(16) 

Hangi hayvanı neden yememeliyiz

beyfendi #1589121 
Geçenlerde denk geldiğim bir video ve sonrasında okuduğum birkaç yazıyla ahtapotların aslında duygusal olmaları, çok zeki olmaları, hatırlamaları vs. gibi sebeplerde, ahtapotların yenmemesi gerektiğini öğrendim. Tabi bu ve benzeri bilgileri edinene kadar ahtapot timsah zebra piton vs gibi türlü hayvanı yemiş bulundum.

Bu bilgiden hareketle, hangi hayvanı neden yememeliyiz şeklinde, gerekçelerini veganlıktan almayan ne tür bilgiler var elimizde? Mesela köpek yemiyoruz çünkü insanın evcilleştirdiği ilk hayvan, birlikte avlanmışız, at yemiyoruz çünkü binlerce yıl bizi taşımış..

Bir de geyik bir soru; buzluğumda 2 ay önce aldığım ama pişirme zahmetinden dolayı hala pişirmediğim bir ahtapot var. Aldığım zaman yukarıda bahsettiklerimi bilmiyordum. Napmam lazım bu ahtapotu? Pişirip yiyebilir miyim? Çöpe atmak saygısızlık olur, pişirip yemek daha doğruysa eğer, e etini dövmem lazım bu da biraz barbarlık olmaz mı? Etik ne diyor bu konuda?
(13) 

Ne versen yiyecek misafir ve itibar konusu

beyfendi #1581309 
Misafirin "yemek için zahmete girme çok, ne varsa onu yeriz" diyeni sizin gözünüzde profili küçük, genel konularda da zahmete girmeye değmez biri konumunda biri midir?

Sorudaki maksadı, aradaki samimiyetin durumu vs. gibi konuları uzun uzun yazıp daha net bir şey sorayım istedim ama gelecek cevabı manipüle etmemek adına en yalın haliyle ilk akla geldiği şekliyle soruyorum.

ek: çok samimi olmadığınız, yeni yeni tanıştığınız biri olduğunu varsayın.
(5) 

Devlet okulu kadrosuna siteden ulaşmak

beyfendi #1576297 
Selamlar

Devlet okullarının (ilkokul ortaokul ya da lise) sitelerinde listeledikleri kadrolar güncel oluyor mu genelde? Ek olarak, sözleşmeli öğretmenler bu listede yer alıyor mu?

Teşekkürler.

Ab turistik ziyareti için aileye istek göndermek

beyfendi #1574953 
Daha önce birine istek gönderen ya da istek gönderilen tarafta olan arkadaşlar, tek seferde birkaç aile üyesine istek göndermenin neticeyi olumsuz yönde etkileyeceğine dair genel bir bilgi var mı?

Annem, ablam, abim ve ailesi için bu yaz istek göndermeyi planlıyordum ama uygun bilet bulma zahmetinin yanında bir de bu istek meselesi kafamı kurcalamaya başladı. Portekiz'e aktarmasız uçuşun neredeyse mümkün olmaması, Portekiz'den sonra Hollanda uçuşları, bu kadar kalabalığın uçak biletleri, kötü senaryo için biletlerin sigortalanması vs iyice matematik problemine dönüştü.

Herhangi bir konuda fikre açığım. Teşekkürler.
(4) 

Londra aktarmalı almanya uçuşu

beyfendi #1572022 
Selamlar,

Türkiye'den Londra aktarmalı schengen uçuşlarında transit vize uygulanıyor mu?
Tahmin ediyorum hem daha önce çok sorulmuş hem de cevabı zaten genelgeçer bir bilgidir ama emin ellerden güncel bilgi alayım istedim.

Teşekkürler.
(1) 

Münih'teki şu sokağın hikayesi neydi

beyfendi #1568905 
Yanımdaki arkadaş resimde görünen taşların bir hikayesinin olduğunu söylemişti ama google'da aratıp bulacak bişey kalmadı aklımda.

Sokağın ya da bu taşların ismini bilen var mı? Ne diye aratayım google'da?
Teşekkürler.

pasteboard.co
(11) 

BatıAlmanya'da yaşanacak şehir

beyfendi #1568512 
Düsseldorf, Köln, Dortmund, Münster ve arada kalan diğer şehir ve bölgelerden birinde yaşayacak olsaydınız eğer hangisini tercih ederdiniz? Şehir hayatına alışmış bekar bir erkek için düşünelim. Bunlardan sadece Köln'ü çok az da Düsseldorf'u gezdim, diğerleriyle kıyas yapamıyorum.
(3) 

Airfryer almak

beyfendi #1559164 
Heves edip airfryer sipariş ettim bugün. Yağsız hızlı pişirebilmek ve temizliğinin kolay olması benim için başlıca sebepler kendimi zahmetten biraz kurtarmak adına ama normalde bir şeyler satın alırken yaptığım gibi bu kez birkaç kişiden marka tavsiyesi almak dışında pek derinlemesine araştırmadım.

Yukarıda sıraladıklarımın haricinde airfryer hakkında olumlu olumsuz bilmem gereken ne var?
Elektrik tüketimi nasıl mesela? Et pişirirken tadında bir farklılık oluyor mu? Daha çok kızartılmış et gibi mi oluyor yoksa haşlanmış et gibi mi?

Teşekkürler.
(4) 

Çiçek beslemek hakkında (Resimli)

beyfendi #1558681 
Selamlar

Taşındığım evde birtakım çiçekler var. Daha önce çiçeğe su vermişliğim dahi yoktur o kadar uzağım kendilerine. Bir iki sulayayım dedim sonra benimsemeye başladım çiçekleri. Yalnız hem hiçbirini tanımıyorum hem de nasıl muamele edeceğimi bilmiyorum. İnternet araştırması beni soğutur korkusuyla buradan ufak bir giriş bilgisi edineyim dedim bilen varsa diye.

Fotoğraflar numaralıdır. 1 numaralı çiçek günde şu kadar sulanmalı, şusu busu yapılmalı şeklinde yorumlar yapabilirseniz sevinirim. Bazıları kendinden geçmiş zaten dikkat ederseniz.

Teşekkürler şimdiden.

imgur.com
1

mobil görünümden çık