(7) 

kendi içinde soğuyan ilişki

anlamsiz geliyor #1589750 
yaklaşık 2-3 aylık beraberliğimiz sona erdi. bitirme sebebi kendi içinde soğumuş hissediyorum, seninle alakalı değil gibi bir şeyler zırvaladı. süreç hastalığıyla biraz başladı. işte mesajlara geç dönme veya dönmeme gibi. birkaç haftada bu noktaya nasıl geldiğimizi pek anlamadığımdan bir takım cevapsız sorularla başbaşa kaldım. ilişkiden veya benden sıkılması gibi. birkaç kez de duygusal tepki (sinirlenmek gibi) verdim, bununla ilgili de olabilir mi gibi.

ilişkiye başlarken biriyle olarak konuştuğunu burç uyumundan yakaladım. ilişki süresince de telefonunu hep benden gizledi. birkaç saniye bile ekranına bakmam hemen rahatsız ediyordu.

çok bir beklentim yoktu ama erken bitmesine üzüldüm. nasıl değerlendirirsiniz?
(6) 

emsalin üzerinde kalan kira artışı

anlamsiz geliyor #1589749 
selamlar. ekim gibi kira yenileme dönemimiz yaklaşıyor. şuan 25 bin kira ödüyorum. oturduğum çevrede yeni kiralamada emsaller 30 bin civarında fakat tüfeye göre zam yapmak durumunda kalacağımızdan 40 bin gibi bir rakama çıkıyoruz ki emsalin üzerinde kaldığından kesinlikle bu rakama çıkmak istemiyorum.

ev sahibiyle anlaşamadığımız senaryo için, yenileme döneminde tüfe'nin altında zam yapmanın yasal bir yaptırımı var mıdır? şahsen emsalin altında bir zam oranında yenilemek istiyorum artık eski kiracı olduğumdan 26-27 gibi rakam. (tahliye, senet yok. sadece kira sözleşmesi var)
(2) 

samsung tablet tavsiye

anlamsiz geliyor #1588968 
kalemi ve klavye ile de kullanabileceğim hafif bir android tableti tavsiye eder misiniz?

bir tane fiyat performans bir tane de performans.
(4) 

hiç arkadaşım yok vol. 2024

anlamsiz geliyor #1583038 
evet belki de yüzlerce kez açılmış hiç arkadaşım yok başlıklarının 2024 serisi. genel olarak iki çıkmazın içindeyim. sürekli kendimi başka insanlarla ve olaylarla karşılaştırıp dibe çekiyorum. olumluların tamımını görmezden geliyorum. asıl çıkmazım ise çevremde çok az arkadaşımın olması. ilkokuldan itibaren çevremdeki insanlarla bağ kurmakta çok zorlandım. dönemsel olarak birkaç tane arkadaşım oldu veya olmadı. acaba ölsem arkadaşlarım ne zaman farkına varır diye düşünmeden edemiyorum. birkaç ayda bir arayan 1-2 insan ile senede 3-4 kez arayan birkaç kişi dışında arkadaşım yok gibi. bazı arkadaşlarımı da aramasam hiç aramıyorlar ve sürekli benim arayıp buluşmak ayarlamam da normal değil sanki? bu yüzden sorum erkeklere daha çok çevrenizde kaç tane erkek arkadaşınız var, ne sıklıkla görüşüyorsunuz, sizi görüştüren bağlayan şeyler neler oldu?
(2) 

kablotv mi tivibu mu?

anlamsiz geliyor #1580368 
merhaba. iki platformu da kullanmış olanlar hangisi daha iyi? internet+tv şeklinde alacağız. telefonda youtube'dan falan izlediklerimizi yansıtmak için özellik olması fena olmaz.
(7) 

sıfır girilen kiralık evde sıfır izolasyon olması

anlamsiz geliyor #1575534 
merhaba. 3-4 senelik yeni bir daireye kiracı olarak girdim. apartmanda ses izolasyonu sıfır. alt ve üst komşular ne yapıyorsa naklen duyuyorum ve bazen saatler sürüyor. psikolojim bozuldu bazı geceler uyuyamıyorum. eve yeni girdiğimden ve izolasyon konusunun girerken hiç belirtilmemesinden ev sahibinden evin tamamını veya en azından bazı odalar için ses izolasyonu yaptırmasını isteme hakkım var mıdır?
(1) 

uykuyu sürdürememe sorunu

anlamsiz geliyor #1573538 
merhaba. üst komşunun gecenin 6'sında malum sebepten irkilerek uyandırdığı günden beri sıklıkla uykuyu alamadan uyanmaya başladım. yani 4, 5 saat falan uyuyorum ben sonra aniden uyanıyorum. uyandığımda ise uykumu almamış oluyorum çünkü 7 saatin altında uykudan uyandığımda çok yoğun uykusuzluk çekiyorum. birkaç hafta böyleydi sonra düzeldi ve tekrarladı. (komşudan bir daha ses duymadım neyse ki uyardıktan sonra) bu durum tamamen psikolojik mi yoksa başka bir noktaya mı gitti anlamıyorum. çünkü hayatımın hiçbir döneminde neredeyse alarm kurmadan uyandığım bir gün yok iken şimdi sıklıkla uykumu almadan pat diye uyanıyorum.
(4) 

Maaş aralıklarını öğrenme

anlamsiz geliyor #1573160 
Merhabalar. Bilişim sektöründe yaklaşık 5 sene deneyimli yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. IK'cılar LinkedIn'de oldukça fazla sayıda ön görüşme taleplerini iletmeye başladılar. IK ön görüşmesinde maaş aralıklarını öğrenmenin bir yolu var mı? Zam dönemimiz de yaklaştığı için acaba teklif alıp mevcut şirketime söylemek sizce kulağa nasıl geliyor? Kişisel olarak çok fazla istemesem de ücretim piyasanın çok altında kaldığı için böyle bir düşünce oluştu. IK'cılar ve sektörde olanlar cevaplarsa çok daha iyi olur. Bir de range'ini paylaşmak isteyen olursa özelden ben de paylaşabilirim.
(6) 

iş yerinde zorbalık yapan çalışma arkadaşı

anlamsiz geliyor #1571735 
selamlar. mevcut iş yerimde birlikte çalıştığım arkadaşım son zamanlarda oldukça zorba davranışlar sergiliyor. şu zamana kadar maytaba aldım yanlış mı yaptım bilmiyorum ama dozu arttırdığı için canım oldukça sıkılmaya başladı. önceki iş yerimde de benzer bir davranışı yapan arkadaşa rahatsız olduğumu tekrar aynı davranışı yapmaması söyledikten sonra aramız oldukça buz olmuştu. (tamamen başka bir konuydu) sonra da sosyal medyadan falan silmiş (çok da umrumda değildi de neyse). şimdi bu durumda süreci nasıl yöneteceğim gerçekten bilmiyorum. yöneticime söylemek aklımdan geçiyor (bu arada şakayla karışık bir kere o da takılmıştı ben de ne alakası var deyip biraz sert çıkmıştım) ama bu durumda da diğer çalışma arkadaşlarıma bana tavır almasından endişeleniyorum. her gün yüzyüze çalıştığım insanlar sonuçta bunlar.
(2) 

araç içi hava filtresi temizleyici

anlamsiz geliyor #1570724 
günde yaklaşık 2 saatim trafikte geçiyor. hava kalitesi gırla. en azından araç için hava kalitesini artırmak için ne yapabilirim?
(5) 

ilk date sonrası kibarca reddetmek

anlamsiz geliyor #1570394 
selam duyuru ahalisi. bugün ilk date'mize çıktık hanfendiyle. açıkçası çok fazla bir şey hissetmedim kendisine karşı. ayrıca bazı konularda da oldukça farklı düşünüyoruz. belki de yeterince hazır değilim yeni bir ilişkiye. şimdi daha fazla görüşmek çok mantıklı gelmiyor. kibarca nasıl reddedebilirim?
(2) 

kıyafetlerin solması sorunsalı

anlamsiz geliyor #1567144 
bazı kıyafetleri her kadar yıkama talimatlarına tamamen uysam da ilk yıkamadan sonra renklerinin solduğunu ve az da olsa çektiğini düşünüyorum. ilk aldığınız gibi kalması için nasıl yıkama yapıyorsunuz?
(4) 

sürekli telefonu kontrol etmekten nasıl kurtulurum?

anlamsiz geliyor #1567143 
sb.

podcast transkrip çıkartma

anlamsiz geliyor #1566362 
selam. elimde birkaç türkçe podcast var. bunların metinlerini oldukça düzgün bir şekilde yazıya dökmek istiyorum. önerebileceğiniz bir tool var mı?
(4) 

taşınabilir monitör tavsiye

anlamsiz geliyor #1565715 
merhabalar. halihazırda bir ev monitörüm var fakat dışarıda cafe'de falan çalışırken kullanabileceğim 13" macbook'umla birlikte kullanabileceğim bir monitör bakıyorum. aradığım en önemli kriter monitörün bilgisayarın üst tarafına konumlanabilecek bir standının veya başka bir aparatının olması. yani boynumu sürekli aşağıya almak yerine karşıya bakabileceğim bir yapı arıyorum. umarım böyle bir şey vardır.
(4) 

antidepresan kullanmasam olmaz mı?

anlamsiz geliyor #1565566 
selam. daha önce doktorum vermişti fakat kullanmayı reddetmiştim. şimdi tekrar gidicem yine verecek galiba. antidepresan etkisi gösteren aktiviteler neden yeterli olmuyor? bu antidepresanlar ruh halini (ilacı kullandığın sürece) sürekli mi iyileştirmekte?
(4) 

odaklanma sorunu

anlamsiz geliyor #1562530 
neredeyse hiçbir şeye odaklanamıyorum. film izliyorum 3 parçada ancak izleyebiliyorum. kitap okumaya çalışıyorum 20 sayfayı geçebilirsem öp başına koy. bir tek işime odaklanabiliyorum o da ekmek parası işte. nasıl yapılır nasıl geçer bu? destek mi almak gerekir?
(1) 

yurtdışı yatırım fonu vergi

anlamsiz geliyor #1562098 
yurtdışı borsalara usd cinsinden yatırım yapmak istiyorum. kafama şöyle bir şey takıldı. hisseleri doğrudan midas gibi aracı kurumlardan seçersek elde ettiğimiz kazanç üzerinden yıllık gelir vergisi beyanı vermek gerekiyor ama bunu fonla (yurtdışı hisse senedi fonu) yaparsak sadece stopaj mı ödemek gerekiyor? birisi aydınlatabilir mi? çünkü gelir vergisi beyannamesinden %45'e kadar artan oranlarda kazanca göre vergi çıkıyor stopaj'da standart %10-15 gibi bir oran olarak biliyorum.
(5) 

izmir koku sorunu çözüldü mü?

anlamsiz geliyor #1561057 
yaklaşık 7-8 ay önce göztepe goethe inst. olduğu yerlerden bir ev tutacaktım ta ki ana caddeye inene kadar. özellikle yağmur suyu için olduğunu tahmin ettiğim menfez aralıklarından inanılmaz bir koku geliyordu. esnafa sormuştum o zaman, sürekli böyle demişti. geçenlerde başkan koku sorunu kalmadı artık neredeyse dedi. izmirli olanlar bir yorum yapabilir mi gerçekten koku sorunu çözüldü mü?
(14) 

Black Mirror yeni sezon

anlamsiz geliyor #1560847 
İzlenir mi zaman kaybı mı? En beğendiğin bölüm neydi?
(3) 

dolarımı zarara girmeden nasıl satarım?

anlamsiz geliyor #1557367 
bir bankadan 20.54'ten aldığım dolar var. bir kısmını satmam gerekiyor fakat banka 1 lira aşağısına alırım diyor ve zararım çok büyük oluyor. şuan bunu en yüksekten (en azından zarara girmeden) nereden satarım? online veya offline tavsiyelere açığım yalnız kapalıçarşı demeyin istanbul'da yaşamıyorum :)
(3) 

çevreyi genişletme

anlamsiz geliyor #1555639 
taşındığım şehirde çevrem çok sınırlı. fakat sınırlı olan bu çevremdeki arkadaşların arkadaşları ve onların arkadaşları yoluyla çevremi genişletebileceğimi düşünüyorum.

teorisi bu şekilde fakat pratikte nasıl yaparım bilmiyorum. çevremdeki arkadaşlarıma benimle uyumlu olduğunu düşündüğün başka bir arkadaşınla tanıştırmasını hangi şekilde veya yollarda izah edebilirim? ve zor olan ise bu ilişkiyi tanıştıran arkadaşımla aynı veya daha derin seviyeye getirmek. sosyal zeka sanırım burada devreye giriyor swh.
(4) 

sevgilinize / eşinize olan ilgiyi kaybetme

anlamsiz geliyor #1555238 
Hayatınızda olan kişi zaman içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı kendine bak(a)mıyor. Rahatsız olduğunuz durumları söylüyorsunuz fakat bir aksiyon al(a)mıyor. Artık fiziksel olarak beğenmemeye başlıyorsunuz. Bu durumda partnerinize karşı tutumunuz ne olur? İlişkiyi sürdürür müsünüz?
(2) 

uzun süredir iletişime geçilmeyen kişiyle tekrar konuşmaya başlamak

anlamsiz geliyor #1554959 
duygusal bir amaçla tekrar konuşmaya başlamak istediğim birisi değil. sadece varlığından ve konuşmaktan zevk aldığım birisi. aramızdaki yaş ve nesil farkının fazlaca olmasından ötürü aramızdaki diyaloğun arkadaşlık düzleminde kalmasında anlaşmıştık pandemi öncesinde. daha sonra neden konuşmadın derseniz eski sevgilimin rahatsız olması olarak özetleyebilirim. şimdi ben bu arkadaşla tekrar konuşmaya başlamak istediğimi ve neden bu kadar süre hiç iletişime geçmediğimi nasıl aktarabilirim? eski sevgilimle olan zaman zaman toksik bulduğum iletişim desem?
(1) 

e-yökdil başvuru saati

anlamsiz geliyor #1554663 
e-yökdil için başvuru yapmayı düşünüyorum başvuru tarihi başlangıcı yarın gözüküyor. gece 12 itibariyle mi açılıyor sistem? bunu şu yüzden soruyorum. ösym başvuru merkezinde kontenjanlar hızlıca doluyor başvurada gecikmeyin diye uyardığı için. böyle bir durum ilk günden olur mu?
1

mobil görünümden çık