(11) 

Bizde internet niye böyle bir yere dönüştü?

duygusalatasi #1585658 
Bir miktar doldum ve konuşalım istiyorum, gönül işlerine açacağım o yüzden soruyu.

Twitter'da veya Instagram'da gayet normal bir yorum yapıyorsun, altında onlarca kişi sana "espri" olarak küfrediyor. Bilimsel bir konuda bir çıkarım hakkında bir şeyler soruyorsun, "yanlış anlamışsın amk eziği, senin beynini s*" yazıyorlar. Düzgün bir şey paylaşıyorsun, kadınsan altına 45 kişi (erkek) kahve emojisiyle "women" yazıyor falan. Tam tersi de oluyor tabii ki.

Ekşi'de bir müzisyen, sunucu, televizyon programı, gazeteci vb. hakkında küfürsüz hakaretsiz kendi yorumunu yazdığında bile üç beş küfürlü mesajla yeşilleniyorsun. Biri onun taptığı müzisyenin son şarkısını son derece yapıcı bir şekilde eleştirdim diye önce bana küfürlü mesaj atmış ve sonra da nick altıma ezik, boş çar falan yazmıştı mesela. Çar diyen birinden fazla bir akılcı beklentim yok zaten, o da ayrı konu.

Çok takipçili yabancı hesapların yorumlarına bakıyorum, insanlar saygılı bir şekilde tartışıyor veya birlikte gülebiliyorlar ya.

Biz niye böyle olduk? Halkın niteliğindeki düşüş bol yankılı mı yansıyor internetteki davranışlara? İnternetteki kimliksizlik insanların ortak yaşamdaki mecburi sınırlarını rahatlıkla yok etmesine mi sebep oluyor?
(1) 

Bu kolye neyin nesi?

duygusalatasi #1585494 
Bir beyefendi takıyor sürekli. GR yazıyor üstünde (galiba). Bir şeyin logosu desem değil, adamın baş harfleri desem değil. Bu nasıl bir kolye?

ibb.co
ibb.co
(25) 

Son dönemde Duyuru'da türeyen trollerden rahatsız mısınız?

duygusalatasi #1584970 
Birçok eski arkadaşla aynı isimleri paylaşarak konuştuğumuzda fark ettim ki pek çok kişi rahatsız aynı ''yeni'' trollerden. Günde 99 farklı ve hayata dair agu bugu seviyesinde soru soruyor, burayı da sözlük gibi kadın düşmanı ve çokça dinci bir yapıya büründürmeye çalışıyorlar. Modların köşeli kararlarından rahatsızlık duyuyorduk fakat şu an tamamen pasif bir tavırdalar. Son birkaç ayda buranın troll fışkırtmasının sebebi bu mu sizce?
(2) 

Kedi cinsiyeti ve sevdirme hk. bir soru

duygusalatasi #1584721 
Tekir sokak kedilerim var düzenli olarak beslediğim.

Erkek olanlar aşırı sırnaşıkken dişi kediler istisnasız kendini asla sevdirmiyor. Bazıları bebekliklerinden beri 2-3 yıldır beslediğim çocuklar yani alışmama durumları da yok.

Az önce yine aynısını yaşadım. Erkek olan yüzüme ağzını, burnunu sürttü. Her yerimi yaladı, bir göbeğimde takla atması eksik kaldı ama dişi olan iki kardeşine elimi uzatsam tıslıyor ya da kaçıyor. Elime doğdunuz siz benim diye cırlamak istiyorum kendilerine.

Cinsiyete göre bir sebebi var mı bunun? Ya da mahallemdeki dişi kediler mi çok haşin?
(1) 

Naturagen Beauty Gummy

duygusalatasi #1584643 
Kullanıp memnun kalan oldu mu?
(3) 

Bu hanımın sesi nasıl sizce?

duygusalatasi #1584314 
Sese ek görünüş olarak da yorumlayabiliriz.

www.instagram.com
(22) 

Flört yorumlamaca

duygusalatasi #1584246 
Yeni atanmış bir öğretmen hanımım. Son derece fakir ve sorunlu bir ailede büyüdüm, kendi çabamla bir yerlere geldim. Kısa süre önce bir adamla tanıştım. Emlakçıymış kendisi. Sohbet muhabbet derken iş ilerledi, flörte döndü birkaç hafta içinde. Havadan sudan bahsederken bir gömlek aldığını anlattı, 12 bin liraymış. Giydiği ceketi merak ettim, Google görsel arama sağ olsun Prada olduğunu buldum. Yemeğe gidiyoruz, bana ödetmiyor ama hesaplar hep kallavi. Evi de Acarkent'te falan. Esasında o da fakir bir aileden gelip kendi işini kurmuş, aileden zengin hiç değil. Bense maaşımla ayı zor bitiriyorum, favori markam Trendyolmilla. Zaten o eskiden kalma yokluk (ve garibanlık) kafasından da kolay kolay çıkılmıyor, gerek olmadığı durumlarda bile üç kuruşun hesabını yapıyorum veya "ne gerek var ki? almasam da olur, idare ederim" diyorum. Arada bu denli maddi uçurum varken, yol yakınken, henüz çok da alışmamışken devam etmemeli miyim? Uymaz mı yaşam tarzımız birbirine? Onun sorun edeceğini sanmıyorum, zaten yukarıdan bakan veya parasıyla hava atma derdinde olan biri hiç değil ama ben bir ürktüm doğrusu.
1

mobil görünümden çık