(6) 

Foça da 3 yıldızlı otellerin gecelik 5000-6000 tl fiyat istemesi

joehigashi #1585337 
13-15 temmuzu bağlayıp 2 günlüğüne foçaya ailecek gidelim dedik ama karşılaştığımız fiyat bu. Bu fiyatlar normal midir ? Değilse civarda tavsiye edeceğiniz temiz bir otel var mıdır ?
(3) 

Yakın zamanda kanal tedavisi yaptıran var mı ? Ücret ne kadar ?

joehigashi #1580431 
Dişlerimde kanal tedavilik bir işlem var. bulunduğum yerde bir klinik 4600-4900 tl arası fiyat verdi bir diş için. Piyasayı hiç bilmediğim için normal mi pahalı mı en ufak bir bilgim yok.

Acaba yakın zamanda bu tedaviyi yaptıran var mı ? Varsa ne kadar ücret ödediniz ? Bana söylenen fiyat normal mi yoksa pahalı mıdır ?
(3) 

Kurtlar vadisi sorusu - Orhan, ziya'nın kızı meral'e aşık mıydı ?

joehigashi #1579427 
Şimdi sözlükte vadi de ki orhan abimizin başlığını okudum.

Bir kaç kişi "hesapçının teki kızı yaşındaki meral'e asılıyordu hak ettiğini buldu" falan yazmış.

Ben diziyi izlediğimde oluşan algı evladı gibi gördüğü, hatta nesrin ile meral'i beraber büyüttüğü için ziyanın gazabından korumak adına meral'e kıyamadığı dolayısıyla testere aşkını söyleyemediği şeklindeydi.

Hatta meral'in "baba adamın bana asılıyor" yaftasını da direkt iftira olarak algıladım meral gibi bir kadına yakışan hareketlerdi ne de olsa.

Buralarda vadici varsa orhanın meral'e aşık olduğunu nerden anladınız, tahmin ettiniz?
(4) 

16 mb internetin daireye 1mb gelmesi 2024 de 56k internet keyfi yaşamak :(

joehigashi #1575872 
Tam başlıktaki gibi.

1 aydır bu sorun mevcut. Telekom ekibini çağırdık adamlar dairelere interneti veren ankastre kutuda testler yaptılar ve "buraya hız 30-40 mb geliyor sizin apartmanın dairelere interneti veren kabloları bozulmuştur" dediler gittiler.

Daire yeni sayılır 6 yıllık kabloları döşeyen elektrikçiye sorduğumuzda "mümkün değil en kaliteli kablolar kullanıldı o kablolar bu kadar kısa sürede de gitmez orda sorun onlardadır" diyor.

Benimle birlikte bir kişide daha benzer sorun var öteki dairelerden şikayet yok. Onlar da yavaş diyor ama benim gibi 1mb ile alsalar ya da sürekli kopma yaşasalar sorunu daha çok dile getirirlerdi.

Özetle buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu acaba ? Varsa bu sorunu nasıl çözdünüz ?
(1) 

rüzgarda telleri bükülmeyen sağlam plaj şemsiyesi

joehigashi #1553112 
Bizde bir tane vardı. Geçen yaz plajda uçtu uçacak derken resmen korku filmi yaşadık ayrıca telleride nispeten sert rüzgarda bükülüyordu. Bu meretin endişesinden doğru düzgün denize bile giremedik hatta.

Milletin algida, efes, coca cola eşantiyon şemsiyelerine baktığımda ise rüzgaran hiç bir şekilde etkilenmiyordu. Bir tarafını iple taşa sabitlemişler gemi direği gibi ayaktaydı.

Sormak istediğim şey şu bu plaj şemsiyelerinin rüzgara dayanıklı olması için özelliğinin ne olması gerek ? Şöyle heçbek bir arabanın bagajına sığacak sağlam bir plaj şemsiyesi tavsiyeniz var mı ?
(2) 

udemy'deki kurs fiyatları neden bu kadar tutarsız ?

joehigashi #1553101 
2 gün önce kurslar 60 tl civarıydı, dün 80 tl'ye bir eğitim aldım ve beğendim. Bu gün başka bir eğitim almak istediğimde fiyatları 350 tl civarına çıktığını gördüm.

Site sıklıkla fiyat düşürüyor mu ? Neden fiyatları 2-3 günde bu kadar tutarsız oluyor ?
(5) 

Florya sahildeki restorantlardan hangisi fiyat performans olabilir ?

joehigashi #1552317 
Florya sahilde Uludağ et lokantası, hatay evrensel, şazeli, develi şeklinde giden lokantalar silsilesi var.

Bunlardan fiyat performans skalasında en uygunu hangisi olabilir ?
(1) 

Dolapta alici odemeli kargo nasil oluyor ?

joehigashi #1542097 
Burdan ilk defa siparis verdim. Sistem benden bi kargo parasi kesti boyle olunca kargo geldiginde odeme yapacak miyim sipariste alici odemeli olarak gorunuyor.
(2) 

ekşisözlük fotoğrafçılarına flaş kullanımı ile ilgili soru

joehigashi #1539630 
Sorum şu:

Dslr makinede tepe flaşı kullanıyorum. Gündüz keskin ışıklarda portre çekimlerde yüzde gölgeler olmasını engellemek, yüzün nispeten karanlık olmasının önüne geçmek için tepe flaşı kullanmak istiyorum fakat böyle olunca da fotoğrafta aşırı ışıktan ötürü ışık patlamaları oluyor ve fotoğraf komple çöp oluyor. Bu sonucu da diyafram öncelikli kullandığımda elde ediyorum. En düşük pozlama modunda dahi bazı ışık koşullarında bu sonuç karşıma çıkıyor.(-2'ye aldığımda da)

Işık patlamalarının önüne geçmek modelin yüzüne düşen gölgeleri önlemek için flaş kullanımında makineyi manuel modda mı kullanmalıyım ? Flaşı sadece modelin yüzüne düşen gölgeleri önlemek için gün ışığında nasıl daha verimli kullanabilirim ?
(4) 

büyükada'ya gitsek mi ? Kalabalık durumları nasıl ?

joehigashi #1535071 
Senelerdir gitmiyorum büyükadaya özellikle son zamanlarda arap kardeşlerimizin ilgisi, kalabalıktan ötürü pek hoş olmayan yorumlar ve videolar gördüm. Adanın şu zamanlarda kalabalıklık durumu nedir ? Ya da yok büyükada'ya gidilmez şu ada daha sakin keyif alırsınız diyebileceğiniz prens adası hangisi olur ? Birde ada vapuruna yakın bir nokta olarak arabamızı nereye park edebiliriz(beşiktaş'dan bineceğim)? Son gittiğimde taksime bırakmış yürümüştüm.
(7) 

Televizyon kurulumunu kendim yapmak istiyorum servis yüksek ücret istiyor

joehigashi #1534233 
sunny 2300 tl ye aldığım televizyon için 230 tl kurulum ücreti istiyor. Yüksek bir ücret değil mi ?

Elektronikten az çok anlıyorum. Şimdi bu kurulumu yetkili servise yaptırmak yerine kendim yaparsam ne gibi risklerle karşılaşırım ? Misal televizyonda kırık var ya da arıza var servis hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmez mi ? eğer böyle bir durum varsa kanıt olması açısından kutu açılımını videoya çeksem olur mu ?

İstanbul avrupa yakası muhabbet kuşu üretim çiftliği

joehigashi #1534016 
Biz küçükken petshoplardan alıyorduk fakat son zamanlarda "pet shoplardan almayın, orda genelde hasta hayvanlar oluyor" gibi şeyler duyuyorum. mümkün olduğunca üretim çiftliklerinin tercih edilmesi gerekiyormuş. Bildiğiniz istanbul'da bu işi yapan yerler var mıdır ?
(3) 

Better call saul hakkında anlaşılmayan kısım

joehigashi #1532542 
öncelikle spoiler içerir:

Sanırım üçüncü sezonun son bölümüydü. Jimmy ihtiyarlarla aerobik/yoga yaparken peşinden ayrılmayan avukat kız geliyor ve onla konuşurken mikrofonu açık bırakıp aslında her şeyi para için yaptığını ihtiyarların kahrını çektiğini falan söylüyordu ve gözlerindeki bütün itibarını sıfırlıyordu. Jimmy başkan bu tezgahı neden kurdu ? Böyle yaparak ne elde etti ? bildiğim kadarıyla sandpaper davasının bir an evvel sonuçlanmasını istiyordu bu hareketi ile davanın seyrini nasıl değiştirdi ?
(3) 

Arabanın kapı bölgesinde iç plastik aksamında yırtılma

joehigashi #1532080 
Bagaja sığmayan bir eşyayı yan koltuğa sığdırmak isterken eşyanın sivri bir parçası arabanın kapısının plastik parçasının bir kısmını koparırken bir kısmını da yırtmış durum şu:

www.hizliresim.com

Bu tarz durumların tamiratı oluyor mu acaba ? Oluyorsa sanayide bu işlere kim bakar ?
(2) 

covid geçirdikten kaç ay sonra aşı yapılıyor ?

joehigashi #1530908 
Bir ara bildiğim kadarıyla süre 1 ay civarıydı. E nabızdan baktığımda sistem 3 ay sonraya aşı randevusu veriyor. 1 ay sonra gittiğimde aşı yapılır mı yoksa mutlaka 3 ay beklemek mi gerekiyor ?
(9) 

evde yoğurt mayalayamamak

joehigashi #1529321 
çok sık yoğurt tüketen biri olarak kendi yoğurdumu kendim yapmak istiyorum.

evde, yayla maya, büyüyo( adını hatırlayamadığım bir kaç probiyotik maya daha var) bütün bu markaların toz mayalarını denedim ve her seferinde yapılan yoğurt sünme nedeniyle heba oluyor. Çıkan yoğurdun üst kısımlarının tadı yoğurdu andırırken alt kısım sünüyor ve tadı süt gibi kalıyor.

Arkasında yazan 45 derece yarım çay bardağı süte mayayı ekleyip aktifleştirin 20 dakika sonrasında 45 derece olan asıl yoğurt sütünüze bu mayayı ekleyin ve sütü sarıp 8 saat bekletin tarifine de birebir uyuyorum. ( gıda termometrem var ) Sokak sütü, günlük süt( sek, içim, torku), yağ oranı yüksek süt( mis, dost süt ) hepsini denedim sonuç hüsran. ( foto ekte )

Bu mayalarla sünmeyen tabir yerindeyse taş gibi yoğurt yapan var mı ? varsa bu işin püf noktası nedir ? Nerde yanlış yapıyorum?
(2) 

Basit bir fransızca çevirisi

joehigashi #1523234 
Dün dechatlondan bir kamış aldım fakat kamışla ilgili tereddütte kaldığım bir kısım vardı. İlgili videoda fransız abimiz 0.35 ile 0.56 saniyeler arasında durumu anlatıyor acaba tam olarak bu kısımda ne diyor fransızca bilen dostlar bu 20 saniyelik kısmı bi el atıp çevirebilir mi ?

youtu.be

duşakabincim.com

joehigashi #1520168 
Şikayetvar'a baktığımda site hakkında epey şikayet gördüm fakat google yorumlarda olumlu yorumlarda var karam karıştı biraz. nispeten uygun fiyat ta verdiler. Acaba bu siteden duşakabin taktıran ve tecrübe eden var mı ? Varsa memnun musunuz ?
(1) 

Ücretsiz Pdf boyutunu küçültme programı(online programlar hariç)

joehigashi #1518851 
Online olarak bu işi yapan sistemler dışında büyük uzantılı pdf dosyalarını makul boyutlara indirecek bilgisayarda kullanılacak bir program var mıdır acaba ?
(4) 

Araç ağır bakımı kaç km'de yapılmalı(buji, triger kayışı değişimi) ?

joehigashi #1518110 
Seat leon dsg 2016 benzinli aracım var ve yıllık bakım zamanı geldi. Servisi aradığımda aracın 75.000 km civarı olduğu için ağır bakımının yapılacağını trigger kayışı buji değişimi olacağını ve 3900 tl civarı ücreti tutacağını söylediler. Şimdi bu ağır bakım olayını 1 sene daha ertelesem bu model ve bu km bir araçta sıkıntı yaşar mıyım yoksa servisin dediğini yapıp ağır bakımı hemen yaptırmalı mıyım ?

not: dışardan özel bir serviste de yaptırabilirim büyük ihtimal çok daha ucuza mal olur fakat araç dsg ve dsg sorunu olduğunda iyi niyet garantisi durumundan yararlanmak için yetkili servisi tercih etmek durumunda kalıyorum.
(7) 

süzme yoğurt ile yapılacak basit mezeler

joehigashi #1518046 
Fazla zahmet gerektirmeyen haydari dışında ne olabilir ?
(2) 

Kurtlar vadisi 49'uncu bölüm hakkında

joehigashi #1516827 
49'uncu bölüm hakkında sonrası spoiler içerir.

Bu bölümde polat kgt'nin ikinci adamını aslan bey'in önünde öldürüyor köstebek olduğu için sanırım gazete ilanından bir şeyler yakalıyor. anlayamadığım olay şu uyuşturucu yüklü gemi ile kgt'nin bu ikinci adamı arasında polat'ın kurduğu ilişki nedir yani bu eleman ne yapıyor hangi bilgiyi kime satıyor ? Bu şahıs dizideki testerenin köstebeği mi çıktı hangi bilgileri testere ile paylaşıyor ? Mevzuyu anlamayan birine anlatabilir misiniz ?
(1) 

Goretex ayakkabı tamiri yapan yer

joehigashi #1516397 
Sb. Vakti zamanında paraya kıyıp goretex ayakkabı almıştım 3-4 senedir taş gibiydiler fakat son zamanlarda fotoğraftaki yerlerdeki açılmalardan ötürü su geçirir oldu iki tarafta da bu açılmalar var. Şu pahalılıkta da bu ayakkabıların fiyatı uçuk seviyelerde olduğu için bir şekilde tamir ettirip kullanmak istiyorum.

İstanbulda kargo ile bu tarz ayakkabıların tamirini yapan yerler var mıdır acaba ? Varsa paylaşır mısınız ?
(3) 

Yeni tip Sürücü belgesi için sağlık raporu

joehigashi #1515304 
daha önceden sürücü belgesi olanlar için aile sağlık merkezlerinden alınıyor mu yoksa yetkili bir sağlık kuruluşundan detaylı sağlık raporu almak mı gerekiyor ?
(4) 

Dim edilebilir ampül tavsiyesi

joehigashi #1509606 
Dimlenebilir anahtarda kullanabileceğim bir ampül aramaktayım. Geçenlerde standart bir ampül aldım fakat odayı aydınlatma performansı çok düşük ve verimsizdi. Klasik ampüllerde en yüksek aydınlatma kapasitesi olan ampüller kaç w oluyor acaba ? Birde dim özelliği olan aydınlatma kapasitesi iyi ampül tavsiyeniz var mıdır ?
(4) 

Pcr testi için özel hastanelerde yoğunluk ve kalabalık yaşanıyor mu ?

joehigashi #1508078 
Sabah kalktığımda boğazımda gıcıklanma ve akıntı ile uyandım, an itibariyle ise burnum akıyor ve hafifte üşümem var. Böyle giderse akşam bir teste gideyim diyorum.

Şunu merak ediyorum özel hastanelerde test verirken yoğunlukla beraber pcr testi yapılan yerlerde ciddi kalabalıklar yaşanıyor mu ? istanbul avcılar, büyükçekmece, beylikdüzü, bahçeşehir civarında bu test işini dikkatli bir şekilde yapan bir hastane tavsiyeniz var mı ?
(3) 

Çocukluğumdan bir oyuncak(puzzle cinsi) soruyorum

joehigashi #1507868 
Adı tam olarak nasıl geçiyor hiç bir fikrim olmadığı için bu puzzle türünü internette bulamadım. Şöyle tarif edeyim:

plastik bir mekanizma üstünde 15 parçadan oluşan bir resim olurdu(parça sayısından emin değilim tam) bizde o 1 kare boşlukta parçaları kaydırarak mekanizma üzerinden karışık resmi düzeltmeye düzgün fotoğrafı yapmaya çalışırdık. Belki garip bir anlatım oldu ama başka türlü ifade edemedim bu nostaljik puzzle oyununu. Hatırlayan var mı ? varsa şu an adı ne olarak geçiyor ve bu zeka oyunu satılıyor mu ?
(2) 

evde tereyağ yapmak - yayık makinesi kullanan var mı ?

joehigashi #1507526 
Malum Tereyağ fiyatları almış başını gitmiş. Yoğurduğumuzu çiğ sütü kaynatarak kendimiz yapıyoruz. bir kaç defa kaymakları biriktirip mikserde tereyağ yaptım ama ortalık bu şekilde fena batıyor ayrıca mikseri de çok yoruyoruz makine neredeyse bozulma raddesine geliyor. 350-450 tl bandına şu makinelerden alayım hiç olmazsa 7-8 aya tereyağdan fiyatını çıkarır diye düşünüyorum.

Bir kaç markanın yayık makinelerini gördüm fakat trendyol gibi sitelerde bazı markalar için "paslı ürün geldi, defoluydu vs." gibi şikayetler okudum. hatta iade talebinde bulunan ve iadesi kabul edilmeyen kişilerde olmuş.

Bu makinelerden kullanan var mı ? Var ve memnunsanız hangi markayı tavsiye edersiniz ? Youtube'da baktım ama gördüğüm ve tecrübe edenlerin bir çoğu reklam yapıyordu.
(4) 

Özel hastanelerdeki emar yoğunluğu

joehigashi #1505884 
Boyun fıtığına benzer belirtiler yaşıyorum. Bu gün bu şikayet ile özel bir hastanenin beyin cerrahi bölümüne gittim. Doktor boyun emarı çektirmemi istedi bende yetişsin diye sabahın bir vakti gitmiştim özel hastaneye fakat radyoloji katına gittiğimde görevli kişi bana emar için en erken 1 hafta sonraya randevu vereceğini mr bölümünün randevu ile çalıştığını söyledi. Diğer özel hastaneleri de araştırdım bir çoğunda durum bu yani mr'da mutlaka sıra oluyor ve bir kaç defa git gel yapıyorsunuz.(emar, sonucunun çıkması, çıkan sonucun doktora gösterilmesi gibi) Önümüzdeki hafta içi ve hafta sonu müsait olmayacağım için mecburen işlemi iptal ettirdim işlem yaptıramadım.

Sormak istediğim şey ilerleyen haftalarda başka bir hastaneden doktor için randevu aldığımda radyolojide boyun mr'ı içinde randevu alsam işlemlerim aynı gün içersinde olur mu ? Yoksa bu yönlendirmeyi mutlaka doktorunda yapması gerekiyor ?
(2) 

Tamamlayıcı sağlık sigortasında bekleme süresi

joehigashi #1505697 
İlk defa tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım fakat poliçede "90 günlük bekleme süresi" ibaresi dikkatimi çekti. Şunu sormak istiyorum:

Bir sağlık problemim oluşursa ve 1 ay sonra hastaneye gidersem 3 aylık bekleme süresi dolmadığı için tamamlayıcı sağlık sigortası hakkımı kullanamayacak mıyım ? Eğer durum böyleyse 90 günlük bekleme süresinden ötürü tamamlayıcı sağlık sigortasını aktif olarak kullandığımız süre 9 ay mı oluyor ?
(3) 

İnternetten biber gazı satın almak yasak mı ?

joehigashi #1505045 
sanki n11'de bile gizli kapaklı satılıyor aradığınızda çıkmıyor google yönlendirdiğinde çıkıyor tekzen ise sadece mağazadan satış yapıyor. Korunmak amacıyla internetten biber gazı almak yasak mı ?
(1) 

Boyun fıtığı hakkında

joehigashi #1504171 
1 ay önce sağ omzumda ağrı ile başladı. Tutuldu herhalde zamanla geçer dedim ama daha beter olmaya doğru gidiyor. sağ omuz tarafımdan kafamı 90 derece çevirince oluşan ağrı geçmediği gibi zaman içersinde sağ işaret parmağımın uç kısmında uyuşma ortaya çıkmaya başladı. Boyun fıtığı belirtileri taşıyorum sanırım bu hastalığı ve belirtileri okudğumda birebir örtüşüyor.

1- Fizik tedavi, ortopedi, nöroşiruji. Hangi bölüme başvurayım ?

2- Eğer doktor omuz ile ilgili mr isterse özel hastanede hemen yapılıp sonuçta gün içersinde verilir mi ? Yani mr sırası var yarın gelin gece gelin durumları olur mu ?

Mi band 6 ya geçmeye değer mi ?

joehigashi #1502311 
Mi band 3 kullanıyorum. En çok kullandığım özellik whatsapp dan gelen iletileri okumak ki mi band 3 de bu çok zor ve 5 mesajdan fazlası da okunmuyor. Birde normal mi bilmiyorum ama bilekliğin bağlantısı alakasız zamanlarda kopuyor sürekli mi fit uygulamasını açıp yeniden bağlanmam gerekiyor. Yani telefondan uzaklaştığımda kopan bağlantı yaklaştığımda bir türlü gerçekleşmiyor benim ayar yapmam gerekiyor. Bilekliği yeniden tanımladım bir şey değişmedi.

bütün bunlar ışığında Mi band 6 da whatsapp mesajlarını okumak band 3'e göre kolay mı ? Birde bu tarz bağlantı sorunu oluyor mu ? özetle 3'den 6'ya geçmek bilekliğin kullanılabilirliği açısından bana büyük fayda sağlar mı ?
(4) 

ttnetten uydu nete geçiş

joehigashi #1502239 
Sanırım bunun ismi kablo net olmuş. Ttnet hiper internet ile taahhütüm bitiyor fakat kopmalardan ötürü hiç memnun değildim. Bir komşumuz uydunet kullandığını ve memnun olduğunu söyledi. Şunu sormak istiyorum.

1- Şimdi biz bu uydunet'e geçersek apartmana getirmek için uğraştığımız alt yapımız ve sonucunda elde ettiğimiz portumuz gider mi ? Yani ilerde uydudan çıkıp ttnet'e geçersek port diye uğraşır mıyız ?

2- Hız açısından ttneti aratır mı ? Bazı yerlerde kötü havalarda sıkıntı oluyor falan diye okumuştum gerçekten yağmurlu havalarda sıkıntı yaşanıyor mu ? Birde vaat ettikleri hızlara ulaşıyor mu misal 24 mb dediyse 24 ü görür müyüz ?

3- Son olarak geçmeye değer mi ?
(1) 

redmi note 8 güncelleme sonrası whatsapp dan dosya göndermiyor

joehigashi #1501524 
Xiaomi redmi note 8 telefon son güncelleme ile beraber whatsapp dan hiç bir şekilde dosya gönderemez oldu. Göndermek istediğimde indirme başarısz şeklinde bir uyarı veriyor. İşin tuhafı konuşma yedeklerini yapmak istediğimde de yedekleme yapmıyor ve yedekleme başarısız hatası veriyor. Aynı sorunu yaşayan var mı varsa nasıl çözdünüz ?
(2) 

Sıfırdan kripto para eğitim videoları

joehigashi #1500808 
Konu hakkında bilgim sıfır. Temelden başlayarak kripto para nedir, nerden alınır, kripto para çeşitleri nelerdir vb. gibi konuları anlatan türkçe kaynaklara nasıl ulaşabilirim ?
(6) 

Galeria avm'nin dışındaki restorantlar ve otoparkı kapandı mı ?

joehigashi #1499318 
Geçenlerde in cin top oynuyor mağazalar kapandı haberleri dolanıyordu. Çevresindeki restorantlar(cookshop, happymoon's) ve galeria otoparkı açık mı ?
(7) 

Çilekler neden eriyip yumuşar ?

joehigashi #1495755 
Denk geldikçe çilek alıyorum ve satın aldıktan sonra dolapta saklıyorum lakin çok kısa sürede hatta 2 günde yumuşayıp eriyorlar. Geçen perşembe aldım cumartesi yumuşamaktan bir çoğu yenmeyecek kıvama gelmişti. Çilekleri alınca yıkayıp öyle dolaba koyuyorum. erimemesi(yumuşamaması) , daha uzun süre diri kalması için hangi koşullarda saklamak gerek ?
(1) 

İstanbul akvaryum hakkında

joehigashi #1494069 
1-cumartesi günü pandemiyi de hesap edersek sıkıntılı bir kalabalık oluyor mu acaba ?

2- Arabayla gidildiğinde otopark olarak hemen bitişiğindeki aqua florya'nın otoparkı mı kullanılıyor yoksa buranın kendi otoparkı var mı ?
(3) 

Kiyma buzdolabinda kac gun kalir ?

joehigashi #1493328 
Sb. Sabah buzluktan buzdolabina aldim kac gun bozulmadan kalir ?
(1) 

Özel hastaneler pansuman için ücret talep ediyor mu ?

joehigashi #1493296 
Soru başlıkta. 2-3 günde bir yapılması gereken bir pansuman için özel hastaneye gidersek ücret talep edilir mi ?
(4) 

Gelirlerimi giderlerimi kaydedeceğim ücretsiz bütçe uygulaması ( android )

joehigashi #1489531 
Önceden bu tarz programlara denk geliyordum fakat şu aralar hangi programı yüklesem giderler yada gelirler için kategori açtıkça para istiyor.

Başlıkta bahsettiğim gibi gelirlerimi, günlük harcamaları kaydedeceğim android için kaliteli ve ücretsiz bir bütçe uygulaması olarak tavsiyeniz var mıdır ?
(5) 

Football manager gibi detaylı bir oyunda bir sezonu nasıl geçiyorsunuz ?

joehigashi #1489483 
Eski championship manager oyuncularındanım. Malum bi taktik ekranımız vardı bir transferimiz birde ekstradan teknik ekip ayarlardık ve basit antrenman ayarları ile işi tamamlardık. Sonrasında oyun akıp giderdi

Epic games'den fm 2020'yi kurmuştum bir kaç ay önce fakat detayların içersinde resmen boğuldum antrenman bir detay teknik ekip transferi başka detay, scout analizleri apayrı bir detay her şey de çok ciddi incelikler var. Her bölümde saatlerce oyalanmalık ayrıntılar var.

Bu oyunda boşver hiç uğraşmaya değmez dediğiniz ya da önem verilmesi gereken detaylar nelerdir ? En keyifli ve hızlı şekilde nasıl ilerlerim ?
(3) 

Kazadan sonra lastikte sürüş güvenliğini için olumsuz bir durum olur mu ?

joehigashi #1488603 
Merhabalar.

Cumartesi günü kontrolsüz kavşaktan giderken taksici %99 önüne bakmaması nedeniyle fotoğraftaki görülen açıdan arabama çarptı. Özür dileyeceği yerde birde sorumluluk kabul etmeyip sen suçlusun benim suçum yok polis çağıralım gibi hareketlerde bulunup çamura yatmaya başladı. arabada 1.5 yaşında kızım vardı korkudan ağlamaya başladı birde hava çok sıcaktı mevcut hasarı görüp arabamda sanayide ufak bir işlemle düzeltilecek bir göçük olunca durumu değerlendirip böyle tipler için olayı daha fazla uzatmadan "allahından bul" deyip olay yerinden ayrıldım.

Dediğim gibi arabada sanayide basit bir işlemle düzeltilecek kaporta yamulması var sadece ama şahıs lastik tarafından çarptı. Hafif bir çarpmaydı bu tarz çarpmalarda rot balans gibi sistemlerin bozulma ihtimali ya da lastikten ötürü sürüş güvenliğini tehlikeye düşürücü bir hasar oluşmuş olabilir mi ?
(3) 

Sinovac deltaya karşı hiç mi korumuyor ?

joehigashi #1486093 
Ne kadar doğru bir sözdür acaba, korumadığına dair net bir çalışma var mı ?

En basitinden sinovac ceo'su "evet iki dozun koruyuculuğu düşük ama üçüncü dozla beraber hala en etkili aşılardan" şeklinde açıklama yapmış.

www.cumhuriyet.com.tr

Anne babada kalp rahatsızlığı var hatta annemde aritmi var üçüncü doz olarakta sinovac olmak istiyorlar. Biz bu aşıyı şimdi boşuna mı yaptırıyoruz koruyucu değilse? Üçüncü dozu olmalarına rağmen anamızın babamızın yanına yine maske sosyal mesafe ile mi yaklaşalım ? Bizde biontech olduk bu arada.
(2) 

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini cihazı arabada kullanan var mı ?

joehigashi #1485689 
Başlıktaki cihazı arabada kullananlar için sorum. Cihaz şu:


www.mi.com


Elimde zamanında a101'den 100 tl'ye aldığım kiwi araç süpürgesi var. Koltuklarda iş görüyor ama denize gidildiğinde paspasın altında kalan kum gibi ince tanecikleri çekemiyor. Acaba bu ilgili cihaz paspasın altına kaçan halıflekse benzer araba döşemesindeki kumları ve ince kirleri çekmekte iş görür mü ?
(2) 

Android için başarılı hava durumu uygulaması

joehigashi #1485293 
Meteoroloji, foreca, accuaweather uygulamaları bulunduğum lokasyonu sel götürürken güllük gülüstanlık gösteriyordu. Malesef şu aralar da çok sık yanılıyorlar. Tahminlerde başarı oranı yüksek hava durumu uygulaması olarak ne tavsiye edersiniz ?
(3) 

Özel hastanelerde covid aşısı randevu saatlerine dikkat ediliyor mu ?

joehigashi #1483926 
Devlet hastanesinden geliyorum aşı odalarının önü maç kuyruğuna dönmüş durumda. randevu saatine kesinlikle bakılmadığı gibi randevusuz gelen var mı diye seslenilerek sizden sonra gelenlerin bile aşısı yapılıyor. Önümdeki bir kişi ben başka hastaneden almıştım ama buraya geldim diyerek aşısını oldu bir teyze kalabalığı yararak aşı odasına dalıp aşı olmaya çalıştı. Resmen sinir harbi bizde evvelsi gün randevu alalım diye mhrs sitesinde yırtınıyorduk.

Özel hastanelerde durum ne acaba ? Randevu saatine dikkat ediliyor mu yoksa orda da düzensizlikler var mı ? özel hastaneler biraz olsun düzenliyse ikinci randevuyu özel bir hastaneden alayım.
(5) 

Seat Leon içten nasıl kilitlenir ?

joehigashi #1481919 
Soru başlıkta. içeri binip kilitlediğimde kapılar dıştan kilitlenmesine rağmen içten kilitlenmiyor. Dolayısıyla arabanın içinde çocuk kapı ile oynadığında kapı açılıyor. Leonlarda arabayı içten kilitlemenin yolu nedir ?

Not: arabanın içersindeki kilit tuşuna 5-10 sn basmak çözüm olmadı.
(2) 

Çalışma muafiyet belgesi - Çalıştığınız Şirket Adres Bilgisine Ulaşılamadı.

joehigashi #1478837 
Yaklaşık 4-5 gündür e devlet üzerinden muafiyet belgesi almak istediğimde sistem bu hatayı veriyor. Bu problemi aşan var mıdır acaba varsa nasıl aştınız ?
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık