(23) 

Kardeşinizi aldatan eniştenize karşı tutumunuz ne olur?

flowerday #1593594 
Enişte demek istemiyorum, E diye kısaltalım.

Kardeşim eşi tarafından aldatıldı. Yaklaşık üç aylık bir süreden sonra kardeşim onu affetti. Bu arada kardeşimin aldatıldığını annem, babam ve ben kardeşimden önce öğrendik. Onlarla aynı şehirde bulunan evimizde (o şehirde biz normalde oturmuyoruz) aldattığı için ilk bizim öğrenmemiz söz konusu oldu. Onlarda bizim evin yedek anahtarı vardı. Kardeşime anlatınca bu konuyu bizimle hiç konuşmak istemedi. Bu süreç içerisinde E'nin babamla yüz yüze görüşmesi bir kez oldu, annemle mesaj ve telefon üzerinden birkaç kez tartıştılar, karşılıklı ağır kelimeler sarf edildi. Benimle herhangi bir yoldan görüşme sağlamadı. Bu arada kardeşim bu aldatmadan iki üç ay önce de şüpheli bir telefon görüşmesi yakaladığını bana söyledi ama kendisi affetmeyi tercih etti.

Üzerinden bir yıl geçtikten sonra annem ve babam onların şehrine kendi evimize gittiklerinde E, onlarla telefonda görüşüp barışmak istediğini, bu tatsızlığın bitmesini istediğini söylüyor. Annemler de kardeşim daha fazla üzülmesin diye barışıyorlar.

Bu durumda siz nasıl bir yaklaşım içerisinde olursunuz?

EDİT: KARDEŞİMLE DİYALOĞUMUZ DEVAM EDİYOR. BİZ SADECE EŞİYLE MUHATAP OLMUYORDUK. EN ÇOK MERAK ETTİĞİM ASLINDA (İLK SORUMDA ÇOK SPESİFİK SORMAMIŞIM) BİR KARDEŞ OLARAK E İLE OLAN DİYALOGUNUZ NASIL OLURDU?
1

mobil görünümden çık