(5) 

salgın mı var?

nolmus yani #1590570 
mide bulantısı, mide/karın ağrısı, fena ishal, ateş... önce eşim böyle oldu şimdi bende de başladı. kime sorsam ay benim de midem kötü kusuyorum ishalim diyor. salgın mı var?
(3) 

asya gurmelerine sorum; pirinç sirkesi

nolmus yani #1588443 
Şimdi sushi pirincini lezzetlendirmek için pirinç sirkesi kullanıyorlar... Trendyol markette falan aratınca türk markalarının pirinç sirkeleri çıkıyor.

Soru şimdi sorarken baya aptalca oldu ama, bu pirinç sirkesiyle sushi pirincine katılan pirinç sirkesi aynıdır di mi? Nebileyim ithal marka bulmaya alışmışım yerli marka görünce (bir de açıklamalarına kilo vermeye yardımcı!!! falan yazınca) emin olamadım.
(8) 

Bu kaygı bozukluğu mu?

nolmus yani #1587864 
Oldum olası depresif bir insandım ama son 2-3 ayda hissettiğim kadar azap içinde olmamıştım hiç.

Düşününce hayatımda kötü giden hiçbir şey yok ama durduk yere öleceğimden ya da eşimin öleceğinden falan korkmaya başlıyorum. Ölüm korkusu yaşamazsam, bu sefer de işten kovulma, savaş başlama, evin birden durduk yere yıkılacak olması, ne bileyim aşşşırı kötü şeyler olacak kesin, birileri gelip bize zarar verecek gibi saçma sapan kurgularla kendimi korkutmayı başarıyorum bir şekilde. Günlerim zehir oldu. Sürekli telaşlı umutsuz depresif bir şekilde oturur oldum, iş yapamıyorum.

Yakın zamanda psikiyatriste kesin gideceğim ama sizin görüşlerinizi merak ettim. Bu kaygı bozukluğu değil mi? Sizde de var mı ve böyle mi hissettiriyor?
(3) 

Ben de kediye hasret kaldım.

nolmus yani #1587228 
Aşağıdaki kedili duyuruyu görünce benim de isyan edesim geldi. Bahçeli evde olduğum için kedi bakamıyorum resmen. Evde iki dakika durup gidiyorlar. E eve de hapsedemem, etmek istemem. Tamam bahçede takılsınlar eyvallah da sadece bahçeyle de kalmıyorlar ki. Geçen eve gelirken sokağın köşesindeki çöp konteynırın sokak kedileriyle partilerken gördüm birini. Sonra gelip, o şekilde evde gezmeye falan kalkışıyorlar. İçeri girmesine izin versem dert, vermesem dert.

Ben de istiyorum gece benimle mırıl mırıl uyuyan, ayağımın dibinde dolaşan uslu bir kedim olsun artık. Bahçeli evlerin kaderi mi bu?
(2) 

Kafaya takmalı mıyım?

nolmus yani #1580489 
Yakında kafaya takmayı nasıl bırakırım temalı bi soru da açacağım aslında da, şu an ki konu biraz değişik.

Bir işe girdim 6-7 ay önce. Ortam baya güzel memnunum. Yalnız iş tanımımda olmayan bir şeyi de yapmaya başlamıştım. Hani iş tanımımda yok ama ben o işi de şükela yapabiliyorum o konuda da deneyimli olduğum için. Bana zorla yaptırılan bir şey de değildi ben gönüllü atladığımdan, sonra haliyle artık benim görevime dönüştü.

Bir süre sorun etmedim ama son zamanlarda aşırı yük olmaya başlamıştı. Şimdi 3 haftadır o ek işi bir freelancera yaptırıyorlar. Benden asıl işimi istiyorlar sadece.

Yani şu an yazarken bile "abi ne güzel olmuş işte" diye aydınlandım da, içimde her şeyi kafaya takan bir kurt da var. "Olm ben yapıyodum işte nesini beğenmediler, bak kesin kovcaklar beni. senin yüzünden ekstra para ödüyoruz başkalarına dicekler" moduna sokmaya çalışıyo beni.

Takmayayım di mi?
(2) 

yemeyi unuttuğum midye

nolmus yani #1579491 
dün gece almıştım, çantamda unutmuşum. ev serin değil. gömeyim mi?
(1) 

soyulmuş sarımsak

nolmus yani #1578035 
marketten aldığım bir paket soyulmuş sarımsak var. 2-3 hafta olmuştur alalı. kokuları biraz ağır gibi ama görüntüleri okey. 8-9 diş falan vardır. tekte tüketeyim çorba yaparak diyorum ama emin olamadım. yesem zehirlenir miyim?
(2) 

Bu kahveyi nasıl hazırlamalıyım?

nolmus yani #1575853 
Kahve cahiliyim. Evde bunu buldum. Geçen sene yılbaşında vermişti arkadaş aklımdan çıkmış gitmiş. Evde french pressim ve kahve makinam var. (şu sürahili, içine filtre kağıdı takılanlardan.) Nasıl hazırlamalıyım? Üstünde yazan web sitesi de, instagram hesabı da çalışmıyor.
ibb.co
(11) 

galiba uyuz kaptım

nolmus yani #1569712 
evet sonunda bu da oldu.. ptesi randevum var fakat sizlerin de verecegi bilgileri merak ettim. geceleri cildiran bir kasinti basladi tum vucutta, bacaklar basta olmak uzere. tek emin olamadigim nokta, sivrisinek isirigindan daha buyuk kabarikliklar cikiyor. simdilik aloe vera ile sakinlestirmeye calisiyorum, hafif azalıyor.
neler yapayım? çarşafı falan yarın halledecegim, baska neler yapmam lazim?
(8) 

Bir Yiyecek Sorusu Daha: Kırmızı Lahana

nolmus yani #1569558 
11 gün önce alınıp dokunulmamış, bütün haliyle buzdolabında duran kırmızı lahanaya bir şey olmuş mudur? Varlığını unutmuşum.
(2) 

Açık konserve bezelye bozulur mu?

nolmus yani #1567475 
Çarşamba akşamı açıp yarısını yemiştim. Kalanını bu akşam yemek istiyorum. Suyuyla birlikte kapalı bir kapta buzdolabında duruyordu. Bozulmuş mudur?
(7) 

Neden?

nolmus yani #1554100 
Niye tüm arkadaşlarım çat diye bırakıp gidiyor?
Benle dertleşmek vakit geçirmek için can atan, saatin kaç olduğuna bakmadan arayacak yardım isteyedek samimiyette olan, yanımda hep gülen bütün arkadaşlarım eninde sonunda çat diye bırakıyor. Bıktım. Ben neyi yanlış yapıyorum? Eninde sonunda tüm dostluklarim o ghostingi yemekle bitiyor. Bende de gurur var gidip sormuyorum hayırdır ne oldu diye.

Ama merak etmeden de edemiyorum ve de sıkıldım. Zira aylar yıllar boyunca gecenin bilmem kaclarinda dertlerine çözüm olduğunuz arkadaşlarınız sizi terk ettigi için çareyi ekşi duyuru ile dertlesmekte bulunca insanın canı sıkılıyor biraz.
(11) 

Sürekli hastayım, hadi dertleşelim.

nolmus yani #1552062 
Cidden bıktım be duyuru. Son altı aydır sağlıklı hissettiğim doğru dürüst bir hafta geçiremedim. Boğazım hep ağrıyor, kulaklarım duymuyor, burnum hep tıkalı. Bunların normal olduğu nadir bir güne denk gelirsem de belim, boynum tutuluyor.

Hadi burun işini çözüyor gibiyim, sprey bağımlısıydım ama beş gündür hiç sıkmadım ve verdikleri ilaçları kullanıyorum alerji için.

Ama şimdi de sağ kulağım davul gibi şişti, bir de üstüne kan işiyorum! (Acile gidiyorum) Kulağımın arkasındaki lenf nodum taş gibi olmuş. Bütün gece uyuyamadım ağrıdan. KBB randevumda kulaklarıma da bakıp temizlemişlerdi, hadi enfeksiyona sebep oldu bu işlem diyelim. Kan işemek ne alaka ne ne ne??

Daha bir hafta önce farenjit için verilen antibiyotiği yeni bitirmiştim. Şimdi gidicem, gene antibiyotik yazacaklar. Bıktım, bıktım. Nedne sürekli hasta oluyorum ya? Yediğime içtiğime dikkat ederim, soğukta bırakmam kendimi. Hijyenime dikkat ederim. Neden hep beni buluyor ya? Neden?

Biliyorum ciddi hastalıklar yaşamadığımı, ama sağlıklı olmak istiyorum artık. Tek ve büyük bir hastalık yerine böyle 46543690 tane ufak probleme aralıksız maruz kalınca yaşama isteğim kalmıyor yemin ederim.

Medikal diye açtım duyuruyu ama bir cevaptan daha çok destek arıyorum. Özellikle şu kan meselesi paniklettiği için anksiyete ile hareket ediyorum sanırım. Bir yandan da yoldayım, öyle işte...
(13) 

Duyurunun Eski Burun Spreyi Bağımlılarına...

nolmus yani #1551772 
Bugün sonunda bu bağımlılıktan kurtulmak adına doktora gittim. Alerji ilacı yazdı ve burnumu iliyadin kadar açmayacak bir sprey verdi bilerek. Dedi ki 5-10 gün kapalı kalacak burnun, dayan.

Arkadaşlar 5 saat geçti ölecek gibiyim. 5-10 günü hayal bile edemiyorum şu an yani. Hadi uyanıkken bir şekilde idare ederim de gece yatarken nasıl dayancam ben? Böyle anti-depresan bırakır gibi azaltarak bıraksam olmuyo mu? Sadece yatarken sıksam falan?

Valla çok sıkmıcam söz :(
(2) 

İzmirgaz işleri uzattıkça uzatıyor

nolmus yani #1548436 
Bir ev aldık... Eskiydi biraz içini falan yaptırdık doğalgaz döşettik güzel oldu. Sokağa da geçen sene herkesin binasının önüne doğalgaz kutusu koymuşlar bir bizim aldığımız evin binasına koymamışlar. Başvurduk 3 ay önce. 3 ayı bulur ama geçmez merak etmeyin dediler.

Cuma tekrar aradık 3 ay dolmak üzere olduğu için. Bu konuyla ilgilenecek ekibimiz yok 4-5 aya uzar diyorlar. E biz de şu anki evden çıkacağız birkaç haftaya. Bunlar yüzünden salak bir durumun içinde bulduk kendimizi.

Ne önerirsiniz böyle bir durumda? Elimiz kolumuz da bağlı gibi duruyor ama bir sorayım dedim yine de.
(5) 

Ev tadilatı, eski eve yeni oda ekleme vs.

nolmus yani #1538718 
Merhaba, çok eski bir evimiz var. Müstakil, bahçeli falan böyle. Kira vs ile uğraşmaktan bıktığımız için buraya taşınalım diyoruz. Konumu falan da iyi.

Ancak eski olduğu için problemleri mevcut. Mesela tuvaleti dışarda. Yatak odasının içerisinde ise duş almak için çok ufak bir oda var.

Biz diyoruz ki bu duş odasının içini kaplattıralım deliklerini kapatalım, kilere çevirelim. Salon ile yatak odası yanyana, bunların arasına da ufacık bir oda daha ekletelim duş ve tuvalet orada olsun.

Salondan ya da yatak odasından kısmamız mümkün değil. Diyoruz ki salonu evin dışına çektirelim biraz. Evin tam dışında üst katımıza çıkan bir merdiven var. Zaten tuvalet de merdivenle ev arasında. Tuvaletten yıkılan alanı evin içine ekleyip salonu da merdivene kadar çekmiş olacağız yani. Kafasında canlanmayanlar için çizim ekledim.

Böyle bir şey mümkün müdür? Yasal sıkıntısı var mıdır? Alan tamamen bize ait, komşu falan yok. Üst kat da bize ait sadece kullanmıyoruz.

Tabi bunun yanında evin içini falan da yenileyeceğiz. Kapıları sökeceğiz zemini yaptıracağız. Evin duvarları falan pütür pütür alçı çekilmemiş sanırım. Alçı çektirip güzel bir badana falan da yaptıracağız. Artık kullanılmayan ve her yağmurda sıkıntı çıkarak baca delikleri var onları kapattıracağız.

Sizce ne kadara patlar bunlar? Açıkçası kira ödemektense evi tamir ettirecek krediyi çeker 2-3 sene onun borcunu öder kurtuluruz diye düşünüyoruz.

UI/UX Design Workflow

nolmus yani #1538273 
Bu alanda yeni sayılırım ve kendimi kaybolmuş hissediyorum. UI/UX Design workflowları hakkında sohbet edebileceğim deneyimli arkadaşlar arıyorum.

Özet geçmem gerekirse illüstratör olarak çalışmakta olduğum şirketten bu alanda evrilmem için talimat aldım. Daha önce de çerez projelerin UI/UX'leri ile ilgileniyordum ancak yeni projelerde bu alanda daha çok geliştirmem gerekiyor kendimi. Bir yandan bu konuda kurslar almaktayım, fakat yüzyüze konuşabileceğim kişiler de bulabilirsem biraz daha rahatlayabilirim gibi duruyor.
(10) 

Haftalık/Günlük Yemek Hazırlayanlar

nolmus yani #1537326 
Haftalık yemek hazırlayanınız var mı? Ya da bir akşam öncesinden ertesi gün işe okula götürmelik yemek hazırlıyor musunuz?

Bir süredir sıkı bir diyet yapıyoruz eşimle. Şimdi ofiste öğlen vakti gittiğimiz ev yemekleri yapan mekan ile anlaşmamız bitti. Eh multineti de fast fooda harcayıp diyeti bozmak istemiyoruz.

Dedik ki akşam yemeklerimizi biraz fazla hazırlayalım, öğlen de götürelim. Ancak mikrodalga bile nasıl kullanılır hiçbir fikrimiz yok. Veya hangi yemek ertesi gün de bozulmadan kalır bilmiyoruz. Genelde hep küçük porsiyonlar hazırlayıp anında bitirdiğimiz için dolaba kaldırma kültürümüz olmadı hiç, cahil kaldık.

Bu konuda ipuçlarınız, tarifleriniz vb. varsa ve bizimle paylaşabilirseniz süper olur.
(1) 

İntihar düşüncesinde olan birine yardım

nolmus yani #1534300 
Benden oldukça uzak bir şehirde yaşayan önemli bir arkadaşım intihar etmekten bahsediyor. Nasıl yardım etmeliyim?
(8) 

Yolda bukalemun buldum

nolmus yani #1530613 
Ben bunu napcam? Birinin evinden kaçtı heralde. Yavru kedi kadar bir şey yeşil falan böyle. Ezilecekti korktum aldım. Dediler şu parka fırlat. Firlatamadim kediler aç gözlerle bakıyordu. Şimdi galiba artık bukalemunum var.

İzmir Alaybeyde buldum almak isteyen ya da evinden kaçtığını iddia eden varsa paslayayim.
(3) 

istanbula uçuşlar ne durumda?

nolmus yani #1516933 
acil bir durum için istanbula gitmemiz lazım gibi duruyor. çarşamba sabah çıkıp perşembe akşam dönecek şekilde.

yağışlar vesaire ne durumda? gidebilir miyiz? gidersek mahsur kalır mıyız? tekrar kar bekleniyor mu? biraz panik bir durumda olduğumdan düzgünce araştırma yapamadım. buraya sorayım dedim.
(1) 

izmir psikolog önerileriniz

nolmus yani #1512618 
merhaba. eşimle beraber psikoterapiye başlamamız lazım sanırım. kendisinin motivasyon problemleri var. benim ise ciddi bir öfke problemim var, kendimi kontrol edemiyorum. ilişkimizde bir problem yok o yüzden çift terapisi gibi konularda uzmanlaşmış olmasına gerek yok. bireysel gideceğiz yani.

önerilerinize açığız.
(6) 

Seyahat yasağı gelir mi?

nolmus yani #1439381 
Evet, sizce seyahat yasağı gelir mi? Gelirse ne zaman gelir? Yakında seyahat edeceğim için bir tedirginlik kapladı ben oradayken gelirse diye...
(1) 

Super Amoled Saçmalığı (Samsung A71)

nolmus yani #1421708 
Ağustosta A30 aldım. Hiçbir sıkıntısı yok. Bilmeyenler için ekleyeyim amoled ekranı var. Renklerinde hiçbir bozukluk vs yok.

Şimdi bir ay kadar önce de sevgilime A71 aldık. Super amoled plus ekranı var. Yani doğal olarak A30'dan daha iyi olmasını falan bekliyoruz şimdi. Telefon bir geldi renkler alacalı bulacalı, hatta ekranı kaydırırken renkler değişiyor. Üstte kırmızı olan renkler ekranın altına denk gelince yeşillenmeye başlıyor falan. Karanlık bir film izlenmiyor kesinlikle telefonda. Çünkü en karanlık bölgeleri yeşilimsi çamur gibi bir renge çeviriyor ekran hiçbir şey anlaşılmıyor.

Samsung servisine gönderdik telefonu, adamlar hiçbir şey yapmadan geri vermek istiyor bize şimdi. Sebep: Super Amoled ekranların bir özelliğiymiş bu. Yani bozuk değilmiş.

Böyle şey mi olur ya? Bir şey izlenmiyor telefonda, renkler bariz halay çekiyor.

Ne yapabiliriz bu durumda? Turkcell'den aldık, kutusu vs her şeyi duruyor. Turkcell önce Genpa'ya yönlendirdi, Genpa da biz Samsung bakmıyoruz diyip direkt Samsung'a gönderdi bizi.
(2) 

Maske Meselesi

nolmus yani #1416445 
Eczaneler artık maske satmıyor. Marketler de maskesiz almıyor, ki bu güzel bir şey tamam.

E bu söyledikleri ücretsiz maskelere dair bir şeyler de olmadı? SMS falan gelmiyor bir türlü eczaneye gösterelim. Kargo da gelmiyor kaç gün oldu istek yapalı.

Önümüzdeki haftasonu gene sokağa çıkma yasağı var cumadan önce elimize maske geçmezse markete de gidemeyeceğiz. (2 haftada bir gidiyoruz ve evde malzeme azaldı, hani yasak gelecek hop markete abanalım düşüncesi değil yani.)

Biz ne halt edeceğiz şimdi anlayamadım.
(5) 

Et suyu ile ne yapayım?

nolmus yani #1411780 
Merhaba, elimde bir kavanoz et suyu var. Evvelsi akşam verdiler bunu yeni yapıp, sıcak falandı hala.

Sıkıntı şu ki internette hep buzluğa ufak ufak koyun lazım oldukça kullanın yazmışlar ama buzluğumuz yok. Dolapta da 3-4 gün dayanır demişler. Şimdi bir kısmıyla pilav yapacağım fakat artanı da yarın akşama, olmadı ertesi sabaha kadar bitirmek istiyorum.

Öneri veya tariflerinize açığım.
(2) 

buğday suda ne kadar bekler?

nolmus yani #1408667 
Dün değil ondan önceki akşam annem suda bi gece beklet diyince koymuştum bi kaba. sonra hem unuttum, hem de dün hiç müsait olamadım haşlayayım. 30 saat durdu yani resmen suda. bir şey olur mu? internette aradım en az 8 saat beklemeli suda diyor ama 30 da çok sanırım şimdi hiç bilemedim
(2) 

İzmir Dişçi Tavsiyesi (Devlet)

nolmus yani #1404871 
Özele gitmek gibi bir durumumuz şu an maalesef yok. Şu hastaneninki falan iyidir dediğiniz bir devlet dişçisi var mı?
(6) 

Basarisizlik hissi

nolmus yani #1397969 
Bi nevi ic dokme duyurusu olarak actim fakat onerilerinize acigim.

Ailem yuzunden gec yasta universiteye basladim. 28 olacagim hala 3. Siniftayim. Alttan derslerim nedeniyle bir sene falan da uzayacak okul.

Bolumum istedigim bir bolum. Tasarim okuyorum. Ailemi ikna edip yanlarindan ayrilana kadar akla karayi sectim ve o zamanlar hissettigim tek sey caresizlikti. Sanki kapana kisilmis ve hapsedilmis gibi hissediyordum. Sevmedigim igrenc bir meslegi yapiyor ve iyi sayilabilecek bir maas aliyordum. Ve elbette ki keyfini cikaramiyordum. Ertesi gun o igrenc is yerine gidecek olmakher seyi mahvediyordu benim icin. Tabi bir de hayatimin ailemin evindeki odada onlar ne isterse onu yaptigim bir sekilde gececegini dusunmek daha da bozuyordu moralimi.

3 sene once nasil yaptim anlamadan ikna ettim onlari. Abusive bir sevgilim vardi once ondan kurtuldum. Ardindan sinavlara girdim. Istedigim bolumun de sinavlarina girdim. Kazandim tasindim. Aylik burs haricinde bir para kazanmadan okumaya basladim. Sanirim bunlari yapacak cesareti toplamamda en buyuk etken en yakin arkadasimin destegi oldu. Minnettarim artik kus olsak da.

Fakat bir basarisizlik hissi hakim evden ayrildigimdan beri. En ufak seyde bile lendime kiziyorum ve daha cok icime kapaniyorum. Camasiri gec yikadigimda bile aanki bir ustum beni izliyormus da puanimi siliyormus gibiyim.

Kullanmam gereken ilaclar var ve kullanmayi aksatmazsam kendimi iyi hissediyorum. Ama iyi hissetmeye basladigimda da almayi birakiyorum. Genelde unutkanlik yuzunden birakiyorum bazen de artik iyiyim diye kendi kendime karar veriyorum. Halbuki boyle yapmamam lazim zira omur boyu kullanmam gereken ilaclar da var aralarinda. Ve ilaci biraktiktan sonra "kendime geldigim" donemde de bir ilaci bile kullanmayi beceremeyen biri gibi hissetmeye basliyorum.

Bolumum ve kariyer hayalimden dolayi surekli bir seyler uretmem ve kendimi kanitlamam gerekli. Uretim kisminda sikinti olmasa da begenilmeme korkusundan dolayi paylasamiyorum cogunu. Bir de iki yarismaya katildim kendimi zorlayarak. Ve kazanamayacagimi bildigim halde sonucun basarisiz oldugunu gormek beni daha da kotu hissettirdi. Kendime ilk defa boyle bir sey denedigimi basarisiz olmamin dogal oldugunu hatirlatmaya calisiyorum fakat olmuyor. Tamam o dogal bu dogal ama ben hayatimda basaridan cok basarisizlik gordum ki moduna baglamaya basliyorum kendimi avuturken bile.

Sanirim yasimin da ilerliyor olmasinin etkisi var. Yasin bir onemi olmadigina inanirdim fakat 30a yaklastikca "bir seyleri daha hizli ogrenecek gencler varken kimse ilk defa ise girecek olan 30luk birini almak istemeyecek" diye dusunmeye basladim.

Daha yazacagim cok sey vardi da mobilde yazarken cogunu es gectim. Bazilarini unuttum. Pcden yazamadim cunku sevgilim ile ekranlarimiz yanyana. Gorurse yazdigim seyler icin dalga gecer diye korktum. Gecmeyecegine eminim halbuki.

Malim sanirim.
(2) 

Sürekli Kulak Tıkanması

nolmus yani #1395676 
Bıktım artık. Son 6 ayda 4 kere kulağımı açtırdım. Eskiden hiçbir sıkıntı yoktu kulağımda, çubuk falan da kullanmıyorum. Yazın başında bir tıkandı, gittim gliserin kullanıp açtırdım. Sonra bir daha oldu, bir daha oldu derken 4 etti.

3 farklı doktora gittim bu arada üçü de "bazı insanlar böyle oluyor ya yapacak bir şey yok tıkandıkça gel açtır." dedi. Kafayı yiyeceğim 27 yaşıma kadar tıkanmayan kulak şimdi mi 2 ayda bir tıkanma huyuna erişti? Hatta bu sefer daha hızlı tıkandı daha bir ay bile olmadı sanırım. Bir de her açtırdığımda daha fazla canım acıyor. En son gittiğim doktor hiçbir solüsyon kullanmadan çat diye o aleti soktu kulağıma beni bağırta bağırta.

Su falan da kaçırmamaya dikkat ediyorum. gene tıkanıyor gene tıkanıyor. Bir de çok fena ha, bi tıkandı mı hiçbir şey duyamıyorum. Kbb randevusu bulamazsam mecbur 40 lira bayılıyorum bir de özele. Öğrenci adamım çok bana hani.

Neden böyle oluyor? Engellemek için önerileriniz var mı?
(4) 

Fotoğraf Makinası Önerisi

nolmus yani #1301751 
Okul gezilerinde gittiğimiz yerlerin gördüğümüz eserlerin özene bözene fotolarını çekeyim istiyorum o yüzden kamera almaya karar verdim ama FAKİRİM.

Elimdeki telefon berbat çekiyor, aşırı buğulu ve net çekemiyor. Telefonu yenilemek istemiyorum çünkü kamerası dışında diğer özellikleri oldukça iyi. Zaten sanırım ben merceğini mikip attım biraz. Foto editlemeyi biliyorum ama net çekmeyen bir cihaz olduğu sürece ne kadar editlesem kar etmez sonuçta.

Beni maksimum 1000 lira civarı önerilerinizle aydınlatabilir misiniz? 1000'e çok yaklaşmadan 500-700 civarında olursa hatta efsane olur. Çok profesyonel fotolar çekmeyeceğim, gördüğüm şeyden farklı bir şey sunmasın bana, bulanık bulanık çekmesin yeter. Çok bilgili değilim makinalar konusunda o yüzden saçma bir şeyler yazdıysam kusura bakmayın.
(2) 

Altın satış

nolmus yani #1300908 
Altınlarınızı değerlendirmek için bekliyor musunuz hala? Beklenmeli mi? Daha da yükselir mi? Yoksa riske atmadan bozdurmak mı gerekli?
(5) 

tekirdağ

nolmus yani #1100860 
bu sefer de tekirdağ'a gidiyorum sınav için! üç gün orada kalacağım; salı, çarşamba ve perşembe.
normalde akşam otobüse binip 10-11 gibi oraya varıp otele yerleşme sabah da sınavıma girme planım vardı ama okul yurt açmış ve 5'ten önce kayıt yapmamı istiyor belgeyle. yani yurda varıp çantalarımı falan bırakıp yerleştikten sonra ertesi gün sabah 10'a kadar boş olcam ben. o gün de sınavdan sonra ertesi gün olan ikinci sınava kadar boş olcam falan. ne yapayım? yanıma bir 100 lira alabilirim. çok harcaması olan biri değilim karnım doysa bir de gezip kafamı dinlesem yeter.

bir de insanı nasıldır buranın? kendi başına dolanan bir dişiye bişiler yaparlar mı? malum son olaylar falan korkutuyor.
(1) 

bir sürü kağıt ve geri dönüşüm?

nolmus yani #1090018 
yetenek sınavına hazırlandığımdan mütevellit elimde sürüyle kullanılmış kağıt mevcut. yanlış çizip veya beğenmeyip kenara attığım, eski ödevlerim, öylesine karaladığım falan filan birikmiş bir sürü kağıt. boyutlar 35x50 genelde, 50x70 olanlar da var. şimdi ben bunları ne yapayım? kursta kağıt atık kutuları var ama içinde türlü çöp oluyor kağıt dışında. bir de ben istiyorum ki bana bir yararı dokunsun bunların; boş kağıtlarım çok azaldı çünkü ve sınava az kalmışken yeni paket almak istemiyorum.

evde heralde yepisyeni kağıt yapamam bunlardan, bir yere götürsem dönüştürüp bir şeyler yapıp geri verirler mi bana? bilemedim.
(4) 

Bilgisayar önerisi

nolmus yani #994169 
SELAMUN ALEYKÜM MİNNA

Öhöm şimdi yeni pc şeyapalım diyoruz da böyle oyun oynamak için baya testisli bir alet erdevat öneriniz varsa ve erinmeden önerirseniz çok mutlu oluruz.
Laptop mı alsak kasa mı toplasak bilemedik bir de, siz ne düşünüyorsunuz? Evde zırt pırt elektrikler gidiyor kasaya bi haltlar olur mu?
(3) 

cam elyafı

nolmus yani #920371 
nerede bulabilirim? böööle tül gibi olandan...


bir de body filler lazım.
(2) 

havadaki garip şey.

nolmus yani #778827 
az önce sigara içerken gördüm, en üst kattayım karşıda epey uzaktan plazalar görünüyor. binaların hemen azbiraz yukarısında uçak ışığından biraz büyük kırmızı bi ışık vardı. biraz sabit kaldı , sonra küçülmeden aşağı düştü hızlıca yok oldu, ne olabilir? erkek arkadaşıma sordum hava tahmin balonu olabilir ama ben de iki garip ışık gördüm dedi.
(7) 

şunun gibi parka arıyorum

nolmus yani #696095 
www.n11.com



lakin 500 lira nedir kardeşim? sanki buna benzer bir modelin yapılması yasaklanmış gibi bir tek asosta bulabildim bi de...
buna benzer fermuarlı kapşonu kürklü bir parka arıyorum ey dostlar bulduruverin
(4) 

Bir sabah uyandınız ve...

nolmus yani #661917 
Her şeyde biraz farklılık var, aynı ev, farklı renkler, farklı cisimler, hatta belki farklı insanlar. Siz ne olduğunu anlamaya çalışıp sorular sorarken eşiniz/kardeşiniz geliyor, 7-8 seneye yakındır alzheimer olduğunuzu, geçici süreyle nadiren de olsa bilincinizi kazandığınızı, bugün de onlardan birini yaşadığınızı fakat uzun sürmeyeceğini anlatıyor. Neler hissederdiniz?

Hadi bir de reverse soralım, bilinci yerine gelmiş böyle bir kişiye neler anlatırdınız?
(1) 

gittigidiyore

nolmus yani #621505 
Selamlar bir alışveriş yaptım fakat hala kargolanmadı, satıcı kişiye (aslınbda kişi değil bir firmanın gg hesabı) mesaj attığımda cevap şu oldu:

Merhaba,

Siparişinizde isim soyisim ve adres bilgisi bildirmemeniz sebebiyle siparişiniz işleme alınamamaktadır.Konuyla ilgili bilgi vermenizi rica ederiz.

Ama benim adresim falan her bir şeyim kayıtlı, alıcı dökümüme bakınca da ilgili alımımın açılan penceresinde üst köşede tüm bilgilerim yazıyor, bu bilgiler karşı tarafa gitmiyor mu?
(2) 

basın ekspres?

nolmus yani #578805 
ulusoydan otobüs bileti aldım ama basın ekspres alibeyköy'den kalkıyormuş ben esenlerden kalkar sanıp aldım... esenlerden servis kalkıyormuş ama servis para alır mı ki? bir de bilet 8de bilet aldığım kadın servise 8de binin dedi, e benim bildiğim alibeyköy esenlere o kadar da yakın değil, hem otobüs hem de servise 8de nasıl bineceğim ki?
(1) 

aöf sınavlarıma girmedim

nolmus yani #574699 
şimdi ben bu sene kayıt yaptırdım ama hiç bir sınava girmedim, şu an kayıt yenileme dönemi, o yüzden bazı sorularım olacak;

*ben şu an kayıt yeniletecek miyim,yeniletirsem ikinci dönemden başlayıp birinci dönemde girmeyip çaktığım dersleri alttan mı vereceğim?

*eylül-ekim gibi 2013-2014 güz döneminde yenileme yaptırıp sıfırdan başlama şansım var mı? (ygs'ye vs. girmiyorum bu sene)
(2) 

ağırlık/gümrük

nolmus yani #565652 
yurtdışı alışveriş sitelerinden ağırlığı bayağı bi tutan toplu (20-25 parça, aslında 15 adet falan küpe saat incik boncuk 2-3 tane de giyim, hepsi birbirinden farklı) bir alışveriş yaparsak, gümrükte ağırlık yüzünden veya paket içerisindeki adet açısından sıkıntı olur mu?

adetten kastım, paket içerisinde bir küpenin aynısından 20 tane yok, birbirinden farklı 20 küpe var gibi, rakamlar yaklaşık olarak atılmıştır

teşekkürler
(1) 

buna benzer alışveriş sitesi

nolmus yani #554715 
www.wholesale-dress.net

bu site gibi ucuza bildiğiniz başka alışveriş siteleri var mı? yerli yabancı fark etmez
(3) 

western film adı sormaca

nolmus yani #535132 
hayal meyal hatırlayabildiklerim;

film banka soygunuyla başlıyordu

5-6 kişilik bir grup vardı sanırsam amerikaya geçmek istiyorlardı ve bu yüzden bir gölü aşmaları gerekiyordu

film boyunca teker teker herkes ölüyordu

filmin sonunda başrol ile arkadaşı yalnız kalıyordu kaçmaya devam ederlerken göle ulaşıyorlardı ama arkadaşı da vuruluyordu

sonra adam tek başına gölü geçiyordu falan

başka filmlerle de karıştırmış olabilirim bazı kısımları ama izleyeli ne kadar oldu onu bile hatırlamıyorum
(1) 

limon

nolmus yani #513868 
neden tansiyon düşürür?
(2) 

AÖF kitaplarımı alamadım

nolmus yani #495562 
aöf kaydımı yaptırdım, kitapları almam için gerekli olan belgeyi de aldırdım fakat zamanım olmadığı için kitapları almadan geldim. belgeyi başkasına versem benim için alabilir mi? ya da cumartesi günü aöf büroları açık olur mu? 19una kadar alabilirsiniz dediler, 19dan sonra alsam olmaz mı?
(1) 

günün 56767. tercih sorusu (kepsli) çok acaip.

nolmus yani #446993 
şimdi ben sağlık meslek lisesi hemşire mezunuyum.. hadi bi gireyim belki üniversitesini de okurum fena olmaz diye girdim, sıçtım sıvadım bi güzel sınavda.

ygs-2 de 300bin küsürlü bi sıralardayım, ama ek puanlı halini koymuşlar yanına, puanda bi 10 kadar mı ne artış var ama, sıralamam 24bin olmuş, ben de bu işlerden falan anlamıyorum.

ygs-2 ile alan tam burslu özel üniversitelere falan göz attım, puanları benim puanımın iki katı görünürken sıralamalar 69binlerde kapatmış falan

ben şimdi napayım, en son benim iki katım taban puanıyla almış ama sıralama daha önemli falan diyolar, ben bunları tercih etsem kabul edilir miyim?

hiç bişi bilmiyorum abi bu sınavdı sıralamaydı bok püsür hakkında, bi yanda 300bin diyo bi yanda 24bin, ne biçim iş la bu
(1) 

diploma?

nolmus yani #423280 
ya ben geçen sene sağlık meslek lisesinden mezun oldum mezun olurken elime bi geçici belge tutuşturdular seneye diploma vercez dediler şimdi bi kaç ulaşabildiğim arkadaşıma sordum almışlar ben hala almadım, yaz stajı yapan öğrenciler yüzünden okul temmuzun sonuna kadar açık kalıyo, gitsem verirler mi bi süresi falan var mı bunun, geçici belgeyi alırken bi sorun çıkmamıştı sadece geç gittim diye bi tek benimki gelmemişti istediler bi hafta sonra benimki de geldi.

gitsem alsam verirler di mi malum kpss falan da var başvuru yapcam yakında,

bir de ben geçici belge alırken 50 lira ödemiştim diploma alırken de ödemek zorunda mıyım?
(10) 

Beylikdüzü - Neden Ucuz?

nolmus yani #421429 
Evet EkşiKöy'lüler, iş güçtü KPSS'ye hazırlanmaydı falan derken 2013'te atanırsam iki arada bi derede kalmamak için ev ilanlarına şimdiden bakmaya başladım, fikir sahibi olmak için.

Ama şöyle bişi var, Beylikdüzü'nde hangi eve baktıysam kirası 600'ün altında ve o evler genelde yeni binalar, hatta bi teras kat gördüm ki ben teras kat hastasıyımdır, isterse çatı gece suratıma aksın, terasında monteli mangalı olan yeni yapımı bitmiş 120 m2 daire aylık 300 lira idi

Şu an oturduğum Güngören'de bile 800den aşağı kira yok hele de yapımı yeni biten binaysa domaltmadan bırakmıyorlar

Hadi Şile Silivri falan olsa anlarım ama Beylikdüzü, o kadar uç biryer de değil, yani benim çalışabileceğim yerler de mevcut, çoğu arkadaşım da orda oturuyordu lisedeyken

Neden fiyatları daha ucuz Beylikdüzü'nün?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık