(10) 

Kulağı olan bir insanın neden Bayhan dinlediği

ama ama deme #1591114 
Valla Bayhancı trol değilim, cidden merak edip soruyorum.

Yeni şarkı çıkartmış, öğlenden beri bütün sayfalar paylaşıp duruyor Instagram'da. Yine bir cover ve yine korkunç. Ses korkunç, kelimeleri tam telaffuz etmemesi ve hep ezmesi korkunç, yüz ifadesi korkunç, el kol hareketleri korkunç. Bakışlar her an bir şey saplayacak gibi.

Benim hatırladığım cinayet, madde kullanma ve satma, polisle çatışmaya girme, fuhuş gibi sabıkaları da var. Kürt kökenli ama ülkücü bıyığıyla ocaktan kendine hayran devşiriyor. Klipler zaten fecaat. Fonun önünde el kol yapıyor, yaratıcılık ve üretkenlik namına hiçbir şey yok.

Ben ne izlemeye ne dinlemeye dayanabiliyorum ama arabalar bunu fulleyip geziniyor her gece sokaklarda. Bu millet niye bir anda bunu dinlemeye başladı? Niye her şarkısı 40 50 milyon dinlenir oldu? Hepsi TikTokçu veya arabesk dinleyicisi olamaz bence.

Ben bu yıl bunun bir anda popüler olmasına ve herkesin buna hayran kalmasına şaştım. Kaçırdığımız bir nokta mı var? Bug falan mı buldu b.ktan coverlarıyla?
(3) 

İngilizce speaking ve kelimeler

ama ama deme #1590801 
Reading, writing, listening açısından gayet iyiyim. Altyazısız dinlerim, sık sık İngilizce roman okurum. Kelime haznem de geniştir.

Sadece speaking sırasında yazılı olarak görsem veya birinden duysam anlayacağım kelimeler aklıma bir türlü gelmiyor ve söyleyemiyorum.

Neden böyle oluyor bilmiyorum. Günlük İngilizceye ait resmen toplam 50-60 kelimeyle konuşuyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Genel tavsiye kelime çalışmak ama ben o kelimelerin anlamlarını zaten biliyorum. Sadece konuşurken nedense aklıma gelmiyor, bunun yerine ne desem diye düşünürken en basit karşılığını tercih ediyorum.
1

mobil görünümden çık