(3) 

Wikipedia'yı daha iyi kullanmak için tüyolar.

lostinway91 #1577393 
Arkadaşlar selam.

Ben bu zamana kadar Wikipedia'nin birçok özelliğinden haberim yoktu.

Yakin zamanlarda, Wikipedia'ya üye olunabilindigini ve "rastgele madde" özellig8ni keşfettim. Bunların dışında bu siteyi daha iyi kullanmamı sağlayacak tüyolar varsa, yazabilir misiniz?
(3) 

Istanbul'da bilgisayarla ders çalismak icin girişi ücretsiz kütüphaneler

lostinway91 #1574456 
Arkadaslar selam.

Laptopumu alıp yazılım çalışmak için tercihen Anadolu yakasinda (eğer mekan iyi ise Avrupa yakasıda olabilir) girişi ücretsiz (eğer cüzi bir ucret varsa o da olabilir) kütüphane (ya da buna benzeri bir yer) arıyorum.

Tavsiyesi olan var mı?
(1) 

Bilgisayar başında çalışırken odaklanamama ve yorgunluk.

lostinway91 #1573939 
Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayar başında bir şeylere çalışırken kısa bir süre sonra dikkatim dağılıyor, kafama bazı düşünceler geliyor ve beni yapmak istediğim şeyden uzaklatırıyor.

Bunun dışındada gün içinde halsiz hissediyorum.

Bunun çözümü için ne tavsiye verebilirsiniz? Yanı zihin açıklığı, odaklanamabilme ve enerjik olmak için.
(3) 

Humanities bölümünde yl yaparak yurtdışında kalmak ne kadar gerçekçi?

lostinway91 #1571712 
Arkadaşlar merhaba.

Ben iki tane beşeri bilimler bölümünden mezunum. İlk bölümü 3.40 ortalamyla, diğerini 3.01 ortalamayla bitirdim.


Şu an yurtdışında (bilhassa AB ülkelerinde, ABD,Kanada, Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde) yl yapıp orada nasıl kalıcı olunur onu araştırıyorum.

Mesele, orada yl yapıp buraya dönmek değilde orada kalıcı olmak olduğu için bunu gerçekleştirmekle alakalı şüphelerim var zira ben beşeri bilimler bölümlerinden mezunuyum, orada da sanırım yine bir humanities (belki de sosyal bilimler) yaparım diye düşünüyorum. Ancak kendi kendime soruyorum yani ben mühendislik, yazılım, tıp, vb. gittiğim ülkede ihtiyaç duyulacak bir meslekle alakalı bir bölümde yapmış olmayacağım. Yl sonrası iş arama sürecinde orada iş bulmakla alakalı büyük şüphelerim var zira gideceğim ülkedeki humanities mezunları bile büyük ihtimalle bölümleriyle alakalız vasıfsız işler yapıyordur diye düşünüyorum. Gerçi bunları iyi bir şekilde araştırmadım ama mantık yürüterek böyle olur diye düşünüyorum.

Sizce böyle bir yola girmem gereksiz mi?

Ya da yüksek lisans bölümümü orada ihtiyaç duyulan bir mesleklere mi yönelik yapmalıyım?

Fikir verebilecek birisi olursa çok sevinirim.
(3) 

Yüksek lisans burslarını nereden bulabilirim? Tavsiyesi olan var mı?

lostinway91 #1571081 
Arkadaşlar doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama başta Avrupa ulkerinde olmak üzere (ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda olabilir) tam burslu (eğitim+oturma+geçim masraflarini karsilayan) yüksek lisansı yaptıktan sonra Türkiyeye geri dönme şartı olmayan bütün yüksek lisans burslarını nereden bulabilirim? Böyle bursları bilen varsa buraya yazabilir mi?

Benim şu ana kadar kısa bir araştırma yaptım. ABD için Fullbright Bursunu sağlıyor, Almanya için DAAD+TEB bursu var ama Araştırdığım kadarıyla bu bursların Türkiyeye geri dönme şartı var. Bunların dışında sanırım İtalyanin, İtalyan Devlet Bursu var, sanırım bu bursa ülkeye geri dönme şartı yok. Ben araştırmalarım hala devam ediyorum ama diğer ülkeler için benim aradığım tarzda (tam burs+ülkeye geri dönüş şartı olmayan+ylyi yaptıktan sonra o ülkede 15 - 18 ay iş arama için kalabileceğiniz) yl bursları varsa, bunları buraya yazabileyen yada nerelerde bulabileceğimi yazan olursa sevinirim.
1

mobil görünümden çık