(3) 

Macbook şarj limiter?

sam martin #1570491 
Macos a alışmaya çalışan biriyim. Şimdi malumunuz her türlü laptop u devamlı prize takılı kullanmak pil sağlığını olumsuz etkiliyor. Fakat bende ortak prize bir de ikinci monitor bağlı olduğu için devamlı prizde kullanmalıyım. Soru şu, pil sağlığı için Al Dente gibi belirli yüzdeden sonra şarjı durduran uygulamalar kullanmam macbook a bir zarar verir mi? Veya hiç yüklemeyeyim; macos yapay zekası devamlı elektrikle kullanıldığını görüp şarjı % 80 de sabitler mi? (iyileştirilmiş pil şarjı aktifken)
(4) 

Visual Studio Code hakkında

sam martin #1570121 
Şimdi windows kullacıları bilirler; vscode kurulum aşamasında, "add to path" kutucuğuna check atarak ilerliyor ve yüklüyoruz. bu sayede herhangi bir klasöre sağ tıkladığımızda "visual studio code ile aç" seçeneği etkin oluyor.

peki bunu macos ta nasıl yapıyoruz? bilindiği üzere macos a uygulama yüklerken next-next diye ilerlenmiyor. haliyle klasöre sağ tıkladığımızda "visual studio code ile aç" diye bir seçenek çıkmıyor. "sadece terminalde aç" var. istediğim özelliği oluşturmak için terminalde bir kaç komutla falan denedim ama olmadı. Chatgpt saçmaladı sorduğumda. Macbookçu yazılım guruları, bilen var mı çözümü?

Işıklı Difüzör tavsiyesi?

sam martin #1559499 
Suya güzel kokulu esansiyel yağ damlatılarak kullanılan difüzörlerden bahsediyorum. En önemli şartı ışığının olabildiğince fazla olması. Karanlık ortamda sadece onun ışığıyla kullanacağım çünkü. Tavsiyeleriniz var mı?
(4) 

jules payot'un irade terbiyesi kitabını okuyanlar?

sam martin #1548735 
bu kitabı okumayı düşünüyorum. yalnız kitabın o kadar fazla çevirmen tarafından tercüme edilmiş çeşidi var ki. okuyup memnun kalan veya iyi istifade edilip, anlaşılan çevirisi kimin hangi yayınevinden çıktığını bilen biri yardımcı olabilir mi?
(3) 

Kanser yatkınlığına bakan bölüm?

sam martin #1537451 
Hastanelerin hangi bölümü bakıyordu buna? Fazla bulunmuyordu.
1

mobil görünümden çık