(4) 

Tansiyon ilacı etkisi

benarrivo #1577676 
Tansiyonum 14/10 civarı olduğu için doktor bana tansiyon hapı verdi. Akşam 9 gibi içiyorum iki gündür. Ama tansiyonumda bir düşüş yok. Günde
2 3 defa olcuyorum yine 13.5 -15.5 arası gidip geliyor. Etkisini göstermesi için bir süre devam eder şekilde kullanmak mi gerekir? Doktor akşam da alabilirsin dediği için akşam içiyorum, araştırdığım kadarıyla sabah veya akşam fark etmiyormus. Ama farkederse sabah da icebilirim. Düzenli olarak her aksam 9da içmeyi planlıyorum

Kartal, Istanbul - Kedi sahiplendirmek istiyorum 7 Aylık bir sevgi yumağı

m hzen #1577675 
Selam,
Adı Minik, henüz 7 aylık. Evimiz küçük ve iki kediye bakmak cidden zor o yüzden sahiplendirmek istiyoruz.
Birkaç haftalıkken sokakta bulundu. Kedi sütü ve kaliteli mamalar ile beslendi. Parazit aşıları yapıldı . Enfeksiyonlar için tedavi edildi. Henüz genç olduğu için kısırlaştırılmadı.

i.ibb.co

i.ibb.co

drive.google.com
(3) 

deri bot açar mı?

elorelia #1577674 
marka tamer tanca. hakiki deri demişler. boydan sorun yok ama yanlardan sıkıyor biraz. açar mı?
(1) 

Nedir bu muhtar ve azaları, encümen heyeti vs

dedeminhirkasi #1577673 
Merhaba dostlar,
Seçimde görev çıktı. Benim bu olaylara dair en ufak bilgim yok. Her yerde bir pankart bilmem ne adayı muhtarı. İl genel meclis encumeninin azasi vs. Nedir bu iş . Mala anlatır gibi anlatır mısınız.
Başkan olarak görev çıktı. Kaç zarf kaç oy pusulası olacak bunların adı ne. Hiç bir şey bilmiyorum
(2) 

bankadan hgs

sweetoffice #1577671 
şirket arabası kullanılıyordu yıllardır :) simdi sahsa alinan arac icin isbankasi internet bankaciligindan hgs basvurusu yapsak, artik her sey online ve plakaya mi tanimlaniyor yoksa yine eskisi gibi aparat geliyor mu
(2) 

Şöyle triko ayakkabılar hiçbir yerde yok mu

megalomaniac #1577670 
www.vivaia.com

Bu sayfa devamlı karşıma çıkıyor, pek güvenmiyorum. Türkiyede buna benzer ayakkabılar üreten yok mu?
(2) 

Yükseltme yapılan laptopun garantisi nasıl bozulmuyor?l

dolantindr #1577669 
Merhaba. Sıfır laptop bakıyorum, satıcı demiş ki ürünün normal ram'i 8 gb da, biz bunu 16 gb yaptık. Garantide bir değişiklik olmuyor diyor. Bu nasıl iş ya ben anlamadım. Biz kullanıcı olarak laptopun vidasına dokunsak garanti bozuluyor, satıcı istediği gibi laptopla oynayıp garanti bozulmadan nasıl satıyor? Çıkarıp taktığı ram de aynı kalite mi, daha dandik bir şey mi takıyor kullanıcı nereden bilecek bunları. Başka ülkede bu durum normal mi? Ya da macbooklarda da mesela böyle oluyor mu, satıcı ram i ssd yi yükseltip garanti değişmiyor diye satabiliyor mu?
(3) 

Konut kredisi en mantikli hangi banka

screwedup2 #1577664 
Konut kredisi icin hangi banka tercih edilebilir?
(1) 

Gümüş Bileklik

lüzumsuz adam #1577662 
İstanbul içinde, kalitesine güvendiğiniz, spesifik olmak gerekirse de İskandinav mitolojisi içerikli bileklik bulma ihtimalimin olduğu bir gümüşçü bileniniz var mıdır?


Şimdiden çok teşekkürler!
(2) 

Seçim görevine itiraz hk

dedeminhirkasi #1577661 
Arkadaşlar seçimde görev yazmışlar başkan olarak. İtiraz etme süresi ne kadar bilginiz var mı?
(9) 

Krediye Girsem mi? - Araç Alımı

bradshaw #1577659 
Hatchback aracım var, suv almak istiyorum. Opel'in güzel mart teklifleri var, %0 faizli. Liste fiyatının altında da fiyat alıyorum.

Durum şu; Maaşımın %35'ini krediye vermem lazım (12 ay kredi, çok uzun değil)
Baz maaşım dışında primler de olacak ama ne kadar olur bilmiyorum. Hadi worst case yılda 2-3 maaş diyelim.

Sizce mantıklı bir şey mi yapıyorum? Seçimden sonra dolar artacak, her şeyin fiyatı yükselecek, yıl sonu dolar beklentisi zaten 40 seviyelerinde deniyor. Bu tabloya bakınca sıfırların fiyatı zaten artacak ciddi oranda. Kampanya da varken mantıklı geliyor bana ama dış gözle de yorum almam lazım.
(14) 

Peynir severler, uzmanları; Hangi peynir?

silver apple #1577658 
En sevdiğiniz üç peyniri iyiden başlayarak sıralar mısın? Marka önerisi de ekleyebilirsiniz.

Youtube premium aile üyeliği 1 kişilik yer

diviner #1577656 
Merhaba, çıktığı günden beri devam ettiğimiz aile üyeliğinden 1 kişilik boş yer açıldı. ücret an itibariyle 3 aylık 70 TL'dir whatsapp grubu üzerinden ödeme zamanları iletişim kuruyoruz. katılmak isteyenler yazabilir.
(1) 

Diksiyon ve hitabet eğitimi

etna #1577655 
Bu kursu alan oldu mu aramızda? İşe yarar mı? Mesleğim (pazarlamacıyım) için deneyeyim diyorum ama fos çıkma ihtimali de var sanki.
(2) 

yurtdışından 99 euroluk cep telefonu alırsam ne olabilir?

Acil kan #1577652 
Bir kripto airdropu ihtimaline karşı 99 euroluk bir telefonu satın alsam gümrükte ne kadar masraf çıkartabilirler bana ya da başka bir şeyler? kullanma gibi bir amacım yok. alacağım koyacağım kenara sadece.
(5) 

Seçimden önce sıfır araba alınır mı?

condom kurşunu #1577651 
2 senelik arabamı yenilesem mi diyorum snra fiyatlar uçar diye ama mantıklı olur mu şu an piyasa nasıl?
(4) 

Gayrimenkul soruları part 897123

twelfth #1577648 
Sadece 2 seçeneğim var. Yatırım amaçlı hangisi daha iyi, neden?

1- Ataşehirden 30 senelik ve kentsel dönüşüm hevesi olmayan 10 katlı 40 daireli binada bir daire mi?
2- Zümrütevler/Esenşehir/Aydınevler gibi yerlerden 5 senelik 4 katlı binada daire mi?

Kira getirileri eşit diyelim.
(4) 

Kapaksız tabut hangi durumlarda kullanılır?

beetlejuice #1577646 
Cenazeyi yıkamışlar, tabuta koyup kapağını kapatmadan puşide örtüp musallaya yerleştirmişler. Neden?
(2) 

Klozet seçimi

zikardo #1577645 
Evdeki klozeti yenileyeceğiz. İnternetten baktım bunlarda bir kanallı bir de kanalsız modeller varmış. Kanalsız olanların rutin temizliği çok kolay deniyor, ama aynı zamanda bir çok kişi şikayet etmiş, sifon çekildiğinde suların dışarı sıçradığından bahsetmişler. Var mı kullanan, tecrübesi olan? Kanalsız alalım mı yoksa eski usül kanallı modelden devam mı?

Bir de çeşit çeşit marka var, 4 binden başlayıp 50 bin civarına çıkan etiketler gördüm :( Nedir bunlarda şimdi fiyat performans markası? Şöyle 5-6 bin civarına hangi markadan bakalım?
(4) 

formula 1 - red bull'lar

absel #1577644 
neden iki tane red bull takımı var? başka bir marka giremiyor mu, şartları mı karşılamıyor? bu durum rekabete zarar vermiyor mu?
(2) 

sertifika vermek

daglien #1577642 
yakın zamanda online eğitim vereceğim. kurs sonunda öğrencilere sertifika vermek istiyorum. önceliğim meb onaylı olması. olmuyorsa da e-devlet üzerinden görüntülenebilir üniversite onaylı sertifika ya da başka hangi çeşit varsa o şekilde olması.

nereden başlamak gerek, bu işlerden anlayan var mı?
(1) 

Vasi atanmış kısıtlı hk.

digits #1577640 
Arkadaşlar merhabs

Abim hafif derece zihinsel engeli ve psikolojik sorunları nedeniyle yıllar önce kısıtlandı. Babam vasi olarak atandı ama yaşlı olduğu için abimi çok takip edemiyor.

Abim yanında vasisi olmadan hastaneye gidip doktorlara şikayetlerini yalan yalan yanlış anlatıp farklı ilaçlar reçete ettiriyor. Kullandığı bu ilaçlardan dolayı 2 kere ölüm tehlikesi atlattı.

Bankalara gidip hesap açtırıp emekli maaşı da olduğu için kredi kartı çıkarıyor.Kredi başvurusu yapıyor.

Durum içinden çıkılmaz hale geldiği için izin alıp babamla birkaç kurum ile bankaya gittik. Abimin kısıtlı olduğunu imza yetkisinin babama devrini, vasi belgesinin sisteme girilerek kısıtlı ile işlem yapılmamasını istedik.

Abim bu sefer de az bilinen bankalara gitmeye başlamış.

Gsm şirketlerinden sürekli yeni hatlar çıkarıyor bir de..

Her kamu kurumjna bankaya tek tek gidip abimin kısıtlı olduğunu beyan etmek bizim için günler sürecek. İş yerinden zar zor izin alabiliyorum.

Hastanelere, bankalara, kamu kurumlarına, gsm şirketlerine vasi kararını tek tek tebliğ etmek yerine vasi belgesini çıkardığımız sulh hukuk mahkemesinden tüm kurumları kapsayacak genel bir yazı yazmasını talep edebilir miyiz?
(4) 

mutfak tartısı için öneriler

semaforo de medianoche #1577639 
amazonda aratıp popülerlerden birini almak yeterli mi sizce veya şu özellik önemli şuna bak dediğiniz bir durum var mı? veya direkt şu markaya bak dediğiniz bir ürün varsa ona da bakabilirim. hiç bilmediğim bir dünya olduğu için bir sormak istedim.

profesyonel kullanmayacağım tabi ama yorumlara bakıyorum da mesela darayı alınca çok çabuk ürünü yerleştirmeniz gerekiyor yoksa sıfırlanıyor denmiş bir üründe bu sinir bozucu olur. bu tarz siniz bozucu şeyler olmasın bir de çabucak bozulacak dandiklikte bir şey olmasın yeterli.
(2) 

Sahis sirketi (esnaf) olup kredi kullanan var mi son zamanlarda

instant crush #1577637 
Yakin zamanda esnaf olup kredi cekmis olan var mi? hangi banka en yuksek tutarda ve en düşük faizde kredi veriyor acaba? Tesekkurler
(1) 

tüketici hakem heyeti beni haklı buldu.

f02561 #1577635 
özetle n11den bir satıcıdan indirimle 400tl lik bi ürünü aldım ama iptal edildi. normalde 600-700 lira falandı şimdi belki bin lira olmuştur. şikayetim sonucu 400 tl ye satılmasına karar verildi. ben şimdi nereye ödicem parayı kimden alıcam ürünümü bundan sonraki süreçte muhattabım kimdir?
(1) 

Adana sıcakları için klima tavsiyesi

Fernand Sansua #1577634 
Selam. Yaz gelmeden 680*520 ölçülerindeki salona klima alayım diyorum. 18 bin BTU yeter galiba. Binam çok eski, direkt güneş almıyor ancak Adana yazın malum. Mitsubishi ve Daikin'e param yetmiyor. Maksimum 30 bin TL'ye hangi marka/model klimayı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Satilik sifir playstation 5

bugunolmadiamayarinkesinolacak #1577633 
Almanyadan saturn/mediamarketten alindi.Tek kolu dijital versiyon.Yalnizca istanbul icine satilacaktir.Acilmamis kapali kutusunda.
(6) 

Kilolu insanlar için ambulans hizmeti nasıl veriliyor?

michael_knight #1577630 
Kilolu yaşlı bir kadın akrabam var. İstanbul'da asansörsüz bir apartmanda 1. katta yaşıyor.
Kilosu sanırım 90 civarında ama ortalama bir insandan çok daha büyük, şişman. Benzer kilo ve boyuttaki başka biri için ambulansın gelip "biz merdivenden aşağıya taşıyamayız" dediğini ve apartmandan insanlar bulunup onların taşıdığını anlatmışlardı.

Acil bir sağlık sorunu olduğunda ambulans gelip onu sedyeyle alabilecek mi? Bu iş için bir kilo-boyut sınırı var mı?
Özel ambulansların kilolu hastalara yönelik bir hizmeti, tarifesi var mıdır?
(4) 

karikatüristler ne yapıyor?

oldtimer #1577629 
yiğit özgür başlığı karşıma çıkınca aklıma geldi. bir zamanlar gayet popülerdiler ve dergiler iyi satış rakamlarındaydı, ancak artık o devir bitti hepsi genç yaşta ortadan kayboldu. neler yapıyor nasıl para kazanıyorlar acaba? umut sarıkaya var hala mesleğe devam eden ama yılda 1 dergiyle nasıl dönürüyor ki bu pahalılıkta?
(5) 

Yabancı borsalardan düşük komisyonla hisse alabilmek

fobfilm #1577626 
Nasdaq gibi Amerikan borsalarından hisse almak istiyorum. Ama Türk bankalarının komisyon oranı çok yüksek. Mesela garanti bankası'nda binde 3 ama min tutar 15 dolar diyor. Ben 1000 dolarlık farklı hisselerden sepet yapmayı planladığım için bana % 1,5 olacak ve sadece al sat yaptığımda sırf komisyona % 3 vereceğim.
Daha düşük komisyonlu güvenilir seçenekler nelerdir?
(3) 

En mantıklı araç? (>700k)

dejame #1577623 
- Şehir içi kolay park edilecek,
- Arka koltuklarını yatırıp iki büyük valiz sığacak,
- Olabildiğince yeni model (2021 ve sonrası),
- Manuel (emekli babam kullanacak, sadece manuel istiyor.)
- Parçası/ustası bol,
- 700 bin TL'ye kadar,

Seçenekler neler?
(5) 

erkek hassas bölge traş makinesi tavsiyesi

ilgeru #1577622 
jilet'in banyo olanını kullanıyordum ama sürekli bitmesinden ve tahriş etmesindne bıktım. Tahriş etmeyen ve düzgün kesen bir makine arıyorum. Kullandığınız var mı?
(2) 

mobilya doseme fiyatlari

bay b #1577620 
hayatimda ilk kez isim dustu belki bir kac degisiklik yaparim diye fiyat aldim yav atiyorum tekli berjer koltuk ikea'daki sifirla ayni fiyata doseme yapiyor. yani bizimki de son model degil ankara siteler mali adi de sayilmaz eski falan da bu fiyatlar normal mi ya 6500 istiyor adam berjere.

2 tane kanepe 1 uclu 1 ikili adam 23k yazmis ulan fiyatlara bakiyorum bilindik markalarda cok makul fiyatlar var bu kadar kafa kafaya ya da bi tik alti olmamali ya. bilmiyorum daha once hic girismedigim bir is hic anlamiyorum ama sizce nasil bu fiyatlar? yani sifirin yarisi falan degilse diye kaplamayla ugrasayim hele ki koltuklar cok eskiye genel olarak.

yer: istanbul, beylikduzu.
(2) 

Basit gıda zehirlenmesi halinde

muhayyer divan #1577618 
Doktora gitme vakti yoksa ama işe gidecek halde de değilsek ne yapabiliriz, ne yapılıyordu unutmuşum. Bilenler yazarsa çok memnun olurum...
(14) 

Evlilik teklifi fikri (Çok mu basit?)

furry burns #1577617 
Arkadaşlar merhaba,

3.5 yılı doldurduğumuz mutlu bir birlikteliğimiz var, evlenme fikrimiz de bayadır netleşti gibi, geçtiğimiz 4-5 ayda evlenme teklif etmeyi planlıyordum ama bir türlü olmadı. Yaptığım planlar sarpa sardı, planladığımız yerlere gidemedik, çok uzadı ve artık hani ekstra bir plan yapma şansım kalmadı. Bir serzenişle bile karşılaştım geçenlerde, "her ay farklı planlar yapıyorsun ben de evlilik teklif edeceksin sanıp heyecanlanıyorum ama arkası boş çıkıyor." şeklinde :(

Bu bilgilerle birlikte, artık ekstra sürpriz bir etkinlik de yapamayacağım için ben de birkaç kere gittiğimiz, bizim için anlamı olan, ilk buluştuğumuz cafe/restaurantta evlilik teklif etmeyi düşünüyorum. Bilenleriniz vardır belki Taksim'deki Limonlu Bahçe. Gitmeyeli de aylar oldu şimdi tekrar girip fotoğraflarına bakınca nedense bir kötü geldi, bizim için tatlı-güzel bir yerdi ama fotolarda işte masalar ufacık, aralar dar. Ne bileyim diz çökülecek bir yer gibi durmuyor. :)

Sizler ne düşünürsünüz. Başka bir çıkış yolu var mıdır bu garip için?
(2) 

Askerlik Tecili

bluemax #1577616 
Merhaba.

Halen Üniversite 4.sınıf öğrecisi olup, bu yıl muhtemelen mezun olma durumunda olan birinin e-devletten kontrol edildiğinde tecil tarihi 2029 görünmekte, muhtemel mezun olma durumunda bu tarih otomatik öne mi çekiliyor? yoksa orada yazan tarihe kadar rahatız demek midir? Teşekkürler
(1) 

sesli dosyayi yaziliya cevirmek

songforsomeone #1577615 
merhabalar, ilk kez boyle bir sey deneyecegim sesli ingilizce ya da turkce ses dosyalarini ing - ing ya da turkce - turkce yaziliya cevirmek icin kullandiginiz bir program ya da site var mi?

Tesekkurler
(2) 

oyuncu ismi

deranzo1 #1577614 
kaygısızlar'ın ilk sezonunda oynayan gülçin karakterinin gerçek ismi nedir? tanıyan var mıdır? 1 dakikalık figuranların bile ismi yazılmış listede ama bu kişinin yok çok ilginç.

youtu.be
(2) 

Yurtdışından Maaş

Nocturne #1577613 
Selamlar,

Yurtdışından bir firma 2 aylık deneme süresi için benim SGK'mı ödemiyor ancak benim gelir ile ilgili ödeme yapmam için stopaj ve ilgili miktarı bana ayrıca ödüyorlar. 2 Ay için benim resmi olarak bu gelirle ilgili yapmam gereken bir şey var mı?

Tecrübesi olanlar bilgi aktarırsa sevinirim, çok teşekkürler.
(1) 

Bel/omurga protezi diz protezi ameliyatından daha mı zor?

noxie #1577612 
İki dizinden aynı anda protez ameliyatı olan bir yakınım çok zorluklar çekmişti ameliyat sonrasında. Şu an iyi ama 3 ay sürdü iyileşmesi.

Şimdi bel/omurga için de protez ameliyatı şart dedi doktor. Bel protezi daha zor bir ameliyat mı? Nekahat dönemi nasıl?

Bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim.
(4) 

Hisse senedi Fonları hakkinda

dedeminhirkasi #1577610 
Tefas da ya da fonun kendi sitesinde hangi hisse senetlerini barındırdığını bulmak için çok uğraşıyorum. Hangi siteyi önerirsiniz fona tıkladığımda bünyesindeki hisse senetlerini göstersin bana
(5) 

Bu yıl kış gelmeyecek mi?

büyük engizisyoncu #1577607 
Bu yıl kış gelmeyecek mi, direkt bahara mı geçeceğiz? Hava durumu uygulamaları günlerce sıcak gösteriyor hala. Ankarada 3-4 gün soğuk oldu geçti sadece bu yıl. Bitti mi şimdi kış?
Bu konularda yetkili kişilerin fikirleri falan var mı duymadığımız?
(3) 

Aklımda kalan 2 sahneden film veya diziyi bulmak

inancsiz deve #1577606 
çılgınvari bir kadın vardı, tavandan halatla bağlı ordan oraya sallanarak elinde fırçayla resim yapmaya çalışıyordu sanki.

yine aynı film veya dizi olması lazım aynı kadın yatakta cenin pozisyonunda bacaklarını tutup kendine çekerek spermleri hızlandırdığını daha çabuk hamile kalacağını falan söylüyordu yanında yatan adama.

sherlock dizisi olduğuna ve kadının irene adler olduğuna emindim ama değilmiş.
çok aradım, chatgpt'ye falan sordum asla bulamadım.

Şahsi firmanın noterde başka biri ile %50 olmanın resmiyeti olur mu?

sonhakan #1577604 
...
(5) 

Yüz yüze iş görüşmelerinde not almak

condom kurşunu #1577602 
işveren tarafı harıl harıl yazıyor ben anlattıkça bense onların çoğu dediklerini unuttugum için artık not defteriyle mi girsem görüşmelere diyorum. Teamste yaparken not alıyorum mesela ama yüzyüzede bu zamana kadar hiç not almadım almak mı lazım ki artık?
(4) 

Tapuda rayic bedel zorunlu mu?

goodman #1577600 
webtapu da isleme devam ederken kendisi rayic bedeli sistemden cektigini yazdi. Ama ben ne kadar oldugunu goremiyorum. Baska ilde oldugu icin belediyeden alma sansim yok. Bu rayic bedeli tapuya gittigimde soylerler mi?
(3) 

Budva mı? Kotor mu?

steyro #1577598 
Merhaba
Mayıs ayının başında ailece 3 gece karadağa gideceğim ama nerde kalacağım hakkında kararsız kaldım. iki şehiri de bilen birileri tavsiye verebilir mi? (ev veya otel tavsiyesi de olur)
(1) 

Ruhsatsız başlamış köy evi inşaatına Ruhsat almak?

RaZeus #1577593 
Merhaba,

Ruhsatsız olarak başlamış olan köy evi inşaatını durdurup nasıl Ruhsat alabilirim? Daha önce bunu yaşamış biri var mıdır?
(8) 

29 şubat

nundu #1577592 
Bugün malum dört senede bir gelen artık gün. Ben takvimle ilgili şeyleri seven bir birey olarak 29 şubat yaklaştıkça hafiften heyecanlanıp, gün gelince de mutlu oluyorum. Evet sonuçta bir mantığı yok ama 4 senede bir gördüğün bir takvim günü beni bir tık da olsa mutlu etmeye yetiyor :D

Sizin için bir önemi var mı yoksa hiç takmadan hayatınıza devam mı ediyorsunuz? Yani bana kalsa 29 şubatı resmi tatil de yaparım zaten 4 senede bir geliyor yılbaşı gibi kutlanmasının bir mahsurunu göremiyorum :d

Son olarak ilginç bilgi paylaşayım bugünle ilgili, artık gün kuralı 100'ün katı olan senelerde uygulanmıyor ama 400'ün katı olan yıllarda uygulanıyor. Yani 2000 senesinde 29 şubat vardı ama 2100 senesinde olmayacak. Bizim nesile denk gelmeyen bir durum olmadığı için pek bilinmiyor bu özelliği :D
(3) 

Bambu boxer? Marka önerisi?

allstar #1577590 
Bambu boxer kullanan var mi? Hangi markayi tavsiye edersiniz? Gercekten anlattiklari kadar rahat mi?
1 ...  ... • 210    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık