(1) 

Faber Kastel Oyun Hamuru

komparatistyazar #1583153 
Uzun zamandır kullanılmayan oyun hamurlarını kötü bi halde buldum. Buradan görsel yükleyemedim. Ekşi sözlük hesabımdan yüklüyorum. O linki paylaşıyorum. Eski haline gelir mi ne yapmamı önerirsiniz. Şimdiden zamanınız için teşekkür ederim.

eksisozluk.com
(2) 

başkasından konser bileti alırken ne yapıyoruz?

violetsky #1583152 
malum artık biletler pdf oldu. adam zaten konser günü işi çıktığı için biletini satıyor yani konser alanına kadar gelemiyor sizi içeri sokmak için. nasıl güveniyoruz? bilmediğim bir önlem var mı bu konuda merak ettim.

Kuzguncuk’u iyi bilen biri

turk kizi #1583149 
Mesaj atabilir mi? Bir mekanı soracağım yürüyerek gidilir mi diye, haritada çok zahmetli yokuşlu göründü de yol.
(4) 

2024 t-cross style paket ekstra tasarım 1.413.000

charlotte blanc #1583148 
dogus oto esenyurttan aldıgım fıyat bu. içinde neredeyse herşey var ama koltuk ısıatma için ekstra istediler. 1.413.000 tl para verip küçük bir suv alıp sonra da koltuk ısıtma için ekstra ödetmeleri biraz canımı sıktı.

50.000 lira kapora gönderdim bugün. yarın o kaporayı geri göndermelerini istesem mi? birkaç bayiyi aradım onlar 413 e yakın fiyat vermediler 430 falan verdiler ama yine de koltuk ısıtma kafama takıldı. sizin görüşünüz nedir?
(1) 

Renkliler için, beyazlar için deterjan

Unde bach canim #1583145 
Likit deterjanlarda renkliler için veya beyazlar için olanları tam tersine kullansak renklileri ağartıp beyazları da tam çıkarmadan mı bırakıyor? İçeriği gerçekten fark ediyor mu?

Lenovo laptop format hakkında

dedeminhirkasi #1583144 
Merhaba, lenovo marka laptobumda daha önceden recovery dosyaları vardı ve tek tuşla format atıp eski haline getiriyordum fakat Bi salaklık yapıp usb ile format atınca her şey silindi. Recovery dosyaları da gitti. Şimdi ben tekrar bunu oluşturabilir miyim. Recoveryi ile tekrar nasıl format atabilirim

Lenovo laptop format hakkında

dedeminhirkasi #1583143 
Merhaba, lenovo marka laptobumda daha önceden recovery dosyaları vardı ve tek tuşla format atıp eski haline getiriyordum fakat Bi salaklık yapıp usb ile format atınca her şey silindi. Recovery dosyaları da gitti. Şimdi ben tekrar bunu oluşturabilir miyim. Recoveryi ile tekrar nasıl format atabilirim
(8) 

gidilemeyen düğün için sonradan altın almalı mı?

semaforo de medianoche #1583142 
bir arkadaşın düğününe katılamadım. aslında şartları zorlasam katılabilirdim ama çok da yakın değildim o sıralar. dolayısıyla altın da takmadım. fakat sonradan yakınlaştık bununla. muahbbetimiz arttığından beri de sık sık şakayla karışık altınımı al diyor bana. şakayla karışık gibi ama ciddi de yani çünkü şaka olsa 1-2 yapılır bununki her hafta rutine döndü artık. bana da açıkçası saçma geliyor o zaman çok yakın olsak zaten katılamıyorum ama altınını mutlaka alıcam sonradan falan derdim ama değildik. sonradan yakın oldum diye geçmişe yönelik borç çıkması mantıklı değil bence. zaten zengin de birisi. abd tatiline gittiği için geçen parası bitmiş borca girmiş de sonuçta lüks bir etkinlik yapmışsın da bitmiş paran ekmek alarak bitirmedin yani. siz olsanız napardınız?
(4) 

İngilizce Reading geliştirebileceğim site önerisi?

kel aynak kusu #1583141 
Temel hedefim ingilizce içerikleri rahatça tüketebilmek ancak bunun için pratik yapmam, kelime haznmi geliştirip bazı kalıp cümlelere göz aşinalığı kazanmam gerekiyor.

Siz, ilgi alanlarınız dahilinde hangi internet sitelerini takip ediyorsunuz? (Reddit ve okuma kitabı önerileri hariç, ingilizceyi parçalamayan haber sitesi, blog vs gibi)
(4) 

istanbul'da stres seviyemin yukselisi :(

ala09 #1583139 
dostlar araba kullanirken kim nereden nasıl firlayacak anksiyetesi, anksiyete mi hakliyim mi? tamam keyfi yok burda gezmenin, biraz arabanin eski ve hantal olmasiyla alakali da olabilir ani yeni araclardaki gibi değil frenler e bir de park problemi. farkettim ki oturdugum yerde bacaklarim falan agriyor. bunun cozumu nedir acaba ustune mi gitsem bazen tren kullaniyorum. benzer sekilde her gun ortlaama 2 saat arabayla git gel yapan arkadasimda bu stres çok yok. tecrubelileri dinliyoruz :>
(4) 

Hangi espresso makinesi?

robin one persie #1583138 
Moka pottan espresso makinesine geçeyim diyorum. Genellikle amerikano, zaman zaman latte yapacağım. Tam otomatik makinalar çok gereksiz pahalı ve ayrıca bakımı çok zor. Şu iki model arasında kaldım. Genellikle yorumları iyi.

Grundig: ty.gl

Karaca: ty.gl
(11) 

Hizmet bedeli

muhayyer divan #1583137 
Selam

Biraz önce bir arkadaşımla bir pub'da oturduk, yemeli içmeli sohbet vs. Ben davet ettiğim için ben hesap istedim, karttan çekme esnasında sorun yaşandı çekemedi filan derken "hizmet bedeli" diye bir kalem var, 42,08 yazılmış ama pos cihazına 42,20 yazmışlar. Ben de o nedir diye sordum, garson bilemiyorum dedi. Onu ayrıca mı çekiyorsunuz dedim evet öyle çekmem gerekiyor dedi, niçin ayrıca çekiliyor dedim bilmiyorum dedi. Bir başka garson geldi işlemleri yapmaya çalıştı yine başarılı olunmadı, aynı soruları sordum ben bilmiyorum efendim dedi. Dedim ki yetkiliyi çağırır mısınız ona sormak istiyorum. Geldi yetkili, neden böyle bir ödeme var dedim, işte çalıştıracak garson bulamıyoruz vs bişeyler dedi. Neden ayrıca yazıyorsunuz dedim, şimdi bu ayrıca yazılınca bir yerde toplanıyor herkese pay ediliyor dedi. Ha ben bunu bilmeden bahşiş versem o da ayrıca bahşiş oluyor öyle mi dedim öyle dedi.

Anca bu konuşmalardan sonra "bunu ödeme zorunluluğunuz yok" dedi. Ben de kızdım kalktım masadan, normalde imkanım olduğunda bahşiş bırakan insanım, onu da bırakmadım bunu da ödemedim, 42,20 yazıldığına da ayrıca dikkat çektim kalktım gittim.

Arkadaşım diyor ki insanların bahşişini neden vermedin ne vardı 8 kuruşun hesabını yapıyorsun. Ben de diyorum ki bana 8 kuruş gösterip 20 kuruş çekerse orada tepki gösteririm, ayrıca ben buraya 30-35 lira fazla bira parası ödüyorsam buradan hizmet almak için, yoksa markette satılandan da kâr ediliyor buradakinden de. Ayrıca hizmet bedeli nedir, öpe öpe vereceksin o bahşişi der gibi.

Kendimi haklı buluyorum ama içime oturdu, neden hizmet bedeli uygulaması var anlamadım ben. Neden zorla bahşiş alıyorlar?
(1) 

Viskon kumaşın çekmemesi için ne yapmalıyım?

anaphylacticshock #1583136 
Merhaba,

Viskon kumaştan aynı renk ve bedende 2 adet bluz almıştım.

Yıkayınca çekmesin diye bir tanesini 24 saat sirkeli soğuk suda beklettim.

Sonra da 30 derecede narin yıkama programıyla yıkadım.

Askıda kuruttuktan sonra henüz yıkanmamış diğer bluz ile boylarını ölçtüm.

Maalesef hem enden hem de boydan 3-4 cm kadar çekmiş.

Viskon kumaşın bu kadar çekmesi normal mi?

Bu tarz kumaşların (Vİskon, pamuk vb) yıkayınca çekmemesi için ne yapabilirim?
(27) 

gideyim mi gitmeyeyim mi?

diyojenimtırak #1583135 
soru bu kadar ya detaya gerek yok. içinizden geleni yazın lütfen
(2) 

Şu durumda insan kaynakları aranır mı?

spacevan #1583134 
Linkedin de başvurduğum bir pozisyon için, geçen hafta kurumsal firma tarafından arandım. Fakat telefona yetişemedim. Geri döndüğümde otomatik olarak operator bağladı. Şimdi kim aradı hangi ik aradığını bilmediğim için üstüne durmadım. Tekrar ararlar zannetmiştim ama aramadılar.
Üzeirnden şimdi 10 güne yakın süre geçti. ne dersiniz aranır mı? İK ile iletişime geçmeye çalışayım mı?

izmir eve teslim yemek servisi

eserkelleci #1583130 
selam millet,

diyabete yönelik izmir içi günlük yemek teslimatı yapan diyetkapimda, fedbox gibi hizmet veren firma var mı?

şimdiye kadar sorduklarım hep kilo vermeye yönelikti.
(5) 

Omlet tarifi

kumandanim #1583129 
Merhaba,

Cumartesi - Pazar kahvaltı yapıyorum sadece ve mutlaka omlet yiyorum. Klasik omlet baydı artık. Dün airfryerda yaptım efsane oldu - evet airfryerda -

Üzerime omlet tarifi atar mısınız?
(4) 

Kapalıçarşıda 4 çeyrek verip 1 tam almak - altın

adwokat #1583128 
Üstüne para vermeden mümkün mü? Neticede 4 tane 50 tl yi verip 200 bütünlemek gibi değil mi? Tşk
(2) 

Hangi ipad?

thesomberlain #1583127 
Pro, air derken bir sürü nesli çıkmış bunun 20000 tl civarına günlük kullanım için ne alınmalı? Olabilecek en büyük ekran boyutu dikkate alınarak tercihler ne olurdu? Sıfırda oluyor mesela bu fiyatlara ama performans farkeder mi o kadar?
(1) 

Kiracıyı Çıkartabilmek Mümkün mü?

eseksudangelinceyekadar #1583126 
Sene içerisinde kirasını iki ay geciktiren kiracıma iki kez tebligat gönderdim ve yasal süre içerisinde ödeme alamadım. Durumun kritik olduğunu anlayıp sonradan yatırdılar ancak tebligat süresince yatırmamaları bildiğim kadarıyla çıkarmam için yeterli. Bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim, bunun doğruluk payı var mı? Eğer varsa bunun için sözleşme tarihinin bitişinden önce mi sonra mı tahliye tebligatnamesi göndermem gerekiyor?
(1) 

Red alert 2 ve Gamepass

Zima Blue #1583125 
merhabalar,

bu oyunu oynamak istiyorum çılgınlar gibi. legal şekilde satın alayım dedim steam de 20 dolar gibi bişey. çok geldi. included with EA play diyor ama gamepass kütüphane de baktığımda göremiyorum.

bu oyunu legal ve uygun fiyatlı edinmenin yolu nedir acaba ?

teşekkkürler.
(1) 

Pegasus Havayolları Sırt Çantası Ağırlık

yazitlarolsun #1583124 
Pegasus yurtdışı uçuçları ile ilgili bir sorum var. Sadece ön koltuk altına sığacak sırt çantam ile seyahat edeceğim ancak merak ettiğim bu sırt çantasının ağırlığı bir şekilde ölçülüyor mu.. yönetmeliğe göre sınır 3 kg. şayet ölçüyorsa bu boarding de mi yapılıyor.. tecrübe eden yazarların yeşillendirmesini rica ediyorum.
(7) 

Sürekli yorgunluk hissi ve ağrılar

Zima Blue #1583123 
merhabalar,

gün içinde çok fiziksel bir işim yok ancak sürekli ayaklarım, baldırlarım ağrıyor ve sürekli yorgunum. özellikle yatıp uzandığımda ya da uykudan kalktıgımda sanki canım ayaklarımda atıyor. tabiki gidip bir doktora gözükmekte fayda var ama bir sorayım dedim. bişeyler mi eksik bende ne olabilir sıkıntım?

erkek
yas 31
boy 186
kilo 97

uzun zamandır bu kilolardayım hani şişkoluktan desem o da değil.

teşekkürler.
(5) 

Atina'da yaklasik 24 saat aktarma

mirafiori #1583122 
Baktigim ucuslar arasinda boyle bir secenek var. Aksamustu 5'te Atina'ya iniyor, donus ucagi da sonraki gun 4'te. Yani yaklasik bir aksam, bir oglen yemegi ve kahvaltim olacak gibi. Bu sure Atina'nin havasini gormek icin yeterli olur mu yoksa hic bulasmayip kisa sureli aktarma mi bakayim? Tek basima olacagim bir de. Kalma durumunda hangi bolgeye bakmak daha iyi olabilir? Biraz alternatif mahallede kalmayi tercih edebilirim.

Bonus soru : Aegean air ile sorun yasayan oldu mu, aktarma surelerine guvenilir mi?
(4) 

Pendik veteriner

horizon #1583121 
Merhaba pendik bölgesinde güvenilir bir veteriner var mıkonu biraz acil kedi için
(4) 

Büyük sitelerde oturanlar; site yönetiminize nasıl güveniyorsunuz?

psmstc #1583120 
Şöyleki bize borç çıkarmışlar. Hissemize 2.600 lira küsur pay ödeme çıkmış. Çatı tamiratı vs vs diyor. Yüzlerce kişinin oturduğu bir site bu arada. Yalandan 200 lira toplayayım dese dahi nasıl bir rant olur malumunuz olacağı üzere.


Sundukları bir tamirat evrağı vs hiç birşey yok bu arada. Gerçi ahlak yoksunu olan biri onun da sahte yollarını bulur da...

Özetle kalabalık büyük sitelerde yönetiminin haybeden milletten para toplayıp toplamadığından nasıl emin oluyoruz?


Yoksa güvenip ortalığı karıştırmayıp bize her söylenen borcu ödemek mi lazım?
(5) 

Tecrübesiz bir siyaset bilimi mezunu olarak nasıl iş bulabilirim?

arame #1583118 
Merhaba, siyaset bilimi alanında lisans ve yüksek lisans yapmış biriyim. Öğrencilik sürecimde iş arama girişimlerim oldu ama hiç iş bulamadım. Pandeminin de iş aramamda olumsuz etkisi oldu. Lisans not ortalamam da 3'ün altında olduğu için araştırma görevlisi olmam mümkün görünmüyor. Daha yeni İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nden sosyal medya yönetimi ve proje tasarımı ve uygulamaları konularında sertifika aldım. Başka hangi alanlarda kendimi geliştirmemi tavsiye edersiniz ve tecrübesiz biri olarak hangi iş ilanlarına başvurabilirim?
(8) 

Günlerdir uğraşan ama yapamayan ustaya para verilir mi?

ananiyimioguz #1583117 
Geçenlerde bir pasajda ustaya 2 tane elektronik cihaz bıraktım.

Günlerce uğraştı, oldu dedi gittim aldım 300 lira verdim geldim.

Evde yine çalışmadı, tekrar götürdüm, tekrar yaptı, tekrar parça değiştirdi, yine bir iki gün kaldı ama eve gelip kullanmaya başlayınca yine olmadı.

Bu böyle 3 sefer birbirini tekrarladı. En sonunda olmuyor sanırım bataryan da bitik, benim taktığım kontrol ünitesini de bozuluyor. Zaten kendi üstündeki yanmış dedi ek yaptım o da yemedi dedi.

E peki dedim usta olmadıysa ücret iadesi yap o zaman. E 3 tür parça deniyorum benim parçalarımda sorun yok ki senin cihazın bozuyor gibisinden saçmaladı ben de neyse öyle olsun dedim 300 lira bişey değil, o kadar uğraştı adam, çıktım.

Başka bir usta daha önerdiler ona götürdüm. O da bir hafta sonra yaptım dedi aldım ikisini eve geldim 1i gerçekten olmuş sorunsuz çalışıyor günlerdir, diğeri de yine bozuldu geri götürdüm 1 haftadır da ona bakıyor o dikiş tutmuyormuş çipinde çatlak var birleştirdik falan ama olmadı gelip alabilirsin dedi.

Şimdi ben almaya gideceğim ama, bu usta benden ikisi için 900tl para istedi. ilk oldu dediğinde vermiştim almaya gittiğimde çalışıyordu.

Şimdi usta olmadıysa bir cihaz parası al benden diyeceğim ama o da kaç gündür uğraşıyorum birsürü şey heba ettim falan diye zırvalarsa ne diyeyim?

Öyle çok esip gürleyen bir insan değilim. Gerçi belli de olmaz nadiren tepem atıyor ama pasajda bütün esnaflar dip dibe, olay çıkmasın şimdi.

Benim tatlı dille tatlı tatlı mantıken dövmem lazım. Ne diyeyim madem öyle zabıtayı veya x yeri arayayım gelsinler onlar çözsünler mi diyeyim?

Tüketici haklarına falan gitsem, internet alışverişlerinde işe yarıyorda burada ne yaparlar bilmiyorum.

Gerçi belki adam yarısını iade edecek bilmiyorum ama, diretirse neler diyebilirim onu düşünüyorum.

Mantıken usta bir işi yapıyorsa onun fail olma durumunu da hesaba katar. Bir şey olmuyorsa onu müşteriden çıkarmaz, diğer müşterilere öyle fiyatlar verir ki (başarılı olan işlerde) o faillik durumların parasını oralardan çıkartır. Yanlış mıyım? Ama bu pasajda işler böyle yürümüyor mu anlamadım.

Öte yandan bazen eve birilerini çağırıyoruz, sırf gelme parası 300 500 alıyorlar.

Veya hanım bazen çalışırken bir iş yapıyor, bu tutmayabilir diyor, olsun siz yapın diyorlar 1000tl alıyor mesela. sonra tutarsa tutuyor tutmazsa e demiştim ben size diyor parasını vermiyor.

o yüzden bazen ustalar da kendilerince haklılar mı diyorum ama bizim durumda böyle bir konuşma geçmedi.
(8) 

Çocukları mutlu etmek

yedigimiztavuk #1583115 
Sanırım hayırseverlik türü bür şey kastediyorum. En kısa (ve belki bencilce gelecek ki zorunlu da değil ama… mümkünse gözle görülür) yoldan nasıl yapılır? Çevremde hiç çocuk yok ve sevinen çocukları görünce çok heyecanlanıp duygulanıyorum. Şu haber yine beni bir tuhaf etti www.diken.com.tr
(8) 

Yüzük içine lazerle yazılan yazı silinir mi?

@stubborn inferno #1583114 
925 ayar gümüş bir yüzük. İçine yazı yazıldı lazerle ama çok içime sinmedi, sanki bir zaman sonra silinecek gibi. Bilgisi olan var mıdır?
(4) 

Bebek arabasıyla uçağa binmek

michael_knight #1583111 
Yurtdışına giderken bebek arabasını bagaja verirsem 2 saat bebeği kucağımda taşımam gerekiyor.

- Bebek arabasını uçağın kapısında alıyorlar gibi bir şey okudum ama bu şirketten şirkete değişiyor mu?
- Eğer her bebek arabasını kapıda alıyorlarsa "kabin boy" bebek arabası almaya ne gerek var?

Aslında sorma sebebim şu; bebeğimiz 7 aylık. Birkaç ay sonra hayatımız değişecek ve Avrupa - Türkiye arası sık sık uçuş yapmamız gerekecek. Büyük, ağır ve katlanınca pek küçülmeyen bir bebek arabamız var. O yüzden kabin boy almam gerekiyor zannettim. Ama durum sandığımdan daha karışık galiba bebek arabası konusunda.
(2) 

DPF, muayeneden geçiyor mu?

etna #1583109 
Araç muayenesinde Dizel partikül filtresine bakıyorlar mı?
Arıza verdi ona göre iptal ettirecem
(1) 

Avukat ücreti ne olur?

blackidom #1583108 
Aldığım biz hizmet sözleşmesinin tarafı içerisinde asgari ücretteki artışı gerekçe göstererek kafasına göre bir rakam için zam yapıp üzerine icra takibi başlattı. Oysaki bir önceki yıla göre %130 zamlı bir sözleşme yapmıştık. Haklı olarak ödemek istemedim. Hizmet konusu eğitim.

İcrayı davaya götürecek ödemediğim için, bu iş için avukatlık ücreti ne olur yaklaşık?
(Söz konusu istenene ek rakam 30K civarında)
(5) 

Doktora gercek dusuncemi soyleyemiyorum

Kittie #1583107 
Karsimda tam cekincelerimi soyleyecekken lafi agzima tikan bir doktor var.
Bozusmak istemiyorum. Cok iyi bir insan. Ama bu sekilde de olmuyor. Nasi karsidakini elestiriyor pozisyonuna dusmeden dusuncelerimi ifade etmeliyim.
Hep kendisine hak veriyor gibi davraniyorum muayenelerimde. Ise yaramayan bir tedavi aldigimi dusunuyorum. Bi sey soyleyince daha dogrusu soylemeye calisinca sana oyle geliyor. Duzeliyor diyor.

Muhtelif Satılık Ürünler (Masaüstü Bilgisayar, Referans Monitör, CD-Kitap)

sagesen #1583105 
Aşağıdaki ürünler acil satılıktır. Makul oranda pazarlık yapılabilir.

Masaüstü Bilgisayar: www.sahibinden.com

Referans Monitör: www.sahibinden.com

Klasik Müzik CD seti: www.sahibinden.com

Kitap Seti: www.sahibinden.com
(5) 

Çok mutsuzum kedimin böbreklerinden biri iflas etmiş

nefertarii #1583104 
11 yaşındaki Norveç Tekir kırmasını 9 yaşındayken sokaktan sahiplendim. Sahiplendiğimde dışkısı filan kötüydü ancak böbrek değerleri iyiydi. Evde pet su sebili var, karbon filtreli olan, ve ona musluk suyu dolduruyorduk hep. Bundan önceki iki veterinerimiz de musluk suyu kullanmakta bir sakınca olmadığını söylemişlerdi. Şimdi senelik check-up’ta böbrek taşı düşürdüğünü o taşın üreter kanalı tıkadığını böbreklerden birinin işlevini yerine getirmediğini öğrendik. Üstelik doktorun verdiği 15 günlük tedavi sonucu böbreğin süzme kapasitesi artmış ancak kreatninin ve bun yine yükselmiş. Serumlu tedavi uygulanacak 15 gün. Aşırı vicdan azabı çekiyorum. Benim yüzümden sağlığı bozuldu hayvanın. Önerdiğiniz bir veteriner var mıdır böbrek üstüne uzmanlığı olan?
(2) 

E-5'ten Abdülhamid Han Hastanesine

inawen #1583103 
Minibüs var mı? Eskiden mavi şapkalılar vardı ama kalkmış onlar sanırım. Kartaldan gelip bu hastanenin önünden geçen başka minibüs var mı?
(16) 

1000+ saat oynadığınız oyun var mı?

duyurukullanıcısı #1583099 
benim sea of thieves. tek oyun oynuyorum zaten 5-6 yıldır.

sizin neler var listenizde?
(3) 

vize için uçak bileti rezervasyonu

dali dili havali korna #1583098 
vize firması rezervasyon belgesi istiyor. uçuşa daha birkaç ay var ve biletleri vize çıktıktan sonra almam gerekiyor bu konuda tecrübesi olanlar yol gösterebilir mi?

uçuş tarihi eylül. tam vize randevusu günü pegasus'tan online bilet alıp onun belgesini göstersem ve ertesi gün bileti iptal etsem olur mu?

bu işi ücretsiz bir şekilde nasıl halledebilirim? tur şirketleri üzerinden mi rezervasyon yaptırsam?
(1) 

chatgpt ile metin özetleme

dali dili havali korna #1583097 
youtube'daki videolara ait metinlerin chatgpt 3,5 ile madde madde zetini çıkarıyorum ama metnin tamamını bir kerede yükleyemiyorum çok uzun olduğundan. bu sorunu aşmanın bir yolu var mı?
(6) 

Azerbaycan'da yaşayan insanlar kendilerine ne denmesini istiyor?

michael_knight #1583095 
Azerbeycanlı, Azeri, Azeri Türkü veya aklıma gelmeyen hangi kelimeyi tercih ediyorlar?
Bu konuda fikir birliği var mı?
Israrla başka kelime kullananlar varsa onların bir sebebi var mı?
(5) 

Teknosa Hediye Çeki Nasıl Satılır?

michael_knight #1583094 
Eşimin çalıştığı şirket 20 bin liralık Teknosa hediye çeki vermiş. Teknosadan almak isteyeceğimiz hiçbir şey yok.

Bu hediye çekini satmak mümkün mü? Nerede nasıl ve kaç liraya satılabilir?
Parça parça da kullanılabilen bir çek, 20 bin liralık tek ürün almak mecburi değil.
(7) 

Lansor

pianeta #1583093 
Midem alev topu gibi yanıyor. Ama sabah kahvaltı yaptım (haşlanmış yumurta ve yoğurt-yulaf karışımı).
Birkaç saat bekleyip acıktıktan sonra Lansor içsem yine işini yapar mı?
(6) 

Ankara'da yürüyüş yapılan nispeten tenha orman

jelly bear #1583091 
Eymir'den sıkıldım artık. Havalar güzelleştiği için de aşırı kalabalık oluyor. Nispeten insanların (mümkünse araçların da) uğramadığı huzurlu bir doğa yürüyüşü yapabileceğim orman biliyor musunuz?

Toprak yol da varsa tadından yenmez.
(3) 

NBA play-off maçları tekrarı

prole #1583089 
Nerede? Saat kaçta? Canlı yayın gece 3.30-5.30 arası. Sonrasında tekrarını nasıl izlerim?
(3) 

İzmir'de yaşamak vs Urla'da yaşamak

infernalcadre #1583088 
Urla'da bir işte çalışacağım. (Tatil vs için değil)

Ev sayısı hem çok az hem de kiralar pahalı.

Yakınlardaki Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova gibi yerleri tavsiye ediyorlar. Oralarda çok daha fazla ev seçeneği var.(Daha uygun fiyatlı yada daha özellikli veya daha yeni)

Buca 45 KM (Bilgi amaçlı verilmiştir)
Konak 40 KM (Bilgi amaçlı verilmiştir)
Balçova 35 KM
Narlıdere 30 KM
Güzelbahçe 22 KM

Sizce her gün bu mesafe çekilir mi?
Pahalı olmasına rağmen Urla'dan bir ev mi tutmalıyım?
Yoksa git gel yapılır mı?

Iphone 15 128 GB (Bilkom Faturalı,Kapalı kutu TR cihazı)

zencipanda #1583087 
Merhaba,


Çalıştığım şirkette yan haklarım karşılığı aldığım Bilkom'dan Kapalı kutu sıfır İphone 15 128 Gb Midnight Black cihazı satıyorum.


Faturalı ve kapalı kutudur., garantisi vardır. Sadece elden satış vardır. İstanbul/Beşiktaş


MTP03TU/AIPHONE 15 BLACK 128GB-TUR




Ayrıca


Apple distribütörü gürgençlerden alınmış faturalı apple şarj aleti de almıştım.

719 tlye alınmıştır kapalı kutu.

İkisi beraber satılıktır.

Fiyat:48700 tl

www.sahibinden.com
(12) 

Zenginler nerede yürüyüş yapıyor

iwillsee #1583086 
Biraz saçma bir başlık oldu ama bilemedim. Malum halktan izole yaşayan zenginler açıl havada yürüyüş yapmak için nerelere gidiyorlar? Milliyet bahçelerine inip halka mı karışıyorlar? O izole ve luxury ortam ihtiyaçları ile açık havada yürüyüşü nasıl kombine ediyorlar?
(2) 

Motor kaskı ve kilidi

Olric #1583085 
Merhaba. 50 cc bir motor aldım, ilk motorum. Ancak kask ve kilit konusunda biraz kafam karıştı. Öncelikle kask olarak dışarıda gördüğümüz motor kasklarından ziyade daha kibar bir şey istiyorum, belki vintage gibi bir görünümlü olabilir çok bilmiyorum açıkcası. Nereden bulabilirim? Tabi aynı zamanda sağlam da olmalı, bu tarz modeller sağlam olma derseniz normal bir kask önerisi de alabilirim.
Kilit için ise hangisi daha güvenli olur, zincir mi, kalın yuvarlak bisiklet kilidi gibi olan mı, bir de tekere takılan varmış sanırım o mu? Hangisini tavsiye edersiniz ve nereden almalıyım?
Şimdiden teşekkürler
(8) 

Penis boyu baba tarafından mı belirlenir?

bugisme #1583084 
Karımla bir konu hakkında farklı fikirlerdeyiz.1 yaşındaki oğlumuzu muayene eden doktor, oğlumuzun pipisinin gömük olduğunu, ( pipinin yağ dokusu sebebiyle bir kısmının kasık içinde kaldığını) ama bir kaç yıl içerisinde pipi boyunun normale döneceğini söyledi. Karım insanların pipi uzunluğunun babadan gelen xy kromozomu tarafından belirlendiğini öne sürüyor. bense xy kromozomunun sadece cinsiyetin erkek veya kız olarak belirlediğini, fiziksel tüm özelliklerin ise cinsiyet ne olursa olsun anne ve babadan gelen genetik aktarımlar tarafından ortak olarak belirlendiğini öne sürüyorum. Karım ise üreme organı ve hücrelerini babanın aktardığına inanıyor. bense çocuğun pipisi kısaysa babasından kaynaklıdır fikrini kabul etmiyorum. bu konudaki hakikat nedir? Burada kim haklı?
1 ...  ... • 131    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık