(8) 

Evi kiraya vermek hangi aylarda mantikli

Chips #1591955 
Bana ocak ve temmuz donemi geliyor. Şimdi ev 4 ay boş durmasin diye kiraya verince uzun vadede daha cok kaybettirmiyor mu ?
(5) 

Finansal okur yazarlık ne zamandan beri bu kadar yaygınlaştı ?

Chips #1590944 
Bana kalırsa pandemiden önce hiç bu kadar yaygın değildi. Ama ozellikle son yıllarda inanılmaz bir sekilde herkes yatırım hakkında konuşuyor. Bir taraftan insanların birikim yapmayip tüketici toplumun yaygınlastigi soylense de bana kucuk/buyuk, parasi az/çok herkesin yatirim yapmaya çalıştığını düşünüyorum.

Bu insanlar finansal bilgiyi sadece cevresinden mi ediniyor ? Siz mesela ne zamandan beri yatırım yapıyorsunuz ?

Bi taraftan acaba algıda secicilik mi yapıyorum diye dusunsem de duyurudaki sorular bile bu durumu ortaya koyuyor.

Ayrıca benim gibi bu işlere yeni başlayanlara ne önerirsiniz ?
(10) 

2.5 milyon nakitiniz olsa

Chips #1590873 
Şu an butcenize uygun ev alir mıydınız ? Yoksa mevduata koyup gelecek faizle birlikte 6 ay sonra 3 milyonluk ev mi almak mantikli.

Yatırım için alınacak.
(10) 

Doviz burosu kimlik beyani adı altında

Chips #1590130 
Gecenlerde 5000 euro bozdurmak istedim. Doviz burosu kimligimi istedi. Belirli bir miktar üstü diye kimlik beyan etmem gerektigini soyledi. Ardindan kimlik kartimin fotografini cekti ve dedim ne yapiyorsunuz. Supheli islem bildiriminde bulunurum seklinde tehdit etmeye basladi vs tam rezillik.

Ben bu durumu cimere şikayet ettim hala sonuc alamadim. Baska bu konuda ne islem yapmami onerirsiniz ?
(3) 

Bu pcnin derdi ne ?

Chips #1590118 
(1) 

Akrabamız bahcemizi yakmıs vol2.

Chips #1587350 
www.eksiduyuru.com

Simdi bu konuda biz hasar tespiti yaptirmak istiyoruz. Bu yuzden tarım ilce mudurlugunu aradim ve savciliga basvurmami soyledi. Karşı tarafın yaşından dolayı şikayette bulunmak istemiyoruz. Sadece hasar tespiti ve bilir kişi talebi icin savcılığa basvuru da bulunabilir miyim ?
(7) 

Akrabamız bahcemizi yakmis

Chips #1587207 
Otları yakicam derken agaclarimizi da yakmis. Iclerinde cok yillik degerli meyve agaclari var. Bu durumda nasil bir yol izlemeliyiz ? Olay buyuksehrin uzaktaki bir ilcesinde yasaniyor. Bu durumda sikayetci olursak illaki o ilceden mi dava acilir yoksa ikametimizdeki buyuksehirden acabilir miyiz ?

Ayrica bu konu ile ilgili adliye disinda hangi yerlere de sikayet de bulunulabilir ? Burada gercekten amacim bu comarlarin bu sıcaklarda boyle fevri bi sekilde yaptiklari hareketin cezasiz kalmamasi. Ayni zamanda o olmayan kafalariyla guzelim agaclari ziyan etmeleri cevreye yazik. Itfaiyeler gelip zar zor sondurmus. Kamu araclarini kullanmalarindan bile ceza almalarini istiyorum.
(3) 

Bu kameralar hangi tür ceza icin kullaniyor ?

Chips #1584863 
hizliresim.com

Emniyet kemeri vs icin ceza yazan kameralar bu tip mi oluyor ?
(7) 

Aidat sorunsalı

Chips #1584053 
50 yıllık binada istanbulda oturuyorum. Son 4 senedir kapıcı ayni zamanda apartman yoneticiligini de ustlenmis durumda. En son 1000 tl aidat odedim.

Sundugu hizmetler cop toplama ve haftada 1 apartman silme.

Durum boyle olunca artik bu parayi gercekten pahali buluyorum. Zengin bi muhitte oturmadigim halde 22 haneli, deprem olsa yikilmama olasiligi 0 olan bi apartmanda bu ucreti sirf bu yuzden odemek abartili geliyor.

Komsularla bi muhabbetim yok. Bu adamla da oyle yuz goz olmak istemiyorum. Siz bu durumda nasil bir yol izlerdiniz ?
(3) 

Tansiyon ölçme aleti

Chips #1578284 
65+ yaşın istediği zaman kendisini ölçebileceği bir cihaz arıyorum. Öneriniz varsa sevinirim. Satın alma opsiyonu olarak aliexpress, amazon vs farketmez.
(2) 

Tatlı toz biber öneriniz var mı ?

Chips #1575708 
Tatlı toz biberde hangi markayı ya da aktarı onerirsiniz ?
(4) 

Çalışırken dinleyebileceğim podcast onerisi

Chips #1575542 
Ozellikle bilimsel konuların anlatıldığı hangi kanalları onerirsiniz ? Dikkatim çabuk dağıldığı için tekduze bir anlatımı dinleyemiyorum. Aynı şekilde Barış Özcan gibi 0 iq'ya anlatir gibi anlatis da beni kopartiyor. Şu ana kadar Youtube'da Evrim Ağacı bana hitap eden seçenek oldu. Yerli ve yabancı onerilerinizi bekliyorum.
(7) 

Aşırı gereksiz stres

Chips #1575457 
Kendimi bildim bileli çok saçma olaylara çok fazla panik yapıyorum. Basit hatalarda elim ayagim su icinde kaliyor, vucudum asiri tepki veriyor.

Şu an zaten stresli bir sürecten geciyorum. Hayat duzenimi hala oturtamadim. Bu yuzden bahsettigim durumun daha da arttigini farkettim.

Su an psikolog ya da psikiyatriste gidemiyorum. Gercekten kendimi rahatlatmaya ihtiyacim var. Her gecen gun vucuduma daha da zarar veriyor bu psikolojim.

Bu yuzden su an calismadigim icin de fazlasiyla vaktim var. Neler yapmamı onerirsiniz ? Kendimi kontrol altına almak istiyorum.
(2) 

ABD'deki yazılim firmaları relocate yapıyor mu ?

Chips #1575441 
Avrupa'daki neredeyse bütün ülkeler vize işlemleri konusunda destek verirken, Birleşik Devletler'de ozellikle iş açıklamasında sponsor olamayacaklarını belirtiyor. Bu durum genel mi yoksa benim karsilastiğım firmalar mı boyle ? ABD'de çalısmak isteyen bir yazılımcı icin tek yol green card mı ?
(4) 

Stockholm'de yaşamanın eksi ve artı yönleri neler ?

Chips #1575303 
Ozellikle Paris'le kıyaslarsanız, iklim ve kasveti dışında ne gibi negatif yonleri ve yaşanılası ozellikleri var ?
(3) 

Yurtdışında çalışanlar turkiye'de sigortasız mı tedavi oluyorsunuz ?

Chips #1569335 
Yoksa gss odemesi ya da ozel saglik sigortasi mi yaptiriyorsunuz ?
(3) 

Vichy Dercos sampuanın yanında hangi sampuan kullanıyım ?

Chips #1568659 
Sac diplerimde yaralar ve yaglanma oluyor. Asırı olmasa da dokulme var. Bu yuzden vichy dercos kullanmaya baslayacagım. Eczaneye sordugum zaman sürekli kullanmamam gerektigini soyledi. Bu yuzden normal sabun arayasındayım. Bu sampuana destek olabilecek sacı ve sac derisini yıpratmayacak hangi sampuan onerirsiniz ?
(4) 

Fotograf dosyalarini pdf e donusturmek

Chips #1568600 
Notlarimin oldugu defterimi dijitale aktarmak istiyorum. Bunun icin yazicim/tarayicim olmadigi icin fotografini cekebiliyorum. Bu fotograf dosyalarini hangi programla pdf e donusturebilirim ?
(8) 

Paris cikisli Almanya rotasi

Chips #1568598 
Kasım ayinda 1 haftaligina Almanya'yi gezmek istiyoruz. Hangi sehre kac gun ayirmaliyiz ? Ilk basta ucakla en kuzeye gidip oradan diger sehirlere trenle mi yoksa otobusle mi gecelim ? Genel onerileriniz neler ? Hava cok mu soguk olur :/
(1) 

Fransa icin yazilim sektorunde is bulmak icin hangi siteleri onerirsiniz

Chips #1567980 
Linkedin disinda nerelere bakmami onerirsiniz ?
(2) 

GSS olmayinca devlet hastanelerinde nasil tedavi olunuluyor ?

Chips #1567302 
Calismadigi icin babasinin haklariyla saglik sigortasina sahip bir kadın, yabancı kisiyle evlendikten sonra GSS'si gozukmuyor. Bu durumda nasil bir yol izlemeli ? Devlet hastanelerine hic gidemeyecek mi ? Giderse ucretlendirme nasil oluyor ?
(1) 

Valiz sorunsalı

Chips #1566767 
Simdi ben turkiyeden giderken goturdugum esya cok daha fazla oldugu icin bagaj hakki aliyorum ve ucak icin kayitli bagajim oluyor ama dönüste cikolata,hediyelik vs urunler getirdigim icin kabin valizi yeterli oluyor. Boyle olunca da ekstra valiz hakki almak gereksiz oluyor. Bu durum icin ne onerirsiniz ?

Biraz kendimce cozum uretmeye calistim ama bulamadim. Katlanabilir valizlerin tekerlekleri cok uyduruk oluyor. Aslinda bana kabin valizi hacmi yeterli oluyor kayitli bagaj icin de. Ama bu sefer agirlik tasiyamiyor vs vs.
(9) 

Turkiye'den avrupa'ya giderken yaninizda ne goturuyorsunuz ?

Chips #1565761 
Sorum yurtdisinda yasayanlara.
(6) 

Yolculuk oncesi cok strese giriyorum

Chips #1560949 
Oncelikle herkese iyi bayramlar, yurtici yolculuklarim da dahil olmak uzere ozellikle yurtdisi seyahatlerimde inanilmaz geriliyorum. Bayagi gunler oncesinden seyahatimi dusundukce elim ayagim terliyor. Bu kadar gerilmemin normal olmadiginin farkindayim ama bi taraftan kendimi de yatistiramiyorum. Bu stresimin sebebi ucak korkusu, kaza olur vs degil. Ozellikle pasaporttan gecme sureci filan beni darlıyor. Daha once bu duygulari hissedip basedebilen oldu mu? Gercekten artik kendimi daha fazla bunaltmak ve yormak istemiyorum.
(6) 

Esinizi/sevgilinizi havalimanindan/otogardan/gardan aliyor musunuz ?

Chips #1560700 
Eger aliyorsaniz arabaniz oldugu icin mi karsiliyorsunuz ?

Arabaniz yoksa da gidiyor musunuz ?
(7) 

Hafif cekimi kaliteli kamera onerisi

Chips #1556750 
Son 5 6 yildir nikonun dslr5200 modelini kullaniyorum ancak cok agir. Bu yuxden yeni kamera arayisi icerisindeyim. Sony alpha 6400, nikon z50 gibi modellere bakiyorum. Ancak hangisini almaliyim cok kararsizim.

Istedigim ozellikler:

>Hafif olsun.
>Profesyonel fotografci degilim bu yuzden sanki iphone 14 promax gibi pratik ve kolay modlari ve odaklama ozelligi masini istiyorum.
>butce 30kya kadar cikabilirim

Yukarida belirttigim modeller disinda da onerilerinizi bekliyorum.
(1) 

Sifreli kirik ekranli telefonunun icindeki verilere nasil erisebilirim

Chips #1554965 
Selam, android telefonumun maalesef ekranı kırıldı. Şifre kullandığım ıcın bilgisayara baglayamıyorum.Bir telefoncuya gitmeden kendim telefonumun içindeki verilere nasıl ulasabilirim ? Not defterini aktif kullanıyordum ve ayrıca baglı bulunan bir mailime de girmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(4) 

Uykudan once gelen ölümü hatirlamak

Chips #1551982 
Biraz stresli bi surecten gectim/gecmeye de devam ediyorum. Gozlerim kapanana kadar ya pcde vakit geciririm ya da telefonda. Asiri uykum gelmeden yataga girmem. Son zamanlarda uykudan once bir gun olecegimi hatirlayip anlik uykum kaciyor. Bazi gunler bu sebeple uykusuz da kaldim. Su an psikiyatriste de gidemem. Onerilerinizi bekliyorum.
(4) 

Aralıkta başvurduğum yeşil pasaportum hala gelmedi

Chips #1549068 
Bunun için malum yeri arayıp 2 kez kayıt oluşturdum hala gelmedi. Benim gibi hala bekleyen var mı ? Daha ne yapabilirim ?
(2) 

Adobe after effects ve premier eğitimi

Chips #1540015 
Selam herkese, video editorluk isinde profesyonellesmek istiyorum. Bu yuzden baslikta belirttigim programlari ogrenebilecegim online kurs ariyorum. Daha once egitim aldiginiz ya da referans olabileceginiz kurslar var mi ? Ayni zamanda sertifikali olmasi da onemli cunku egitim sonrasi bu alanda islere basvurmayi planliyorum.

Ayrica adobede kendimi kisisel olarak gelistirmek icin neler yapabilirim ?

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.
1

mobil görünümden çık