(4) 

Akademikler sorum size

isiaha #1589981 
Nitel arastirmadan, yari yapilandirilmis mulakattan cok keyif alan birisi doktorada hangi alana yonelsin? Sacma bir soru gibi gelebilir ama lisansi, yuksek lisansi, ikinci lisansi, calistigi alan, ilgi duydugu alanlarin hepsi birnirinden farkli. Yuksek lisans tezinde nitel arastirma yapti ve cok keyif aldi. Yeni insanlar tanidi, ufku genisledi, vizyonu artti. Nitel arastirmaci gibi bir ihtisas alani var midir? Yurunur mu buradan?
(12) 

Gideyim mi?

isiaha #1589938 
Çok samimi bir arkadaşım işyerime yakın bir yerde şantiye mühendisi. Mangal yakmışlar, durum koymuş. Baya güzel gozukuyordu (: Arayıp gideyim mi? Durumdan koymasa haberim olmayacaktı. Davetli değilim ama kesinlikle problem yapmaz yakın arkadaşız çünkü. Ama bir taraftan yemeğe gelmiş gibi olacağım. Kararsız kaldım. Ne diyorsunuz? Gideyim mi?
(5) 

Sırbistan'da ne yapılır?

isiaha #1589769 
Is amaçlı bir hafta orada olunacak. Şunu mutlaka ye, şurayı
yı görmeden gelme, şunlardan hediyelik getir gibi neler önerirsiniz?
(3) 

Karşısındakini dinlemeyi seven biri hangi işi yapmalı?

isiaha #1589768 
sb
(3) 

Motivasyon Mektubu/Cümleleri

isiaha #1589692 
Araştırma enstitüsü tarafından verilecek bir haftalık bir eğitim için başvuru formunda motivasyon mektubu bölümü var. Başvurunun değerlendirilmesinde ilk dikkat edilecek bölümün başında geliyor. Orijinal fikirler çıkar diye sormak istedim. Neler yazardınız?
(3) 

Ankara Diş Hekimi Önerisi

isiaha #1589677 
Merhaba Herkese,
20'lik dişlerim alarm veriyor /: Ankara içinde önerebileceğiniz bir diş hekimi var mıdır? Kendi diş hekimim tatilde maalesef /:
(8) 

Psikolojide bunun tabiri nasıldır?

isiaha #1588935 
Merhaba,
Somut bir vakayla durumu açıklamak istiyorum. Varsayalım ofisten arkadaşınızla ufak bir tartışma yaşadınız. Sonrasında normal devam ettiniz. Birkaç gün sonra denk geldiğinizde sizin selamınızı soğuk karşıladığını gördünüz. Burası önemli hemen durumu kendinize, kendisiyle olan ufak tartışmaya yordunuz. Ama canı başka bir şeye gayet sıkılabilir, midesi/başı ağrıyor olabilir, vs vs. Bu direkt kendimize yorma hususunun bir ismi var mı? Hangi tanımla arayalım? Teşekkürler.
(1) 

Buyume Tahminleri

isiaha #1588898 
Merhaba,
Ulkemize ait sektorel buyume tahminleri yalnizca OECD'de mi var? OECD harici projeksiyon saglayabilecek kaynak oneriniz var mi? Konu biraz acil size de danismak istedim.
(8) 

Pasaport Kılıfı Nereden Alınabilir?

isiaha #1588822 
Merhaba,
Eski duyurulara baktım ama cok geçmiş üzerinden. Güncellemek adına İstanbul veya Ankarada pasaport kılıfını nereden alabiliriz? Siz de kullanıyor musunuz? İyi uçuşlar.
(2) 

KBB Doktor Tavsiyesi

isiaha #1588335 
Merhaba,
Ozellikle Bogazda ihtisas sahibi Ankarada hoca oneriniz var mi? Mevzu biraz acil. Saglikli gunler.
(5) 

Ofis ici ispiyonlama

isiaha #1588129 
Merhaba,
Var mi basliktaki gibi bir sey? Yonetici buna nasil prim verir aklim almiyor. Arkadaslarimin bahsettiklerine inanmak dahi istemiyorum ama oluyor maalesef. sizin de var mi kotu tecrubeleriniz bu baglamda?
(3) 

Nefes Egzersizleri / Dogru Nefes

isiaha #1587693 
Merhaba Ankaralılar,
Malum gidasiz 10 gun, susuz 3 gun; nefessiz ise yalnizca birkac dakika durabiliyoruz. Sizce nefes isini biraz kucumsemiyor muyuz? Bu nefes isini iyice ogrenmek, burundan nefes almayi daim hale getirmek gibi konularda kendimizi gelistirmek adina youtube kanali, terapist(Ankarada) tavsiye eder misiniz? Sizin uyuladiginiz teknikler var mi? Yoksa siradan takiliyor musunuz? :)
(2) 

Acil Ev Eşyası

isiaha #1587535 
Merhaba Ankaralılar,
Ogrenci evine,
- Yatak olabilen kanepe
- Buzdolabı
- Camasir Makinesi alinacak. Ankarada f/p nereden halledebiliriz bu isi? Outlet vb olur. Tercihen sıfır urunler olacak. Pazar kapalı olma riskine karsı 1 gunde halledebilir miyiz sizce?
(3) 

Eski ve Yeni Yoneticiye Mesaj

isiaha #1587349 
Merhaba Istanbullular,
Ofis dısındayım. Pazartesi günü işbaşı yapıyorum. Bugün yönetici degisikliği olmus. Eskisine veda yenisine hayırĺı olsun mesajı atayım mı? Arayayım mı? Ne onerirsiniz? Goruslerinizi merak ettim.
(6) 

Arkadaşa Ev Hediyesi

isiaha #1586748 
Merhaba,
Elimizde eksiğine, ihtiyacına dair çok bir bilgi yok. Hediye olarak ne götürmeli? İhtiyacını öğrenmenin bir yolu var mı sizce? Teşekkürler.
(15) 

İstanbul Boğazının Büyüleyici Etkisi

isiaha #1586540 
Merhaba İstanbullular,
İstanbul boğazının büyüleyici etkisinin sebebi nedir sizce? 3 hafta önce Venedikte bulunmuş biri olarak soruyorum soruyu. Evet Venedik çok güzel ama çok farklı bir kategoride ama bizim boğazın sahip olduğu etkileyecilik yok bence. Zevkler tartışılmaz ama Boğazın bu guzelliğin kaynağı nedir?
(15) 

Istanbulu vazgecilmez kilan nedir?

isiaha #1586473 
Merhaba Istanbullular,
Trafik, kalabalık, bunaltıcı nem, asayis problemleri, hayat pahalılıgı ... derken bir suru olumsuzluga ragmen insanlar neden Istanbuldan vazgec(e)miyor? Ustelik deprem de kapıda. Maddi durumu kotu olan dahi Istanbul da Istanbul diyor. Buyrun mikrofon sizde nedir bu işin aslı?
1

mobil görünümden çık