(12) 

yağ gibi kayan ucuz kalemler

enteg #1586840 
evet başlıkta yazdığım gibi, ucuz ama kullanırken çok keyif veren, kağıt üzerinde yağ gibi kayıp giden kalem önerileri istiyorum aslında. mesela şu anda bir firmanın promosyon kalemini kullanıyorum, çok ince bir tüpü var ama jel tipi kalem sanırım kayıp gidiyor. ancak tüm jeller de bu kadar rahat değil. hatta ince uçlu tavsiye ederseniz sizi daha daha çok severim.

ama ucuz olsun lütfen.

tipi rengi plastiği boktan görünüşü hiç önemli değil.

kaysın hep kaysın.

yağ gibi.

teşekkürler
(3) 

4,5 yaşında çocukla oynanacak oyunlar

enteg #1574600 
4,5 yaşında zeka düzeyi iyi bir kızım var. onunla oynanacak oyunlar arıyorum ama çabuk sıkılan bir yapısı var. mesela "bil bakalım kim" çok seviyor. bilgisayar ortamında da olabilir. puzzle olarak çok yaptı bitirdi halen arada yapıyor ama orjinal bir şeyler arıyorum açıkçası.

tavsiyelerinize açığım :)

tübitak uzman maaşı

enteg #1572837 
malum görmüşsünüzdür tübitak bugün bir grup kadro açtı. uzman maaşları hakkında bilgisi olan var mı ankara için?

çekinen özelden de gönderebilir.

teşekkür ederim.
(4) 

ithalat hk

enteg #1567125 
Nikel alaşımı olan bir toz metal getireceğim Çin’den toplam 1kg olarak. Bu ürün yaklaşık 500dolar değerinde ve Nikel alaşımlarının gümrük vergisi sıfır. Şirketim de var aslında ama şahıs olarak da söyleyebilirim. Nasıl bir yol izlemek lazım? Bunu numune olarak işaretlettirsem faydası olur mu? Mikro ithalat diye bir şey var bunun faydası olur mu?

Teşekkür ederim şimdiden
(1) 

dış ticaret hk.

enteg #1566174 
bazen alibaba üzerinden almak istediğim ürünler oluyor ancak gümrük vs ile şahsen uğraşmak istemiyorum. böyle durumlarda bana masrafını bildirip benim adıma ithal edebilecek ve benim şirketime ya da şahsıma fatura edip işlemi bitirebilecek kurumlar var mıdır? dış ticaret firmaları bunu yapar ancak çok yüklü ticaretler değil bunlar. mesela 500-2000USD aralığında değişecek tutarlar.

satıcıyı fiyatı ben belirleyeceğim. onlar adına sipariş edeceğim, gümrükten çekip faturamı kesip bana teslim edecekler. spekler hakkında sorumluluğu ben kabul edeceğim.

gümrük müşavirliği firmaları da bunu yapıyor sanırım ama ben firmamı hiç karıştırmak istemiyorum yani onlar bana fatura edebilir mi doğrudan emin değilim.

teşekkür ederim cevaplayan cevaplamayan okuyup üzerinde düşünen herkese :)
(1) 

Dijital istanbulkart

enteg #1554191 
İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden öğrenci dijital kartım olduğunu görüntülüyorum. 4 yıldır da istanbul’a gelmiyorum hakim değilim. Bu dijital qr kod olayı her yerde geçiyor mu? Normalde kartlarda foto oluyordu isteyince şoför kontrol ediyordu eskiden, bu dijitalde nasıl oluyor? Bir tane kart var ve foto falan yok programda. Sistemdeki foto şoföre falan mı çıkıyor ekranda? Bilenlerden yardım istiyorum.
(1) 

airbnb sadece oda kiralamak

enteg #1553822 
airbnb'de sadece oda kiralayıp, kötü bir tecrübesi olan oldu mu? lokasyon istanbul olacak 2 gecelik bir yer lazım, sadece oda verenler de ucuz veriyor. 250-300tl geceliği işte, lokasyonlar da merkezi genelde. bazısı referanssız, bir sıkıntı olacak gibi değil ama yine de deneyen eden var mı türkiyede bunu? tecrübelerin hiçbiri birbirini tutmaz onun da farkındayım.
(5) 

Erkek erkeğe otel (antalya bölgesi ultra herşey dahil)

enteg #1547107 
Yakın zamanda erkek erkeğe antalya bölgesinde 2 kişi tatil yapan oldu mu? Almama gibi bir durum olur mu mesela ets üzerinden yapınca? Biri 30 biri 35 yaşında iki erkeğiz.
(7) 

limited şirket muhasebe ücreti aylık

enteg #1547080 
fazla bir işlemi olmayan nispeten sakin bir limited şirketim var. yeni ücreti konuşacağız yakında muhasebeci ile. görüşmeden önce piyasayı bilmek istedim, siz ne ödüyorsunuz?

teşekkür ederim
(3) 

Puff limitli elektronik sigara

enteg #1546200 
Bu 4500puff 1500puff gibi sayılı kullan at elektronik sigaralar satıldığını gördüm. Normalde nargile içmeyi seviyorum ama sigarayla hiç alakam yok. Bunu da ara ara nargile keyfi verirse diye düşündüm. 4500 puffluk modeller var 300tl ortalama. Nargileyi 150 kez çekiyorsam az bile gitse 15-20 nargile eder gibi geldi.

Deneyen var mı?
1

mobil görünümden çık