(3) 

Miras intikali birkaç soru

gnosis #1577016 
Annemden kalan yerlerin intikal işlemleri ile uğraşıyorum.
1) Miras intikali için önce veraset ve intikal vergisinin ödenmesi isteniyor. Veraset ve intikal vergisi beyannamesini verirken de tapu fotokopilerinin eklenmesini istiyorlar. Bende annemin üstüne olan yerlerin tapuları yok. Tapu dairesinde danışmaya sordum, önce tapuda intikal yapacaksınız sonra tapuları alıp vergi beyannamesine eklersiniz dediler. Oluyor mu öyle? Kısa yoldan, yaşayan bir akrabadan tapusunu mu istesem acaba?
2) 63'te bir pay, 27'de bir pay iki ev miras kalmış. Yine bunların intikali için DASK istiyorlar. Yaşlı akrabaların ikamet ettiği betonarme olmayan binalar. Ben gidip dask yaptırabiliyor muyum? Dask işlemini en hızlı ve en ucuza nasıl halledebilirim?
(9) 

Asansör kontrol panelleri ne kadar radyasyon yayıyor? Zararlı mı? EMR boya?

ermanen #1577014 
Panelin fotosu:
ibb.co

Ev en üst katta. Bir duvarın arka kısmında asansör dairesi ve paneli var. Ev/oda için ne kadar zararlı bu durum?

Not: Elektromanyetik radyasyon ölçer alet ile evin içinde bu duvara biraz yakın kısımlar yüksek gösteriyor. yani panelin veya başka bir şeyin bir kaç metre radyasyon alanı var gibi.

Elektromanyetik radyasyona (EMR) karşı koruyan boyalar varmış. Bunu yapan biri asansör panelleri çok tehlikeli demiş ve bütün apartmana da radyasyon yayabilir demiş. Biraz abartmış sanırım satıcı olarak. Duvara bu boya gerekli mi sizce?

Ev aletlerinden ve telefonlardan da elektromanyetik radyasyon yayılıyor sonuçta. Başka şeylerden de maruz kalıyoruz. Asansör paneli daha mı tehlikeli? Radyasyon etki alanı daha mı fazla?

İngilizce kaynaklara da baktım ve pek bir şey bulamadım. Ama genel olarak düşük frekanslı elektromanyetik radyasyonun insan sağlığına zararlı olduğu kanıtlanmamış.
www.who.int
(4) 

Kardeşimin mobbing sebebiyle istifa ettiği şirket kara listeye girmiş

suyin #1577013 
o sebeple de başvurularına olumlu yanıt alamıyor. Nedenini de tam bilmiyoruz, ayrıldıktan sonra bazı duyumlar aldı ve galiba malum yapıyla alakalı. Ne yapacak şimdi bu çocuk, yol gösterebilecek biri var mı? Alan da siber güvenlik.
(7) 

Bir dolar mı altın mı sorusu daha...

pianeta #1577009 
50 - 60 bin kadar kredi çekip dolar ya da altın alayım diyorum. Uzun vade düşünmeyebilirim, birkaç ay sonra tekrar ihtiyacım olabilir de olmayabilir de. O yüzden mantıklısı hangisi olur?

Amacım aslında bahar - yaz civarı iyi kötü bir araba almak (maksimum 400.000tl lik ayağı yerden kesecek bir şey).
Ama nakitim yok ve araba için de kimse bana o kadar kredi vermeyecek. En azından kenara dolar falan atayım da üç beş ne birkirse biriksin diye düşünüyorum. Araba almaktan vazgeçersem de durur öyle, ihtiyacım olduğunda bozdururum bir gün.
(4) 

Tiflis- Gürcistan gezisi?

Amaranta ursula #1577008 
Arkadaşlar selamlar,

Tiflis & Batum'a 5 üzerinden kaç verirsiniz?(gezilecek görülecek yerler, yemekler bakımından)

Bir de Gürcistan'a gitmisken Tiflis ve Batum dışında neresine gitmeyi önerirsiniz?
Alkol, gece hayati ve kumar esas amaç değil. Haliyle salt gezmek, görmek ve yemek için tatmin eder mi?


Teşekkürler.
(4) 

Ölmüş birinin vergi borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

thewhitewolf #1577007 
Bu yazıyı vergi dairesine gitmeden e-devlet üzerinden alabilir miyim? İnternette alınabilir yazıyor ama bulamadım.
(3) 

google mapste arama yaparken

bay b #1577006 
webdeyken haritada herhangi bir yere zoom yapiyorum, bir sehir mahalle vs ismine tiklamiyorum. sonra ustteki restoranlar, oteller vs hazir cikan aramalardan birine basiyorum hoop benim mevcut konum ve cevresine getirip ordaki yerleri gosteriyor. yok mu bunun bir ayari falan ya sinir hastasi etti.

İş Konusunda Bir Sorun

rock n roll #1577004 
Özelden danışmak istiyorum. Teşekkürler
(11) 

Türklere benzemeyen anadolu insanı, bu insanları görünce ne hissediyor?

summerof69 #1577003 
Orta asya türklerine benzemeyen anadolu insanı arkadaşlar, bu türki cumhuriyetlerindeki insanları “kardeş” olarak görüyor musunuz? Yoksa, “ya biz bunlara hiç benzemiyoruz, nasıl kardeş oluyoruz” diye düşünüp, bir bağlılık/yakınlık hissediyor musunuz? Daha açık aorayım, kendinizi türkleştirilmiş, anadolu insanı olarak mı görüyorsunuz?

Mesela bu göktürkler “biz de , siz de türksünüz, kardeşiz” demiş :

youtu.be
(12) 

Tek başına

ruhen hastayim ben #1577002 
10 gün tatil sıkar mı? (10 gün 3-4 şehir gibi düşünülebilir.)
(2) 

kasko tavsiyesi

Pertev nail #1577000 
merhaba,

aracımın kasko süresi dolacak, yenilemek istiyorum. ancak geçen sene hasarsızlığı bozduğum için prim yüksek çıkacak.

mevcut kaskomda (axa) mini onarım paketini kullandığınızda tramere işliyor ve saçma bi durum ortaya çıkıyor. kasko süreçlerinde memnun kaldığınız bi şirket önerir misiniz?

teşekkürler.
(4) 

arkadaslik ile ilgili bir soru

my pink #1576999 
yillar once internations'da tanisip date'e ciktigim biri vardi (ben kadin o erkek). olmayinca arkadas olduk ama arada ince bir flort hissediyorum bazen. ben onu onun tanimadigi arkadas ortamlarima sokuyorum. ve gecen gun ogrendimki benim cok yakindan tanidigim ve pek aramin iyi olmadigi biriyle birkac kere bulusmus. buna birsey demedim, bildigimi belli etmedim ama azicik icerledim.

son olarak da onu farkli bir ortama soktum (dogumgunum), birden herkesin numarasini almaya basladi. bana biraz tuhaf geldi bu hareket. ben boyle durumlarda bulunuyorum fakat kimse ile numara paylasacak kadar samimi olmuyorum.

acaba her ortama internations muamelesi mi yapiyor? siz nasil yapiyorsunuz?
(3) 

Bot görseli sorusu

boyalı kuş #1576998 
Sizce linkteki bot kadın botu mu? Erkek giyse garip mi durur?
Linkte boy yazıyor ama bilemedim.

amzn.eu
(6) 

Evdeki gümüşçün böceklerinden kurtulmak için ilaç vb. öneriniz

santimantal #1576993 
Birkaç yıldır oturduğum evimde bu böceklerden çok var nedense. Önceki evimde tek tük olurdu. Bunları gördükçe yakalayıp dışarı atıyorum. Ama bu şekilde kurtulmak imkânsız. Artık evi ilaçlamaya falan karar verdim. Zira mutfakta tezgâhın üzerine kadar çıkıyorlar.

Bu konuda yaşadığınız deneyimleri detaylı olarak paylaşır mısınız? Optimum kurtuluş için nasıl bir yol izlemeli?
(6) 

Öleceğini hissetmek

ananiyimioguz #1576991 
İnsan bunu nasıl hissediyor bilimsel bir açıklaması var mı? Genelde inanç olarak malum oldu, melek gördü gibi şeyler duyuyorum ama bir insan öleceğini nasıl hissedebilir?

Çoğu ölüm hikayesinde, ölümden bir gün önce veya birkaç saat önce hissettikleri yönünde şeyler duyuyorum.

Ne oluyor olabilir? Zaten kalp rahatsızlığı var diyelim. Kalbi sıkışıyor diyelim. E hep aynı sıkıntıdan daha önce yatmış bir insan, nasıl sonuncuyu ayırt edebiliyor?

Nasıl sevdikleri ile vedalaşabiliyor? Hormonel olarak bir şeyler değişiyor da o his, şimdiye kadar yaşadıklarının dışında oluyor da, onun artık yolun sonu olduğunu mu anlıyor?

Ananeme acil alerji testi yapılması lazım, nasıl olacak?

damba #1576989 
Selamlar,

Ananemin ciğerlerinde enfeksiyon varmış, ama bazı ilaçların kullanımında alerjik oldu bu aralar. Doktorlar hangi ilaca ne kadar alerjisi var bilemeden ilaç kullanamayız diyorlar. Tedavi de olamıyor bu yüzden. Sevk yapılmış ama annemin söylediğine göre sevkin çıkması 15 gün sürermiş (ne demekse) bu alerji şeyini acil yaptırabileceğim alternatifler var mı?

Fenerbahçe Kasımpaşa maç bileti arıyorum...

istanbul gecesi #1576988 
Bu haftaki maç için... 2 Kişi, çocuğa ve bana... İlgilenen varsa yazabilir.
(13) 

Başarılı olmak için az uyumak

dissendium #1576986 
Merhaba. Kendini geliştirmek, çalışmak için az uyuyan var mı? Belirli bir süre (6 ay olabilir) yapıldığında bir zararı olur mu? Lisede, üniversitede, iş hayatında bunu uygulamış olan var mı? İşe yaradı mı? Sağ olun.
(1) 

Vize başvurusu

dedeminhirkasi #1576985 
Ekşi’de yazar bir arkadaş şöyle bir entry girmiş. Tam benim sormak istediğim soru :” evliyim birikikimimizin büyük bir kısmı eşimin yatırım hesabında(hisse), bir kısmı kasada, benimde yatırım hesabımda(hisse senedi) 15.000 tl var, evli olunca hesapları ortak şekilde sunabiliyor muyuz? yoksa ikimizinde hesabında belli bir miktar bulunması gerekiyor mu? hisse senedi beyan etmek, vize başvurusunda bir anlam ifade ediyor mu? bilen varsa yeşillendirebilir mi? hesabıma her ay bilinirliği yüksek bir firmadan düzenli maaş girişi oluyor.”
Nedir bunun cevabı
(10) 

Araba Seçimi

infernal majesty #1576982 
Merhaba,

2 sene kadar önce buraya sormuştum, şimdi bir kez daha sormak istedim. Sözlükte de başlığı görünce baktım da sarı siteye dönmüş başlık.

Kısaca, bütçe 2.5 milyon, seçenekler;

1) Mercedes CLA - sıfır
2) BMW 3.20 (2-3 yaşlarında, ne denk gelirse artık) (bence bu araba daha güzel bu arada)

Yani bir süredir arıyorum zaten, her kafadan bir ses çıkıyor:

"İkinci elle uğraşma CLA al geç"
"Yalnız yaşayan adamsın A/1/A3 al geç"
"BMW'ye 80 bine kadar binersin, sonra o sana biner"
"3 alırsan park yeri bile problem..."
"Chery bakmaz mısın?"

Siz ne dersiniz? Başka önerilere de açığım ama bütçeyi esnetemiyoruz, alıp binememek olmasın diye :)

Teşekkürler.
(2) 

güvenilir botoks yapan yer nasıl bulacaz?

mr.goodcat #1576981 
elektronik alet olsa trendyol yorumlarına falan bakılır da böyle olaylarda malesef referans bir kaynak vs. bulunamıyor. çevremde de yaptıran yok o yüzden sizlere sorayım.

aşırı terleme için botoks yaptıracağız. nerden buluruz güvenilir yeri? zincir özel hastanelerde veya sağlık merkezlerinde yapılıyor mu?

ist-and

Kulakiçi kulaklık önerisi silikonsuz?

Cesario #1576980 
jbl şu model düşünüyorum:

www.epey.com

Sizin öneriniz var mı?

Silikonsuz fazla seçenek yok çünkü.
(5) 

Kedi maması değişimi

lrdrylgh #1576979 
Merhabalar. 2 yaşında kısırlaştırılmış british bir kedimiz var ellerinizden öper. 2 aylıkken sahiplenmiştik ve o günden beridir hills’in tavuklu kısırlaştırılmış kedi mamasını kullanıyoruz. Şu ana kadar mama ile alakalı hiç bir sorun yaşamadık. Ama aklıma takılan bir kaç soru var.
1. Acaba sürekli aynı marka aynı içerikli mama kullanmak doğru mu? İleride bir sakınca yaratır mı?
2. Acaba mama değiştirmek gerekirse aynı markanın farklı içerikli mamalarını mı kullanmak daha uygun yoksa başka marka mamaya mı geçmek daha uygun olur?
3. Eğer farklı bir mamaya geçmemi tavsiye ederseniz hill’s den sonra ne daha uygun olur?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

geliver.io kullanan var mı?

harmanyeri #1576978 
Memnun musunuz? Teşekkürler..

Eksiduyuru resim ekleme

atcapar #1576977 
Eksi duyuruya resim nasıl ekliyorduk?
(3) 

Mailden ip adresi takip ediliyor mu ?

Mcfly #1576976 
Selamlar birini anonim olarak uyarmak istiyorum mail yoluyla. Illegal bi şey yok şüphelerimi ileticem ama takip etmek isterse ip ile bulur mu beni ?
(1) 

Kompakt fotoğraf makinası önerisi

coca cola #1576975 
Merhaba hem video çeksin hem de lense odaklanarak fotoğraf çekebileceğim makine arıyorum. Analog görünümlü instaxlar çok güzel ama video çekmiyor ve dijital de değil.
Canon g16 istiyorum ama stokta yok malesef Bir de telefona wifi aktarımlı olsun.
Buna benzer var mı öneriniz?
Teşekkürler
www.canon.com.tr
(6) 

Baktığımız sokak kedisi ıslak FIP oldu, ancak ilacı yok piyasada

nefertarii #1576974 
Dün veteriner teşhisi koydu, GS diye bir ilaç varmış, lisanssızmış filan. Her bir flakona 100 $ dedi ve 90 günlük bir tedavi olacakmış. Biz başlattık ilacı çünkü hayvan çok kötü durumda, veterinerde olandan başladık ancak tedavi çok masraflı olacak. Bu ilacın tablet formu da varmış, aşırı bilgi kirliliğine maruz kaldık anlayacağınız. Biri 1500’e buluruz diyor ilacı filan.

Tecrübesi olan biri yeşillendirebilir mi?
(7) 

Zeytinyağı Kaliteleri/Fiyatları/Hileleri

michael_knight #1576972 
Zeytinyağı almam gerekiyor ev için. Ama internetten baktığımda fiyatlar çok kafa karıştırıcı;

- Kaliteli, güvenilir olarak tanınan zeytinyağı markalarında litresi 1000 TL.
- Trendyol'da çok satış yapmış, yorum almış markaların litresi 100 TL
- Trendyol'da satış yapan ve kaliteli olduğunu sandığım markaların litresi 350 TL

Elbette erken hasat, soğuk sıkım vs. gibi detaylar fiyatı değiştiriyordur ama ucuzu ile pahalısı arasında 10 kat fark var.
Daha önce de EkşiDuyuru'da sormuştum, o zaman güzel öneriler gelmişti.

Bu zeytinyağı piyasasında fiyatların neye göre belirlendiğini, hangi fiyatın altına inince sahte olacağı, bu ürünler arasında yolumu nasıl bulacağıma dair bilgi verebilir misiniz?

Bir tane ekmek banmalık, bir tane de yemek yapmalık yağ almam gerekiyor.
(7) 

duşakabin olmayan banyoyu temiz tutabilmek

durbakalim #1576971 
merhaba

eski bir binada yaşıyorum, evdeki banyo çok küçük, duşakabin koyacak yer yok. her duş/banyo sonrası tüm yüzey göl gibi oluyor. çekpasla temizlemekle uğraşıyorum ki bu durumda bile köşelerde su birikintisi oluyor ve uzun vadede kirli ve pis bir görüntü oluşuyor. orayı temiz tutmak için oldukaça zaman harcımoyurm yani. böyle bir banyoyu temiz tutabilmek için bildiğiniz yöntemler var mı?
(3) 

Yavru kedi sahiplenmek istiyoruz!

kisa bisey olsun istemistim #1576968 
Merhaba ahali,

önsöz: Kedi manyağı bir insanım. sokakta mama ile pspspsps diye geziyorum mütemadiyen. tekirlerin hastasıyım. normalde korkan kız arkadaşımı da alıştırdım ve sevdirdim. o da kedi manyağı olma yolunda ilerliyor.

Ben sokaktan yavru tekir istiyorum ama sevgilim paylaştığım resimlerdeki kedinin benzerini aynısını istiyo. sanırım tekir/british/scottish kırması bişey emin değilim. Buna benzer bir yavru kedi sahiplenmek istiyoruz. Desteğiniz için teşekkürler. edit: scottish straight diye geçiyomuş sanırım.

img.imgyukle.com
img.imgyukle.com
img.imgyukle.com

ilk kez evcil hayvanımız olacak ikimizin de. Bunu alıp biraz zaman geçirirsek bir tane de sokaktan yavru tekir kapacağım arkadaş olsunlar diye. hatta aynı anda alacağız ikisini de eve.:D

not: bir hafta ya da birkaç gün yukarıda kalsa güzel olur mu mod arkadaşlarım?
(6) 

Kulak Tıkanması

rock n roll #1576967 
Merhaba, sol kulağımda özellikle üzerine yattığımda tıkanma oluyor. Doktora gitmem gerekiyor ama şimdi böyle bir imkanım yok. Bu neden olur, bir de tıkanmayı açamıyorum. Nasıl rahatlar kulağım?
(2) 

Hız testi yaparken gözüken firmalar kim?

dejame #1576965 
ÇükiNet, Fiko Telekom, Kuki Internet gibi firma isimleri gözüküyor. Bunlar nedir, kimdir, ne iş yapar?

Almanyadan iş sözleşmesi ile vize başvurusu

bluewhale #1576961 
Selamlar yakın zamanda bu şekilde vize alan var mı? işverenim iş sözleşmesini bana pdf olarak gönderecek, konsolosluk orjinal belge mi istiyor yani posta yolu ile mi istemeliyim ?
(7) 

Amazonun.com.tr paralel ithal edip sattığı üründe garanti desteği vermemesi

maden suyu #1576960 
Arkadaşlar 10 ay önce direkt amazon.com.tr den razor marka bir kulaklık aldım. Kulaklıkta temassızlıktan dolayı ses kesilmesi vs olunca garantiye vereyim dedim. Önce Razor türkiyenin distribütörü Bilkom ile görüştüm ama ürünün seri nosunu da kontrol edip kendileri tarafından değil, Amazon tarafından ithal edildiği için yardımcı olamayacaklarını söylediler.

Gerçekten de kutudan çıkan garanti belgesinde Amazon Turkey tarafından ithal edildiği gözüküyor. Amazon ile iletişime geçtim ve saçma sapan cevaplar aldım. İlk önce 30 gün geçti biz birşey yapamayız dediler. Ben zaten 2 yıl zorunlu garanti kapsamında tamirat istiyorum, iade değil deyince Razor ile görüşün dediler. Razor türkiyede bulunmuyor, global garantide sunmuyor. Yetkilendirdiği distribütörde kendi getirmediği ürüne bakmıyor. Bunu söylediğimde bu sefer teknik servis raporu istediler. Teknik servis hizmetini ürünü ithal eden firmanın sağlaması gerekmiyor mu?

Amazon ile ilk defa böyle birşey yaşıyorum. Amazon Germany sattığı ürünlerde bile 2 yıl içinde iade alan bu şirket kendi getirip sattığı üründe böyle yapması çok garibime gitti. Tüketici hakem heyetinden başka yapabileceğim birşey varmı?
(2) 

Animasyon film önerisi

noxie #1576959 
Selamlar,

Netflix, prime, blutv, tod ve mubi'de olan güzel animasyon filmlerinden (dizi değil) hangilerini önerirsiniz?

not: klaus'u izledim.
not 2: sadece bu platformda olanlardan önerirseniz sevinirim.
(2) 

Işık altında fotoğraf çekmek?

magni #1576958 
Akşamları ışıklı ortamlarda fotoğrafımı çektiğimde yüzüm beyaz ve yüz hatlarım bir değişik çıkıyor. Ama başka insanların ışıklı ortamda çekildiği fotoğrafları görüyorum, onlarınki çok güzel, aynı gündüzün fotoğrafları gibi gayet normal bir fotoğraf görüntüsü oluyor.

Fotoğraf çekim ayarlarından hiç anlayan biri değilim, dümdüz kamerayı açıp foto çekerim. Telefonum Samsung Galaxy A52. Işıklı ortamda fotoğraf çekerken bahsettiğim durumlar için dikkat etmem gereken ayarlar nelerdir acaba?
(5) 

Kilo verme, kalori açığı oluşturma hk.

Zima Blue #1576955 
merhaba,

şimdi benim kafama takılan bir soru var.
diyelim ki benim kilomu korumak için almam gereken kalori 3000.
ben de günlük 2000 kalori alarak 1000 kalori açık oluşturuyorum.

bu kaloriyi tek seferde gece 12 de almakla,
gün içinde 5 öğünde 400, 400 olarak almanın bir farkı var mı?

her iki durum için bir ay sonra kaybedilecek kilo aynı mı olur?
bilimsel olarak cevabı ne olur bu sorunun?

teşekkürler.
(1) 

Spotify haftalık keşfim bozuldu düzelmiyor

chicha_v2 #1576954 
Arkadaşlar ne güzel yeni farklı müzikleri keşfediyordum burası aracılığıyla sonra bir şey oldu ve arabesk rap, trap, toplamda birkaç yüz kişinin dinlediği kadınların/adamların şarkılarını önermeye başladı kaç haftadır böyle.

Daha önce başına gelen var mı düzeliyor mu sonra? Düzelmesi için ne yapabilirim?
(5) 

Araba tavsiyeleri

mirafiori #1576953 
Bir süredir keyif için kullanacağım bir araba arayışındayım, yaşadığım yerdeki durumlardan dolayı aracın 20 yaşından fazla olması işime geliyor. Bu doğrultuda önceliğin sürüş keyfi olacağı, kendince bir karakteri olan (fiat punto,panda, clio vs. direk eliyorum), bütçe dahilinde, mekanik, bakım-onarım bakımından başımı ağrıtmayacak bir kaç model belirledim. Sizin düşünceleriniz nedir bu arabalarla ilgili?

Mini cooper mk1 (BMW'nin yaptığı ilk modeller)
Suzuki Jimny
Mazda Miata (1 veya 2. jenerasyon); her ne kadar aslında miata ilk tercihim olsa da 2 kişilik olması biraz kafamı kurcalıyor, öbürlerinin arka koltuğu rahat olmasa da en azından seçenek olması, arkadaşlarla haftasonu 1-2 saat mesafede bir yere gidebilme opsiyonunun olması daha cazip geliyor)

Yedek liste de VW beetle ve Jeep cherokee XJ var. Başka seçeneklere de açığım tabi.
(4) 

Hangi araç kamerası?

air #1576951 
Piyasasını hiç bilmiyorum hangi marka vs ama şu anda en iyisi bu diyebileceğiniz hangi marka var?

Bir de kendinden bataryalı ya da pilli yani kablosuz cihaz var mı? Öyle bir şey arıyorum.

Teşekkürler
(2) 

Yurt Dışı Mail Order Bilgim Dışında Para Çekilmesi

canbonomobenseno #1576950 
Merhabalar,

Yurt dışında mail order ile bilgim dışında para çekildi.
Şöyle oldu aslında 2 hafta önce yurt dışındaydım ve kredi kartımı kullandım. Türkiye'ye döndükten 1 hafta sonra hesap hareketlerimde bilgim dışında bir işlem olduğunu fark ettim. Bankayı arayıp kartı iptal ettirdim ve harcama itirazında bulundum.

Sorum; alış veriş yaptığım bir yerde tax free için kredi kartımı ve pasaportumu almışlardı. Onlardan şüpheleniyorum. Bu durumda pasaport bilgilerim de ellerinde olduğu için harcama itirazım olumsuz mu sonuçlanır? Ek olarak emin olmamakla beraber faturaya ya da tax free diye farklı bir kağıda felan imza da atmış olabilirim emin değilim ama, bu durumda kesin mi olumsuz olur? :(

Önerileriniz ve yorumlarınız ve moral verdiğiniz için teşekkürler,
(18) 

a101 bim şok marketler

nundu #1576949 
Bunlardan ne sıklıkla alışveriş yapıyorsunuz? Bizim aileden gelen bir alışkanlıkla bunlara neredeyse hiç girmiyorum ben. Öyle zenginlik falan da değil düz memur ailesi de işte yeşil sermaye muhabbetinden başlayan önyargı ve özellikle Bim'in ilk dönemindeki kalitesiz ürünler algısından dolayı bunlar yerine migros, carrefour vsden alışveriş yapıyorum hep. Ha üçü arasında a101'e bir tık daha çok girip alışveriş yapmışımdır ama özellikle Şok müthiş kalitesiz geliyor, mağaza tasarımı bile iç sıkıntısı veriyor bana. Aktüel ürün takip eden biri de olmayınca yılda toplasan 5 kez anca giriyorumdur bu üçüne.

Tamam ülkenin çoğunluğunu oluşturan halk kesiminin belki tek seçeneği bunlar fiyatlardan dolayı da, burdaki kitle biraz daha beyaz yakalı, daha iyi ücret alıyordur diye soruyorum. Düzenli olarak alışveriş yapıyor musunuz üç harfli marketlerden? Ha bi de gerçekten hala diğer marketlere göre bariz fiyat farkı var mı?
(1) 

Bir şeyler yapmam lazım ama...

büyük engizisyoncu #1576947 
Çalışma isteğimi kaybettim, bulamıyorum. Aslında hayatım boyunca hiçbir zaman girişken biri olmadım zaten. Ama artık harekete geçmem gerektiğini düşünüyorum, gel gelelim enerjim de şevkim de yok ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
15 yıldır hizmet (kafe restoran) sektöründeyim. Son 4 yıldır büyük hisse ortağı olduğum kendi işletmem var. İşler kötü diyemem ama iyi hiç değil, ancak minimumda yaşayıp ayı çevirebiliyoruz. Dükkanın yerini değiştirmek vs. gibi seçenekler şimdilik mümkün değil.
Kahveyle ilgili bilgim var, bu üçüncü dalga kahve furyası ilk patladığı yıllarda (yani 4-5 yıl öncesine kadar) Ankara'da kahve deyince elle gösterilen birkaç kişiden biriydim. Sonra kendi yerimi açınca zaten sıtkımın sıyrıldığı piyasadan çektim kendimi, şimdi sadece adımı bilen bilir o kadar. Yine de sektörde tanıdıklarım var tabi ki, birçok kişiyle içli dışlı olmasam bile tanışmışlığım vardır, yoksa da bir şekilde bağlantı kurabilecek çevrem var.
Mesela danışmanlık verebilirim, bu bilgi birikimim var ve hiç de zorlanmam.
Ya da eğitim verebilirim (sertifikalı bir eğitim değil), zamanında şimdinin zincir markalarından birinde eğiticiydim zaten, o konuda tecrübem var.
Ya da riske girip eşimle pasta üzerine bir atölye açıp işletebilirim (eğitimi var) Ama bunun için de dağıtım yapabileceğim bir arabam yok. Ek olarak eşimle iş yapmak da istemiyorum, zarar vereceğini biliyorum.

Neyse bunların hiçbirini yapabilecek kıvılcım yok içimde. Kitlenip kaldım bulunduğum yere. Sürekli parayla ilgili mevzulardan şikayet etsem de daha fazlasını kazanıp biraz daha rahat yaşayabilmek için hiçbir şey de yapmıyorum. Konfor alanımdan çıkamıyorum yani aslında.
Aslında böyle olmamın asıl sebebi malum paramın olmaması. Yıllardır kazandığımı harcadım, kenarda yatırım yapabileceğim birikimim yok. Şu saatten sonra anca krediyle falan bir şeyler yapabilirim zaten. Birazcık maddi özgürlüğüm olsa yukarda dediğim gibi atölye açıp dışarı ürün satabilirim mesela.
E hadi maddi özgürlüğüm yok, hiçbir masrafı olmayan danışmanlık işini neden yapmıyorum diyorum kendime. Ama dediğim gibi içimde beni geri geri itekleyen bir şey var. Hiçbir şeyle uğraşasım gelmiyor. Uzun zamandır "evet ucu ucuna yaşıyoruz ama en azından kafam rahat, karışanım edenim yok" diye düşünüyorum. Ama bunun da bir sonu yok, hayatım iş-ev arası gidip gelmekle geçiyor. İşte de doğru düzgün bir şey yaptığım yok, yanımızda çalışan arkadaşlar olduğu için onlar biz olmadan da işleri yürütebilir durumdalar zaten.

Neyse kısaca siz bu tarz durumlarda kaldınız mı, kaldıysanız nasıl üstesinden geldiniz? Ya da bana verebileceğiniz bir akıl var mı?
Bu arada yaş 31.

satılık / Lenovo Legion 16 GB Ram 2 TB HDD 4 GB GTX 1050 Tİ i7-8750H

hooiken #1576944 
Merhaba,

Gaming bilgisayarımı bir sorunu olduğu için değil, mecbur kaldığım için çok üzülerek satıyorum. Çok ama çok temiz kullanıldı. Kendi evimiz dışında hiçbir yere seyahat etmedi. Kozmetik olarak çok temiz olmasının yanında, teknik olarak da tüm bakımları eksiksiz olarak tarafımdan hep yapıldı.

Hiçbir arızası, ölü pikseli, RGB'lerinde bir problem, kasasında çiziği gibi bir sorunu yoktur. İçinde orijinal Windows bulunmaktadır. Piyasadaki tüm oyunları ve işlerinizi görecek seviyededir.

Kendi hoparlörü çok kuvvetli, Harman Kardon destekli.

Klavyenin ışığı var, güzel bir beyaz. Fotoğrafta parlama olmasın diye anlık olarak kapattım.

Kutu ve şarj aleti mevcut.

Takas düşünmüyorum.

Fiyat: 17.000 TL

Konum: Ankara / Çayyolu

ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
(2) 

2023 nmax 125 i satıp 2018 xmax 300 e geçmek mantıklı mı?

ananiyimioguz #1576942 
Diğer soru da dursun ama büyük ihtimalle ilk ilerleyeceğim seçenek bu olacak. Temiz ve bakımlı 30binde buldum mesela.. yılı biraz eski olsa da konfor performans olarak bana mantıklı geliyor ama kaçırdığım bir şeyler olabilir.

şuan nmaxten de memnunum aslında şehir içi ama şehir çevresi iki kişi turlarken iş görse da can sıkabiliyor performans olarak. O yüzden bir arayış içindeyim.

Bu arada sattıktan sonra sadece 20k koyacağım üstüne. Yani neredeyse başa baş.

Benim motorumdan farklı olarak bulduğum xmax'te kablosuz şarj, uzun tur camı, elcik koruma yok sadece. kalan her şey bendekiyle nmax ile aynı.
(5) 

Gürültü engelleme white noise cihazı vs. noise cancelling kulaklık

biryazgünü #1576938 
Değerli ses teknisyenleri,

Diyelimki bir gürültü kaynağına yakın bir yerde yaşıyorsunuz. White noise cihazı mı yoksa gürültü engelleyici kulaklık mı tercih ederdiniz?

Kullanıp beüendiğiniz marka model varsa lütfen buyurun.
(3) 

BENELLİ TRK 502X mi VOGE 525 DSX mi ?

ananiyimioguz #1576937 
Bütçe max 300 civarı. Başka tavsiyeler varsa açığım. 500cc yi geçmemesi ve 2020 model üstü olması yeterli.
(5) 

süpürgeden gelen rutubet kokusu

delidiyorum #1576936 
süpürgemden gelen rutubet kokusu artık dayanılmaz boyutta. sanıyorum ıslak çekiş oldu veya filtreyi yıkadıktan sonra nemli koymuşuz, su anda filtreyi değiştirsem bile cihazın içinden anında tüm evi saran korkunç bir koku geliyor.
ürün philips fc 9750
yetkili servisi aradım eğer filtre değişimi ile çözülmediyse içtene gelen kokulara yapacak birşey yok dediler . cihaz tam 2 senelik, garantisi 20 gün önce dolmuş gerçi bu olay garanti kapsamında değil de, yeni olduğunu vurgulamak için belirttim.

daha önce başına gelen, bir çözüm önerebilecek var mıdır?
(3) 

virüs mü bu?

edsy #1576935 
bu uyarıyı arada bir alıyorum ibb.co
1 ...  ... • 219    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık