(9) 

uygunsuz görüntü şantajı

kehende #1582909 
öncelikle söyleyeyim, konu gerçekten ben değilim.

kuzenimin başına geldi. görüntü maalesef gerçek. internetten bir kadınla konuştuğunu sanıyor, soyunuyor vs. 90 saniyelik video. şantajcı adam bunu kuzene atıp para istemiş, kuzen engellemiş. sonra kuzenin kardeşine atmış "isim soyisim, tc, doğum tarihi. bu kişi çocuk istismarcısıdır. 16 yaşındaki bir kızla bu uygunsuz görüntüleri ortaya çıkmıştır. tüm sülaleye görüntüler atılacaktır" diye ama videoda kız falan yok, kız (güya) whatsapp'ta.

şantajcı, whatsapp'tan kardeşini aramış, kardeşine "sen bu kişinin nesi oluyorsun" diye sorup durmuş, ona cevap vermemiş kardeşi, sonrasında "bu kişi bize ulaşsın" diyip kapamış. sesinden yabancı olduğu anlaşılıyor, arap olabilir. kardeşi de engellemiş sonra.

"kız 16 yaşında mıydı" diye sormuş kardeşi, ona "ne bileyim" demiş. bilemiyorum, belki kız foto bile atmadan adam kamerayı açmış olabilir.

ne yapmak lazım? adam kamuda çalışıyor. görüntüleri müdürlerine giderse kovulur mu? :(

telefonundaki her şeye erişebiliyorlar mı acaba şu an? çünkü telefon rehberine ulaşmış olmaları gerekir. orada da "kardeşim" diye yazan kişiye mesaj atmışlar belli ki.
(3) 

alındaki çizgiler için krem önerir misiniz?

kehende #1580471 
kırışıklık giderici kremler işe yarar mı? bu kremleri ömür boyu mu kullanmak gerekiyor, yoksa geçici bir süre kullanmak yeterli oluyor mu?

i.hizliresim.com

yaş 30, erkek.
(1) 

sürekli duran kombi

kehende #1575641 
demir döküm atron marka kombi son günlerde günde birkaç kere durmaya başladı. F 07 hatası veriyor, resetleyince tekrar yanıyor ama bir süre sonra tekrar duruyor.

geçen ay petekleri temizletmek ve genel bakım için kombi servisini çağırmıştım, bundan da bahsetmiştim ama karambole mi geldi de bakmadılar bilmiyorum.

www.demirdokumservis.online

üstteki sayfada atron bölümünün altında "gaz armatüründe sorun vardır" diyor. illaki servisi mi çağırmam lazım? ne kadar tutar? "geçen ay çağırmıştım zaten sizi" vs. diyip bedavaya kitleyebilir miyim?
(7) 

yeni yıkılan binadaki bir daire satılabilir mi?

kehende #1575176 
istanbul'un merkezinde bir dairemiz var. şu an böyle bir gündem yok gerçi ama bina oldukça eski, ben de her şeyi kafaya takan bir tipim. "ya bizi binadan çıkarıp yıkıp yeniden yapmaya karar verirlerse?" diye stres yaptım. bu durumda bana kira desteği verilmezse benim evi satmam gerekecek. şu haliyle evin değeri 2 liraysa sıfır hali 4 eder belki. peki bu ev yeni yıkıldığında kolayca satılabilir mi? satılırsa kaç para eder?

ek olarak inşaat 1 senede bitiyor mu, yoksa 2 sene civarı mı sürer?
(7) 

sizce bir film, iki güne yayarak izlenir mi?

kehende #1574719 
bazen uykum geliyor veya işim çıkıyor ve yarısında kesip ertesi günü devam edesim geliyor. sizce bu şekilde izlemek filmden alınan keyfi kaçırır mı?

kült filmler

kehende #1574593 
kurosava'dan ran
angelopoulos'tan ağlayan çayır

başka bu tip kült filmler neler var?
(2) 

youtube önerilenlerim

kehende #1572943 
işim gereği bazen garip garip youtube videolarına bakmak zorunda kalıyorum. bakmadan önce geçmiş kısmına girip "geçmişi duraklat" diyorum ama gördüğüm kadarıyla bunun önerilenlere bir etkisi olmuyor :( saçma sapan şeyler önermeye başladı bana youtube. her seferinde "kanalı önerme" demekten başka seçeneğim yok mudur?
(2) 

Erkek icin yuz canlandirici krem var mi?

kehende #1572436 
Kronik yorgun gibi gozuktugumu soyluyorlar. Tabii bunun icin belki yasam tarzimi da degistirmem gerekir ama cildimi puruzsuz, canli (ve parlak?) yapacak bir krem var midir?

Yazar burada ne demek istemis?

kehende #1572144 
"Fakat aslında bürokratik makine tamamen ele gelmez bir şeyin peşindedir; insan, örneğin, hangi türden işlerin özerk göründüğünü ölçebilir ama özerk bir edimin spesifik olarak ne olduğunu ölçemez. Zanaatçılık ustalaşmayı ve belirli bir bilgi alanına sahip olmayı gerektirir; bu yetenek türü içeriğe özgü değildir, yani içerik tarafından belirlenmez."

Kitap: Yeni Kapitalizmin Kültürü, Richard Sennett

Ne demek istiyor? Beynim durdu galiba.

Okumaya usenmeyecekler icin tam paragrafi asagiya birakiyorum:

"Zanaatçılık söz konusu olduğunda, insanların emeklerinin somut sonuçlarına bakarak ne kadar iyi iş çıkardıklarına karar verebiliriz. Yerinden edilmiş ya da ıskartaya çıkarılmış işçiler için bu sonuçlar, bir kenara atılma nedenlerini en azından okunaklı hale getirir; Hindistan menşeli yazılım programlarının ve Çin’de üretilmiş ürünlerin kalitesi somut gerçeklerdir. Meritokrasi makinesinin testleri ve iş performansı değerlendirmeleri de eşit derecede somut görünebilir. Ne de olsa ölçütler standartlaştırılmıştır ve testlerin nesnelliğini sağlama bağlamak için isimlerin yerini numaralar almıştır. Fakat aslında bürokratik makine tamamen ele gelmez bir şeyin peşindedir; insan, örneğin, hangi türden işlerin özerk göründüğünü ölçebilir ama özerk bir edimin spesifik olarak ne olduğunu ölçemez. Zanaatçılık ustalaşmayı ve belirli bir bilgi alanına sahip olmayı gerektirir; bu yetenek türü içeriğe özgü değildir, yani içerik tarafından belirlenmez. Başı çeken firmalar ve esnek örgütler eski yeterliklere sarılmayıp yeni beceriler öğrenebilen insanlara ihtiyaç duyar. Dinamik şirket, değişen enformasyon ve uygulama gövdelerini yorumlama ve işleme kabiliyetini vurgular."
(2) 

Wi-fi'li yaziciya masaustunden baglanmak

kehende #1570680 
Boyle bir yazici alip salona koymayi dusunuyorum.

Peki masaustunden kablosuz baglanabiliyor muyuz? Nasil?
(2) 

wi-fi'lı yazıcı/tarayıcı önerisi

kehende #1570359 
sanırım wi-fi destekli lazer yazıcı (ve tarayıcılar) çok pahalı. o yüzden mürekkep kartuşlu almak zorundayım. peki ne önerirsiniz? ben şu iki modeli gözüme kestirdim ama pek de bilgim yok:

hp: www.vatanbilgisayar.com

canon: www.vatanbilgisayar.com
(2) 

bir senedir balkonda duran masa

kehende #1569903 
masa şöyle bir şey, cinsini, maddesini bilmiyorum: i.hizliresim.com

bir senedir balkonda duran bir masamı içeri alıp kullanmak istiyorum. bir sene boyunca su yemedi ama bir sürü toz yedi, yandaki inşaatın tozunu çoook fazla yedi.

bu masayı nasıl gayet steril bir hale getirebilirim? kabaca temizleyip de içeri aldıktan sonra oramı buramı kaşındırmasını istemiyorum haliyle.

çok teşekkürler.
1

mobil görünümden çık