(4) 

Şubeye gitmeden kredi kullanımı

mate soul #1578517 
Merhaba duyuru ahalisi, yurtdışındayım Türkiye’deki bankalardan TL kredi kullanmak istiyorum. Hesabım olduğu birkaç bankanın mobil uygulamasından kullanmayı denedim şubeye yönlendirdi.

Güncel KKB skorumu bilmiyorum ama geçmiş kredi kartı/kredi ödemelerim düzenli, güncel borcum yok. En son 1-2 yıl önce KKB skorum 1700 civarı idi. Maaşlı çalışıyorum gelirimi belgeleyebilirim. Başvurduğum kredi tutarı mobil bankacılık uygulamalarının kullandırım limitleri dahilinde.

Kısacası kredi kullanmama hiçbir engel olduğunu düşünmesem de, mobil uygulama algoritmaları beni bir nedenle otomatik onaylamak için riskli gördüğü için şubeye yönlendiriyor.

Bir tavsiyesi olan var mıdır bu işi şubeye gitmeden çözebilmek için?
(7) 

yüksek lisans – ingiltere vs. hollanda

mate soul #1441089 
merhaba duyuru sakinleri,

diyelim ki iyi bir bursa hak kazandınız, okul ücreti gibi bir derdiniz yok. hollanda veya ingiltere’deki (londra hariç) ortalama okullardan (ranking 50-250 arası) kabuller aldınız ve bir yıllık bir master programı yapacaksınız. yüksek lisans ile ulaşmak istediğiniz en önemli hedef, program bittikten sonra "post-graduate" çalışma izninden de faydalanarak makul bir süre içinde (6 ay-1 yıl) gittiğiniz yerde sponsorlu bir iş bulup kalabilmek.

böyle bir senaryoda iş bulma imkanları, dil gereksinimi, yaşam koşulları vs. göz önünde bulundurunca tercihiniz hangi ülkeden yana olurdu?
(2) 

yaranın iyileşmesi için merhem krem tavsiyesi

mate soul #1440136 
merhabalar, diş çektirirken ağzımı açarken çok zorladığım için ağzımın kenarında (tam jokerin insanların ağzına bıçak dayadığı yer) ufak bir yara oluştu ve 8 gündür geçmedi hala. sebebi yemek yerken o bölgenin hareket etmesi ve doğal olarak kabuk tutmaması.

yaranın bir an önce iyileşmesi için ne yapabilirim?

yemek yeme demeyin lütfen :(
(3) 

menisküs

mate soul #1439974 
merhabalar, MR sonucumda menisküs yırtığı teşhisi koyuldu. MR raporunda geçen ifade "medial menisküs arka boynuzunda grade III yırtık".

öğrenmek istediğim fizik tedavinin bu rahatsızlığın tedavisinde ne denli etkili olabileceği veya artroskopik bir operasyonun mantıklı olup olmadığı.

fizik tedavi bakımından dizin çevresindeki kasların güçlendirilmesi tavsiye ediliyor genelde ama yıllardan beri spor yaptığım için bu kaslarım oldukça güçlü zaten. başka ne yapılabilir acaba?

yalnız burada yazılanlara göre hareket etmeyeceğim tabi ki ama tekrar doktora gitmeden önce, bilhassa bu konuda sıkıntı yaşamış ve atlatmış arkadaşların düşüncelerini duymak isterim.

özel sağlık sigortası kapsamında muayene olabileceğim bu alanda iyi bir doktor tavsiyeniz olursa da alırım.
(4) 

direnç bandı tavsiyesi

mate soul #1436383 
saygıdeğer sporsever duyuru ahalisi.

yıllardır hafif ağırlıklarla evde spor yapan birisiyim. kendimi sakatlamadan rahat bir şekilde sırt çalışmak için direnç bandı almaya karar verdim. kapıya sıkıştırma aparatlarları sayesinde fena olmayan sırt egzersizleri yapılabiliyor anladığım kadarıyla.

fiyat performans olarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün tavsiyeniz olursa sevinirim.

tutacak yerlerinin düzgün olmasının önemli olduğunu düşünüyorum bilhassa.

şunu tavsiye eder misiniz mesela: urun.n11.com

veya şunu: www.gittigidiyor.com
(2) 

anadolu üniversitesi kütüphanesi bayramda açık mı?

mate soul #1436090 
merhabalar, yunusemre kampüsündeki kütüphane tatil günlerinde veya mesai saatleri dışında kapalı olsa da, alt kısımda yer alan okuma salonları 7/24 açık kalıyordu.

kütüphanenin sitesine girince "kütüphanemiz bayram boyunca kapalı" duyurusu çıkıyor ama bu duyuru okuma salonları da kapsıyor mu emin olamadım?

kısaca şu an okuma salonuna gidip çalışabilir miyim bilgisi olan biri aydınlatırsa çok mutlu olurum.

alternatif ders çalışma mekanı tavsiyelerinize de açığım.

hepinize çalışmak zorunda olmadığınız mutlu bayramlar :)
(3) 

app plaka muayeneden geçer mi

mate soul #1433830 
ön plaka bir zamanlar hasar gördüğü için linkteki gibi bir plaka ile değiştirmek zorunda kaldım. orijinal plaka ise bagajımda duruyor.

www.gittigidiyor.com

plaka konusunda tüvtürk'ün özellikle vida konusunda arıza çıkardığını biliyorum ama acaba bunda da bir sıkıntı çıkarırlar mı?
(3) 

araç muayenesi - tüvtürk

mate soul #1433822 
sevgili romalılar, aracımın muayenesi 11 ağustos itibarıyla dolacak. muayene randevusu almak için tüvtürk'ün sitesinden araç bilgilerini girdikten sonra gelen takvimden randevu tarihi seçemiyorum.

teknik bir sorun mudur? yoksa başka bir açıklaması var mıdır?
(1) 

Arka planda duyulan parçanın adı

mate soul #1429265 
Arka planda duyulamayan parça da diyebiliriz aslında. etraftaki gürültüden müzik pek anlaşılmıyor. Ama çok dikkatli dinlenirse belki aramızdan bir elektronik müzik gurusu çıkarabilir .

Kısaca şansımı denemek istedim. Daha iyi kaydedebilme imkanının olmadığını belirtmeme gerek yok sanırım. O yüzden dinledikten sonra küfretmezseniz sevinirim ^^

Link: voca.ro
(7) 

su siparişleri için mobil uygulama tavsiyesi

mate soul #1421751 
damacana su için uzun zamandır getir veya banabiyi kullanıyorum sipariş vermesi ve online ödemesi oldukça pratik olduğu için.

ama son zamanlarda ikisi de sipariş alt limitlerini yükseltti. her su siparişimin yanında, sırf alt limiti tamamlamak için saçma pahalı gereksiz şeyler almak istemiyorum artık.

su ihtiyacınız için kullandığınız memnun olduğunuz uygulama üzerinden kredi kartı ile ödeme imkanı sunan var mı mobil uygulama tavsiyeniz?

lokasyon istanbul avrupa.
(6) 

PTT yurtdışı kargo almıyor

mate soul #1413970 
Bugün PTT kargo'ya gittiğimde yurtdışı gönderileri kabul etmediklerini söylediler. Diğer kargo firmalarında durum nedir bilgisi olan var mı?
(2) 

Sample hangi şarkıdan?

mate soul #1412871 
(3) 

Hastaneye gitmeden reçete

mate soul #1411237 
Merhabalar, kronik kullandığım mide ilacım bitti. Normalde gidip doktordan reçete yazdırmam lazım almak için ama malum sebeplerden ötürü hastaneye gitmek istemiyorum.

Hastaneye gitmeden reçete temin etmek için bir tavsiyeniz var mı?
(1) 

Şişli'de temizlikçi abla

mate soul #1408979 
Şişli civarında işinin ehli, güvenilir, bir temizlikçi abla bilen varsa bana ulaşabilir mi?

Alternatif olarak armut.com'u tavsiye eder misiniz?
(5) 

sizce bu ürünler orijinal midir?

mate soul #1402998 
merhabalar ahali. sahibinden.com'da şöyle bir dükkan var doguexpress.sahibinden.com

satılan ürünlerin orijinal olma ihtimali nedir?

her ne kadar kaçak maçak da olsa fiyatlar uçuk ucuz olunca orijinal olduğuna ikna olamıyor insan.
(2) 

yaşlılar için ideal akıllı telefon

mate soul #1383235 
Merhabalar, 1.000 TL civarı sıfır fiyat/performans telefonu önerileriniz varsa almak isterim.

Kamerasının çok iyi olmasına gerek yok tek kriter güven versin, donmasın, en az 3-4 yıl kullanılabilsin. Telefonda whatsapp dışında uygulama bile kullanılmayacak muhtemelen.
(2) 

yabancı arkadaşa düğün hediyesi

mate soul #1374813 
haftasonu ispanyol bir arkadaşım alman bir kız ile evleniyor. düğün almanya'da olacak. sizce düğün hediyesi olarak türkiye'den ne götürmem uygun olur? ecnebilerde böyle bir gelenek var mıdır?

hayatında çeyrek altından başka bir hediye almamış biri olarak yardımlarınızı arz ederim.
(6) 

yeni havalimanı - mecidiyeköy arası taksi

mate soul #1356554 
haritadan iki nokta arası 38 km gözüküyor. tahmini ne kadar tutar?
(7) 

sızdırmaz mug tavsiyesi

mate soul #1353438 
içine kahvemi koyup çantama attığım zaman sızdırma konusunda gözümü arkada komayacak 380 ml civarı ebatta bir mug arıyorum.

termos özellikli olup olmaması önemli değil, tek derdim ters çevrilse bile sızdırma yapmayacak olması.

var mıdır bu bakımdan memnun kalıp f/p olarak da tavsiye edebileceğiniz bir şeyler?
(3) 

Kayıp Pasaport

mate soul #1351478 
Yeni pasaport çıkartırken istenilen belgeler arasında "eski pasaport" var yalnız eski pasaportumun evin hangi köşesinde olduğu noktasında bir fikrim yok.

Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Eski pasaportumun kayıp olduğu beyanını yine ilçe nüfus müdürlüğüne mi yapacağım yoksa eminyete mi? Beyan ile bu yükümlülükten kurtulabiliyor muyum?
(2) 

bir takım macbook air ilanları

mate soul #1351138 
sevgili duyuru ahalisi, ikinci el bir macbook almaya niyetlendim, dolandırılmak istemediğim için şu aşağıdaki üç ilana sizin de yorumunuzu almak istedim. şimdiden teşekkür.

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com
(10) 

ince hafif laptop tavsiyesi

mate soul #1350809 
bütçe 3-4 bin TL. en önemli kriter hafif ve ince olması ve internette gezinirken kasmaması, gürültü yapmaması.

büyük bir performans beklentim yok, oyun hiç oynamıyorum. yalnızca internette gezinme amaçlı kullanılacak.

mediamarkt, teknosa gibi yerlerin fiyatları internet sitelerine göre çok mu fazladır?
(3) 

Ankara pazar günü açık bilgisayar servisi

mate soul #1325070 
Merhaba duyuru ahalisi, Ankara'da laptop ekran değişimi yapabilecek pazar günü açık bir servis bulmak mümkün müdür?
(4) 

Bu klip hangi otel'de çekildi?

mate soul #1261072 
Sıla'nın hediye şarkısının çekildiği otelin ismini bilen var mıdır acaba?

söz konusu klip: www.youtube.com
(4) 

Hediyelik şarap

mate soul #1257669 
Sevgili duyuru ahalisi, saygıdeğer bir abimize hediye olarak bir şişe şarap almam icap etti fakat şahsen hiç anlamam bu işlerden. Fiyat olarak kafamda 100 TL belirledim ama 100 lira para mı it oğlu it derseniz biraz daha yukarıya çıkabilirim sanırım. Evet önerilerinizi bekliyorum.
(4) 

Almanca C1 sınavını geçebilmek

mate soul #1256082 
Hallo an alle, (almanca bilgim burada bitiyor)

Goethe'nin düzey belirleme sınavına göre güncel seviyem B-1.3. Amaç tam anlamıyla C1 seviyesinde olamasam bile bir şekilde C1 sınavını geçebilmek. İşle birlikte çok zor olsa da yine de hafta içi akşamları ve hafta sonları çalışmaya çalışıyorum.

Sıkıntım şu ki hala nasıl çalışmam gerektiği konusunda kendime bir yol haritası çizebilmiş değilim. Çok plansız programsız oluyor çalışmalarım. Tam olarak hangi kitaplara hangi kaynaklara yoğunlaşmam gerektiğini belirleyemedim ve bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var.

Almanca C1 sınavını geçmiş arkadaşlar varsa özellikle bu konudaki tecrübelerini aktarırlarsa çok sevinirim.

Viele grüsse
(13) 

Ev Kiralama İşleri

mate soul #1240475 
Yaklaşık 1 hafta önce emlakçı aracılığıyla Ankara'da bir ev tuttum. "Hizmet bedeli" olarak bir kira parasını emlakçıya, depozito olarak da bir kira parasını ev sahibine verdim. 1 yıllık da sözleşme imzaladık.

Şehire yeni geldiğim ve fazla vaktim de olmadığı için aceleyle tuttuğum bir ev oldu. Sorun şu ki şimdi beni çok daha mutlu edecek ve bu evden daha ucuz olan bir ev buldum ve kararım kesin orayı tutacağım.

Gelelim kafamdaki deli sorulara:

Bu durumda kira kontratı beni ne kadar bağlar? Emlakçıya verdiğim paranın en azından bir kısmını alma ihtimalim var mıdır? Hepsi bir satıcıdan olmak üzere eve ikinci el buzdolabı çamaşır makinesi yatak dolap vs. aldım. İkinci elcilerin vahşi bir ölücü olduğunu göz önünde bulundurarak bunları iade etmek istesem nakliye hariç yüzde kaçına kabul etmesi fiyat makuldür?

Tecrübeli arkadaşların yorum ve tavsiyelerine ihtiyacım var.
(4) 

Siirt'te ne yapılır?

mate soul #1195508 
İş gereği bir kaç hafta Siirt'te kalacağım. Haftasonları nerelere gidilebilir, ne yapılabilir?

Var mıdır şunu yapmadan, şunu görmeden dönme diyebileceğiniz?
(6) 

Askerlik para cezası nereye yatırılabilir?

mate soul #1194949 
Merhabalar, bakaya kaldığımdan dolayı devletin taktığı bir 338 TL borcum gözüküyor sistemde. Banka hesaplarıma bugün bloke kaydı koydukları için de 4s kuralı gereği bir an önce ödemem gerekiyor bunu.

Uzun uğraşlar sonunda anladığım kadarıyla bu ceza diğer vergi cezaları gibi bankadan veya gelir idaresinin internet adresi üzerinden ödenemiyor. Bu da bizi başlıktaki soruya getiriyor.

not: İstanbul Bahçelievler'de oturuyorum.
(4) 

Tezsiz yüksek lisansta ALES şartı

mate soul #1185382 
Güncel durum nedir arkadaşlar bu konuda. En son bildiğim kadarıyla tezsiz programlarda ALES zorunlu değildi ama her üniversite kendi kafasına göre takılıyordu.

Askerliği tecil etmek için bu yaz mutlaka herhangi bir üniversitenin herhangi bir sosyal bilimler programına kaydolmam lazım. ALES olmadan bu mümkün olur mu?
(1) 

Tatil tavsiyesi

mate soul #1178684 
24 Nisan 1 Mayıs arası 1 haftalık yıllık iznim var fakat ben henüz hiç bir plan yapmadım. Öyle çok tarihi turistik geziler yapmayı seven biri değilim. Spor yapmayı ve hunharca bisiklete binmeyi seviyorum. Tek başımayım. Ne tavsiye edersiniz?
(2) 

ehliyeti kaybettim

mate soul #1157227 
daha doğrusu cüzdanımı otobüste düşürdüm. cebimden çalınmış olma ihtimali de var.

banka kartlarını iptal ettim. başımı ağrıtmasından en çok korktuğum şey ehliyet.

bu işin bana ileride vergi borcu, karşılıksız çekler, adıma kurulmuş batık şirketler veya dolandırıcılık için açılmış yüz küsür gsm hattı şeklinde dönmemesi için ne yapmam lazım?

bu aralar işlerim o kadar ters gidiyor ki böyle bir şey başıma gelirse hiç şaşırmayacağım.
(2) 

Avrupa yakasında ders çalışacak yer

mate soul #1149440 
Merhaba duyuru sakinleri,

Hafta içi akşam iş çıkışlarında ve hafta sonlarında gidip rahat rahat ders çalışabileceğim, ulaşım açısından beni yormayacak bir mekana ihtiyacım var. Ankara'daki milli kütüphane gibi bir yer olsaydı şahane olurdu mesela.

Diyelim kütüphane olmadı, ders çalışmanın yadırganmadığı kendi halimde 4-5 saat takılabileceğim sessiz sakin bir cafe oldu, o da olumlu.

not: Bahçelievler tarafında oturuyorum o yüzden Beşiktaş gibi merkezi yerlerden ziyade, ulaşım açısından beni yormayacak tavsiyelere ihtiyacım var. Help pls.
(5) 

45 bin TL'ye kadar ikinci el dizel araç

mate soul #1142419 
Sevgili duyuru sakini egzoz canavarları, kışın istanbul trafiğinde yazın ise uzun mesafe şehir dışı kullanacağım ikinci el temiz bir dizel araç arıyorum.

Aradığım özellikler, öncelikle dizel ve otomatik vites olması, bu ikisi olmazsa olmaz. Bunun dışında en fazla 20-30 bin km de olsun ki ikide bir sanayiye götürmek zorunda kalıp da aldığıma alacağıma beni pişman etmesin.

Aklımdan geçen araç yeni kasa clio'lar. Tavsiye eder misiniz? Bu fiyata temiz olarak bulabilmem mümkün mü?
(3) 

Avrupa yakasında ikinci el ev eşyası

mate soul #1135611 
Selamlar duyuru sakinleri, yeni çıkacağım eve koltuk, buzdolabı, yatak baza vb. basic ev eşyaları almam gerekiyor. En temiz ikinci el eşyayı nereden bulabilirim? Neresidir bu işin borsasının döndüğü yerler?
(1) 

İstanbul canavarları buyrun

mate soul #1134959 
Evet pek değerli İstanbul canavarları, ekteki fotoda yer alan lokasyonda, e-5 metrobüs hattına en fazla 5-10 dakika yürüme mesafesinde kiralık daire arıyorum.

Sorum şu; hangi semt isimleriyle sınırlandırmalıyım aramalarımı? Örneğin Bahçelievler ilçesinin Hürriyet Mahallesi epey uzak kalıyor e-5'e ama Siyavuşpaşa Mahallesinin e-5'e yakın yerleri olabiliyor. Özellikle Merter-Bakırköy civarı hangi mahalleleri filitrelemem gerekiyor metrobüs duraklarına yakın bir yer bulmam için?

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Merter civarı otel/kalacak yer

mate soul #1133275 
Selamlar duyuru sakinleri. İş gereği merter civarlarında bir hafta kadar konaklanabilecek yer arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz. Ucuz ve leş olmayan bir yer var mıdır?
(1) 

Erdek'te otel tavsiyesi

mate soul #1118535 
Selamlar, bayramdan sonra 10 gün kadar Erdek'te olacağım. Güzel, temiz ve mümkünse denize sıfır bir otel tavsiyesi arıyorum. Çok abartı olmadıkça fiyat önemli değil. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler
(7) 

Babaya akıllı telefon

mate soul #1105210 
Peder bey 60'lı yaşlarda, tutturdu akıllı telefon diye. max 700-800 TL civarı ne tavsiye edersiniz?

Über süper özellikleri olmasına gerek yok, dayanıklı olsun iki günde bozulup elimizde kalmasın yeter.
(3) 

Yüksek lisans devamsızlıktan kalma

mate soul #1099568 
Sevgili duyuru sakini er kişiler, askerlikten kaçayım derken alim olan kardeşlerim. Önemli bir mevzuda yorumlarınıza ihtiyacım var.

Şimdi ben bir üniversitenin birinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvurdum. Tek amacım askerliğimi tecil edebilmek.

Derslere hiç gidemeyeceğim, bu durumda devamsızlıktan kalma, öğrencilik hakkımın sona ermesi ve en önemlisi tecilimi iptal etmeleri gibi bir durum olur mu?

Bir kez kayıt yapmakla 3 yıl tecil hakkı kazanır mıyım, yoksa her dönem kaydımı yenilemem gerekir mi?

Aydınlatırsanız pek sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Anadolu ünide uzaktan yüksek lisans mümkün mü?

mate soul #1095706 
Evet arkadaşlar soru başlıkta.

Google'layınca mümkünmüş itibarı ediniliyor ilk başta fakat çok da detaylı bilgi yok koşulları hakkında.

Online başvuru sayfasında uzaktan eğitim şeklinde bir seçenek var ama hangi program için olduğu belli değil.

Böyle bir şey mümkün müdür? Şayet mümkün ise ücretli midir?

Çok mübarek bir gün bence sevaba girmek için..
(3) 

Rize Merkez'den Trabzon Havalimanına Ulaşım

mate soul #1087366 
Merhabalar, Rize ekrem orhon mahallesinden Trabzon Havalimanı'na en kolay ulaşımı nasıl sağlayabilirim? Tahmini ne kadar sürer?
(4) 

Yurtdışından getirilen araç kullanmak

mate soul #1053288 
Yurtdışından şahsi arabasıyla Türkiye'ye gelen yabancı bir arkadaşım iş sebebiyle bir müddet burada kalacak. Trafikte bir cezayla karşılaşmaması için yapması gereken bürokratik bir işlem var mı?

Haber sitelerinde yazılanlardan anladığım kadarıyla önceden 6 ay olan süre yakın zamanda 2 yıla çıkarılmış, fakat anlamadığım bu sürenin neyi kapsadığı? 2 yıl boyunca her isteyen bu arabayı sürebilir mi mesela?
(4) 

Yenibosna'dan İTÜ Maçka kampüsüne ulaşım

mate soul #1051797 
Soru başlıkta. Yenibosna metrobüs durağından İTÜ Maçka kampüsüne sizce nasıl bir metrobüs-metro kombinasyonu yaparak en hızlı bir şekilde ulaşabilirim?
(3) 

Esenler otogarı avrupanın en büyük otogarı mı?

mate soul #1041253 
wiki'nin yalancısıyım.

tr.wikipedia.org

bu bilgiyi teyit etmek veya çürütmek konusunda referans, kaynak, link vs. yardımlarınıza ihtiyacım var. pls.
(4) 

kadıköyde sinema

mate soul #1038067 
merhabalar, kadıköy'de rexx dışında yürüme mesafesinde başka sinema var mı acaba? avm veya değil herhangi bir sinema.
(4) 

Taksimde bar tavsiyesi

mate soul #1035589 
Merhabalar, taksimde kafepi küçük beyoğlu tarzı, oturup güzel müzik eşliğinde bira içip muhabbet edilebilecek nereyi tavsiye edersiniz?
(3) 

Soru işareti kullanımı

mate soul #1035082 
Merhabalar, istek, rica cümlelerinin sonuna soru işareti konulur mu? Örneğin "şu kitapları giderken masaya bırakır mısın" veya "Ali'ye iki ekmek almasını söyler misin" cümlelerinin sonuna nokta mı koyulmalı yoksa soru işareti mi?
(8) 

en ucuz iphone 6 nereden alınır?

mate soul #1027787 
merhabalar, emektar iphone 5'imin bataryasını değiştireyim derken içine ettim. home ve power tuşları çalışmıyor, doğal olarak hiç bir işe yaramıyor :( yeni bir iphone alma mecburiyeti ufukta gözüktü. iphone 6 düşünüyorum sizce nereden almalıyım?
(3) 

Bahçelievler Askerlik Şubesi

mate soul #1027579 
Merhabalar, google maps tam olarak yenibosna metro durağının olduğu yerde böyle bir askerlik şubesi olduğunu rivayet ediyor. Aslı var mıdır?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık