(10) 

Annemin vefatı üzerine

tahirkemalbozoglu #1591692 
Yakın zaman önce annemi kaybettim. Her çocuk annesini hayatının en önemli yerine koyar. Benim için de annem öyleydi. Hatta daha fazlasiydi. Her gün arayıp konuşur, hal hatır sorardık. Şimdi kimse kalmadı oturup konuşacak... Başım sıkışınca ana yüreğin ne diyor diye soracağım kimsem kalmadı maalesef.

Annem de biraz garibandi. En çok da o dokunuyor. Ne bir yer gördü, gezdi, ne lokantalarda yemek yedi. Yaşarken bu durum canımı sıktığı için de olabildiğince onu yemeğe götürürdüm. Hediye aldım ama tabii ben büyüdüğüm zaman oldu bunlar. Uzun yıllar bisey görmemiş.

Ani oldu kaybı. Kontrolleri olurdu. Özellikle ben götürürdüm annemi hastaneye. Birlikte gider gelirdik. Birlikte böyle mücadele ederken şimdi elimde bu tabloyla karşı karşıya kalmış olmak çok zor ya.

Her gece görüyorum rüyamda. Gün içinde de gizli gizli ağlıyorum. Daha yaptığı menemenlikler duruyor dolapta garibanın.

Bu durum nasıl seyrediyor dostlar. Şu içimde oturan öküz kalkıyor mu zamanla.
(9) 

Köylü amcanın çatır çatır İngilizce konuşması

tahirkemalbozoglu #1591381 
Fethiye'de saklikent kanyonu var. Oraya varmaya yakın gozlemecide oturduk. Yan masamızda turistler de vardı. Yaşlı Bi amca geldi adamlarla bildiğin rahat rahat İngilizce konuşuyor. Hani daha önce yurtdisinda yaşamış vs öyle bir yaşlı amca değil. Bildiğin köylü mehmet ağa. Yani bu inkilicce işi orada anladım ki tensle mensle başa does gelecek sona are gelecek yok cümlenin zamanlar vs bunlarla Bi alakası yok. Bu köyle bunları öğrenip de dil konuşmadı ya. Tamam belki kurallı konuşmuyor ama karşıdaki de anlıyor ve cevap veriyor. Yani akademik olarak işe yaramaz belki ama yurtdışında ve basit ikili diyaloglarda demek ki kural vs simple tense vs takılmadan yardıra yardıra konuşmak lazım demek ki. Bugün bunu anladım. Siz ne diyorsunuz bu işe

Tennents super birayı ankara da nereden bulabilirim?

tahirkemalbozoglu #1590707 
S.b.
(19) 

Yurtdışında dolandırıldım yardım...

tahirkemalbozoglu #1590520 
İtalya venedikte gezerken köprünün üstünde bul karayi al parayı gibi bir oyun vardı. 3 tane kutu var hangisinde top onu bulmaya çalışıyorlardı. 200 eu gitti. Şuan çok kötü hissediyorum kendimi. Tatilimi de zehir etmek istemiyorum. Moral verir misiniz rica etsem. Ulan bu 200 eu neler alırdım ya. Bir anda oldu ya. Paraya ihtiyacı olan biri de değilim. Nasıl oldu da böyle tongaya düştüm anlamadım.
(2) 

Yurtdışı çıkış harcını internetten ödemek?

tahirkemalbozoglu #1589976 
Gelir idaresinin sitesinden ödesem havalimanina gittiğimde bunun kontrolünü kim ne şekilde yapıyor?
(1) 

E-sim "etkinleştirilmedi" ibaresi ne demek?

tahirkemalbozoglu #1589958 
Merhaba, e sim airalo aldım italyada kullanım için. Henüz Türkiyedeyim. Kurulum başarılı ibaresi ile birlikte ayrıca etkinlestirilmedi diye de bir ibare var. Ben italya'ya gidince hat çekmeye başlayacak ve öyle mi etkinlesecek veya yapmam gereken bir şey var mı Türkiyedeyken..
(1) 

İtalya seyahati sonrası Avusturya'ya geçmek hakkında

tahirkemalbozoglu #1589886 
Kafanızı şişirdim özür dilerim fakat tek girislik italya vizem olduğu için sormak istiyorum. İtalyayi gezdikten sonra venedik havalimanindan viyana ya gittikten sonra tekrar pasaport polisinin yanına gidip sorgu sual çekiliyor muyum? Bu işleyis nasıl oluyor?
(6) 

İtalya vizemle meis adasına gidebilir miyim?

tahirkemalbozoglu #1589876 
Yakın zamanda italya'ya gideceğim vizeyi italya konsolosluğundan almıştım, döndüğümde kaş tarafına geçeceğim oralardayken meis adasına geçmek istesem bu vizeyle geçebilir miyim?
(17) 

Havalimaninda su işini nasıl çözüyorsunuz?

tahirkemalbozoglu #1589855 
Havalimanina ilk girişteki güvenlikte mi sular toplanıyor yoksa uçağa binerken yapılan güvenlik kontrolünde mi alınıyor. 2 euroya su satıyor adamlar utanmadan. İnadına almayacağım. Boş su şişesi götürsem su otomatlari var mı? Siz nasıl yapıyorsunuz?
(7) 

İlk kez uçağa bineceğim de dostlar...

tahirkemalbozoglu #1589626 
Aslında ikinci kez. Küçüktüm bindiğimde, babamın elinden tutup gitmiştik.
Şimdi aktarmalı yurtdışı uçuşu var.
Antalya İstanbul Sabiha gökçen
Sabiha an da yurtdışına gideceğim.
Check-in işlemini yaptım. Uçak altı bagaj olacak.

Antalya Havalimanina girince ilk olarak ne yapacağım.?
Pasaport kontrolü antalya da mı yoksa sabihada mi olacak?
İstanbula inince öylece mal gibi havalimaninda bekliyor muyuz?
Acikcasi ne soracağımı da bilmiyorum aklınıza gelenleri yazarsanız sevinirim
(4) 

Pegasus koltuk düzeni hakkında

tahirkemalbozoglu #1589602 
İyi günler. Arkadaşla aktarmalı yurtdışı seyahati yapacağız.
Aynı anda check in işlemi yaptık yurt içinde 18 a-b, yurtdisinda işe 29 a, b koltuklari geldi.
Bu duruma göre yanyana gelmiş oluyor değil mi? Yoksa önlü arkalı gibi bir durum olabilir mi? Teşekkür ederim.
(1) 

Diz kapağınin ince ince sızlamasi

tahirkemalbozoglu #1588927 
1 hafta önce sabah anı Bi hareket nedeniyle sol bacağımdan çıt diye Bi ses duydum böyle hissettim daha doğrusu. Sonra o gün yavaş yavaş hareket ettim. Bir daha da zorlamadım. Squat hareketi yaoiyorum2-3 günde bir. Fakat o günden sonra yapmadım hiç. Şimdi de diz kapağının sol kısmında böyle inceden bir ağrı gelip gidiyor. Yakın zamanda da bir seyahate çıkacağım. Ne önerirsiniz. Krem ilaç vs
(5) 

İngilizce öğrenmek isteyen birisine ne önerirsiniz?

tahirkemalbozoglu #1588717 
Dualingo memrise vb programlar arasından hangisini önerirsiniz.
Seviye sıfır. Neyi amacliyorum... İkili diyalog, basit konular, yer yön sosyal hayatta konuşabileceğim kadar bir dil. Yoksa oturup makale yazma düşüncem yok.
(2) 

İcloud'daki fotoğraflari telefondan görmek

tahirkemalbozoglu #1588651 
İcloud yedeklenen fotoğraflari telefondan göremiyorum. İlla siteye girip mi bakmam gerekiyor.
(2) 

En mantıklı depolama seçeneği(icloud vb)

tahirkemalbozoglu #1588645 
İphone kullanıyorum ve 15 günlük gezide çekeceğim video kayıtları depolayacagim bir yol arıyorum. İcloud mu satın alsam veya benzeri bir hizmet var mı ya da sizin önerebileceğiniz başka bir yol
(2) 

Arayamasin fakat WhatsApptan yazabilsin..?

tahirkemalbozoglu #1588627 
Mümkün müdür? Aramasını istemiyorum ancak WhatsApp üzerinden mesaj atabilsin. Tel: iphone
(6) 

Pegasus Check-in işlemi (Yan yana koltuk)

tahirkemalbozoglu #1588592 
Aktarmali uçuşa yönelik iki tane farklı pnr numaralı bilet var. Bu biletlerin yan yana gelmesi için ne yapılması gerekiyor koltuk satın alınması dışında.
İnternetten check in yapmayıp havalimaninda görevliden rica etsem belki yapabilir ama uçuş gününe kadar check in yapmayıp görevliyi beklemenin de şöyle bir riski var fazla bilet sattıkları için bu s ef er o uçuşa binemeyebilirim. Siz nasıl bir yol tavsiye edersiniz. Check in açıldığında pegasus müşteri hizmetlerini veya havalimanindaki yetkiliyim arayarak çözülebilir mi bu konu
(19) 

Turkiye'den çekip gitmek hakkında.

tahirkemalbozoglu #1588336 
İyi günler,
Uzun zamandır düşündüğüm hatta benim gibi neredeyse ülkenin yarısından fazla ekseriyetle genç insanının da aklında olan yurtdışına göç hakkindaki fikirler, düşünceler aklımdan çıkmıyor son zamanlarda. Nedeni kişisel değil. Malum ülkenin durumları. Boğuluyorum, gülemiyorum ülkede. Mutlu değilim. Burada yaşamak istemiyorum. Hollanda veya almanya da akrabaların çağırması üzerine lokantada garson ya da inşaatta onlarla beraber çalışma imkanım var. Bu çağıran kişiler yakın, samimi akrabalarım ve bu işi uzun zamandır yapıyorlar.
Şuanda 85 bin TL maaş alıyorum. Ev ve araba var bana ait. Evliyim. Çocuk yok. Sizler bu durum ve şartlarda bırakıp gider miydiniz.
(16) 

Aileden ve Etraftan Gelen Çocuk Yapın Baskıları Üzerine

tahirkemalbozoglu #1587311 
Yaşımız 35 e yaklaşıyor, evliliğimizin 7. Senesine girmek üzereyiz. Eşimle ikimizin de baştan beri çocuk konusuna karşı düşüncemiz bir. Çocuk yapmak istememe daha ağır basıyor, fakat bir yanımız da içten içe "acaba ilerleyen vakitte kafamıza dank edip, pişman olur muyuz bu karardan" diye de düşünüyoruz.

Neden istemiyoruz... Çok nedeni var. En önemli neden istek yok. Baba olma, anne olma isteği, geceleri kalkıp bakma, hayatını ona adama.. Çocuk sesi, ağlaması... Yani sanki bu iş bizi mutsuz edecekmiş gibi geliyor. Bu şekilde konuşup düşündüğümüzde yüzümüz gülmüyor içimiz daralıyor.. Bazıları gözleri içi gülerek anlatır ya.. Bizde o yok. Olmadığı için de bu zamana kadar henüz bir girişim içinde olmadık tabii.

Neden istiyoruz... Çok baskı var üzerimizde aile tarafından. "Daha niye yapmıyorsunuz" falan bilinen baskılar, etraftaki arkadaşların da bir bir çocuk yapması.. Bazen bizim de istiyor oluşumuz. Bunlar da düşündüren etkenler.

Hal böyle olunca Sayın arkadaşlar, acaba demeden edemiyor insan. Belki de hala toyuz, bu konuda yanlış düşünüyor olabilir miyiz? Sizler ne dersiniz bu konuda?
(1) 

Otomatik ödeme talimatlarını kredi kartı için verebilir miyim?

tahirkemalbozoglu #1586564 
10 adet fatura ödemesi oluyor her ay banka hesabından. Banka kartı tanımlı. Bunu kredi kartına tanimlayabiliyor muyum. Ödemesi nasıl oluyor?
1

mobil görünümden çık