(4) 

Ücretsiz video edit programı

faberkastelli #1573692 
Adobe aboneliğim Premiere Pro'yu da kapsıyor ama bilgisayar yeterli olmadığı için çok kasıyor. Uzman değilim, kullana kullana öğrenirim diye düşünüyorum. Güzel animasyonları, efektleri olan ücretsiz bir video edit programı var mı bildiğiniz?
(2) 

Photoshop destek

faberkastelli #1573631 
Aşağıdaki resimde siyah renkleri pembeye çevirmek mümkün müdür? Mümkündür muhtemelen ama ben beceremedim. Çok basit bir işlem gibi duruyor. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

www.transfernow.net

pembe olarak aşağıdaki logonun pembesine çevirmek istiyorum.

www.transfernow.net
(3) 

Monitördeki leke

faberkastelli #1573466 
Bilgisayarı kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra ekranda şöyle bir leke oluştu. dıştan bir leke değil, neyle sildiysem geçmiyor. sanki ekranın içinde gibi. sizce neyden olmuş olabilir ve çözümü nedir?

not : bilgisayar kapalıyken de görünüyor, yani fiziki bir sorun gibi.

prnt.sc
(1) 

Ücretsiz yapay zeka ile ürün görseli

faberkastelli #1573271 
yeni ürünümüzü (toffe şeker) yapay zeka ile güzel bir görsel haline getirmek istiyorum. örneğin limon aromalı olanı bir limon bahçesinde, masanın üzerindeki limonların yanına yerleştirsin gibi. bunu ücretsiz yapabileceğim bir kaynak var mı? veya cüzi ücretle ama hakkını verecek bir site/program?
(1) 

Web tasarım ve yönetim hizmeti için firma tavsiyesi

faberkastelli #1572484 
Merhaba arkadaşlar,

firmamız için yeni bir web sitesi yaptıracağız. ürünlerimiz kuruyemiş, lokum ve şekerleme. özellikle bu ürünlerle alakalı referans çalışması olan tavsiye edebileceğiniz bir şirket var mı?
ihracat da yaptığımız için en az 3 dilde tasarım olacak. tabii tasarım sonrası güncelleme, hosting, mail adresleri yönetimi gibi hizmetleri de devam ettirecek bir şirket arıyoruz. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
(7) 

Saçını evde kendisi kazıyan var mı?

faberkastelli #1572044 
Yaş 40'a dayandı, beyazlamalar ve seyrelmeler başladı ben de komple kelliğe dönmeye karar verdim. berberde kazıttım, hoşuma da gitti. ama sürekli berberde kazıtırsak maaşı oraya bırakırız, o yüzden haftada 1 veya 2 kez evde kendim halletmeye karar verdim.
kafayı kazımak için en uygun jilet ve tıraş köpüğü hangisi? saçı kazıdıktan sonra herhangi bir şey sürüyor musunuz tıraş losyonu gibi? jiletin başlığı kaç tıraş gidiyor ortalama? tavsiyeleriniz için teşekkürler keltoşlar.
(1) 

Riyad'da gezilecek yerler

faberkastelli #1571133 
Riyad'da birkaç toplantıdan sonra epey bir vaktimiz olacak. İki gün içerisinde şehirden aşırı uzak olmayan, görmemizi tavsiye ettiğiniz yerler var mı? Araba kiralama konusunda kararsızız, eğer görülecek gezilecek yerler varsa kiralayalım diye düşünüyoruz? var mı oraları bilen tanıyan?
(1) 

Uçakta 120 cm kukayı nasıl taşırım?

faberkastelli #1570263 
Haftasonu anadolujet ile dubaiye uçacağım. yanımda götürmem gereken folyo baskılar var ve 120 cm uzunluğunda kukanın içinde. bunu kabine alabilir miyim yanımda? bagaja versem zarar görür mü? bu şekil bir eşya taşıdınız mı hiç? tavsiyeniz nedir?
(1) 

Hemoglobin 17.4 çok mu yüksek?

faberkastelli #1570078 
Doktorun istediği tahlil sonuçları çıktı, öğleden sonra sonuçları göstermeye gideceğim ama önden bi fikir alayım istedim. HGB 17.4, hct 51.5, rbc 5.73, mpv 11.9
bunlar referans aralığı dışında kalan değerler görünüyor enabızda. nedir durum? ölecek miyim?
(4) 

168-115 tansiyon

faberkastelli #1569932 
dün öğleye doğru ensemden inanılmaz bir ağrı girdi, tansiyonuma baktım 175-115 civarıydı. neyse soğuk duş, limon vs biraz düştü 140-100'lere kadar. Biraz önce yine ölçtüm 168-114 çıktı ama öyle baş ağrısı veya başka bir semptom yok. Doktora gitmeli miyim yoksa 2-3 gün daha takip edip ona göre mi karar vermeliyim? Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
(5) 

Yakın zamanda Almanya vizesi alan oldu mu?

faberkastelli #1569715 
Başvuralı tam 1 ay oldu, hala işlemde görünüyor. Sizinki ne kadar sürdü son zamanlarda aldıysanız?
(2) 

B.A.E. Vizesi

faberkastelli #1568140 
Birleşik arap emirlikleri vizesine sadece aracılar ile mi başvuru yapılabiliyor? Kendimiz direk başvuramıyor muyuz? Büyükelçilik sitesinde sponsorlar aracılığı ile gibi bişey yazıyor. acenteler mi kastediliyor burada? bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.
(2) 

ABD Vizesi kaç günde çıkıyor?

faberkastelli #1556104 
17 Mayıs'ta randevumuz var. Danışman firma ya aynı gün ya da ertesi gün (vize onaylanırsa) pasaportunuzu kargoya verirler, 3 iş gününde ulaşır dedi ama 22 Mayıs'a da biletim var. Endişelendim. Yakın zamanda vize alan oldu mu? Özellikle İstanbul'dan alanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Japonya'dan telefon almak hk.

faberkastelli #1554113 
Haftaya Japonya'ya gideceğim ve gitmişken iphone alayım diyorum, zira fiyatları çok uygun. yalnız sorum şu;
- japonya'da satılan iphone'lar tek sim mi çift sim mi yoksa sadece e-sim mi?
- japonya'da apple storelarda tax free satış var mı veya vergi iadesi için form düzenleyebiliyorlar mı? telefon başına 1750 tl gibi bir vergi iadesi olması lazım. imkan varsa kaçırmayayım diyorum.

Daha önce japonya'dan telefon almış veya teşebbüs etmiş olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. teşekkürler.

NFC Kartvizit

faberkastelli #1553169 
Bu yeni nesil NFC kartvizitlerden yaptırmak istiyorum. İnternette bu işi yapan farklı birkaç firma var. Bazılarında yıllık abonelik var, bazıları tek seferlik ödeme gibi. Fiyat olarak da epey farklı fiyatlar var.
Bu kartvizitten yaptırıp da memnun kalan varsa tedarikçi bilgisi paylaşabilir mi?
(3) 

chatgpt'ye vba kodu sorusu

faberkastelli #1552959 
sorduktan sonra kodu yazmaya başlıyor ama hep yarıda kesiliyor "network hatası" diyerek. internet bağlantımla mı alakalı bilmiyorum. kullanan birinden rica etsem

"excel'de sayıyı yazıya dönüştürecek vba kodunu yazar mısın?" şeklinde sorup cevabı paylaşabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
(7) 

Tokyo'da trafik / araç kiralama

faberkastelli #1552737 
Webde okuduğum yazılardan çok sağlıklı bilgi edinemedim. Tokyo'da trafiğin akış yönü bizdeki gibi mi? Araç direksiyonları sağda mı solda mı?
Araç kiralamayı düşünüyorum ama eğer trafik farklı ise çile olabilir. bir de giderken ve dönerken farklı havaalanlarını kullanacağım, o yüzden kiralama bedeli de yüksek çıkabilir. siz ne tavsiye edersiniz?
(1) 

Köln ve/veya Düsseldorf'ta ne yapılır?

faberkastelli #1552514 
Nisan'da bir Almanya seyahatim var. Son gün gezmek için müsait olabileceğim sadece. Sabah 9'da Köln'de otelden çıkacağım ve akşam 18:50'de Dusseldorf'tan uçağım var. O arada gezebileceğim, görebileceğim yerler varsa tavsiyelerinizi beklerim. Araba olacak altımda.

sözlük yazar alımı

faberkastelli #1549931 
daha geçen hafta 20 bin küsürüncü sırada iken birden yazar oldum. toplu alım mı yaptılar, niye böyle oldu ki?
1

mobil görünümden çık