3+1 mi 1+1 mi önerisi

elastigirl #1588220 
Aynı miktarda para ile 25 yaş civarında 3+1 mi 10 yıl civarında 1+1 almak mi mantıklı. Şehir Ankara muhit aynı. 10 yıldır eski 3+1 de kiracının. 100 metrekareye alışmış insan 60 metrekare civarında bir eve sığabilir mi elden çıkarma kredi çıkma ihtimali açısından seçenekler nelerdir?Fikirlerinize ihtiyacım var Teşekkür ederim.
(6) 

deprem üzerine inşaat mühendislerine soru

elastigirl #1587184 
Bodrum katı olan evler depreme daha dayanıklı söyleminin aslı astarı var mıdır varsa nasıl ve ne düzeyde bir olumlu etki söz konusudur.Konum çanakkale endişelerim depreşti.
(3) 

hukuki bir soru

elastigirl #1586941 
80 yaşına yakın zihinsel engelli erişkin bir kızı ve alzheimerlı bir eşi olan bir kadının bir mahkeme işi oldu ortaklı ve şahsın evi olan bir arazi davası ile ilgili. Şartlar nedeniyle mahkeme işlerine bakmakta zorlanıyorlar. Zor durumdaki kişilere hukuki destek sağlayan mekanizmalar var mı baroda adliyede vs. İl çanakkale.
(1) 

döviz dönüşümlü mevduat bankada döviz tutmak

elastigirl #1579199 
seçimden sonrasını düşünerek bankada döviz tutmak riskli mi? yani seçimden sonra riski olacak mı? döviz dönüşümlü mevduat konusunda fikirleriniz nelerdir?

Döviz ile alışveriş

elastigirl #1575504 
Dolar ile dijital bir abonelik satın almak istiyorum. Bu kur nasıl hesaplanır aldığım gün mü hesap kesim tarihi mi mesai saatlerinin içi ya da dışında ya da haftasonu işlemi gerçekleştirmek bir şey farkettiriyor mu? Teşekkür ederim.

akademik araştırmada veri toplama sorusu

elastigirl #1568069 
Katılımcılara anket doldurtturularak yürütülmesi gereken bir akademik araştırma sürecim var. Yıllar sonra yüksek lisansa döndüğüm için açıkçası sürecin pratik bilgilerinden biraz kopmuş durumdayım. Genç erişkinleden kampüste veri toplamak ve internet anketi arasında hangisinin daha tercih edilebilir olduğu ilgili ya da her birinin kendi zorlukları ile ilgili tecrübeli yazarların fikrini rica ediyorum. Teşekkür ederim.
(2) 

abiye elbise önerisi

elastigirl #1564439 
Ne yazık ki bu işlerden hiç anlamayan bir insan olarak gece düzenlenecek yemekli bir davete katılmak durumundayım. Taşsız,pulsuz abartısız ancak kumaşı şık bir abiye arayışım mevcuttur. Özellikle internetten instagram vs satış yapıp mağazası olmayan nitelikli markalara hiç aşina değilim. Gerek mağazası olan gerek bahsettiğim üzere internet satışı yapan marka önerilerinizi rica edecektim. Teşekkür ederim.
(2) 

hukuki bir soru

elastigirl #1564109 
Resmi gazetede yayınlananan bir kanun hakkında herhangi bir itiraz davası açılıp açılmadığını öğrenmenin bir yolu var mı sade vatandaş ya da bir hukukçu için. Eğer bu bir hukuçunun yapabileceği bir şey ise destek olabilecek bir yazarımız var mıdır?
(2) 

Bilkent şehir hastanesi çocuk kardiyoloji

elastigirl #1561955 
Bölümünde randevumuz var. Hastanenin yerini biliyoruz ama devasa bir alan olduğu için hangi kapıdan girilir nasıl gidilir vs konusunda yönlendirme rica ediyorum bilen kişilerden. Zor mu buraya ulaşmak bir bebekle. Teşekkür ederim.
(2) 

Dil sınavları cambridge

elastigirl #1560975 
Arkadaşlar lisansı ingilizce okudum. B2 düzeyinde İngilizcem olduğunu düşünüyorum. Bunu kanıtlamak istiyorum. Ama yakın zamanda nerede kullanacağımı bilmediğim için süresiz bir sınavdan edinmek istiyorum bu yeterliliği. Cambridge sınavını düşündüm. Bu sınav hakkında bilgiye ihtiyacım var. Geçerliliği yüksek bir sınav mı?Sınavın yapısını öğrenmek için bir kur kursa gitmek istiyorum. Online ya da Ankara için yüz yüze kursu var mı?
(2) 

kira sözleşmesi meseleleri önemli yardım ricası

elastigirl #1560452 
Oturduğum evde 11. yılımı doldurmuş kiracıyım. İlk girdiğimde bir sözleşme yaptık bir daha da bir şey yapmadık telefonda karşılıklı anlaşıyorduk. Bu sene %400 zam istedi. Evde mutlu olmam taşınma masrafı iyi komşular vs. derken kabul ettim. Bunu da çık diyebilirim diyerek istedi ki haklı da. Ama aklıma takılan şöyle bir durum var. 1 sene sonra sen yine 10 yılını doldurdun zaten deyip benzer bir zam isterse işler daha bir çığırından çıkar. Yenilenmiş sözleşmelerde bu 10 yılın son sözleşme tarihinden itibaren yeniden başladığı hakkında bir şeyler okumuştum. Yeni bir sözleşme yapılırsa benim durumum ne olur? Bu sözleşmede nelere dikkat etmeliyim.
1

mobil görünümden çık