(6) 

sizce ev kiraları 2024'te nasıl seyreder?

pietro crespi #1572624 
evet tabi ki ocak-şubat aylarında her şeye zam gelecek ve kiralar da artacak ancak kiralar malum normal insanlar için karşılanabilir olmaktan çıkmaya başladı. yani bu durumda kira artış oranı diğer artışların altında kalır diye düşünüyorum mantıken ama tamamen tahmin yürütme tabi yoksa piyasaya hakim değilim. sizce nasıl olur?

bir de artış olduğunda nasıl olacak ocak şubat gibi bir anda sıçrayan bir ivme mi olacak yoksa yavaş yavaş zamana yayılan bir artış mı öngörülür şu anki tabloda?

kirada oturuyorum ama nisana kadar bu evden çıkıp başka ev kiralamam gerekecek sanırım. bir de %50 hissesi ailemde olan bir ev var şu an için boşta duruyor. o evi ne zaman kiraya vermek mantıklı olur kendi oturacağımız evi nisana kadar olan süreçte ne zaman tutmak mantıklı olur bunlara karar vermeye çalışıyoruz şu sıralar. soruyu da bu sebeple soruyorum.
(3) 

pasaport için ödenmiş harç ne zamana kadar geçerli?

pietro crespi #1572612 
ben geçen harç ve değerli kağıt bedelini yatırdım ama pasaportu çıkartmak için uygun randevu bulamıyorum. sorum şu ocak ayında zam gelecek bunlara o zamana kadar alamazsam randevu ve ocak ayına kalırsa aradaki farklar istenecek mi benden? belirli bir geçerlilik tarihi var mı ödenilen harcın ve değerli kağıt bedelinin?
(3) 

playstation 5'i ithalatçı garantili almak

pietro crespi #1572420 
yeni slim kasasını alıcam ps5'in ama henüz sony garantili olarak gelmemiş internette ithalatçı garantililer var. daha önce bu şekilde ps alıp (ps4 de olur) garanti süreci yaşayanlar var mı burada varsa yorumları nedir asla bulaşma bekle sony garantili ürünleri mi derler yoksa pek fark yok boşuna bekleme mi derler?

aslında normalde hiç düşünmem ithalatçı garantili almayı ama sony'nin de durumu eskisi gibi değil türkiye'de zaten ankara'da 2 tane yetkili ps servisi var baktım saçma sapan yerlerde yetki verdikleri elektronikçiler onlar da esasında. ama gene de sony'nin güvencesi oluyor işte o süreçte kafa daha rahat olur nihayetinde. hem de ne kadar süre sonra gelir eurasia garantililer bilemiyorum onun da etkisi var almayı düşünmemde.
(1) 

netflix'teki oyunlu reality showlar

pietro crespi #1571270 
geçen boş bir anımda korelilerin yaptığı the devil's plan'ı izledim acayip sardı 2 günde tüm bölümleri arka arkaya izleyerek bitirdim. konsept çok güzeldi oyunlar çok keyifliydi. böyle bir şeye daha başlamak istiyorum competition reality tv tagine tıklayınca çıkıyor bu tarz başka şeyler gene korelilerin var abd yapımları var vs. ama hangisi güzeldir acaba var mı sizin izleyip beğendiğiniz?

not: varsa başka platformdan öneriler onlar da olur ama bu tarz şeyler genelde netflix'te oluyor diye onu yazdım direkt.
(7) 

en sevdiğiniz beyaz sneaker/spor ayakkabı modelleri

pietro crespi #1571018 
unisex veya erkek modelleri için soruyorum. favorileriniz var mı bu konuda? varsa hangi marka model?

orijinal toppik ve yan sanayileri arasındaki fark

pietro crespi #1569939 
orijinal toppik hem çok pahalı oluyor hem de kendi sitesinde bile istediğin rengi bulamayabiliyorsun internette de orijinalliğe güvenemiyorum o yüzden genelde ucuz yan sanayilerinden (topaxx) alıyorum. eğer ikisini de kullanan varsa merak ettiğim şu aradaki fiyata değen bir fark var mı? topaxx da işimi görüyor çünkü.
(2) 

"way down we go" hangi reklamda çalıyordu?

pietro crespi #1569677 
şarkı linki burda www.youtube.com bu bir reklamda çalıyordu eminim ama aratınca giorgio armani reklamı çıkıyor bunun çaldığı. bu reklam türkiye'de yayınlandı mı emin olamadım sanki benim aklımda kalan başka bir reklamdı. sanki araba reklamı gibi hatırlıyorum hatta ama bu bizde yayınlandıysa bu da olabilir tabi. var mı bilen?
(6) 

trafik polisi ceza yazdığını söyledi ama 3 haftadır internette görünmüyor

pietro crespi #1568302 
rutin kontrolde arabanın muayenesi biraz geciktiği için ceza yazıldı ama polis de keşke söyleseydin kontrol etmeden önce, sisteme girmeseydim yazmazdım cezayı şimdi sisteme gitti yapıcak bir şey yok falan dedi. bu olay 15 eylülde yaşandı ama edevlet'ten baktığımda trafik cezası görünmüyor hala. edevletten girip interaktif vergi dairesine geçiş yapıyorum ama yazmıyor orada ceza falan. cezayı başka kontrol edebileceğim bir yer var mı? bir şekilde yazmadan geçti mi memur acaba diye de düşünmeye başladım çünkü göremeyince.
1

mobil görünümden çık