(1) 

Whatsapp ile web servis kullanımı

rastinon #1583239 
Mini bir uygulamam var. Bu uygulama web servis ile iletişim kuruyoruyor. Servis tek bir parametre alıyor. Sallyorum param=34 olduğunda servis İstanbul yanıtını dönüyor. Bu servisi whatsapp ile nasıl entegre ederim? Wp ile bana 34 yazdıkları zaman ben kullanıcıya İstanbul yanıtımı yine wp ile göndereceğim. Hatta bilmiyorum ama bunun instagram facebook gibi versiyonları da var mıdır?
(2) 

Booking'te Otel Rezervasyonu Yaparken

depresif çocuk #1583238 
Mesela 23 Haziran'da giriş yapacağım ve 29 Haziran öğle saatlerinde de çıkacağım. Bu durumda 23-28 Haziran aralığı için mi rezervasyon ayarlamam gerekiyor yoksa 23-29 Haziran aralığı için mi?
(9) 

Parfümün kutusundan orjinal olduğunu anlama?

pianeta #1583237 
Normalde sıfırı 4600 - 5000TL olan parfümü birisi dolap.com'da 1000TL'ye satıyor.
Fotoğraflarda baya jelatinli falan ama her türlü malın her türlü kopyasını üretebildikleri için yüzde yüz güven vermiyor tabi bu. Adam yurtdışından getirdiğini, al sat yaptığını falan yazmış.
Sizce bu riske girilir mi?
Ayrıca elimize geçmeden, sadece kutusunun fotoğraflarına bakarak bir şey anlamamız mümkün mü?

Ek olarak üstüne kod falan yazıyorlar şişelerin. Ama aynı kodu 100 farklı şişeye basıp geçseler kim anlayacak? Bunun doğruluğundan tam olarak nasıl emin oluyoruz?
(1) 

Boğazdaki kuruluk hissi

panta bey #1583235 
Uzun zamandır gün içerisinde boğazımda bir kuruluk hissi yaşıyorum. Bazen de boğazımda bir şey varmış gibi geliyor. KBB'ye 2 kez gittim reflü olabileceğinden şüphelendi birkaç mide ilacı verdi. Kontrole gittiğimde sorun olmadığını belirtti. İç hastalıklarına gittim tüm kan değerlerimin normal olduğunu bir sorun görülmediğini fakat istersem yine KBB'ye görünmem gerektiğini belirtti. Bademciklerimin hemen arkasında boğazımda bir kuruluk geçmek bilmiyor. Neden olur acaba?

Sigara yok.
(3) 

Şirketin vergi kaçırdığı nasıl anlaşılır

regina phalange #1583234 
Denetim şirketinde çalışıyorsunuz dolayısıyla elinizde şirketin mizanı var diyelim. Burda şirketin vergi kaçırdığını anlayabilir miyiz?
(4) 

Paris'te yemek

o kadar da degil aga #1583232 
Le relais de l'entrecote u denemek istiyoruz ancak çocukla olacağımız için sıra beklememiz çok zor. Muadil restoran var mı sıra beklemeyeceğimiz, bu da güzeldi diyebileceğiniz?
Bir de Louvre civarı öğle yemeği için basit bir alternatif arıyoruz. avm tarzı yemek alanı olabilir, yemek pazarı olabilir. pizza tarzı olabilir. ne önerirsiniz?
Yemek pazarı diğer gezeceğimiz yerler için de baktığımız bir şey. Paris'te herhangi bir food market biliyor musunuz? Küçük sıra sıra önünde bar sandalyesi olan ya da yemeğini alıp tahta masalara geçebildiğiniz.
(11) 

Rüyanızda sürekli gördüğünüz şeyler neler?

sekizdokuzon #1583228 
Merhaba;

Ben klasik olarak liseye ya da üniversiteye geri çağrıldığımı görüyorum. Üniversite rüyalarında "Ben mezun olmuştum" bilinciyle o cendereden çıkabiliyorum ama lise rüyaları daha karmaşık işliyor. Müfredata eklenen dersler varmış, yaz okulunda bütün derslere girip dönem sonunda tamamını vermezsek lise, üniversite diplomaları komple iptal ediliyor gibi katastrofik bir ambiyansta nefes nefese uyanıyorum.

Siz neler görüyorsunuz? İyi geceler, iyi uykular.
(2) 

Emeklinin emlak vergisi vermesi

condom kurşunu #1583226 
Babam emekli emlak vergisi ödemiyordu bu seneye kadar. Geçen sene amcasından birkaç ev kaldı. Burdan da bi kira geliri var Ama 50 kişi kadar mirasçı var o yüzden ona kalan oay cok düşük. Bu sene tesadüfen belediyeye gittiğinde oturdugu evle ve bu kira geliri elde ettiği evlerle ilgili emlak vergisi ödemiş. Kira geliri almaya başladığı için mi böyle oldu?
(11) 

türkiye'de a ve b segment araç kıtlığı

yedigimiztavuk #1583225 
selamlar

yalnız yaşayan biriyim. ilk aracımı almayı düşünüyorum. küçük bir araba almak istiyorum. bu segmentlerdeki sıfır araçlara bakıyorum ama bazıları şu dönemde ya satılmıyor ya da özellikleri kısıtlı. neden? satılmıyor mu? başka bir sebebi mi var?

örnek:
citroen c1
toyota yaris
nissan micra
fiat 500'in otomatik viteslisi
renault zoe
audi a1
(18) 

İlahi adalet

kirmizipilotkalem #1583222 
Soru başlıkta aslında ilahi adalet var mı?
Somut bir şekilde kötülük yapan kişiye etkisi olur mu?

Örnek vereceğiniz bir olay yaşadınız mı?
(5) 

para biriktirme denilince aklınıza gelen bir banka ürünü var mı?

istististist #1583220 
bir bankanın, insanların para biriktirmesi, tasarruf yapabilmesiyle ilgili geçmişte çıkarmış olduğu fiziki bir ürün denince zihninizde bir şey canlanıyor mu?

Mecidiyeköy metrobüse 10 dk kiralık eşyalı oda

skrabe #1583219 
Selamlar, Şişli/Gülbağ'da yalnız yaşıyorum. tatlı bir terası, güzel bir manzarası olan asansörlü, otoparklı geniş sayılabilecek bir evim var. Bütün eşyalar yerinde, eksiksiz. Mecidiyeköy'e 10 dakika, Beşiktaş, Levent, Şişli dolmuşlarına 1 dakika mesafedeyim.

Erkeğim ama ev arkadaşlığı konusunda cinsiyet ya da cinsel tercihlerle ilgili bir sorunum yok. Evcil hayvanım yok ama olanı sorun yapmam, severim. Kedisi olanlar için camlarda tel takılı, köpek de sorun değil ama civarda gezdirmek için pek uygun bir alan yok.

Bir odam boş, kiralamak isteyen suserler iletişime geçebilir. Birkaç aylık peşin ödemek gibi imkanı olan arkadaşlara kirada yardımcı olabilirim.
(2) 

Dubai araç kiralama

visenfoni #1583218 
Merhaba duyuru sakinleri
Yakın zamanda dubai ye gezmeye giden var mı?

Araç kiralayacağız ancak şartlar arasında uluslararası sürücü belgesi de isteniyor yazıyor ehliyetin yanında.

Problem olur mu? Sadece türk ehliyetiyle araç kiralayabilir miyiz havaalanından?
(5) 

sevgiliye yüzük

Pertev nail #1583217 
selam dostlar,

ciddi düşündüğüm sevgilime bi yüzük almak istiyorum. maksat parmağında yüzük olsun, it kopuk asılmasın hesabı.

şimdi tektaş gibi bi yüzük mü almak lazım yoksa alyans tarzı bir şey mi? çok pahalıya kaçmadan, söz konusu amaca hizmet edecek bi model önerir misiniz?

teşekkürler
(14) 

Aldatılma şüphesi ve kanıt toplama ve ispat hak.

Rao #1583215 
Uzun süredir görüştüğüm ciddi evlenme aşamasında olduğum birisi var. Uzak mesafede olduğundan dolayı ayrı kaldığımız zamanlar oluyor.

Telefon kayıtlarında bir kaç şüpheli arama gördüm , ve şüphelendiğim tarihlerde birlikte olduğumuzda karşı cinsin vucudundaki değişiklikler ayrıca dikkat çekiyor Bu gibi durumlarda aldatma tibbi veya çeşitli yollarla nasıl ispat edilebilir, dna testi vb.

Bu konuda tecrübe ve bilgisi olan arkadaşlardan özellikle cevap rica ediyorum.

Çok teşekkürler.
(9) 

Erkek Saç Tıraşı

Simsiyah #1583214 
500 TL verdim.
Kazıklanmış hissettim.

Çok mu 500 saç sakala?
(4) 

Saç ve sakal için traş makinesi önerisi

Camelar #1583212 
Merhaba. Saç ve sakal için traş makinesi almak istiyorum. Ucuz, çabuk bozulacaklardan ziyade daha uzun ömürlü ve sağlam bir makine alayım diyorum. Bütçe 3.000 liraya kadar çıkabilir. Bu konuda önerebileceğiniz marka/model var mıdır?

Şarj edilebilir olmasına gerek yok, kablolu da olabilir.
Uç sayısı minimum 2-3 olursa süper olur.
Boyut önemli değil.

edit: Şimdi baktım da kablosuzların bataryaları bir süre sonra zayıflıyormuş. Kablolu olan modeller öncelikli.

öğrenciler için ücretsiz bilet! bir şehnaz oyun | izmir/konak akm

ni dieu ni maitre #1583209 
herkese merhaba

tiyatrolog akademi olarak 30 mayıs'ta konak atatürk kültür merkezi'nde "bir şehnaz oyun"u sahneleyeceğiz.

www.instagram.com

bir seyircimiz 100 öğrenciye bilet bağışladı. askıda bilet almak için tek koşul aktif bir eğitim kurumunda öğrenim görüyor olmak.

öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz. müracaat ve diğer detaylar için:

www.instagram.com
(1) 

tuval için hangi boya? akrilik/yağlı/guaj?

deartheodosia #1583206 
ilk kez deneyeceğim. terapist önerdi bir kez denememi cbt ödevi olarak. ben guajdan yanayım ama tuval üzerinde çatlar mı? en iyisi hangisi sizce? bir de tek seferlik bi şey olacağı için (kaliteli olsun istiyorum ama) küçük miktarlarda olsun da istiyorum. tavsiye edebileceğiniz (tuval ve boya için) marka önerileri var mı? son olarak trendyol’dan alınabilir mi? teşekkürler!
(12) 

RTE - Ozel gorusmesindeki bos koltuk

speedy #1583205 
www.tr724.com

Ya bu olay RTE icin epic faillerden biri degil mi Allah askina? Adam resmen sadece ben yonetmiyorum, baska bir guc odagi var arka planda anlamina gelecek bir resim vermis:) 100 kisinin 99'unun bu sekilde dusunmesi lazim. CHP'ye giren cikan yok. AKsine RTE icin epic fail, rezil olma durumu bu. RTE'nin gucu bolustugunu gosteriyor arka plandaki biriyle, guc odagi ile.

Ama Ozgur Ozel bos koltuktan rahatsiz olmus, CHP niye buna niye izin vermis falan diye muhabbet donmus bizim medyada, kamuoyunda:) Saka gibi resmen.

Ben mi yanlis dusunuyorum?
(12) 

Arabayı sanayiye bırakmak

thewhitewolf #1583204 
Bakım için sanayiye bırakacağım arabayı, usta 1 gün kalması gerek diyor. Baskı balata değişecek rutin bakım olacak. Almam gereken bir önlem var mı? Ruhsatı alacağım içinden.
(3) 

Kafama göre tomografi çektirebilir miyim?

dedeminhirkasi #1583202 
Merhaba, yakın zamanda ailemde sağlık problemleri arttı. Hal böyle olunca da hastane işleriyle ister istemez ilgilenmek zorunda kaldık. Mesela annemdeki 4 damar tikanikligini 10 dklik ilaçlı tomografi dedigimiz bir işlemle tespit ettiler. Babamda ki midesinde yer alan kitleyi de tüm vücut tomografi ile gördüler. Yani iş buralara gelmeden senede bir belki fazla olur ama örneğin 2 senede bir bu işlemleri yaptırsak nasıl olur. Devlet hastanesi bir şikayetin yoksa yapmıyor sanırım ama özel yapar mı ben böyle evhamliyim desem. Mesela metin ucanin ölümüne neden olan şah damar tıkanıklığı çok basit bir işlemle tespit ediliyor.

google play kodlarının ucuza satıldığı yerler?

0zlem #1583201 
discord, telegram veya siteler var mı?
(3) 

Elektronik eşya kutuları

pianeta #1583200 
Elektronik eşyaların kutularını saklıyor musunuz? Ne kadar saklıyorsunuz?
Nolur nolmaz diye kenara koya koya çöp ev olacak artık. Ev zaten küçük.

Garantisi devam eden bir ürünün servise gitmesi gerekirse illa kutusunun duruyor olması mı lazım mesela? Kutusu olmayınca yok biz bunu yapmayız mı diyorlar, yasal şekli nedir bunun?

Atayım mı bunları ben?
(1) 

iphone'dan gerekli olan fotoğraf albümünü almak

cccbehzatccc #1583196 
nasıl oluyor dostlar? Binlerce fotoğraftan seçim yaparak, oluşturduğum bir fotoğraf albümüne ekledim. Ve şimdi yalnızca bu albümdeki fotoğraf ve videoları almak istiyorum. Bilen yardımcı olabilir mi :)
(5) 

Aç yatıyorum, sabah karnım şiş uyanıyorum

noxie #1583193 
Merhaba, uzunca bir süredir akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeden yatıyorum. Yemek 8 gibi bitiyor, yediklerimde de bulgur, makarna vs yok. Tavuk/et ve sebze/salata gibi şeyler. sonrasında meyve, tatlı hiçbir şey yemiyorum. Bazen 1 saat yürüyüş yapıyorum. Sadece şekersiz bitki çayı içiyorum yatmadan önce. Yatarken aç hissediyorum.

Sabah kalktığımda ise hafiflemiş kalkacağımı düşünürken resmen karnım şiş olarak uyanıyorum. Bu ne anlama geliyor?
(6) 

tod tv şimdiden alayım mı bekliyim mi?

avatar is back #1583189 
ucuz mu pahalı mı bilmiyorum, şimdiki fiyat uygun mu onu da bilmiyorum danışmak istedim;

süper lig + premier lig + lig 1 + bundesliga + formula 1 + film ıvır zıvır

aylık 219 tl.

şimdi mesela 6 aylık paketler hepsiburada da 470'e satılıyor. bunu görünce kararsız kaldım. ağustosta da ligler başlayınca kitlerler diye korkuyorum.
(3) 

Kamu Misafirhanelerinde Yabancı Uyruklu Kalabiliyor mu

jimjim #1583188 
Öğretmenevleri falan halka açıldı malum,
Ben kamu görevlisi kartıyla oda rez.nu yapacağım.
Yabancı uyruklu arkadaşım benimle kalabilir mi?

Ankara Tıp fakültesi Cebeci Hastanesinde çalışan veya tanıdığı olan var mı?

dedeminhirkasi #1583187 
Merhaba babam ameliyat olacak bu hastanede, ücretli özel odalar oluyormuş. Fakat bazen dolu olabiliyor sanırım bu odalar. Bu konuda yardımcı olacakbirisi varsa çok sevinirim. Ücretini vereceğiz ama henüz kimseye ulasamadik
(1) 

mad max sorusu (fury road spoileri var)

semaforo de medianoche #1583186 
fury road'da yeşil yerin yok olduğunu öğrendikten sonra furiosa ve many mothers 160 günlük bir yolculuk planlıyor ya tuzu geçmek için tek şansımız bu falan diyor. sonra max onları o yolculuk yerine kaleye dönmeye ikna etmişti ama o ilk plandaki 160 günlük yoldaki hedef neydi nereye gideceklerdi?

bir de furiosa'nın alnına siyah boya sürmesinin bir sebebi var mı yoksa furiosa'da gördüğümüz yanındaki adam yapıyor diye mi yaptı sadece? öyleyse de o adamın yapmasının bir anlamı var mıydı?
(11) 

Antep çok güzel bir şehir değil mi?

coca cola #1583184 
Merhabalar, 2 günlük gezimde gayet nezih, kibar insanlar gördüm. Yobaz olmadıkları çok belli, şehir de ayrıca çok güzel. Sizce Diyarbakır’dan sonra Antep mantıklı mı? Çok pahalı diyorlar. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.
(9) 

Yüzüm çöküyor :(

coca cola #1583183 
30 yaşına girmemle yüzümde sarkmalar başladı, kolajene başlayacağım. Yağlı/karma cildim var. Nemlendirip güneş kremi sürüyorum. Başka ne yapayım botoks haricinde?
(3) 

Yurtdışı çıkış harcı sorgulama menüsü nereye taşındı?

winston insani #1583182 
Merhabalar

ivd.gib.gov.tr sitesi dijital.gib.gov.tr dönüşmüş ama ivd'de olan "yurtdışı çıkış harcı sorgulama" menüsü kaybolmuş görünüyor.

Ödemeyi sormuyorum da, hani ödeme yaptıktan sonra bunun egm'ye aktarıp aktarılmadığını kontrol ettiğimiz menüyü soruyorum.

EDIT: Google Chrome'da soldaki menüler görünmüyormuş ivd sitesinin, edge üzerinden baktığımda menüyü görebildim.
(3) 

PowerPoint Animasyon verme

yeter ki tak denilmesin perdeleeer #1583178 
Merhaba, powepoint ve animasyon konusunda profesyonel olan arkadaşlar var mı acaba aramızda? Eğer varsa kendilerine danışmam gereken ufak bir konu var. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Zorlu-otopark

pop art #1583173 
Merhabalar,
Zorlu center’ın güncel otopark ücretlerini bilen var mı? Biraz uzun bir süre park etmem gerekebilir. Çok pahalıysa yakında başka bir yere park etmeye çalışırım.

Teşeklürler

Cocuk doktoru oneri (anadolu)

screwedup2 #1583168 
1,5 yasinda doktor fobisi olan bi yigenim var. 1,5 yas asilari yaklasiyor ve cok dolu olmayan iyi bir cocuk doktoru ariyoruz. Su zamana kadarki doktoru cok yogundu ve cocugun muayenesini onun icin korkutucu olacak sekilde yapti hep. Onu sakinlestirmemize izin vermedi. Bu konuda bize anlayis gosterecek birileri olursa cok guzel olabilir.
Onerisi olabilecek var midir?
(4) 

amerika'dan turkiye'ye para gonderimi

antikadimag #1583167 
meblag $50k. en guvenli ve temiz yolu nedir? abd bankadan tr banka dolar hesabina gidecek.

Anket Ricası: Sosyal Medyanın Tüketim Tarzlarına Etkisi

pccopath #1583166 
Değerli kullanıcılar,
6 dakikanızı alacak "Sosyal Medyanın Tüketim Tarzlarına Etkisi" anketine katılıp bilimsel makaleye katkıda bulunursanız çok müteşekkir kalırım. Saygılarımla.

docs.google.com

not: bir süre üstte kalabilir mi acaba?
(1) 

Jel Arap sabunu

sibertenik #1583165 
Bu kasede satılanlar doğrudan suya karıştırılıp kullanılıyor mu yer silmek için diğer yüzey temizleyiciler gibi?
Teşekkürler.
(12) 

Türkiye'de bu ürün neden bu kadar pahalı?

michael_knight #1583164 
Benzer durum bazı başka ürünlerde de var galiba. Mesela bazı gitar markaları geliyor aklıma. Sebebini anlamak için soruyorum, bu durumun sebebi nedir?

Cybex markanın bir bebek arabası;
- Türkiye'de 26 bin TL (805 USD)
- Avrupa'da 16 bin TL (520 USD)
- ABD'de 8bin 600 TL (269 USD)

Gözümden kaçan bir detay vardır belki, linkler:

- Avrupa www.cybex-online.com
- ABD www.cybex-online.com
- Türkiye www.operaistanbul.com
(5) 

Orta çağ Avrupa'sı atmosferli şarkılar önerebilir misiniz?

marsli gocmen #1583163 
Böyle birazdan engizisyon mahkemesine çıkıp yargılanacakmışız ama cadılar konseyi bizi kaçırıp kurtaracakmış gibi hissettiren gotiğimsi müzik önerileri.

Era - Ameno gibi.
(4) 

Zencileri ayirt edememek

tantamount_to_equivalent #1583162 
Ya hepsinin tipi ayni sanki. Fabrikada 12 saat yan yana calistigim adamlari disarda tanimamak, selam vermemek falan cok buyuk fail ya. Ortamdaki tek Turk de benim. Irkci Turk diye adim cikacak, yer Ingiltere bu arada.
(3) 

tcdd yht sorular

absel #1583161 
1. açık biletle alınan biletin değişimi hiç bir şekilde yok mu? yapılamaz diye hata vermiyor, son ana kadar devam ediyor ama sonunda tam fiyat çıkarıyor. tam fiyat ödediğim değişim mi olur?
2. bilet aldığımdan ilerideki bir durakta binebiliyor muyum?
(1) 

wireless adaptör hız sorunu

kuul #1583160 
selam,

şöyle basit bir sorunum var: TP-Link Archer T3U Plus, AC1300 Mbps wireless adaptör aldım. evde 500mbit internetim var. bilgisayarın olduğu odada telefonumla test yaptığımda 430-440 mbit civarı hız görebilirken bilgisayardan test yaptığımda zinhar 300mbit'i geçmiyor. yani modem kaynaklı bir sorun olmadığı açık. driver'ını klasik olarak sitesinden indirip yükledim. benim kaçırdığım bir şey mi var acaba ?

eski wireless adaptörüm desteklemez diye gidip 750 lira para verip aldım bir de bunu :/

(tikler gecikebilir ama gelecektir.)

Kedi boyunluk

arda6666 #1583156 
Merhabalar 1 kedim var gözünde rahatsızlık vardı veterinere götürdük gözünü kaşımasın diye boyunluk taktılar 2 gündür boyunluk takılalı beri ne yemek yiyor ne su içiyor ne tuvalete gidiyor biz zorla vermesek ölecek hayvan ne yapmam lazım
(3) 

vatan,mediamarkt, teknosa hala çeteleşiyor mu

avatar is back #1583155 
bunlar yıllar evvel çok sağlam bir ceza almışlardı, sebebi ise haberleşip fiyatları yüksek tutmalarıyla alakalıydı. bugün yurtdışından bir tv buldum beğendim, fiyatının tl karşılığı 23k civarıydı bi girdim bu üçlüden birinde 34k diğerlerinde yok ama sadece çok az değiştirilmiş bir adıyla (örneğin 55xyu8000,55abu8000,55cdu8000) gibi farklar ile 35k falandı. aklıma takıldı biraz baktım geçenlerde yine bi soruşturma geçirmişler ama bişey çıkmamış.

bunlar aynı şeye devam ediyorlar mı? gözleminiz nedir?
(1) 

Periodontoloji uzmanı lazım biraz acil

megalomaniac #1583154 
Selam herkese!
Dişetlerim çekilmiş. Hiçbir şey ısıramıyorum. Bu mevsimde her yıl kilolarca erik yiyen ben, şimdi toplasak 1 kilo yiyemedim.
Gittiğim doktor bunu periodontoloji uzmanı yapabilir biz yapamayız özele veya üniv. hastanesine git dedi.
Üniversite hastanesi güzel değildi diye hatırlıyorum epey önce gitmiştim soğudum ordan.
En iyi teknolojiyle, diş doktoru fobime rağmen beni kalıcı olarak tedavi edecek bir periodontoloji uzmanı arıyorum.
Konya- Ankara - İstanbul olur.
(1) 

Faber Kastel Oyun Hamuru

komparatistyazar #1583153 
Uzun zamandır kullanılmayan oyun hamurlarını kötü bi halde buldum. Buradan görsel yükleyemedim. Ekşi sözlük hesabımdan yüklüyorum. O linki paylaşıyorum. Eski haline gelir mi ne yapmamı önerirsiniz. Şimdiden zamanınız için teşekkür ederim.

eksisozluk.com
(2) 

başkasından konser bileti alırken ne yapıyoruz?

violetsky #1583152 
malum artık biletler pdf oldu. adam zaten konser günü işi çıktığı için biletini satıyor yani konser alanına kadar gelemiyor sizi içeri sokmak için. nasıl güveniyoruz? bilmediğim bir önlem var mı bu konuda merak ettim.

Kuzguncuk’u iyi bilen biri

turk kizi #1583149 
Mesaj atabilir mi? Bir mekanı soracağım yürüyerek gidilir mi diye, haritada çok zahmetli yokuşlu göründü de yol.
1 ...  ... • 130    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık