlarda takım elbise ile başvurulur hangilerinde gerek yoktur bunu biliyor musunuz? Yada bir işe baş vururken nasıl bunu öğrenebiliriz
(9) 

ağzı kokan biri kendisini bilir mi

benibulmanlazim #1576914 
bugün güzel bir hanfendi arkadaşın ağız kokusunu hissettim. normalde hassas bir bünyem yok ama beni fena etkiledi. eminim o da bunun farkında değildir.

sorum şu: bir insan ağzının koktuğunu nasıl anlar.

B vitamini komplexi kullanan var mı? Önerir misiniz?

sonhakan #1576913 
...
(2) 

3008 start -stop sorunu

collorado #1576912 
Merhaba;
Pejo 3008 aracım start stop bazen devreye giriyor. hangi durumlarda devreye girdiğini çözemedim . İlk akla gelen akü olduğu için servise götürdüm %87 çıktı.
Sıcaklıktan olabilir diye düşündün 17 derecede aynı gün bir defa girdi ikinci çalıştırmada girmede aracın parametreleri aynı, kısaca aynı gün 2 saat içinde araç giriyor çalıştırıp kapatıyorum girmiyor çözümü veya aklına gelen olursa paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler.
(2) 

Adını Hatırlayamadığım Bir Film

iguazu14 #1576911 
Merhabalar,

Sanıyorum 90'lı yıllarda Kadir İnanır (ben kadir inanır diye hatırlıyorum) veya Tarık Akan'ın oynadığı bir film vardı, adını bir türlü hatırlayamadım.

Filmde kadir inanır bir tık esrarengiz bir tipti, hapisten mi ne çıkmıştı. bir üniversiteli öğrenciyle tanışıyordu. hatta bir sanat galerisinde mi resim sergisinde mi ne tanışıyorlardı. sonra evine de gidip geliyordu, ailesi de tanıyordu. ben kadir inanır diye hatırlıyorum ama tarık akan da olabilir.

filmin ismi bir türlü aklıma gelmedi. hatırlayan var mı acaba diye sormak istedim. yeterli bilgi veremediğimin de farkındayım ama tanıştıkları yer bir sanat galerisiydi diye hatırlıyorum. kızın dikkatini çekmişti bizimkinin sakin, esrarengiz halleri.

umarım hatırlayan olur :)
(1) 

Bni hakkında bilgisi olan

photo85 #1576908 
Bni grupları hakkındaki görüşlerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürlerx
(4) 

KPSS soruları

dissendium #1576906 
Merhaba. KPSS'den 85 üstü puan almış arkadaşlara sorularım var.

1. Sınavda çözdüğünüz derslerin sırası nasıldı?

2. Türkçe ve matematik için kaç dakika ayırdınız?

90 üstü hedefleyen birine neler önerirsiniz?

Bir de soru bankasıyla uğraşmadan sadece deneme çözsem olur mu? Sağ olun.
(1) 

Trafik cezasi odeme

14 #1576905 
Babam cok yasli ve eposta falan kullanmiyor, dolayisiyla e-tebligat vs tarzi seyler edevlet sistemi uzerinden bana geliyor. Daha dogrusu gecenlerde ilk defa geldi. Girdim baktim (sifresi var) trafik cezasi yazilmis gecen hafta, yanlis yere park ettigi icin sanirim.

Buna ek olarak gecen yila ait 2 tane daha ceza gorunuyor e-devlette.

Altinda da "Ödemesi yapılan cezalar bu sayfada görüntülenmeye devam eder. Ödeme işlemini gerçekleştirdiyseniz ceza bilgisini dikkate almayınız. Ödeme işlemini, Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme hizmetini kullanarak Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapabilirsiniz."

Yaziyor. Gecen hafta yazilan cezayi ben odeyecegim simdi de, digerlerinin odenmis mi odenmemis mi oldugunu nasil bulabilirim? Yukarida alintiladigim kisimdaki " Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme" linkine tiklayinca bir sey cikmiyor veya ben bulamadim.

Elinde 5cl 01L içki veya içki şişesi olan var mı?

the sound and the fury #1576903 
Koleksiyon yapıyorum, yardımcı olmak isteyen yazabilir. Boş dolu fark etmez.
(2) 

Schengen vize başvuru evrakları hakkında

dedeminhirkasi #1576902 
Arkadaşlar merhaba,
Eşimle beraber İtalya için turistik vize başvurusunda bulunacağız. 5 gün seyahat planlıyoruz. Uçak gidiş dönüş biletleri alındı. Otellerin rezervasyonları yapıldı. İkimiz de çalışıyoruz, düzenli gelir gider ödemeler vs tapu ve araç var üzerimize.

1-Birikimler benim hesabımda. Altın, fon, euro ve dolar olarak. Eşimin hesabında 400 euroluk bir para var. Eşimin başvuru evraklarına benim hesabıma ait evrakları da sunmaya gerek var mı?

2-Tapu ve araç ruhsatının fotokopisi yeterli mi? Aslını veya ıslak imzalı bir belge isterler mi? Veya bu belgeleri nasıl sunmak en doğrusu?

3-Eşimin vize dilekçesinde "seyahat süresince meydana gelebilecek tüm masraflar tarafımdan ve ayrıca eşim tarafından karşılacaktır" gibi bir cümleye gerek var mı? Yoksa direk "tarafımdan" mı dememiz doğru olur.

4-"Aksi belirtilmediği müddetçe, istenen evrakın aslı ile birlikte bir fotokopisi ibraz edilmeli" ne demek? Hazırlanan evraklarının ayrıca birer fotokopisini istiyorlar mı?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Chondurax Triple Action Ücretsiz Verilecektir.

pro9it9is9 #1576901 
www.google.com

Diz ağrıları için aldığım, ancak ilk dozda advers etkiler yaşadığım iki kutu Chondurax Triple Action 90 tableti (1 eksikle), bu tür takviyeleri kullanan ve allerji yaşamamış bir kişiye ücretsiz vermek istiyorum.
Yer: İzmir, Bornova.
Mesajla iletişim kurabilirsiniz.
(4) 

Kedi dişi ve yemek yiyememe

haskoylu deli hasan #1576899 
Merhaba bahçede baktığımız bir kedi var, uzun zamandır kuru mamayı çiğnemeden yutuyor gibiydi, daha sonra yaş mama almaya başladım. Çünkü mama yerken bağırıyordu. Şimdi yaş mamayi da yiyemedigini fark edince eve aldım. Dişlerinde sorun olabileceği yazıyordu internette ve az evvel aşağıdaki fotoğrafları çektim. Bu nedir? Yarın veterinere götüreceğim ama çok huzursuz oldum bu görüntü karşında. Enfeksiyon sanırım bu bilen anlayaniniz var mı? Veteriner sanırım dişlerini çekecek diye düşünüyorum. Umarım kanser değildir

hizliresim.com
hizliresim.com
(8) 

tek kişi yaşayana airfryer tavsiyesi

lazylibra #1576898 
merhaba. tek kişi yaşıyorum, son zamanlarda spora da başladım. böyle sebze, tavuk, et vs yapabileceğim ve tezgahım dar olduğundan dolayı çok yer kaplamayacak ve beni çok uğraştırmayacak bir airfryer arıyorum. benim için dediğim gibi pratik, hızlı bir şekilde pişirme ve çok yer kaplamaması önemli. kullananlar hangi modeli önerir acaba, herkes farklı bir şey söylüyor modeller konusunda. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(6) 

Enflasyon düşerse maaşlar

rukayka #1576897 
Ekonomiden anlamam.. Çocukça gibi görünecek bir sorum var. Türkiye’deki enflasyondan dolayı maaşlar 30,40, 50 binler oluyor ya… Diyelim ki gelecekte enflasyon normal seviyelere düştü… Maaşlarda nasıl bir düzenleme olur? Normal oranda bir enflasyonun olduğu ülkelerde maaşlar 3-5 bin dolaylarındadır sanırım..
(10) 

Salaklaşıyorum sanki

Lubb #1576896 
Arkadaşlar bu bir troll duyurusu değildir.

Cidden bilişsel kabileyetlerimde bir gerileme var her geçen gün sanki.


-konuşma sırasında kelimeleri hatırlamada yavaşlama.

-yalan yanlış serbest çağırışımlar.

-yabancı dilden anadilde geçişlerde keskin olamama.

-uzun süreli odaklanamama, konsantrasyon zayıflığı.

-zihinsel matematiksel işlemlerin uzun sürmesi.

-geçmişte uzman olduğumu düşündüğüm şeylerde tamamen yabancı gibi kalma sadece "aa ben bu konuda baya vakit harcamıştım aslında" hissi.

-öğrenme eylemeninin eskisinden daha efor gerektirmesi.

-daha hızlı unutma

-sosyal etkileşimlerde de hantallaşma, insanlara karşı meraksızlık ve isteksizlik

-sosyal etkileşim olarak small talk yeteneğinin gerilemesi.


b12 düzenli kullanıyorum eksik değil.

nedir sizce durumlar? ne yapsam da biraz kendime gelsem..
(7) 

Dizi tavsiyesi

sacrilegious #1576894 
Merhaba,

Netflix, prime veya blutv üzerinden izleyebileceğim bir dizi tavsiyesi istiyorum.

Kriterler:

-imdb 7 ve üzeri olmalı
-sürükleyici olmalı
-biraz gizem içerse fena olmaz

Komedi hariç her şey olur aslında. Çok bilindikleri izlediğimi varsayın. Var mıdır önerisi olan?

Bir de artık sizi yormamak için tavsiye motoru önerisi de isteyeceğim. Ben kriterleri gireyim işte imdb 7 üstü olsun türü x olsun gibi gibi o da bana dizi/film önersin. Hangi siteyi kullanıyorsunuz?

Teşekkürler
(4) 

Başörtülü kadınlar erkek kuaföre gidiyor mu?

summerof69 #1576893 
Bunu nasıl mantığa bürüyorlar?
(5) 

Duyurunun ustaları

ruhen hastayim ben #1576892 
Duşakabinin iç kısmındaki fayanslarda kabarma oldu. Aradaki alçı döküldü. Buna ne tür bir önlem almak lazım, uzun vadede ne gibi bir probleme yol açar? Ben kiracıyım, ev sahibim tamirat işlerinden hoşlanmıyor, böyle kullanmaya devam etsem ne olur?

(Banyoda pencere yok ama havalandırma var duş sonrası daima kapı açık havalandırırım.)

r.resimlink.com
(2) 

Sözlükten bir yazara ulaşma

Yanni #1576891 
Bugün debe'ye bir entrysi girmiş olan Hattabi nickli yazara nasıl ulaşabilirim?
(1) 

MS Word Sözcük Denetim Sorunu

sacrilegious #1576888 
Merhaba,

Worde ne zaman bir metin kopyalasam otomatik olarak dili türkçe algılayıp aözcük denetimi yapıyor. Kopyaladığım metin ingilizce olmasına rağmen ve varsayılan olarak algıla sekmesinden ingilizceyi seçmeme rağmen bir sonraki kopyaladığım metin yine türkçeymiş gibi düzeltme önerisi yapıyor bütün sayfa kırmızı çizgi oluyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Teşekkürler
(7) 

Sıfır araç muayene tarihi

spacevan #1576887 
Aracı 2021 de mart ‘ın 3 ünde almıştım. Muayane için en son tarih ne olacak ?
(5) 

iş ilanlarında 2 kişilik ilana 1000 kişi başvurmuş ama ilan gene açık ?

Zetnikov #1576885 
ilan güncellenmiş ve halen açık bu ne demek oluyor 1000 tane başvurudan 2 adam bulamamışlar mı? anlamadığım olay nedir. bu aralar iş bakıyorum da kafam karıştı biraz. akıl verecekler buyursunlar ciddiyim.
(3) 

ölen fipli kedinin maltini baska kediye yedirme sansi var mi?

ala09 #1576884 
paketin disini temizleyip icinden biraz bosa siksam diye dusundum de alacagimiz risk cok buyuk gibi. bulasma ihtimali kesin var degil mi?
(5) 

küçük erkek cüzdanı (deri, dikey)

mr.goodcat #1576883 
10 sene önce cengiz pakel'in bir cüzdanını almıştım. artık kenarlarından dikişleri falan atmaya başladı. yenilerine baktım malesef aynı deri kalitesi yok. plastik gibi olmuş. böyle yumuşak düz deri cüzdan bakıyorum.

küçük olmalı (para sığmasa da olur, nakit para kullanan mı kaldı)
dikey olmalı normal sıradan yatayda açılanlar gibi değil

bildiğiniz bir marka falan var mı bak dediğiniz? link falan olsa şahane olur.

benim cüzdan şu:

soz.lk
(2) 

pay2win oyunda iade

respect #1576882 
bu tarz oyunlarda belli bir sayıda iade yapmak oyundan banlanma/atılma sebebi olabilir mi?

Böyle bildiğiniz oyun var mı?

ve saçma değil mi?

Berlin de pazar ve pazartesi aksami

duyurukullanıcısı #1576881 
Gece disari cikilir mi? Mekanlar bos mu olur?

Nereye gitmek lazim?
(2) 

Gastroentoloji hastane bölümü hk.

pianeta #1576879 
Birkaç hafta önce mdie şikayetiyle dahiliyeye gittim. Doktor "ilaç mı başlayalım yoksa direkt mideye bakalım mı?" dedi, ben de şimdilik ilaç başlayalım eğer geçmezse mideye bakarız o zaman dedim ve ilaç yazdı.
Şimdi yine şikayetim devam ediyor. Aynı hastanenin internet sitesine baktığımda Gastroentoloji bölümü olmadığını görüyorum. Aynı şekilde MHRS'de de görünmüyor. O zaman bu adam bana neden "mideye bakalım mı?" teklifinde bulundu, nasıl bakılacaktı mideme, başka hastaneye sevk etmekten mi bahsetti acaba?

Gastroentoloji için Dahiliyenin yönlendirmesi gerektiğini biliyorum ama internet sitesinde de, MHRS'de de görünmediği için kafama takıldı. Acaba farklı bir yöntemi var da ben mi bilmiyorum diye sormak istedim.
Evimin yakınındaki bir hastane o yüzden buraya gitmek istiyorum, yoksa mecburen farklı hastaneye bakacağım tabi.
(6) 

Çürüğün ilerlememesi için ne yapmak gerekir?

Kahvedesu #1576878 
Yirmilik dişimin yanındaki diş olduğundan doktor bey yara iyileşmemiş diyip işlem yapmadı. Sonra özel kliniğe gittim adam ağrın olabilir gider ayak dedi, bir aksilik çıkmasından korktum ve yaptırmadım. Ara ara ağrıyor:(
(1) 

Ulus - Büyük Tiyatro'nun otoparkı var mı?

birşeylersoracağım #1576877 
Küçük Tiyatro'nun izleyiciler için otoparkı vardı, buranın da izleyiciler için otoparkı var mıdır?

Bir de bu tiyatronun google haritalarda adı Büyük Tiyatro/Opera diye mi geçiyor?
(5) 

Lens takmak istiyorum. Doktor tavsiyesi

prole #1576876 
Merhabalar. 17-18 yıldır gözlük kullanıyorum. Daha önce 2 defa lens takma girişimim oldu ancak birincisinde doktorun yazdığı reçeteye göre aldığım lens gözümü rahatsız etti, batma yaptı ve bırakıp gözlüğe devam ettim. İkincisinde özel bir hastanede yaptırdığım lens ölçümünü optik "bu ölçümde yanlışlık var, şurayı yazmamışlar" diyerek beni geri gönderdi, doktor ise "sorun yok" diye aradan sıyrıldı. Diğer optikler de aynı ölçünün yanlış olduğunu söyleyince deneme için yine en o ölçülere en yakın bir lens aldım (oasis falan gibi iyi bir markaydı) ama yine alışamadım, böyle batma yaptı ve "başlarım sizin yapacağınız işe..." diyerek yine gözlüğe döndüm. Lakin yaz geliyor ve sürekli dereceli gözlük ile dereceli güneş gözlüğü arasında geçiş yapıp dertlenmek istemiyorum. Bir de artık gözlük takmaktan bu-nal-dım. Şöyle doğru düzgün ölçüm yapıp lens tavsiyesinde bulunacak, nokta atışı yapabilecek bir doktor tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler.
(3) 

Belediyeyi nereye şikayet edebilirim?

meraklitursucu #1576875 
İmarla ilgili şikayetim oldu ama 2 aydır oyaliyorlar. Kendilerine son kez ikazda bulunup şikayet edeceğimi söylemeyi planlıyorum. Nereye şikayet edebilirim? İmar bakanlığı mı Cimer mı yolu nedir?
(1) 

Tutmuş olduğunuz günlükleri (eski veya güncel) nasıl saklıyorsunuz?

my pink #1576874 
Sb

Dubai duty free

atcapar #1576873 
Merhabalar yakın zamanda dubai den gelecek olan var mıdır? dubai duty free den ücreti karşılığında bişey isteyecektim. Teşekkürler
(7) 

turkiye'nin uluslararasi capta meshur urunleri

antikadimag #1576872 
benim bildigim turk halilari, turk kumasi (havlu vs) bir de ciniler global capta meshur. baska urunlerimiz var mi bunlar gibi?
(7) 

Ev aldım tavsiye istiyorum.

bu yolun yolcusu #1576871 
Arkadaşlar merhaba, denk geldi bir ev alma sürecine girdik. Binanın kabası bitmiş durumda.6-8 ay sonra biter diye düşünüyorum. Mimarisi ile oynayıp evi istediğimiz şekle soktuk.(Yapı kullanmayı da alırsak tamamdır :)) Tapuyu da üstümüze aldık(hanım çok garanticidir). Müteahhitte evi krediye uygun hale getirince 1 milyon tl ödeme yapacağız.

Yıllardır kira da olduğumuzdan fırın, kombi, davlumbaz, ocak, klima kurutma makinesi gibi ihtiyaçlar yeni eve geçince ortaya çıkacak. Ben bu eşyaları şimdiden internetten alsam taksit taksit ödesem garanti süresi nasıl olacak onu kestiremiyorum. Ya da ürün arızalı çıksa aradan 6-8 ay geçecek denemek için? Ayrıca o kadar süre bunları muhafaza etmek ayrı bir dert.

Almasam ele geçen parayla döviz, fon, vadeli, hisse senedi ne yaparsam yapayım eşyalara gelen zammı yenemeyeceğim gibi hissediyorum. Bu konuda haksız mıyım?

Bu ürünleri gidip bayiden alsam bayilerde internete göre zaten daha pahalı satıyor.

Kısacası ne yapsam bilemedim tavsiye bekliyorum, teşekkürler.
(11) 

Yüksek KM Lüks Araç vs Sıfır KM Standart Araç

french lover #1576870 
Araçları örnek olsun diye söylüyorum.

Diyelim ki 2 milyon tl'niz var.
Bu paraya 100.000 km'de Porsche de alınabilir. Sıfır dolu paket bir Golf de alınabilir. Biri tasarım ve marka algısı itibari ile dikkat çekici bir araç iken diğeri görmeye alışık olduğumuz bir araç.

Sizin tercihiniz hangisi olur?
(2) 

avize seçimi nasıl yapılır?

damba #1576869 
arkadaşlar kum rengi, açık pembe ikili koltuk,
karşısında turkuaz, yeşillik bir berjer var.

hafif salaş bir mekan olsun istedik, duvarlar koyu bej gibi düşünün. biraz karanlık oldu oda. nasıl bir avize seçmemiz gerekiyor, avize seçerken neye dikkat etmek gerekiyor, hiç anlamadım.

her türlü öneriye açığım.

mekan, terapi odası.
(6) 

kredi borcu

isimsiz uye #1576868 
aylık 50k kredi borcumuz var ama ödeyecek gücümüz yok. bu borç cezaevine veya hacze çevrilebilir mi?
1 ...  ... • 220    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık