(9) 

Kimlik numarası

icemanx1905 #1593082 
Yeni doğan çocukların kimlik numarası anne baba'dan tamamen farklı mı oluyor.
(ilk 3 hane bile)
(9) 

Usb bellek veri kurtarma

icemanx1905 #1582598 
Sabah kullandığım 8gb'lık usb belleği biraz önce takınca aşağıdaki hatayı alıyorum.(güvenli kaldır yapmadan tak-çıkar yapmıştım)

-G:Sürücüdeki diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

Disk yönetiminde raw olarak gözüküyor.
hizliresim.com

Veri kurtarma programlarında dosya tipi unknown gözüküyor.
hizliresim.com
hizliresim.com

*Eğer ilk resimdeki şekilde diski biçimlendirip tararsam veri kurtarılır mı?
*Usb nin önceki formatından emin değilim (ntfs mi? fat32 mi?) şimdi biçimlendirme fat32 olursa kurtarma şansını etkiler mi?
(1) 

İzmir implant tavsiyesi

icemanx1905 #1578228 
İzmir'de implant için tavsiye edebileceğiniz, memnun kaldığınız diş hekimi önerisi var mı?

Babam için 10-11 implant takılıp komple diş tedavisi öneriliyor. Bu kadar fazla implantın olumusuz bir yönü var mıdır?

Bi de bir sürü marka var bunların fiyat farkları var. X marka anlaşıp Y marka takılıp takılmadığının ayırt edilebilmesi için implantlarda garanti belgesi gibi birşey oluyor mu?
(2) 

Araç kazası sonrası kasko süreci?

icemanx1905 #1576262 
Kardeşim trafik kaza geçirdi, sağlık açısından sorun yok. Kasko süreci ile ilgi merak ettiğim birkaç şey var.

Yol karlı olunca araç kaymış ve takla atmış. Önden darbe almadığı için yan hava yastıkları açılmış. (Görsel ekledim, sağ önde darbe var ama yine de açılmamış).

Şimdi araç yetkili servise çekildi. Araştırdığım kadarıyla rayicin yüzde 70’i kadar masraf olursa perte çıkarılıyor araç.

1)Görseldeki araç perte çıkar mı? Çıkması durumunda araç devri kasko firmasına mı veriliyor?

2)Diyelim ki pert kararı çıkmadı aracı tamir kararı verildi. (Aracın tramer kaydı yoktu temizdi. Kasko değeri 1 ml tl.) Araç tamir edilip yapıldıktan sonra hasar kayıtlı olacak piyasası düşecek, atıyorum 700k eder diyelim. Kasko 300k değer kaybını karşılıyor mu?

Bu süreçte dikkat etmemiz gereken başka önemli konu var mıdır?


hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

Android çağrı geçmişi nasıl güncel tutulur?

icemanx1905 #1554981 
Çağrı geçmişini yedekleyemiyorum, genelde hep son 11 ay gözüküyor.
Samsung cloud yedekleme açık.
Google drive yedekleme açık.

Telefon Samsung A51.Bir diğer A51 telefonda ilk güne kadar çağrı geçmişi görülüyor ama bunda gözükmüyor.

Acaba ayarlarda bir yerde son 500 çağrı veya son 11 ay yedeklensin diye bir bölüm mü var? Bulamadım bir türlü bu ayarı.
(2) 

Sağlık sigortası hakkında?

icemanx1905 #1554696 
Babam bir sene önce prostat kanseri nedeniyle prostat ameliyatı oldu.
Annemin tiroid ve bademcik ameliyatı geçmişi var.

Tamamlayıcı sigorta yaptırmak mantıklı olur mu? örneğin babamın rutin psa testini ve annemin tiroid kontrol testleri karşılamayacak bildiğim kadarıyla, ama ilerde çıkabilecek başka hastalıklarını da bunlara ilişkilendirip karşılamamazlık yaparlar mı? yani yaptırmaya değer mi?

Bu soruyla bağlantılı olarak; bende sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum. Babamla anneme sigorta yaptırıp ameliyat geçmişini sisteme girince aynı sigorta firması ikisinin hastalığını kalıtsal deyip bana yüksek teklif verirler mi?

Son soru: 2-3 yıl önce hiç bir şikayetim yokken dahiliye bölümüne gidip bir kan değerlerine baktırayım dedim. Doktorla görüştüm ama bi işim çıktı sonra kan vermeden hastaneden ayrılmıştım. Şimdi enabızdan bakınca o gün ki işlemde Anemi,tanımlanmamış ibaresi var, kan tahlili falan yok. Bu sigorta açısından ilerde sorun olur mu?
(2) 

Android çağrı geçmişi yedekleme sorunu

icemanx1905 #1553763 
Şimdi iki adet Samsung a51 telefon var. (İkiside güncel aynı sürüm)

Birincisinde telefon ilk kullanıldığından beri;
Samsung cloud yedekleme açık
Google drive yedekleme açık
Çağrı geçmişini sorunsuzca ilk güne kadar görebiliyorum.

Diğer telefonda google drive yedekleme açıktı. Son 11 ayın çağrı geçmişini gösterdiğini fark edince samsung account oluşturup yedeklemeyi açtım, yedekleme tarihleri güncel ama sorun devam ediyor.
Örneğin bugün 4 mayıs 2022 ye kadar görebiliyorum ama yarın 4 mayıs silinecek. Sonraki gün 5 mayıs silincek, bir türlü geçmiş yedeklenmiyor.

Bu telefonda neden böyle var mı çözümü? Teşekkürler
(5) 

Habersiz parti üyeliği vol.2

icemanx1905 #1540398 
Dün açtığım duyuruya gelen cevaplar için teşekkürler. Lakin bunu dün öğrenince uyku haram oldu sabaha kadar yine araştırdım. Birçok insan habersiz üye yapılmış. Sorularım;

1) 2021/2 dönem aktif üyesisiniz demek 2021 yılının şubat ayı mı yoksa son 6 ay mı? (Şöyle ki ben 2021 haziranda eski tip kimliğimi yeni tip kimlik kartı ile değiştirdim. Eğer üyelikte kimlik fotokopisi de alınıyorsa ve hazirandan sonra bu işlem yapılıyorsa çok absürd bir durum ortaya çıkıyor.)

2) İlçe seçim kuruluna başvurarak iptal etsem dilekçe ile kimlik fotokopisi de alıyorlar herhalde. Haberlerde yazılana göre üye yaptıkları kişilerin bilgilerini genelde ilçe seçim kurulundan alıyor.

500 km yol gidip Ankara’da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna şahsen başvurmayı da düşünmüyor değilim.

Bu şekilde üyelik iptali yapan oldu mu? Süreç nasıl işliyor.

3) Çoğu kişi uğraşmamış edevlet’ten istifa edip geçmiş, benim kafaya taktığım konu bu parti üyelikleri herhangi bir sicil arşiv kaydı gibi tutuluyor mu? Tutuluyorsa onu da silerler mi?

Benim için de edevlet’ten istifa et bölümü en kolay yol gibi. Ayrıca cimere de yazmak da çözüm olur mu?
(5) 

Habersiz parti üyeliği

icemanx1905 #1540327 
Bugün haberlerde bazı kişilerin habersiz parti üyeliği yapıldığını görünce bende kontrol edeyim dedim ve Bingo hiçbir alakam ve ilgim olmamasına rağmen Ak Parti 2021/2 dönem aktif üyesisiniz ibaresi ile karşılaştım.

Şimdi e-devletten çıkılabiliyormuş ama ben kendim üye olmadım ki. Edevlet'ten istifa etsem sanki kendim üye olmuşumda şimdi istifa ediyorum anlamı çıkıyor.

Ne yapmalıyım bu durumda? Edevletten istifa edince şimdi bu parti üyeliği benim geçmişimden silinecek mi yoksa ilelebet bir dönem akp üyesi olduğum öylece kalacak mı?

Ayrıca Savcılığa suç duyurusunda bulunmalı mıyım?
(1) 

Pasaport yenileme

icemanx1905 #1539982 
Sistem, imzayı süresi biten önceki pasaporttan mı çekiyor yoksa yeniden imza atılıp onu mu pasaporta basıyorlar?

Yenilemede imza değiştirilebilir mi?
(2) 

E-fatura

icemanx1905 #1527936 
Bugün almış olduğum beyaz eşyada tc numarası ile birlikte vergi dairesi de yazıyor. Vergi dairesi yazan yer doğum yerim ama orda yaşamıyorum. Faturayı kesen kişiye sadece tc numaramı söyledim vergi dairesini bilip de yazma ihtimali yok.

(Fatura kesilerken tc yazınca otomotik mi çekiyor sistem acaba; ama öyleyse daha önce almış olduğum mobilya vb. ürünler için kesilen faturalarda tc numaram yazıyor ama vergi dairesi alanı hep boştu.)

Faturanın benim için önemi garanti vb sorunlar için yoksa vergi mükellefi değilim. Nihai kullanıcıyım.

Şimdi bu faturada vergi dairesin gözükmesinin bir mahsuru/sorumluluğu var mı? Daha önce almış olduğum yüksek tutarlı faturalarda gözükmüyordu. hatta mediamarkt falan tc no yu bile 11111.. diye yazıyor.
1

mobil görünümden çık