(4) 

Boğazıma küçük bir şey kaçtı, ne yapayım

@stubborn inferno #1591523 
Selam arkadaşlar, öncelikle ciddi bir şey değil telaşa gerek yok. İki saat kadar önce çok küçük bir spagetti parçası boğazıma kaçtı. Solunumda falan sorun yok, sadece yutkunurken orada olduğunu hissediyorum.

Yutmayı denedim olmadı, soda içtim olmadı, sıcak çay içtim olmadı. Kusmayı denedim olmadı, yeniden sıcak çay içtim. Biraz yumuşadı ve ileri geri hareket ediyor. Aşırı minik bir şey. Eriyip gidecek muhtemelen ama sinir olmaya başladım. Bir de tek yaşıyorum az biraz ürktüm başta. Uyumadan önce geçmezse ne yapayım, kalkıp acile falan gideyim mi yoksa başka bir öneriniz var mı?
(1) 

Sporcard kullanan var mıdır dostlar?

@stubborn inferno #1591463 
Malumunuz spor salonları üyelikleri çok pahalı. Alternatif araştırırken böyle bir şey buldum. Aylık belirli miktar para ödüyorsunuz (klasik ve premium olmak üzere iki paket var) ve anlaşmalı olan spor salonlarına istediğiniz zamanlarda gidebiliyorsunuz. İster 1 gün ister 30 gün.

Düşününce mantıklı geldi, zira 1 ayda kaç kere gidebilirim belli değil. 4-5 kat fazla para verip gitmemektense, daha cüzi bir parayla (klasik paket 800 lira falan sanırım) kendi programıma göre gidip gitmemek daha makul.

Görünen tek eksisi, anlaşmalı oldukları salonların sayısı az ve aman aman donanımlı değiller. Bana sadece koşu bandı lazım zaten genellikle.

Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim :)
(1) 

Yaratıcı yazarlık atölyesi

@stubborn inferno #1591144 
Ücretsiz yahut çok fahiş olmayan bir fiyata olabilir. Online olursa daha rahat olur ama yüz yüze için de koşullarımı ayarlarım bir şekilde. Var mıdır öneriniz, gidip de memnun kaldığınız bir atölye?
(2) 

Sanat etkinliklerini nereden nasıl takip ediyorsunuz?

@stubborn inferno #1590859 
Selamlar. Önümüzdeki birkaç ay boşluğum var, istanbulda çeşitli sergi konser söyleşi vesaire katılabildiğim kadar katılmak, iyi değerlendirmek istiyorum bu zamanı. Sizin takip ettiğiniz müzeler yahut organizasyonlar var mı? Biletix vb mecraları halihazırda takip ediyorum, gözümden kaçması muhtemel olanları soruyorum aslında
(16) 

2024 yazınız nasıldı ahali?

@stubborn inferno #1590394 
Az önce netflixte bir şeyler izlerken internet bağlantım kesildi. Geri gelene dek bir süre tavana, sonra da telefonun saatine baktım. Tam o esnada 23.59, 00.00a döndü, ve tabi 31 ağustos da 1 Eylüle. Sonra kendi kendime"oha yaz bitti az önce" farkındalığı yaşadım. Çok bir şey değişmiyor tabi zamanı döngüsel parçalara bölen de insanoğlu olduğu için ama, yine de değişik hissettirdi.

Benim yazım yorgunluk, arkadaşlık, aşk, ayrılık ve film doluydu. Sizinki?
(10) 

Ayrılık günü geldi çattı, ne yapılmalı?

@stubborn inferno #1589877 
Uzun ve yoğun bir ilişki içindeydik, bugün evleri ayırıyoruz. Dün bavulunu ve eşyalarını topladık, birazdan da yolcu edeceğim. Uzunca bir süredir buna kendimizi hazırladığımız için ölüyor bitiyor halde değilim, ama yine de üzgün hissediyorum doğal olarak. Ev bazen üstüme üstüme geliyor gibi. Ayrılık daha önce yaşamamış olduğum bir şey değil ama ilk defa iliklerime dek aşık olduğum biriyle ayrılıyorum. Çaresi zaman, ve meşguliyet, biliyorum. Yine de size kendimi açmak istedim, öyle işte. Önerilerinize açığım, iyi ki varsınız.
(3) 

Demolition'a benzer film öneriniz var mı?

@stubborn inferno #1589053 
Selamlar arkadaşlar,

Bayağı zamandır düzenli olarak film izleyemiyordum, şimdilerde vaktim ve isteğim oluyor. Lakin aradığım bir film varmış da henüz onu bulamamışım gibi de hissediyorum.

Jean marc vallee'nin demolition filmi hayatımın filmidir, niye öyle oldu bilmiyorum bile. Konusu, atmosferi, müzikleri, karakterlerin portreleri, hikayesi, senaryosu, oyunculukları, her şeyi tam bana dokunan türdendi. Kaç kere izledim hatırlamıyorum bile, ama hala ilk izlediğimdeki kadar dokunur.

Onu geçebilir mi bilemem ama en az onun kadar etkileyebilecek bir film arıyorum. Önerilerinizi alırım.
(1) 

Konser sonrası otogara gidiş

@stubborn inferno #1588809 
Selamlar arkadaşlar,

Bir arkadaşım opeth konseri sonrası direkt otogara gidip Aydın'a dönmek istiyor. Konser zorlu psm'de, muhtemelen 00.00 gibi bitecek, o saatlerde ancak çıkmış olur. Taksi hariç esenlere alibeyköye ya da dudulluya hangi toplu taşımalarla gidebilir o saatte? Yoksa çilesine değmez mi? Bir gece burada kalıp öyle mi yola çıksın, hangisi daha mantıklı?
(3) 

Dikey elektrikli veya şarjlı süpürge önerisi

@stubborn inferno #1588664 
Selamlar, evimiz 1+1 ve inanılmaz şekilde toz tutuyor. Eski bir şarjlı süpürgemiz vardı ama onun kendine bile hayrı yok şu an. Mecburen fırça ve faraşla süpürüyoruz yerleri ama tamamen temizlenmesi için her yeri iki üç tur geçmek gerekiyor ortalığı tozuttuğu için. Bu durumdan biraz bıktık, ev küçük, doğru düzgün vakumu olan herhangi bir süpürgeyle 6-7 dakikada halledilebilecek bir işken bir saat uğraşıyoruz. Var mıdır fp ürünü öneriniz? Dyson falan iyi güzel de çok pahalı şu an bizim için. Orta halli olan herhangi bir şey de olur, yeter ki işimizi görsün.
(7) 

Araç kiralama hakkında fikir verebilir misiniz?

@stubborn inferno #1588292 
Selamlar dostlar, bu ay içerisinde istanbuldan denizliye ve aydına gideceğim iki günlüğüne. Uçak ve Otobüs biletleri uçmuşken, tek başıma ve araba konforunda yolculuk yapmak daha mantıklı geldi, fiyat farkı çok yok sonuçta. Özellikle ziyaret edeceğim birkaç farklı yer olduğundan gideceğim şehirlerde de toplu taşımayla uğraşmamış olacağım.

Fakat daha önce hiç araç kiralamadım. Dikkat etmem gereken noktalar varsa aydınlatabilir misiniz? Hangi firmayı kullanmak fp açısından daha mantıklı? Süreç nasıl işliyor? Sabiha gökçene yakınım, oradan teslim alıp yine oraya bırakabilirim. 2 günlük kiralamayı düşünüyorum. Kafamdaki rota 1000 kmyi aşıyor gidiş dönüş yaptığım senaryoda, ama farklı şehirde teslim yapılabiliyorsa giderken arabayla gidip dönerken Otobüs uçak da yapabilirim yorgunluğuma bağlı olarak.

Bu arada 27 yaşındayım ve ehliyetim 2.5 senelik.
(2) 

Hgs geçiş ihlallerim neden görüntülenmemekte inat ediyor?

@stubborn inferno #1587776 
Arkadaşlar selam. Seyahat konusunda lanet bir aile büyüğüne sahibim, hep birlikte Kadıköyden yola çıkıp Çanakkaleye geldik. Yss köprüsünü ve Çanakkale köprüsünü kullandık, arada da bir iki gişe falan geçtik. Tutturdu benim hgs'de para yok ne yapacağız diye. Ya ihlal yazarlar son ödeme tarihi gelmeden öderiz dedim. Götümüzü araba koltuğuna attığımızdan beri sorup duruyor. Yazlığa yeni geldik saçım başım bir yerde, daha soluklanamadan açıp bakayım dedim
Araba onların üstüne, e devlete girdim, ihlaliniz yok ama son 15 gün sayılmayabilir diyor. E şimdi ihlal varsa hakikaten, faizsiz ödeme süresi 15 gün değil mi zaten? Ben öğrendiğimde son ödeme tarihi geçmiş mi olacak? Bu bir yana, hgsnin kendi sitesine giriyorum boş ekran çıkıyor geçtiğimiz yolları seçince. Ne bir kayıt kuyut var, ne ihlal bilgisi. Adam da inatla hgsde bakiye yok diyor, yani yüzde 99 falan eminiz ihlal olduğuna. Kgmden bakıyorum bu site bilgi amaçlı şuna şuna bakın diyor yine aynı terane. Abiler ablalar bana şu meseleyi bilale anlatır gibi anlatır mısınız kafam kalmadı artık teşekkürler.

Ps: az önce öğrendiğim üzere hgs kartı arabada mevcut değilmiş gün boyunca :D bu plakaya yazıyor demek mi oluyor ihlaller? Öyleyse de nereden öğreneceğiz?
(10) 

İlk defa yaprak sarma yapacağım: yardım!

@stubborn inferno #1586136 
Aklıma düştü dün akşam, bugün yapayım dedim. Tariflere bakındım, herkes başka türlü yapıyor. Kimi etli, kimi sadece fıstık kuş üzümü baharatla, kimi önce kavuruyor kimi de içini çiğden doldurup sonra sarıp ocağa alıyor. Hangisini daha çok seviyorsunuz ve hangisi ilk defa sarma yapacak biri için daha az zorlayıcı olur?

İkinci sorum ise, yaprakları nereden almamı tavsiye edersiniz? Marketlerde salamura olarak var ama içime sinmedi. Tazemasa, tazedirekt vs gibi online marketlerde de bulamadım. Önerileriniz var mıdır? Ps: bugün boşum ve Kadıköyde yaşıyorum, çıkıp alabilirim de.

Şimdiden teşekkürler :')
(1) 

Artık erişimim olmayan mailimdeki eski e mailleri nasıl görebilirim?

@stubborn inferno #1584662 
Soru başlıkta ama biraz detay vereyim. Eski işyerimdeki mail hesabım aralık 2021de açıldı. Nisan 2023te exchange ile telefonumda da kullanmaya başladım bu hesabı. Bundan birkaç ay sonra işten ayrıldım ve doğal olarak işyerime ait olan mail hesabıma erişimim de kapandı. Telefondan girdiğimde açık kalan son oturum görünüyor ve de son üç beş mail. Yeni bir işlem yapamamayı anlıyorum ama mesela 2022deki mailleşmelerimi görememem saçma geliyor. Gelen kutumda bankamla, katıldığım fuarlarla seminerlerle vb mailleşmelerim de var ve onlara ulaşmak istiyorum. Yok mudur bir yolu?
(8) 

Yüzük içine lazerle yazılan yazı silinir mi?

@stubborn inferno #1583114 
925 ayar gümüş bir yüzük. İçine yazı yazıldı lazerle ama çok içime sinmedi, sanki bir zaman sonra silinecek gibi. Bilgisi olan var mıdır?

Kadıköyde tavla oynayıp bira içebileceğimiz mekan var mı?

@stubborn inferno #1578218 
Güğüm var ama saat 14.00a kadar tavla oynanabiliyormuş. Başka bir yer biliyor musunuz?
(3) 

Doğum kontrol hapım biteli 6 gün oldu ama regl olamıyorum?

@stubborn inferno #1575056 
Selamlar. Polikistik over sendromu olan biri olarak, regl olma sıklığım hep düzensizdi fakat geçen baharda düzen yakalamıştım. Geçtiğimiz haziranda işten çıkarılınca en büyük regl düşmanlarından olan stres sebebiyle gecikme başladı. Bu olaydan iki hafta sonra ayağımı kırdım ve ağrı kesiciler, antibiyotikler, hareketsizlikten ötürü kilo almalar derken ben beş ay kadar regl olamadım. En son ayaklanıp hastaneye gidecek sağlığa kavuştuğumda ultrason çekildi ve pko harici bir şey görülmedi. İnsülin direncim de olduğundan, kilo vermeden düzenli regl olamayacağım söylendi. Böylece iki ilaca başlattı doktor. Biri glukofen, insülin direnci kırmak için. Biri de diane 35 doğum kontrol hapı, adet düzenleyici olarak. Bunları düzenli kullandım, diane'in 21.hapı da bittikten üç gün sonra regl oldum gayet beklenen şekilde. Bir kutu daha diane kullanmam gerekiyordu. İlk kutumun son hapını pazar günü almıştım, yani ilaç talimatına göre bir sonraki pazartesi günü, kanamam devam ediyor olsa dahi, ikinci kutuma başlamam gerekiyordu ama ben pazartesi almayı unuttuğum için ikinci kutuya salı başladım. Neyse 21 gün geçti, geçtiğimiz cumartesi (13 ocak) ikinci kutunun son hapını içtim ama 6 gün geçmesine rağmen regl olamadım. En ufak bir kanama, gelişme de yok. Biraz endişelenmeye başladım. Muhtemelen o unuttuğum bir günün de etkisi var, ama anlam veremiyorum beş ay regl olmamış ve kilo almış halimle dahi ilk kutu bitiminden üç gün sonra olmuştum, şimdi bir aylık regli kilo vermiş halimle atamıyorum. Yarın acile gitmeyi düşünüyorum çünkü üçüncü kutuya pazar günü başlamam gerek normalde ama arada kanama olmadan başlamam sağlıklı mı ondan da emin değilim. Bilgisi/tecrübesi olan var mı? Şu krizi atlatayım bir kere daha olayım en azından, stresli işimi de bırakıp sağlıklı şekilde kilo vermeye odaklanacağım. Ama şimdi ne yapmam gerekiyor?
(1) 

Kaft benzeri tişört markaları/mağazaları var mı?

@stubborn inferno #1573035 
Kaft'ın tasarımlarını beğeniyorum ama farklı markaları da değerlendirmek isterim. Var mı bildiğiniz markalar? Kumaşı kaliteli olan ve ilginç tasarımları olan?

Kimi no na wa (your name) ingilizce manga kitabını nerede bulabilirim?

@stubborn inferno #1572972 
...
(2) 

Erkek için yüzük?

@stubborn inferno #1572780 
Sevgilime hediye almak istiyorum ama online alışveriş sitelerinin hepsinde erkek yüzüğü diye aratınca tuğralı zülfikarlı falan yüzükler çıkıyor önüme. Sade ve modern tasarımlı, gümüş yahut paslanmaz çelikten üretilen erkek yüzüğü nereden bulabilirim?
(5) 

İstanbulda mezesi güzel mekan

@stubborn inferno #1572730 
Merhabalar,

Tercihen anadolu yakasında, mezeleri güzel, bir iki duble bir şey içebileceğimiz sakin ve huzurlu bir mekan öneriniz var mı? Sevgilimle cumartesi Kadıköyde oturalım böyle bir yere dedik, her yer tıklım tıkış dolu,gürültülüydü ve boş masa bile bulamadık hiçbir mekanda. Önden bilip gitmek daha mantıklı geldi
Öneriniz varsa alırız :)

Şef bonesi - nerede bulabilirim?

@stubborn inferno #1571978 
Merhaba, arkadan bağlamalı şef bonelerini internet hariç hangi mağazalarda bulabilirim? Lastikli kullan at bonelerle rahat edemiyorum mutfakta çalışırken ve internetten sipariş geçecek zamanım da yok.

Teşekkürler :)
(4) 

Güven kırılmasını aşmak hakkında

@stubborn inferno #1569745 
Bir süredir bir ilişki içindeyim. Sevgilimle hayatımın zor bir döneminde tanıştık ve birbirimize çok iyi geldik. Hayata karşı bakışımız, zevklerimiz, değer yargılarımız, mizah anlayışımız vs hemen hemen her şey ortak. Farklı olan tek şey onun benden önce çok eşli ilişkiler yaşamak istediği bir döneminde olmasıydı. Daha genç olduğum zamanlarda ben de benzer tecrübeler yaşamış ve yaşam tarzı olarak buna karşı olmayan, saygı duyan biriyim ama kendi hayatımda artık tercih etmiyorum böyle bir ilişki şeklini. İlişkimiz başlamadan önce bir gün bana biriyle buluşacağını, alınıp alınmayacağımı sordu, ben de üzüldüm ama engel olmak için bir şey yapmadım tabi ki. Aynı günün akşamı vazgeçtiğini,bunu yapamayacağını,beni aldatıyor gibi hissettiğini söyledi. Ben de kendisine açıkça belirttim,eğer bir ilişkiye gireceksek üçüncü şahısların varlığının olmaması gerektiğinde anlaştık.

Bundan kısa süre sonra, ben işim için şehir dışındayken biriyle mesajlaştığını,buluşmadıklarını ama hayatında biri olduğunu da söylemediğini anlattı (onu da ben huzursuz hissedip sorunca anlattı) ben de istediği insanlarla elbette arkadaşlık kurup gezip tozabileceğini, bunun onun özel hayatı olduğunu, sadece bir başkasıyla benimle birlikteyken duygusal fiziksel bir şey yaşamamasını ve varlığımdan bahsetmesinin yeterli olacağını söyledim. Önceden konuştuğumuz şeylerin üzerinden yine geçtim. Ama ara ara konusu açıldıkça (hatta bazen açılmadığında da) "ileride belki böyle bir şey yaşamak isterim" gibi şeyleri hoşuma gitmeyen sıklıklarda dile getirmesinden rahatsız oluyorum. Israrla gelecekte ne olacağını bilmediğimizi, öyle bir şey seçmek isterse bana söylemesini ve kendi yollarımız gideceğimizi söylüyorum. Aynı şeyleri dile getirip durmak canımı sıkmaya başladı. İçimde bir "acaba" dönüp duruyor, eskiye kıyasla artık çok rahatım ama henüz gözüm kapalı güvenemiyorum. Sanırım ne istediği konusunda bazen kafası karışıyor. Yanlış bir şey yapmayacağını düşünsem de konu kafamı meşgul ediyor zaman zaman. Sizce ne yapmalı? Benzer şeyleri yaşayanınız var mı?

Not: boğan kısıtlayan kıskanç biri değilim, neredesin kimlerlesin fotoğraf at konum at huylarım yoktur, kendime güvenim ve saygım var. Kendisiyle aramızdaki ilişki de gerçekten sevgi ve değer verme üzerine kurulu. Gayet açık bir iletişimimiz var. Kavga gürültü etmeden tartışıp birbirini anlayan ve haklı değil mutlu olmayı hedefleyen insanlarız
1

mobil görünümden çık