(4) 

Tapuda rayic bedel zorunlu mu?

goodman #1577600 
webtapu da isleme devam ederken kendisi rayic bedeli sistemden cektigini yazdi. Ama ben ne kadar oldugunu goremiyorum. Baska ilde oldugu icin belediyeden alma sansim yok. Bu rayic bedeli tapuya gittigimde soylerler mi?
(3) 

Budva mı? Kotor mu?

steyro #1577598 
Merhaba
Mayıs ayının başında ailece 3 gece karadağa gideceğim ama nerde kalacağım hakkında kararsız kaldım. iki şehiri de bilen birileri tavsiye verebilir mi? (ev veya otel tavsiyesi de olur)
(1) 

Ruhsatsız başlamış köy evi inşaatına Ruhsat almak?

RaZeus #1577593 
Merhaba,

Ruhsatsız olarak başlamış olan köy evi inşaatını durdurup nasıl Ruhsat alabilirim? Daha önce bunu yaşamış biri var mıdır?
(8) 

29 şubat

nundu #1577592 
Bugün malum dört senede bir gelen artık gün. Ben takvimle ilgili şeyleri seven bir birey olarak 29 şubat yaklaştıkça hafiften heyecanlanıp, gün gelince de mutlu oluyorum. Evet sonuçta bir mantığı yok ama 4 senede bir gördüğün bir takvim günü beni bir tık da olsa mutlu etmeye yetiyor :D

Sizin için bir önemi var mı yoksa hiç takmadan hayatınıza devam mı ediyorsunuz? Yani bana kalsa 29 şubatı resmi tatil de yaparım zaten 4 senede bir geliyor yılbaşı gibi kutlanmasının bir mahsurunu göremiyorum :d

Son olarak ilginç bilgi paylaşayım bugünle ilgili, artık gün kuralı 100'ün katı olan senelerde uygulanmıyor ama 400'ün katı olan yıllarda uygulanıyor. Yani 2000 senesinde 29 şubat vardı ama 2100 senesinde olmayacak. Bizim nesile denk gelmeyen bir durum olmadığı için pek bilinmiyor bu özelliği :D
(3) 

Bambu boxer? Marka önerisi?

allstar #1577590 
Bambu boxer kullanan var mi? Hangi markayi tavsiye edersiniz? Gercekten anlattiklari kadar rahat mi?
(4) 

fon portföy borsa takasbank vs.

fildirfildir #1577587 
Bunları aptala anlatır gibi anlatan en baştan öğreten bir yutub kanalına, kitaba vesaire ihtiyacım var. Önerebilir misiniz?
(10) 

araba yenilemece ama ne zaman

sedolima #1577586 
dün 10 senelik arabamı sattım daha güncel bir araba almak için.
sıfır veya bulabilirsem temiz ikinci el bir araç düşünüyorum.
bu alış işlemini biraz bekleyip seçimden sonra mı yapmalı, bu arada para döviz, altın, euro cinsinden tutulacak, yoksa ne kadar çabuk o kadar iyi mi?
(2) 

Yurt dışı uçuşlarında keisntisiz iade

harmanyeri #1577585 
yapan havayolu yok mudur? Vizesiz de olsa, önceden alındığı için gerektiğinde iptal edebilmek istiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla genel olarak iadelerde kesinti yapılıyor.
(2) 

sunexpress ve freebird hosteslik

antikadimag #1577584 
yapilir mi? sartlari nasildir?
(2) 

Uçak altı bagajında sıvı taşıma

Unde bach canim #1577583 
Sunexpress Yurtdışı uçuşu ve şampuan duş jeli el bagajında 1 lt ve 100er ml şişelerle taşınabiliyormuş. Uçak altı için de bu limit geçerli midir?
(16) 

Beni basgöz etmek istiyorlar

bonaparte #1577581 
Almanya da yasiyorum, erkegim ve yasim 38. Uzun yillardir psikolojik problemlerim bulunuyor ve malulen emekli edildim. Enistem Türkiye de yasayan kuzeni ile beni basgöz etmek istiyor kadin 31 yasinda. 1 haftadir bana baski ve israr ediyor "cok iyi olacak" "iyi biri" gibi sözlerle. Ben ise konuya sogumum nedenleri kadin basörtülü ve muhafazakar ben tam tersi, simdiye dek basörtülü biri ile evlenmeyi redettim tamamen dünya görüsü farkliliklari yüzünden. Kiz Zaza (Zazalar ile bir sorunum yok) ama Enistemde gördügüm intiba benim kültür anlayasim ile dogu insanin anlayisi arasinda da bir sürü fark oldugu seklinde.

Enisteme neden hemen hayir diyemiyorum? Enistem eger ben evet dersem konunun cantada keklik oldugunu söylüyor kizin da almanya ya gelme isteginin olacagini söyluyor. Rahatsizligim dolayisla Sosyal hayatim sifir ve ciddi olarak birisi ile tanisma firsati bulamiyorum ve gelecekte de zor gibi görünüyor, ve de rahatsizligimin insanlara sorun olacagindan cekiniyorum. Yukardaki örnekte rahatsizligimin bir sorun yaratmayacagi kanisindayim belki de? ve bir firsat gibi duruyor ama aklim ve kalbim konuya soguk. Enistem ise israrini devam ettiriyor.

Enistem ile insan olarak cok iyi anlasamadigimi da ekleyim.

Kendime olan güvenim yerlerde oldugu icin ne diyecegimi bilemiyorum. Ömür boyu bekar kalmak ta istemiyorum.
(1) 

Spotifyde çalma listesi sırasını değiştiremiyorum

photo85 #1577579 
Düzenleyi seçip şarkıyı sürükle bırak yapamıyorum androidde neden acaba
(1) 

yurtdışından kayıtlı telefona e-sim

her giriste sifresini unutan adam #1577578 
Yurtdışından alıp btk kaydını resmi şekilde yaptığım telefonda, yurtdışında kısa süreli e-sim kullanmam mümkün mü?
(7) 

elektrik, hybrid araç sahipleri evde şarj ve şarj kablosu uzunluğunu

false pretension #1577577 
duvara takılan şarj aletiniz yoksa mecburen kabloyla şarj ediyorsunuz değil mi? apartmanda oturuyorsanız evden kablo mu sarkıtıyorsunuz? kablo kısa gelirse ne yapıyorsunuz? 10 metrelik şarj kabloları da var ama güvenli mi?
(17) 

yüksek sesle mi konusursunuz? alçak sesle mi?

benarrivo #1577576 
niçin?
yüksek veya alçak sesle konusan insanlar hakkında ne düşünürsünüz?
(5) 

macbook air 2018 alınır mı?

sir gawain #1577575 
gündelik işler için kullanılacak, asıl bilgisayara yedek olarak. uygun fiyata az kullanılmış bir tane buldum (şarj döngüsü 200). sizce alınır mı? sorunlu bir model değildir, di mi? buna yakın bir fiyata 2017 macbook pro da buldum. işlemci, ram vs ikisinde de aynı. o da az kullanılmış ama dediğim gibi, 2017 model. macbook air ise 2018 model. siz olsanız hangisini alırsınız?

Cosa termostat kombiyle niye iletismiyor olabilir?

floydian #1577574 
Eve geldim baktim wifi baglantisi kopmus. Tekrar bagladiktan sonra alevleme yapiyor gorunuyor ama kombiye gitmiyor bu emir kombi kafasina gore calisiyor devre suyu sicakligina gore. Oneriniz var mi?

izmirde abonelikleri açık eşyalı eşyalı kiralık 1+1

yanisonucta #1577573 
izmirde yeni girne sonunda zübeydehanım karşıyaka semtinde 3 katlı yeni binada üst katımı 1+1 e çevirdim ve kısa dönem kiralamak istiyorum. bölge deprem açısından güveli zemindedir garajı vardır. bina yeni ve 3 katlıdır. araçla dolaşıma uygundur. toplu taşımaya yakın ama çok avantajlı bir konumda değildir. ilgilenenler bora.ercan@gmail.com a mail atabilir.
(1) 

x'deki takipçiler

jepa #1577572 
x'i pek etkin kullanmıyorum. bazen bir posta yanıt verdiğimde yabancı kullanıcı isimli mayolu kızlar takip ediyor. profile bakıyorum hiçbir twit atmamış yanıt vermemiş. bunların amacı ne? bot hesap olsa bile ben takip etmesem ne elde ediyor?
(5) 

Y.disinda yasayan kisinin 38 yasini gecince askerlik durumu ne oluyor?

neck_and_neck #1577571 
Gerci bir ara yas siniri kalkti muhabbeti vardi ama. Y,disinda yasiyorum. Yurtdisi isci olarak erteli gozukuyor askerlik durumum 38 yasimin aralik sonuna kadar. Onumde daha yillar var gerci ama merak ettim. O tarihten sonra ne olacak? Yurda giris yaptigim an askere mi alacaklar?
(Not: bedelli odemek istemiyorum, bir ayagi Turkiye'de olan gurbetcilerden degilim, hayatimda hic tatil dahi yapmadim Tr'de, sadece anne babami gormeye gelirim, sonradan kazanilmis yasadigim ulkeden vatandasligim da var)
(1) 

ERP Kavramı ve Coca Cola formülü örneği

Cezcez #1577570 
Yıllar önce erp kavramını anlatan bir hoca vardı. Neden önemli vs gibi. Derse girişi coca cola formülü ile erp yi bağdaştırdığı bir hikaye ile başlamıştı. Neden önemli ile erp nin nasıl bağı Olabşlir ?
(7) 

Neden gayrimenkul yatırımı konusunda olumsuz konuşuluyor?

twelfth #1577569 
1- Fed faiz politikasında yumuşamaya gidecek.
2- TCMB de aynı şeyi yapmaya başlayacak. Sertleşme durdu zaten.
3- Evet politika faizi düşünce illa kredi faizi muslukları hemen açılacak diye bir kural yok hatta bazen tersine de çalışabiliyor fakat bir noktada konut kredisi tekrar akmaya başlayacak.
4- Bu da gayrimenkul fiyatlarını yukarı taşıyacak.
5- Bunlar hızlı olmasa bile fazlaca değerli Türk Lirası, ya düzeltme ya da seçim öncesi yapılan hareketlerin enflasyon etkisi ile güçsüzleşecek. Bu da gayrimenkul piyasasında yine yukarı yönlü hareket yaratabilir.

Analizimde neresi yanlış?
(6) 

Davasını avukatsız takip edebilenler

turuncu tonlarda #1577568 
Arkadaşlar ben şahsen bir avukat olarak düşünüyorum avukat olmasaydım kendi davamı takip etmeye çok korkardım bir şeyi yanlış yaparım filan diye. Herhangi bir davanızı avukatsız takip ettiğiniz oldu mu? Bunu nasıl başardınız merak ettim deneyimlerinizi.
(3) 

Bu ürünün kumandasını nasıl temin edebilirim?

biseysorcaktim #1577564 
www.hepsiburada.com

osram uzaktan kumandalı ledli lamba.

kumandası çok jenerik. farklı marka ürünlerde de gördüm. muhtemelen aliexpress'te ya da trendyol'da bu kumandalar satılıyordur ama nasıl arayacağımı bilemedim.

bu lambadalardan bir kaç tane var, kullanıyorum ama kumandaları bozuldu ya da kayboldu. o yüzden bir kaç tane kumanda alacağım, ampülsüz.
(4) 

evde cep telefonu internet kullanmak

WithWorth #1577563 
her gün ortalama 2 saat video izleyen biri için ev internetine her ay 400 tl para vermek yerine cep telefonunun internetinden devam etmek mantıklı mı ?

bu tür bir şey yapan var mı ?
(1) 

Macfit ve macone günlük giriş ucreti

les yeux blanches #1577562 
İstanbul'da günlük giriş ücretlerini bilen var mı acaba ve bütün şubelerde aynı mı ücret?
(2) 

Mustafa Kemal'in siyasi hayatinda..

Yourcousinmarvinberry #1577561 
Hukuki olarak özel bir dokunulmazligi var miydi yoksa bir suç islemesi durumunda günümüzde oldugu gibi hakkinda fezleke vs hazirlanabilir miydi ?
(8) 

Bitcoin eski rekoruna geldiğinde, diğerleri neden gelmiyor?

ananiyimioguz #1577560 
Mesela btc 65ten 20ye düşmüştü. yani yaklaşık %70 düştü.
Şimdi bakıyoruz %300 artarak 60lara geldi tekrar.

değerleri bir kanara bırakırsak, insanlar kaç dolara girdiyse şuan o kadar dolara çıkabilirler yine. (enflasyonu saymıyorum)

Fakat etherium a bakıyoruz, eski rekorunun ancak yarısına gelmiş.

doge, shiba falan eski rekoruna gelmesi için 10 kata yakın artması lazım.

Benim hatırladığım genelde top listedeki coinler rekor tazelediğinde hepsi tazeliyordu, şimdi neden göremiyoruz? Btc den sonra mı hareketleniyorlardı yani oradan kar ile çıkan alt koinlere mi kayıyordu yoksa böyle bir kural yok muydu?
(2) 

Sponsorluk için fikir

alex_pearson #1577559 
Okulumuzdaki bir öğrenci kulübü faaliyeti için ayna almak istiyoruz ama bütçeden onay çıkmadı. Yaklaşık 10.000 lik tutar için sponsor arayayım diyorum ama nereden başlanır hiç bilmiyorum. Hangi firmalara başvurmalı? Nasıl bir yol izlenmeli?
(7) 

Bisikleti Kaybeden Arkadaş

parcaliham #1577558 
Arkadaşım (yılda 2 kere falan görüyorum ama severim kendisini) Avrupa'da bir şehre geldi. Benden bir günlüğüne bisikletimi ödünç istedi. Tabii dedim. Onunla evin arka bahçesine indim, bisikletin kilidini açtım, anahtarını ona verdim. Ertesi gün aynı yere bırakmasını söyledim ve emanet ettim.

Ertesi gün arka bahçeye değil, apartmanın içine bıraktığını ve kilidi de bisikletin kendisine bağladığını söyledi. Yani birisi kaldırıp götürebilir pekala. Apartmana indim, bisiklet yok. Komşulara sordum, bilen yok.

Bisikletle birlikte iyi bir kilit ve telefon tutacağı falan da gitti tabii.

Arkadaş üzgün olduğunu söyledi ve özür diledi. Ancak şimdilik maddi bir zararı karşılamayı talep etmedi. (Maddi durumu iyi, benden daha yüksek gelirli bir işi var) Belki olayın sıcaklığıyladır, bilemedim. Ama bana garip geldi. Ben de bir şey demedim.

1) Hesapla ve ona kibarca şu kadar ödemelisin de.
2) Hiçbir şey deme. Teklif etmesini bekle ve etmezse de uzaklaş.
3) O senin arkadaşın, boşver.

?
(6) 

öğütülmüş keten tohumu

love and trust #1577555 
keten tohumunun öğütülerek kullanılması gerekmekte, bilirsiniz. ancak taze öğütülmüş olması gerekiyor.
aktarlardaki muhtemelen taze öğütülmüş olmayabilir. bunun için ne yapabilirim, kullananlar, siz nasıl yapıyorsunuz?
(7) 

b sınıfı araç modelleri

sir gawain #1577554 
ikinci el b sınıfı otomatik vites bir araç almak istiyorum.

vw polo
citroen c3
hyundai i20
opel corsa
renault clio
toyota yaris
honda jazz

ilk üçü sıralayacak olsanız nasıl sıralardınız?
(3) 

Ev hizmetleri sigorta girişi

fotrsapka #1577553 
Merhaba,

Ayda 20 gün çalışan bir bakıcımız var, kendisine sigorta yapacağız. 10 günden fazla süreli ev hizmetleri için nasıl yapıldığını araştırıyorum ancak anlamadığım noktalar var. Bilgisi olanlar adım adım neler yapmamız gerektiğini paylaşabilirse çok sevinirim.

Teşekkür ederim.
(1) 

Outlook'ta mail gönderirken from adresini kısıtlama

mustafakesekci #1577552 
Şöyle ki; iki ayrı mail adresi kullanıyorum. Fakat mail gönderirken sadece tek bir adresi kullanmak istiyorum. Normalde hangi adresin inbox'ında isem yeni mail diyince from'da o adres çıkıyor ama ben istiyorum ki her zaman diğer adresten göndereyim. hatta x adresine gelen maili cevapla dediğimde de y adresinden göndersin ben manuel değiştirmeye gerek kalmadan. yapılabilir mi?
(5) 

2 yaş hediye?

contavolta #1577549 
2 yaşına girecek kız çocuğa hediye alacağım.
lego ve barbie aklına geliyor insanın ama bunlardan baya oyuncağı var.

müzik aleti alayım diyorum ama internetten baktıklarım ya çok dandik görünüyor ya da çok pahalı.

gitar, ukulele, org gibi bişey alayım diyorum. şimdi çok ilgisini çekmese bile bi kaç ay sonra çeker belki. var mı daha önce alan, şu iyiydi diye önerecek varsa sevinirim?

sizin başka oyuncak öneriniz varsa o da olur. bütçe de 1000-1500 arası diyeyim.
(2) 

Özel günlere gelen ekler kesme işaret ile ayrılır mı?

Dynamole #1577548 
Örnek veriyorum;

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz Kutlu Olsun!

ya da

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun!

Hangisi doğru bunlardan, fikri olan var mı?

Asker muayenesinde doktorların farklı testler istemeleri

oldz #1577547 
Bir arkadaşım gidip muayene oluyor hiç bir test istemiyorlar ve raporu alıp işlemlerine devam ediyor, başka bir arkadaşımda da durum aynı hemen rapor oluşturuyorlar. ben gittim kan ve idrar istedi doktor, sonrasında da idrarda bir değer yüksek çıktığı için iğne vurup tekrar şu gün gelip idrar verceksin dedi.

Doktorların biri tetkikleri tam yaparken diğerleri neden yapmıyor?
(8) 

avukat vekalet ücreti

4seneayniyerdeduramam #1577546 
hukuk konusunda bilgili olan sevgili yazar arkadaşlarım,
eski kurumuma iş sonu tazminatı için idare mahkemesine açtığım ilk derece mahkemeyi kaybettim. mahkeme avukatlık vekalet ücretini karşı tarafa ödememe hükmetti. istinaf hakkım var ve istinafa gidecem, eski kurumum da benden bu parayı istedi. ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? istinafı kaybedersem tarafıma tekrar avukatlık vekalet ücret parası çıkar mı?
cevaplarınız önem arz ediyor, bilen varsa çok makbule geçer.
(7) 

kredi kartıyla zarara sokmayacak alışveriş

denizzz #1577543 
bir kampanyadan faydalanmak için kartla 25.000 liralık bir alışveriş yapmam lazım, daha doğrusu ekstre tutarının en az 25.000 tl olması gerekiyor. fakat şu var ki o kadar alışveriş yapmamı gerektiren bir durum da yok. kuyumcudan falan altın alsam ya da altungold gibi bir siteden diye düşündüm ama kartlı alım da epeyce bir fark da oluyor. ne yapmamı önerirsiniz en az zararla bu alışverişi yapmak için?
(2) 

chatgpt dosya tasarımı

emfuzi #1577542 
sırf meraktan chatgpt'ye bir dosya tasarlattım ve benimle dosyayı paylaşması gerekiyor. mail attım diyor, gelen mail yok. bu aşağıdaki linke tıkla diyor, link diye gönderdiği şeye tıklanmıyor. nasıl alabilirim tasarladığı dosyayı?

stl dosyası.
(2) 

Avusturya'dan Notebook alayım mı?

tcyx #1577541 
Merhaba,

Eve uygun fiyatlı bir laptop almam gerekiyor. 20-25 Bin civarında bir şey olabilir.

Ancak Haziran ayında bir Viyana ziyaretim olacak.

1-Google'dan baktım, Türkiye'de fiyatlar aşağı yukarı aynı, bi tık daha ucuz gibi. Haziran'a kadar bekleyip oradan alsam daha karlı olur mu?

2- Bahsettiğim fiyatlarda iyi bir notebook tavsiyesi olan varsa, duymaktan memnun olurum.

Teşekkürler.
(1) 

IOS - NameDrop özelliği - NFC - Arkadaş olarak eklemek

biseysorcaktim #1577539 
İki ios17 cihazı birbirine dokundurunca telefon numaralarını alıp veriyor. Bu özellik ya da benzeri bir özellik, kendi uygulamamda farklı amaçla kullanılabilir mi? örneği iki telefon dokundurulunca, eğer ikisinde de benim uygulamam varsa, birbirlerini arkadaş olarak eklesinler gibi.

Alternatif olarak, arkadaşlık özelliği olan bir cep telefonu uygulamasında, insanlar birbirlerine uygulamadan arkadaşlık isteği göndermek dışında nasıl arkadaş ekleyebilirler?

Mesela qr kodumu okut, app yüklüyse arkadaşlık daveti at değilse markete yönlendir. (bunu yapıyorum)

Onun dışında, NFC ya da benzeri bir yöntem bu amaçla kullanılabilir mi? Teknik olarak mümkünse bile, kötü bi fikir mi?

Popüler sosyal medya uygulamalarında arkadaşık isteği göndermek için ne gibi yöntemler kullanılıyor?
(4) 

İstanbul'da arabayla gezilecek yollar

shadra #1577536 
Orman olsun ne bileyim sahil olsun, böyle ıssız ve manzarası güzel yollar var mı bildiğiniz?


Anadolu Avrupa fark etmez ama Avrupa tercih sebebidir.
(9) 

Evinde jakuzi kullanan var mı?

kukuleta #1577535 
70x115'lik bir duş alanım var.

Normalde standart duş alanı olarak düşünüyordum ama jakuzi aklıma düştü.

Özellikle buzlu su hazırlayıp içine dalma düşüncesi bunda etkili oldu.

Boyum 1.83

Beni kurtarır mı acaba 115'lik alan?
(2) 

Mikrodalga nasıl kullanılıyor?

Kahvedesu #1577533 
Metal koyulmuyor öğrendim. Yemeği dolaba atıyorum. Cam kase soğuyor, mikrodalgaya atıncada sıcaktan birden patlamaz mı? 3dk ya koyuyorum gerçi.
(1) 

Silahı tamirden almak için tekrar yol belgesi gerekiyor mu?

havadakarada #1577532 
Bulundurma ruhsatlı silahımı geçen hafta emniyetten aldığım nakil belgesi ile tamirciye götürdüm. Oradan eve getirirken de nakil belgesi almam gerekir mi?
(6) 

Kablonet modeme wifi6 modemi router olarak bağlasam...

stanhiver #1577531 
Wifi6 teknolojisinden yararlanmış olurum değil mi?
Yanlışlıka dsl modem aldım, ama router olarak kullansam interneti aldığum modem dağıtacağı için wifi6 hızında olur mu sizce? Yoksa direkt koaksiyel kablonun bağlandığı ana modem'in mi wifi6 olması gerekir?
(3) 

Pasabahce severlere soru

ala09 #1577530 
1 kadeh 1500₺ marka standartlarinda normal mi? pasabahce seven birine gidip de CHAKRADAN falan kadeh alsak cop mu olur? ben cok cozemedim de 1500 cok degil mi?
(18) 

Yediğiniz en iyi hamburger?

ermanen #1577528 
Yediğiniz en iyi hamburger? En iyi hamburgerci?

Franchise ve gurme olarak da ayırabilirsiniz.

Franchise olarak yurtdışında Five Guys en iyi bana göre.
İstanbul'da Baltazar iyiydi. Adana'da The Bull Burger.
(1) 

İstanbul'da bina inşaat izni

dunal #1577527 
Fatih'te, Beyoğlu'nda 20m2 30 m2 gibi küçük tabanlı çok sayıda eski bina var biliyorsunuz. Baktığınızda bunlar kaçak da değil, imarlı gözüküyor. Bu gibi bir binayı sahibi yeniden yapmak istediğinde belediyeden inşaat izni veriyorlar mı? Hiç yeni yapılan küçük, örneğin 30m2 tabanlı bir bina gördünüz mü? Belediyelerde inşaat için zorunlu tuttukları minimum bir arsa m2'si var mı? Teşekkürler.
1 ...  ... • 211    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık