(5) 

Milas Bodrum Havaalani - Turgutreis ulasim

orange coffee #1586426 
2024 yazi itibariyle taksi kac para yazar?
Internette cok farkli sonuclar cikiyor, hangisi guncel anlayamiyorum.

mersi
(1) 

Caner Ozyurtlu'nun saati

orange coffee #1554567 
Merhaba, Caner Ozyurtlu'nun taktigi su saatin markasini modelini bilen cikar mi acaba? Tesekkurler simdiden.

ibb.co
(6) 

Istanbul tarihi yarimadada bir gun

orange coffee #1523720 
Merhaba, yarin Istanbul tarihi yarimadasinda epey bir yurumek istiyorum sabahtan aksama kadar. Rota, restaurant, sokak vs onerilerine acigim. Cok uzun suredir bu bolgeye gitmedim, yine cok uzun bir sure boyunca gitmeyecegim; o yuzden olabildigince verimli gecirmek istiyorum.

Herhangi bir yapinin icine ziyaret amacli girmeyi dusunmuyorum (Ayasofya, Topkapi Sarayi, muzeler falan). Beyazit Kitapcilar carsisi, Misir carsisi, Corlulu Ali Pasa Medresesi ve Sirkeci Kasap Osman'a kesin ugrayacagim. Baska?

Not: butun tatlilari cok severim, direkt 'suraya git, su tatliyi ye' de olur.
(1) 

Gocek tekne turu

orange coffee #1520521 
Merhaba,

Mayis'in 3. veya 4. haftasi Gocek'te 3 kisi icin 3-4 gece kalmali tekne kiralamayi dusunuyorum. (Kaptan ve murettebatli).

Internette epey sirket veya kaptan var, cogu da birbirine benziyor, ben karar veremedim. Tecrubesi veya tavsiyesi olan var midir?
(2) 

Doktorun muayene etmedigi hastanin operasyonuna bakmasi

orange coffee #1500437 
Merhaba,

Hakikaten hic bilgim olmadigi icin cahil cahil soruyor olabilirim.

Kolonoskopi ve endoskopi yapilmis kucuk bi kizimiz var. Iceri kamera sokup yaptilar. Simdi doktorun bunu inceleyip bize tedavi gerekiyorsa tedavi yontemini, gerekmiyorsa daha baska ne yapmamiz gerektigini soylemesini bekliyoruz. Ama canimiz doktorumuz bugun bizi arayarak daha videoya bakmadigini soyleyip randevumuzu erteledi. Anne baba da 10 gundur gun sayarak bugunu bekledikleri icin haliyle biraz sinirlendi, daha fazla beklemek istemiyorlar. Ertelenen tarihe randevuyu kabul ettiler ama baska bir doktora ucreti mukabili videoyu gosterip danismanlik alip alamayacaklarini merak ediyorlar.

Bilemiyorum doktorlar kendileri muayene ya da operasyon yapmadiklari kisilerin bu operasyon videolarini izleyip yorum yapabiliyor mu? Ona gore bir gastroenterolog bulup onceden danismanlik alabilirler mi?

Tesekkurler
(5) 

Içinde Lübnan, Ürdün, Suriye geçen kitaplar

orange coffee #1484088 
Içinde Lübnan, Ürdün, Suriye geçen kitap arıyorum. Hepsinin aynı anda geçmesine gerek yok tabi ki. Doğunun limanlari gibi. Suriye ic savaş öncesi Suriye olursa daha iyi olur.

Teşekkürler.
(1) 

Bu ne bitkisi?

orange coffee #1468195 
Fotograftaki bitkinin ismini bilen var midir?
(1) 

Ukulele akoru(boyle gelmis boyle gecer)

orange coffee #1452204 
Merhaba

Fairuz - Bint el Shalabiya (Gonul Akkor ve Deniz Seki'nin de turkce 'boyle gelmis boyle gecer dunya' olarak soyledigi) sarkisinin ukulele akorlarini ariyorum. Chordify'da bi seyleer cikti ama hicbir sey anlamadim. Var midir elinde olan? Ya da anlasilacak bir haliyle bulabilen?

youtu.be
youtu.be
youtu.be
(6) 

Turkiye - Beauty siteleri

orange coffee #1446136 
Merhaba herkese!

Hic ilgim olmayan bi sektor oldugu icin bilemiyorum; Turkiye'de Beauty ve Makyaj urunu satan online websitesi var mi? Yoksa butun olay Hepsiburada, Trendyol uzerinden mi donuyor?

Su 2 site gibi yani; www.boutiqaat.com ve ae.goldenscent.com

Eger Trendyol tarzi siteler uzerinden donuyorsa, o sitelerin isimlerini de yazabilir misiniz? (Hepsiburada, Trendyol, Markafoni??)

(Not: kendim urun almaya sormadigim icin, musteri hizmetlerinin kotulugu vs su an umrumda degil, sadece en cok trafik alan ve bu sektorun dondugu siteleri arastiriyorum)
(1) 

Koordinatli agac dikme

orange coffee #1384326 
Merhaba!

Hala oluyorum insallah. Bebisimiz adina birkac agac dikip, o agaclarinin koordinatlarinin oldugu bir bileklik ya da bir sey yaptirmak istiyorum. Maksat hem agac dikmek, hem de buyudugunde verecek hos bir hediye olmasi. Gelecekte kismet olursa beraber gideriz belki 'bak bu agac senin yasinda' diye gosterebilirim :)

Boyle bir hizmet alabilecegim veya bagislayabilecegim bir yer biliyor musunuz? TEMA vakfi boyle bir koordinat saglayabilir mi? Turkiye'de olmadigim icin kendim gidip dikemiyorum. Dolayisiyla araci kurum ile yapmam gerekiyor bu isi. Ama adina diktigimiz agaclarin hangileri oldugunu ve koordinatlarini istiyorum. TEMA'da kendi hatira ormanini olusturmam icin en az x bin fidan bagisinda bulunmam gerekiyor o da beni maddi olarak cok asar. (yani mumkun degilse tabi x hatira ormanina isminize 10 agac dikilmistir bagisi da yapabilirim)

Tesekkurler simdiden.
(1) 

Antalya havaalanindan ulasim

orange coffee #1353056 
Merhaba!
Mayis sonunda, ogle vakti Antalya Havalaani'ndan Tekirova'daki Amara Dolce Vita isimli otele toplu tasima kullanarak nasil gidebilirim? 2-3 aktarmali dolmus sansim var midir yoksa sadece taksi ile mi gidebilirim? Taksi asagi yukari ne kadar tutar? 77km yol var gozukuyor.

Tesekkurler
(4) 

Excel'i hizlandirmanin bir yolu var mi?

orange coffee #1299492 
Evet excel'in daha hizli hesaplamasini istiyorum. Su an 2 farkli sistemden cekilmis 2 adet liste var elimde, bu 2 listeyi karsilastirmam gerekiyor ama tek bir formul bile 20-30 dk bekletiyor beni. Beklettigi formul de sumifs ha!
2 liste de +600k satira sahip. Ayni excel icinde, hatta ayni sheet'e aldim, diger tum formulleri kirdim, formulasyonu 'manual'a cevirdim, shift F9 ile hesaplatiyorum. Yok, imkansiz.
IT ekibiyle konustum, laptop'tan masaustu bilgisayara gecersem bi nebze hizlanirmis ama yine cok hizli olmazmis. Laptop'ta ram vs her sey yuksek artik takilacak bi sey kalmadi.
Direktorum 'bunun icin bikac program duymustum ama emin degilim, sen excel'i yukluyorsun programa, o iceride hesaplayip sana download ettiriyor' dedi, boyle bir sey duyan oldu mu? herhangi bir eklenti yahut program?

edit: 20-30 dakikayla kisaltmisim sureyi, 17 dakikada %15'e geldi daha.
(1) 

Beşiktaş Vejeteryan Mutfak

orange coffee #1277546 
Yurtdışından vejeteryan bir misafirim geldi, Beşiktaş'ta akşam yemeği yiyeceğiz. Civarda vejeteryan mutfaklı güzel restaurant var mı? Normal restaurantta güzel etsiz yemek de olur tabi, ben yesem sorun yapmaz.

Teşekkürler
(3) 

30 Mart 2018 - Pasaport başvurusu

orange coffee #1271780 
Yarın (30 Mart 2018) pasaport başvurusu yapılmayacağı söyleniyor, resmi bir açıklama göremedim. 2 Nisan'da Nüfus İşleri'ne devredileceği için son iş günü Cuma başvurulamayacak yazmış 2 yer.

Konu ile ilgili bilgisi olan var mı? 07.30 aracı ile başka bir şehre gidecektim pasaport başvurusu için, ona göre gitmeyeceğim.
(3) 

Ehliyet ve Pasaport başvurusu ile ilgili

orange coffee #1271536 
"30 Mart 2018 tarihi itibariyle sürücü belgesi randevu işlemleriniz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.
Bu tarihten sonraki randevu işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü randevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecektir."

Bu uygulamaya 30 Mart dahil midir? Yoksa 2 Nisan'dan mı başlar uygulama?
(8) 

Çalışanlara yeni yıl hediyesi

orange coffee #1246293 
Merhaba, 70-80 kişilik bir gruba hediye vereceğiz. Kişi başı 150 TL olacak. Hediye çeki veya nakit para seçenekleri şirket yönetmeliği gereği olamaz. Aşağıdaki fikirleri bulduk ama begenilmedi;

- powerbank
- cüzdan
- mı band
- french press + kahve bardağı
- dolmakalem
- güzel kutuda kaliteli çikolata
- laptop kılıfı
- ajanda
- Stanley termos

Ayrıca 'd&rdan 150 lira ederinde kalem alalım, değişim kartı koyalım, isteyen gidip değiştirip istediği şeyi alsin' fikri de begenilmedi.

Ne verebiliriz?
(1) 

Cevaplarım nereye gidiyor?

orange coffee #1236432 
Duyurulara verdiğim cevaplar, soruların altında gözükmüyor. Gönder'e tıklıyorum, "Gönderiye" diyor, cevaplar kayboluyor yayınlanmadan.

Bir ayar değişikliği falan mı oldu da kaçırdım?
(1) 

TUİK - Gayri Safi Yurtiçi Hasıla

orange coffee #1225046 
İyi haftalar!

Tuik'ten gayri safi yurtiçi hasıla büyüme oranlarına bakıyorum ama 2015-2016 değerlerinde farklar görüyorum.

11 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan www.tuik.gov.tr
31 Mart 2017 tarihinde yayınlanan www.tuik.gov.tr

Mesela 2016 Q3'te birinde -1.3 gözüküyor, birinde -0.8; Q4 birinde 4.2 gözüküyor, birinde 3.5.

Bu farkın sebebi ne olabilir? Hangisini kullanmalıyım?
(3) 

Ofis dışı şirket aktivitesi önerisi

orange coffee #1223292 
Merhaba,

60-70 kişilik bir ekibe, haftaiçi ofis dışında bir günü kapsayacak şekilde aktivite yaptırmak istiyoruz. Biz İstanbul'dayız, servisle insanları taşıma imkanımız var ama çok uzak olmazsa da iyi olur tabi. Maksat insanları ofis ortamından uzaklaştırmak, kaynaştırmak, eğlenip güzel vakit geçirmek. Aklıma Tekirdağ'da şarap tadımı ve Orienteering geldi, başka da bir şey gelmedi. Piknik vs. gibi şeyler zaten yapıldığı için, daha değişik bir şey istiyoruz. Kişi başı 150-200 lirayı aşmazsa iyi olur.

Sizin aklınıza gelen bir şey var mı? Siz ne yapmak isterdiniz?
(6) 

Marangoza kitaplık yaptırmak

orange coffee #1215915 
Merhaba,

Evimize bir kitaplık, bir de çalışma masası istiyoruz. İkea ve Koçtaş hakkında iyi şeyler duymadık. İnternetteki markasızlara da güvenemedik pek.

Bugün mahalledeki bir marangozla görüştük, ölçüleri geldi aldı falan. Ölçüler şöyle; kitaplık en 82.5 cm, derinlik 33 cm, yükseklik 210 cm (3 adet olacak), çalışma masası 65x150 olacak. 3 adet kitaplık fiyatı 2000 tl, masa fiyatı 500 tl. Biz sürekli İkea'ya falan baktığımız için, bize biraz fazla geldi. Adamın da emeğini harcamak istemiyoruz, belki rayici budur hakikaten diye. Pazarlık yapmak isteyince de "ben alt limiti söylerim hep, pazarlık payı bırakıp yüksek fiyat vermem" diyip inmedi de. Biz de düşünmek için biraz vakit aldık ama fiyattan emin olamıyoruz bir türlü.

Bu fiyat marangoz işlerine göre normal mi çok mu?
(4) 

Marangoza kitaplık yaptırmak

orange coffee #1215323 
Merhaba,

Evimize bir kitaplık, bir de çalışma masası istiyoruz. İkea ve Koçtaş hakkında iyi şeyler duymadık. İnternetteki markasızlara da güvenemedik pek.

Bugün mahalledeki bir marangozla görüştük, ölçüleri geldi aldı falan. Ölçüler şöyle; kitaplık en 82.5 cm, derinlik 33 cm, yükseklik 210 cm (3 adet olacak), çalışma masası 65x150 olacak. 3 adet kitaplık fiyatı 2000 tl, masa fiyatı 500 tl. Biz sürekli İkea'ya falan baktığımız için, bize biraz fazla geldi. Adamın da emeğini harcamak istemiyoruz, belki rayici budur hakikaten diye. Pazarlık yapmak isteyince de "ben alt limiti söylerim hep, pazarlık payı bırakıp yüksek fiyat vermem" diyip inmedi de. Biz de düşünmek için biraz vakit aldık ama fiyattan emin olamıyoruz bir türlü.

Bu fiyat marangoz işlerine göre normal mi çok mu?
(5) 

Evlilik sonrası kimlik değiştirme

orange coffee #1212388 
Merhaba,

2 hafta önce evlendim ve eşimin soyadını alacağım. Şu an kimlik randevularında en erken Eylül'e randevu alabiliyorum. Ne var ki Kurban Bayramı'nda (Ağustos sonu - Eylül başı) yurtdışına çıkma planı yapıyorduk. Kimliğimi ve pasaportumu değiştirmeden şu an yurtdışına çıkabilir miyim? Yeni belgelerin yetişmesinin imkanı yok gibi duruyor şu an. Kimisi diyor ki "evlilik cüzdanı yanınızda olursa çıkabilirsiniz", kimisi diyor ki "huduttan dışarı çıkarmazlar sistemde ve belgende farklı isim olduğu için".

Bu durumda kalan, tecrübe veya tanıklık etmiş birisi var mıdır aramızda?

Teşekkürler şimdiden
(3) 

Barcelona'da kutlama yemeği mekanı

orange coffee #1200499 
Merhaba, Temmuz ayında Barcelona'da 10-12 kişilik bir kutlama yemeği yiyeceğiz. Tercihen müzikli, çok salaş olmayan, açık havada oturma imkanı olan, fiyatları da çok uçuk olmayan bir mekan arıyorum. Gidip de böyle bir yer gören veya yemek yiyen var mı? Ya da bu tarz yerleri internetten toplu görebileceğim bir sosyal medya mecrası da olabilir..

Teşekkürler
(1) 

Çiftler için Expense Manager App

orange coffee #1199115 
her iki kişinin de birbirinin gelirini giderini görebileceği, hatta mümkünse ortak havuz da yapılabilecek (olmasa da olur) bir expense manager uygulaması arıyorum. kullanan veya duyan var mıdır ki?

better haves diye bir uygulama buldum ama türkiye'de kullanamıyoruz sanırım.
(2) 

Futbol sonrası ağrı

orange coffee #1187601 
Bayağı bir spor geçmişim var ama bir süredir spor yapmıyorum, 2 haftalık koşuya başladım tekrardan. Dün akşam halı sahada antrenmanımız vardı, geçen hafta ilk antrenmanda bir sorun olmadan oynamıştım (deparlar vs). Dün -gayet lakayıtlıktan ve disiplinsizlikten- sadece 2 tur koşup gerçekten az esneme hareketi yaptım (toplamda 3-4 dakika sürdü) esneme hareketinden sonra gelen ilk topa plase vururken sağ bacağımın üst kısmında (ön baldır) bi şey oldu ve müthiş bir ağrı başladı. İnsanlar ısınma yapmadan, hamlıktan çok da kullanmadığım bir bölge olduğu için oradaki soğuk kasları zorlamış olduğumu söylediler ama bayağı ağrıyor. Babam "tek bir nokta ağrımıyorsa yırtık yoktur, zedelenmiş veya zorlanmış gibi gözüküyor" dedi. Dün akşam eve dönerken arabayı park edip toplu taşımayla dönecektim eve, gazdan frene frenden gaza ayak değiştirirken bile canım yanıyordu. Epey buz tedavisi yaptım ve Fastjel adında bir kas gevşetici sürmeye başladım ağrıyan yere.

Bu ham kişiler futbol oynarken olan bi şey mi? Daha önce denk geldiyseniz ne zaman geçer? Fastjel doğru seçim mi?

Not: Doktora git diyecek arkadaşlar; dün aynı şekilde aynı yerde ağrısı başlayan başka bir arkadaşa doktor "kasları zorlamışsın ısımadığın için, buz ve kas gevşetici yap" demiş, dolayısıyla bir de ben gitmiyorum doktora. Durumumuz aynı çünkü...
(5) 

Bu duyuruda kartpostal gönderiyorum - Nisan

orange coffee #1183446 
Bugün saat 20:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak sevdiği bir adet şarkı ismi ve şarkıyı söyleyeni/çalanı yazanlar arasından rastgele 3 kişiye kartpostal göndereceğim.

Not 1: Yurtdışına gönderebilirim.
Not 2: Katılırsanız lütfen mesaj kutunuzu kontrol edin, cevap alamadığım arkadaşlar oluyor, yarın sabah 8:00'a kadar size ulaşamazsam başka arkadaşa göndermem gerekecek.
Not 3: Farklı kişilere göndermek istediğimden, önceki çekilişlerde yolladığım arkadaşlar katılabilir ama bu arkadaşları çekiliş için numaralandırmayacağım.
(22) 

Bulaşık makinesi ne kadar gerekli?

orange coffee #1182387 
Evleniyorum ve eve bulaşık makinesi almama taraftarıyım. İnsanlar duyunca şaşırıyor, garipsiyor "çok pişman olacaksın bak" diyor. E biz 2 kişi yaşayacağız evde, arada misafir gelecek. Elde hallederim zaten 2 kişinin ne kadar bulaşığı olacak ki bulaşık en sevdiğim ev işi, "o öyle olmuyor canım, işten yorgun argın gelince uğraşmak istemiyorsun, atıyorsun makineye" diyorlar. Müstakbel eşim de bana bıraktı kararı.

Özellikle yeni evli veya eve çıkmış çift kişilere soruyorum; bulaşık makinesi sizin için ne kadar önemli/gerekli? Aldığınızdan beri kaç kere kullandınız?
(6) 

'eylulhuzunu' adlı kullanıcı

orange coffee #1179310 
'eylulhuzunu' adlı kullanıcı kimdir? Şöyle bir şey atmış bana, bir anlam veremedim. Cevap da veremiyorum.
(3) 

Uçakta insülin

orange coffee #1175948 
Merhaba,

Babam şeker hastası olduğu için her akşam insülin iğnesi yapıyor kendisine. Bu hafta uçakla okyanus ötesine 18 saat sürecek bir yolculuk yapacak Etihad Havayolları ile, Abu Dhabi aktarmalı. Doktor reçetesi yanında olacak tabi ki. İstanbul-Abu Dhabi arası sorun olacağını sanmıyorum zira reçete türkçe, ama Abu Dhabi-Melbourne arasında bu türkçe reçeteye bakıp "bu ne yazıyor amk?" deme ihtimalleri var mı?

Şu an Etihad çağrı merkezinin çalışma saatleri dışında olduğumuz için arayamıyorum, yarın sabahtan arayacağım ama benzer durumda olan/olmuş birileri vardır diye sorayım dedim. Bu tarz aktarmalı uçuşlarda reçeteyi tercüme ettirmemiz gerekir mi?

Teşekkürler
(3) 

Yatak taşıma fikri

orange coffee #1173668 
Merhaba,
Bir evden başka bir eve 2,5 kişi yatak taşımamız gerekiyor. Karyola veya bazası yok, sadece aşağıdaki gibi yatak kısmı. Bunun için nakliyatçıyla falan uğraşmak istemiyorum. Polo ve Sedan 2 arabamız var. Nasıl yapalım? Sığar mı içine yoksa başka bir yolu var mı? Evlerin arası malesef 4 kişi bir tarafından tutup götürülecek mesafe değil..

www.yatasbedding.com.tr
(7) 

Bu duyuruda kartpostal gönderiyorum - Mart

orange coffee #1172508 
Ayların ne kadar hızlı geçtiğini bu çekilişten farkediyorum...

Bugün saat 17:30'a kadar bu duyuruya cevap olarak ilginç tarihi bir olayı yazanlar arasından rastgele 3 kişiye kartpostal göndereceğim. Uzak-yakın tarih, siyasi olay, spor olayı, doğa olayı hiç farketmez.


Not 1: Yurtdışına gönderebilirim.
Not 2: Katılırsanız lütfen mesaj kutunuzu kontrol edin, geçen sefer cevap alamadığım arkadaşlar olmuştu.
Not 3: Farklı kişilere göndermek istediğimden, önceki çekilişlerde yolladığım arkadaşlar katılabilir ama bu arkadaşları çekiliş için numaralandırmayacağım.

Edit: 1-6-7 numaralı arkadaşlar çıktı random.org'da. 6 numaralı arkadaşa ulasamadigimdan bir daha çekiliş yaptım, 2 numara çıktı.
(1) 

CNR - Kitap fuarı

orange coffee #1169501 
İyi pazarlar!

Şu an devam etmekte olan fuara giden var mı? Gitmeye değer mi? Takip ettiğim birkaç sahafın orada olduğunu gördüm Instagram'dan, sizin tavsiye ettiğiniz standlar var mı?
(13) 

Bu duyuruda kartpostal gönderiyorum - Şubat

orange coffee #1165811 
Saat 19:27.
22:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak sevdiğiniz bir kitaptan bir pasaj, cümle vb yazmanızı istiyorum (görsel de koyabilirsiniz). Aralarından rastgele seçilecek 3 kişiye kartpostal göndereceğim.

Seçimi bu sefer random.org'dan yapacağım. Yurtdışına gönderim yapabilirim, kartları yarın veya salı günü ptt kutusuna atacağım.

Not 1: Herkes kitap okumayabilir tabi. Dergi, gazete vs de olabilir.
Not 2: Katılırsanız lütfen mesaj kutunuzu kontrol ediniz, geçen sefer bir arkadaştan cevap alamamıştım.
Not 3: Geçen ay yolladığım arkadaşların katılmamasını rica ederim, farklı kişilere göndermek isterim.

22.18 editi: toplam 14 kişi katılmış, herkese olduğu sıranın numarasını verdim. kazananlar 2, 5, 9. katılanlara teşekkürler, gelecek ay görüşmek üzere :)
(1) 

Youtube uygulaması

orange coffee #1162088 
Youtube'un telefon uygulamasında "hızlı oynat-yavaş oynat" seçenekleri yok mu?
(3) 

Deri delme aleti

orange coffee #1160267 
İnternet aramalarında hep kemer delme aleti çıkıyor, bir de şu linkini verdiğimi buldum ama bana bu kadar çok gerekmiyor. Aliexpress'te var, onun da beklemesi çok.
İstanbul'da şundan adet olarak alabileceğim bir yer bilen var mı? ya da bunun başka bir adı var da ben mi bulamıyorum :/

www.handandleathercraft.com

Not: Cağaloğlu'nda sordum cumartesi günü, bilemedi kimse..
(12) 

Bu duyuruda kartpostal gönderiyorum - Ocak

orange coffee #1159996 
Saat 19:02.
20:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak sevdiğiniz bir şiirin bir kıtasını veya dizesini yazın. Aralarından rastgele seçeceğimiz 3 kişiye kartpostal göndereceğim.

Seçim şu şekilde olacak; babama, anneme ve arkadaşıma şu soruyu soracağım "1'den x'e kadar bir sayı söyle", onların verdikleri sıradaki kişileri bilgilendirip, özelden adreslerini alıp, kartlarını yarın PTT kutusuna atacağım.

Not 1: sorumdaki x cevap veren kişi sayısı olacak.
Not 2: yurtdışına da gönderebilirim.
Not 3: herkes şiir sevmeyebilir tabi, sevdiğiniz yerli/yabancı bir şarkının sevdiğiniz bölümünü de yazabilirsiniz.

20:08 editi: @yuzır; anahtar kelime "güven", rastgele seçmeyecek olsam "en sevdiğim dizeyi yazana göndereceğim" yazabilirdim :)

Babam: 5
Annem: 6
Arkadaş: 2

Lütfen mesaj kutularınızı kontrol ediniz.
Ayda bir yapmaya karar verdim bu işi. Diğer katılımcılara da dizeler için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
(6) 

Enpara - Finansbank ATM döviz limiti

orange coffee #1156067 
Enpara'dan yani Finansbank ATM'lerinden günlük döviz çekme limiti ne kadar?
Sadece TL bilgisi var, 1500 TL limitli. Dolar ve Euro'da nasıl durum?
1500/kur mudur? yoksa 1500 usd/eur mu?
(2) 

Postaneye mektup göndermek

orange coffee #1143856 
Kuzenim İran'da seyahatte şu an. Zaman kavramı yok, Tahran'a ne zaman geçeceği belli değil mesela, yarın da olabilir 1 ay sonra da. Mektup yollayacağım kendisine.
Ben Tahran postanesine mektup göndersem onlar oradan 1-2 hafta sonra gidip alabilirler mi onu? Postaneye giden mektuplar ne kadar tutulur acaba? Kimse gelip almazsa çöpe mi atıyorlar mesela? Nasıl yapabilirim bu işi? Başka fikri olan var mı?
(1) 

Yüzme antrenman takip uygulaması

orange coffee #1134047 
Koşu ve bisiklette Nike ve Strava'yı kullanıyorum. Şimdi yüzme antrenmanlarımı da takip altına almak istiyorum. Tabi ki yüzerken üzerime herhangibir şey takmayacağım ama yüzdükten sonra mesafe-zamanı uygulamaya manuel olarak girmek ve yüzmeyi uygulamanın akışında veya sosyal medyada paylaşmak, haftalık-aylık mesafelerimi takip etmek istiyorum. Böyle bir uygulama gören duyan var mı?
Teşekkürler
(10) 

Çocuk için kitap tavsiyesi

orange coffee #1112302 
Pek de çocuklukları kalmadı aslında ya..

Biri 11 yaşında kız (bu sene teog'a girecek), diğeri 13 yaşında erkek (bu sene liseye başlayacak) 2 çocuğa hediye 2şer 3er tane kitap almak istiyorum. Ama bu konuda çok tecrübesizim. Çocuklar teknolojiyi, doğayı, yeni kültürler tanımayı çok seviyor, bu alanda kitaplar da olabilir.
Elimde sadece o zamanlar okuduğum "Şimdiki Çocuklar Harika" var. "Dinle Küçük Adam" o yaş için olur mu acaba? Başka ne olabilir? Aziz Nesin?

Teşekkürler :)
(1) 

Beyaz Fırın pastası

orange coffee #1105618 
Beyaz Fırın'dan pasta sipariş eden oldu mu hiç? Memnun kaldınız mı? Nişan pastasını oraya yaptıralım diyoruz ama kesin kararı veremedik bir türlü...

Not: Bir şubesinde yediğiniz dilim pastadan bahsetmiyorum, sipariş üzerine yapılan özel pastalardan bahsediyorum.
(3) 

Yurtdışına çiçek gönderme

orange coffee #1085601 
Avustralya'ya online ödeme yaparak çiçek göndermek istiyoruz. Kullanıp memnun kaldığınız ya da bildiğiniz bir site var mı?
(2) 

Gidişatını okurun seçtiği kitaplar

orange coffee #1082589 
Bu sorudan duyuruda sorulduğunu hatırlıyorum ama bulamadım bir türlü...

Bölüm sonlarında hikayenin gidişatını okura seçtiren kitaplar vardı. "şöyle yaparsan 123. sayfaya git, böyle yaparsan 74. sayfaya git" tarzında. Bu tarz kitaplara ne deniyordu?
(7) 

Motosiklet pratiği için yer

orange coffee #1079321 
Cumartesi günü direksiyon sınavım var ve sınav öncesi 1-2 kere daha pratik yapmak istiyorum. Motorum var. Mecidiyeköy, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş taraflarında trafiğe kapalı alan var mıdır çalışabileceğim? İhtiyacım olan sadece 40-50 m2lik boş alan, klasik 8 falan çalışacağım...

www.ehliyetokulu.com

Teşekkürler

Ek soru: Alan bulamazsam; otoparkı kalabalık olmayan bir avm'nin otoparkında çalışsam sorun olur mu? Kolonlar arasında dönme pratiği yaparım?
(1) 

Bu kalem nerede bulunur?

orange coffee #1068641 
Ekteki kalemden nerede bulunur?
İstanbul veya online.

Not: Lütfen "Tahtakale'ye bakın" yazmayın. Nokta atış biliyorsanız daha çok işimi görecek, tüm Tahtakale'yi gezip arama imkanım yok.

Teşekkürler
(4) 

Üsküdar - Beykoz arası bisiklet

orange coffee #1065977 
Merhaba,
Şehiriçi bisiklet tecrübem yok denecek kadar az. Üsküdar'dan 2. köprüye kadarki 13km'lik yol bisiklet için nasıldır? Zorlanır mıyım araç bakımından? Kondisyonum yerinde, fiziksel bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum, yol da bildiğim kadarıyla dümdüz. Araç trafiği cumartesi sabahı tehlikeli olur mu benim için?

Teşekkürler
(2) 

osmanlıca "yeni yıl"

orange coffee #1032283 
"bedî sene" kullanılabilir mi?
ya da belli bir kelime öbeği var mı?

teşekkürler
iyi seneler
(1) 

Fındıklı merdivenleri

orange coffee #1009214 
Fındıklı merdivenleri boyandı mı tekrardan? En son Temmuz gibi bi yıkmışlardı bi şeyler olmuştu..
(1) 

Pazar günü altın

orange coffee #1005137 
İyi akşamlar,

Pazar günü İstanbul veya İzmit'te altın alabileceğim açık kuyumcu var mıdır bildiğiniz?

Teşekkürler
(3) 

sanalmarketim.com

orange coffee #995262 
Bu site ile ilgili ne oldu da başlığı coştu? 3-4 sayfa falan baktım ama sorunun kaynağını bulamadım, direkt olayın patlama entrysini verebilecek veya olayı açıklayabilecek biri var mı?

Tenks
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık