(2) 

üniversite okurken part-time çalışmak

lvega #1585574 
selamlar,
üniversite 2. sınıf öğrencisiyim ve halihazırda yaz okuluna kaldım. part-time çalışmak istiyorum ancak çok yakın zamanda bir moda dergisinde işe girdim ve gireceğim işin orayla çakışmaması gerekiyor yani başka bir dergi, blogda çalışamam veya staj yapamam diye düşünüyorum. bir de ağustos ortasında-sonunda memlekete gideceğim, o yüzden günlük işler istiyorum ancak istediğim gibi bir şey bulamadım hiç. satış danışmanlığı, garsonluk veya barmenlik düşünmüyorum. yarın birkaç sergiye, sanat galerisine gitmeyi ve oralara sormayı düşünüyorum, başka ne önerirsiniz? derdim sömürülmemek, para biriktirebilmek ve bana bir şeyler katması. pazartesi online, çarşamba ve perşembe ise yüz yüze dersim var. konum fulya, boğaziçi'nde okuyorum, okul etiler'de olduğu için o tarafları da düşünebilirim özellikle de dersim olduğu günlerde olursa.
(1) 

Speaking için ai uygulaması?

lvega #1585000 
Merhabalar herkese.

İngilizcem ileri seviyede olmasına rağmen konuşmada takılıyorum, komplike cümleler kurmuyorum, kelimeler o an aklıma gelmiyor vs. ve çevremde konuşma pratiği yapabileceğim bir ortam yok. Biraz araştırdığımda yapay zeka uygulamaları olduğunu gördüm ve önerdiğiniz uygulamalar var mı diye sormak istedim. Eğer yapay zeka haricinde önerileriniz varsa onları da almak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim herkese.
(4) 

ikinci el alisveris sitesi/uygulamasi

lvega #1575320 
merhabalar.

2. el satin almak istedigim bazi makyaj malzemeleri ve kitaplar, elimde kalmis olan, giymeyip satmak istedigim uc bes parca kiyafet var. dolap, gardrops gibi uygulamalarin komisyon ucreti cok fazla ve belirli bir sorun oldugunda uygulama saticinin yaninda durmuyor. letgo'da bu durumlar nasil bilgim yok fakat orada da baska sorunlar oldugunu okumustum. bu sebeple kitlesi basimi agritmayacak bir uygulama istiyorum ki aldigim urunun orijinal olduguna emin olayim, yorulmadan da satisimi gerceklestirebileyim. bu uygulamalar disinda uygulama tavsiyeniz var midir veya bu uygulamalardan tercihiniz hangisidir diyerek onerilerinizi almak istedim.

tesekkur ederim herkese.
(13) 

işletme okumadan işletme alanında çalışabilir miyim?

lvega #1561914 
merhaba.
ben boğaziçi'ne 2022 senesinde bir dil bölümünden yerleştim. dili isteyerek seçtim ama daha yeni yeni esas istediğimin bu olmadığını fark ediyorum. ileride finans, satış-pazarlama gibi alanlara yönelmek istiyorum yani işletme seçmiş olsaydım her şey daha güzel olabilirdi. üniversite sınavına da tekrardan hazırlanamam ve boğaziçi işletmeye yatay geçiş imkanım da yok maalesef. sorum şu ki açıköğretimden işletme okusam ve boğaziçi'nde de ekonomi ya da işletmeden yan dal yapsam, 3. ve 4. sınıfta da seçmelilerimi ekonomi gibi derslerden alsam ileride bu alanlara geçebilmemi sağlar mı? sonrasında mba yapabilir miyim ve bu da bu alanlarda çalışmamı sağlar mı? ve atıyorum 3. sınıfta ben işletme ile ilgili staj yapmak istedim, açıköğretim olduğu için beni almazlar gibi bir durum olur mu? cv'de açıköğretim ve yan dal ne kadar belirleyici ya da değil, mesela açıköğretim ciddiye alınıyor mu? özetle işletme okumadan ileride marketing gibi alanlarda çalışmak için şu anda yapabileceğim en mantıklı hareketleri merak ediyorum. çok soru sordum biliyorum ama kendimi çok çıkmazda gibi hissediyorum. yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
1

mobil görünümden çık