(1) 

Avusturya Vizesi Almaca

brc #491950 
Merhabalar!
Ocak ayında erkek arkadaşımla Avusturya'ya kendisinin davetli olduğu bir workshopa gitmek istemekteyim. Vize ile ilgili istenen evrakları okudum anladım fakat benim durumum biraz karışık şöyle ki;
Uzun zamandır işsizim yani hali hazırda aktif sigorta kaydım yok ama elden asistanlık işleri yapıyorum dolayısıyla bankada bir para akışı yok.
Avusturya'da bir abimiz var (orada oturuyor ve şirketi falan var) kendisi yine bu workshop konusuyla ilintili bir abi, ondan davet gelse ve erkek arkadaşım da bu kadın benim asistanımdır dese, kalacak yer/uçak rez. falan göstersem, bir de o tarihe kadar yani Ocak ayına kadar bankada bazı para hareketleri yapsam (para yatırıp çekme vs..) bu durumda bu ülke bana turist vizesi verir mi dersiniz?
Pasaportum var 10 yıllık tertemiz, kalmak istediğim süre maksimum 1 hafta, daha önce dışarı çıkmışlığım yok, bütün masraflarımı erkek arkadaşım ve davet eden karşılayacak.
Çok mu karışık oldu, bir fikriniz var mı acaba?
Teşekkürler!
(4) 

A Room For Rent Only For Erasmus Students!

brc #448466 
Selam,
Erasmus öğrencileri için ilnaımdır. Tanıdığınız bildiğiniz erasmus öğrencileri varsa linkteki ilandan bana ulaşabilirler.
paylaşmayı sevelim bence!

istanbul.tr.craigslist.com.tr
Sevgiler!
(4) 

Ucuz T-shirt Nereden Bulurum?

brc #394108 
Selam,
Üzerine baskı yaptıracağım minimum 50 adet siyah renk t-shirt almak istiyorum. Adet fiyatı 5 lirayı geçmeyecek çok da pert olmayan t-shirt nereden bulurum. İnternetten bakındım ama aranızda önceden almış/yaptırmış ya da bu işi yapan varsa iletişmek isterim.
(3) 

Hangi ISS hangi kampanya?

brc #380583 
Selamlar,
Evime internet bağlatmak istiyorum fakat bunun için en uygun en makul olanının hangisi olduğuna karar veremiyorum.
TTnet için nasıl sövüldüğünü iyi okudum biliyorum ama diğerlerine de baktığımda herkesler her şeyden şikayetçi. Şu an laptop içerisinde turkcell sim kartı ile aylık 4 gb sınırlı paketi kullanıyorum fakat artık sınırları aşıyorum. internetten pek bir şey indirmem ama dizi izleme keyfim limitleri zorluyor.
şu an işsiz de olduğum için ttnet'in 2 ay bedava sonra 10 ay indirimli 2 yıl taahhütlü kampanyası cazip gelmekte
www.ttnet.com.tr
2 ay içerisinde gelirim olur diye umaraktan ve de 2 ay içerisinde iptal işlemi söz konusu olduğundan başka durumuma uygun bir şey bulamadım (modem de veriyor hem)
konuyla ilgili önerisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim zira bu konulardan anlamıyorum.
teşekkürler
(3) 

Mardin'den "sürme" buldurma.

brc #219935 
merhabalar,

benim bi arakadaş mardin'e gidecek ve kendisi saf kan yabancı. ben bu türkçeyi bile doğru dürüst konuşamayan adama nasıl sürme buldururum oralardan? oralardan olanlarınız, bilenleriniz bana yardımcı olabilir mi acaba? yalnız toz olanından istemiyorum, hani küçük tüpler içerisinde vardı çok önceden görmüştüm, onlardan istiyorum. google konuyla ilgili pek bilgilendiremedi bi buldursanız.

teşekkürler
(5) 

Yuva Arayan Lolipoplar! Verilik kedi İSTANBUL

brc #156435 
Arkadaşlar çaresiz kalmış durumdayım!

kötü geldimi hep üst üste gelir ya durumum fena detaylara acitasyona gerek yok ama böyle.

3 kedimden en küçüğü olan kimyon kızım 5 tane birbirinden güzel yavrular doğurdu şu an tam 1 aylıklar ve onlara yuva arıyorum. durumum çok acil şu an toplam 8 kedim ile çok geçici bir süre için bir yere sığınmış bulunmaktayım yavrulara mutlaka yuva bulmam lazım. almayacak olsanız bile lütfen aklınızda olsun paylaşın duyurun yardımcı olun. anne artık canı yandığından emzirmiyor maddi durumum sıçmış durumda zaten düzgün bir gelirim yok.
yavrular 3 adet sarman erkek, 1 adet üç renkli münyon dişi ve 1 adet has ve öz tekir dişi.
fotoğraf albümüne şuradan bakabilirsiniz
www.facebook.com

biz beşiktaş/istanbul'dayız sadece istanbul'a verilecektir.
iletişim için lütfen brcgrl @ gmail . com
*size değil çevreye güvenmediğimden telimi veremiyorum anlayışınız için teşekkürler.

moderasyondan ricam bir süre üstte kalabilirse çok seviniriz, pisiler adına teşekkürler.
(1) 

flatmate needed! ev arkadaşı aranıyor!

brc #141968 
selamlar güzel insanlar bu duyuruyu bir arkadaşım için açıyorum.

istanbul kurtuluş'ta bulunan eve üçüncü aranmakta. arkadaşım yeni zelandalı ve tahmin edebileceğiniz gibi ingilizce öğretmenliği yapmakta, bir de türk hatun var ev arkadaşlarından bir de kedi var efendim kendi çapında takılan baştan söyliyim.

erasmus olur çalışan olur çalışmayan ama parası olan olur, az buçuk ingilizce bilinmesi mutlaka gerekiyor tabi iletişim kurabilmek için. ev süper, geniş geniş odaları var aydınlık ferah falan. taksime çok yakın, metroya otobüse falan 10 dk gayet merkezi ve güvenli bölgede. odanın kirası 550 lira daha detaylı bilgi için buradan buyrun;
istanbul.craigslist.com.tr

iletişim için dylltron (at) gmail com
ingilizce lazım demiştim di mi?
arkadaşlarınıza duyrun facebookta paylaşın rica edicem
teşekkürler öpt kib bye
(12) 

youtube problemi

brc #110062 
selamlar,
youtube normal olarak açılıyor, yani site olarak fakat hangi videoyu izlemek istesem "an error occurred, please try again later" demekte. aynı evde aynı int bağlantısı ile youtube a giren arkadaşlarım var hiç böyle davranmıyor onlara.
seçilmiş lanetli ben miyim? belirtileri yazdım hastalık için kafa patlatmak isteyen?
lütfen yardım edin :(

*problem içn çözüm önerecek güzel insanlar, beş yaşındaki çocuğa anlatır gibi rica edicem. evet hatunum.
(16) 

Muratti sigara kokusu??

brc #104436 
sevgili sigara içen/içemeyen bahamalılar,
ben sigara içen biriyim ezelden. ve evet biliyorum sigara kokar ve biliyorum bazı sigaraların kokuları ağırdır, ne biliyim farklıdır. en son en az 3 yıldan beri muratti marka sigara içiyorum ve bu güne kadar kimse bana 'ayy sigaran çok kötü kokuyoo' demedi. bugün de patronum dedi. patron hatun ve kendisi de davidof slim light gold ultra yellow lüks her ne sikimse o sigaradan içiyor. ofiste odam ayrı, sigara içebiliyorum ve bu siktiğim özgürlüğün elimden alınması istemiyorum. en son bana sigaranı değiştir dedi. başkalarına sordum harbiden çok mu kötü kokuyor bu sigara diye yok dediler.

siz de böyle bir şey fark ettiniz mi?
(5) 

Direksiyon dersi - ideal süre?

brc #103266 
patronumun baskılarından dolayı direksiyon dersi almaya başladım (ehliyet var), şimdiye kadar 6 saat oldu ve çok kötü değilim bence, tamam bazı eksikliklerim var kabul. bu hocayı internetten buldum, hakkında araştırdım falan kötü bir bilgiye rastlamadım ve aslında hoca da gayet iyi davranıyor öğretiyor vs.
sorun şudur ki bu mereti öğrenmenin ideal bir süresi var mıdır? ben çok sıfır değildim zaten şu an sadece işin inceliklerini öğreniyorum, telaş yapmamaya çalışıyorum falan. baya baya trafikte sürüyorum (maslak-levent-sahil-beşiktaş-taksim gibi) ama 6 saat oldu bu adam bana hala park etmeyi öğretmedi ne biliyim otobana çıkartmadı, saatine para ödüyorum sonuçta, sizce kibar kibar kazıklanıyor muyum? moralimi bozmadan bana yardımcı olabir misiniz? teşekkürler.
*evet hatunum.
(4) 

Çeviri yardımı :(

brc #95168 
iş ingilizcesi kapsamında şu aşağıdakini çevirebilecek ya da bunun gibi bir şey yazmada yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler

Bu anlaşma x firma ile y firma arasında yapılmıştır. Karşılıklı olarak hizmetler takas edilecektir. Bu durumda tarafların yükümlülükleri aşağıdaki gibidir ve taraflar arasındaki anlaşma aşağıdaki maddeleri kapsar.


*sokak ingilizcesi çok güzel bir şey bence.
(6) 

ayak şişmesi

brc #81251 
selamlar,
5 gün arayla yaptığım ikinci 14 saatlik otobüs yolculuğumdan sonra sol ayağım davul gibi olmuş durumda, üzerine kesinlikle basamıyorum ve ayağımı sıkamıyorum (hani böyle parmakları içe doğru çevirmek var ya ondan). herhangi bir çarpma yok incinme yok buna eminim. ayağımın üzeri hem hafif kırmızı hem de davul gibi şiş. 1 saattir altına minder falan koydum uzanıyorum. acaba önerebileceğiniz bir merhem var mıdır? ne uygulamalıyım ne yapsam bu ağrı gider, bu şiş iner? işin kötüsü yarın işe geri dönmem gerek yani bu ayak bana lazım.
(6) 

şişe mantarı?

brc #72290 
şişe mantarı nereden satınalabilirim? kullanılmamış gerektiğinden şarap açıp sorunu gideremiyoruz. istanbul'da şişe mantarı satan bir yer var mıdır?
1

mobil görünümden çık