(2) 

Bel/göğüs çantası alternatifi

Tisatiaşer #1584837 
Merhaba. Tshirt altına şort giydik. Tempolu yürüyüş yapıcaz, belki otururuz bir yerde de. Şortun cebi yok veya eşyaları koymaya uygun değil. Anahtarlar, sigara, cüzdan, telefon, peçete taşımak istiyoruz. Şu göğse çaprazlama takılan çanta yerine alternatif ne kullanalım da daha şık olalım? Teşekkürler
(1) 

Ikea Vadsö Yatak kullanan?

Tisatiaşer #1579790 
Var mı? Alınır mı, deneyimleriniz neler?
(2) 

Taşınma

Tisatiaşer #1579134 
1+1 taşınma fiyatları ne olur 6 km uzaklığa? Önerdiğiniz yer var mı? Kaplumbox türü firma kullanan var mı tavsiye eder mi? Teşekkürler.
(2) 

Klavye tuş düzeni tür adları

Tisatiaşer #1577297 
Q klavye, f klavye falan demiyorum. İşaret tuşlarının yerleri de değişiyor. Bunların bir adlandırması var mı? Küçüktür büyüktür tuşu misal sol shiftin yanında şimdi kullandığım klavyede, ama internette klavyelere bakıyırum orada değil genellikle. Ararken nasıl aramak lazım? Teşekkürler.
(7) 

Ikea Jarvfjallet

Tisatiaşer #1573185 
Arkadaşlar 9-10 bin tl verdim bu koltuktan aldım rahat edeyim diye. Oturulan yer harici fonksiyonları da iyi ama bir koltuktan temel beklenti oturulan yerin rahatlığı değil midir? Süngeri mi ince, başka sebepten mi bilmiyorum ama bir süre oturduktan sonra taşa oturuyormuş hissi veriyor. Değiştirme imkanı varmış, markusla değiştireyim mi, yoksa üstüne bir de oturma minderi alıp mı kullanayım rahat ettirir mi? Fikirleriniz için teşekkürler.
(2) 

yürüyüş bandı önerisi

Tisatiaşer #1572881 
Merhaba. Şu ince, yeni nesil pratik yürüyüş bantlarından deneyimleyeniniz oldu mu? 4bin tl den başlıyor. Pek geçmişi olmadığından bu ürünlerin sağlam bi yorum geçmişleri yok. En uygun fiyata, efendi işi yürüyüş yaptıracak, çabuk bozulmayacak bir şey arıyorum. Her türlü öneriye açığım. Çok teşekkür ederim.
(6) 

Traş makinesi önerisi

Tisatiaşer #1572628 
Merhaba. Fişe takılı da kullanılabilen sakal kısaltma makinesi önerir misiniz? Ekstrem özelliklere gerek yok. Fişte çalışsın yeterli, bataryalar bir gün bozuluyor. Bilindik markanın en temel cihazları olur sanıyorum. 3-5 yıl sorun yaşatmasın. Başına sakal tarağını takıp 4-5 numara ayarlayıp kısaltmak, tek olayım bu. Teşekkürler.
(3) 

Waitlist’e katılan tuhaf emailler

Tisatiaşer #1571678 
Bir platformumuz var. Waitlist açık. Bu listeye sadece email ile katılabiliyorlar. Şu tip kayıtlar geliyor:

SkfAoeoHsKd.akDoJe@ornekdomain.com

Sanki isim soyisim enkripte edilmiş, domain gerçek domain. Bu kayıtlar geldiği zaman genelde 2 tane geliyor ikisi de farklı.

A) isim soyisim deşifre etmemek için kendi sitelerinden bu şekilde email açıyorlar. Her siteye de kayıt olurken farklı bi tane verip üçüncü partilerle paylaşıp paylaşmadığımızı kontrol ediyorlar. Doğal ziyaretçi.

B) botlarla yapıyorlar. Maksatları kendi domainlerini tanıtmak.

C) diğer?
(3) 

Gün kurusu vs kuru kayısı

Tisatiaşer #1571125 
Laksatif etki göstermesi için günde 15 adet kadar gün kurusu yiyorum fazla bir etkisini göremiyorum. Derken bi de normal kuru kayısıyı deniyeyim dedim, sonuç ishal oldum. Arkadaşlar hani günkurusu orijinaldi daha iyiydi? Kuru kayısı 1 günde etkisini gösterdi. Vücut gün kurusuna alıştı da tepki mi vermiyor, ondan mı böyle oldu? Nedir bu işin doğrusu bilen aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.
(4) 

Adaptör sorusu

Tisatiaşer #1569005 
Merhaba. Kablonet tv alıcısının adaptörü bozulmuş. Evde farklı bir adaptör buldum ve denedim, çalıştı. Max değerleri daha yüksek yeni taktığımın. Bir sorun yaşama ihtimalim var mı? Ciddi bir problem riski var mı? Teşekkürler.
(1) 

OVH Dedicated sunucu alsak vsphere falan almasak

Tisatiaşer #1566090 
Olmuyor mu? 40 çekirdekli bi sunucu alıp vm lere böleceksem illa bu lisans ücretlerini ödeyecek miyim? Hayvansı lisans ücretleri var.
(2) 

DUNS numarası gelmedi

Tisatiaşer #1561628 
Merhaba. Duns başvurusu yapalı 40 gün falan oldu, halen vermediler. Normal mi? Bi aksiyon almalı mıyım?

Kalp içinde nokta logo neyin logosuydu

Tisatiaşer #1551384 
Neyin logosuydu? Var dimi böyle bi logo?
(4) 

Harici nvme + kutusu

Tisatiaşer #1550551 
F/p önerileriniz neler olur? Teşekkürler.
(1) 

Jakuzi elektrik

Tisatiaşer #1550538 
Jakuziden elektrik çarpmaz mı ya? Allah korusun da suyla elektriği bir arada götüren bi sistem sonuçta. Nasıl emin olabiliriz çarpmayacağından?
(2) 

99da kaç saat sonra sağ çıkabilmişlerdi

Tisatiaşer #1549582 
99 depreminde veya sonrakilerde kaç saat sonra sağ olarak kurtulanları hatırlıyorsunuz en fazla?
(4) 

Sunucu alacağım yardım

Tisatiaşer #1548646 
Merhaba. Saas tarzında vereceğim hizmet için sunucu satın alıp bir veri merkezinde barındırmaya karar verdim. Şimdiye kadar lazım oldukça vds kiralıyordum ama artık kiralayacağıma alayım mal benim olsun bari düşüncesine girdim. Örneğin 40 çekirdek 80 thread bir makina alsam bunu 40a bölüp, her bir bölüme en az 4gb ram olacak şekilde dağıtarak kullanacağım. Yalnız sunuculardan fazla anlamıyorum. 3 gündür işlemcilerin kaç çekirdek olduklarına bakıp duruyorum. Misal i5 kaçıncı nesil olduğunu kodundan anlayabildiğimiz gibi çekirdek sayısını anlamanın bir yöntemi varsa bunu bilmiyorum. Barındırma fiyatları kaça malolur, ikinci el sunucu alırken nelere dikkat edilir, işlemcinin vs sağlığı nasıl kontrol edilir, internetteki fiyatların üzerine ne kadar pazarlık payı vardır satarken zarar etmemek için kaça almak lazım, barındırma için hangi firmalara bakayım hangilerinden uzak durmak lazım, gibi sorularım var.

Bana yol gösterebilecek olan varsa müteşekkir olurum.
(6) 

1 hafta roma mı, yoksa …

Tisatiaşer #1547863 
Merhaba. 1 hafta romaya gidelim diyorduk ama bi arkadaş lyon a gidin araç kiralayın parise gidin, giderken köyleri gezin, paristen brüksel amsterdam yapın. Arabayı orda bırakıp romaya uçun gibi şeyler söyledi kafamız karıştı. Zaten altı üstü bi hafta, 4-5 büyük şehir, bilmediğimiz yerde araç kiralıycaz, bu şehirlerde otopark sorunu da vardır kesin, bilmediğimiz kurallar vardır, kasko yaptırsak fiyat uçuyordur belki, vs vs. her yerde bi gün konaklasak koşturmacalı ve yetersiz gelen bir tatil olmaz mı? Biraz heveslendik ama detaylara girince akla yatkın gelmiyor. Bir de aracı lyonda kiralayıp amsterdamda bırakıcam diyince one way fee diye bişey kesiyor 1000 euro civarı. Yani plan bu olsa bile araç kiralama fikrinden iyice soğudum. Trenle birbirine geçiliyor galiba bu şehirlerde ama bi de grev mrev varmış. Bu lyon - amsterdam hattını kafada bitirdim gibi hal böyle olunca ama yine de sırf roma yerine, paris + uçakla roma mı yapsak? Fikirleriniz ve görüşleriniz için çok teşekkürler.
(4) 

Bozulmayan eşofman altı

Tisatiaşer #1547717 
Eşofman altından yana yüzüm gülmedi. Çok çabuk yatarken giymelik kıvama geliyorlar. Nereden alalım da şöyle bi sene en azından dışarda şeyimizi gerek gere giyebilelim?
(3) 

apple storeda uygulama yayınlayacak aracı

Tisatiaşer #1545703 
Şimdi bi online sistemimiz var, saas dedikleri cinsten. flutter ile ios app yaptık diyelim. İsteyenler mobil uygulamadan kullansın istiyoruz. Kendi şahsımın ismiyle app store a koymak çok amatörce. Kurumsal hesap açmak için şirket kurmak duns numarası almak falan gerekiyor, uzun iş. E yok mu bunun bi aracısı, getir uygulamayı yayınlayalım diyen yerler? X teknoloji adına falan görünsün ahmet mehmet görüneceğine.

Nasdaq aracı kurum

Tisatiaşer #1544536 
Mümkünse API ile al sat da yapma izni veren aracı kurumlar nelerdir? Yani binance rahatlığında kullanabileceğimiz ve güvenilir kabul edilen nereleri kullanarak ben al sat yapabilir hatta api ile otomatize edebilirim? Teşekkürler.
(5) 

İmplant fiyatları

Tisatiaşer #1543016 
İthal ömür boyu garantili implant fiyatları ne civarlarda seyrediyor?
(4) 

İngilizce kiraya vermek / kiraya tutmak

Tisatiaşer #1540291 
Rent hire falan var ama türkçede de mesela kiraladım diyince kiraya mı verdik kiraya mı tuttuk karmaşa oluyor ya, ingilizcede de mi böyle? Rent diyince kiraya tutmak mı anlaşılır kiraya vermek mi? Kiraya vermek ve kiraya tutmanın tam karşılıkları nedir ingilizcede? Teşekkürler
(2) 

4 gün önce açılmış kefir içilir mi

Tisatiaşer #1539166 
Merhaba. Litrelik içim marka çilekli kefir üzerinde açıldıktan sonra 3 gün içinde tüketiniz yazıyor ama 4 gün oldu bugün. İçeyim mi atayım mı? Teşekkürler.
(5) 

Araç ses sistemi

Tisatiaşer #1527203 
Arkadaşlar hani arabalara sonradan ses sistemi yaptıranların çoğunda bagajda hayvan gibi alet oluyor, ama halbuki fabrikasyon harman kardon ses sistemi olunca böyle bişey yok. Bu neden böyle? Sonradan yapılanların hepsinde mi bagajda aygıt olur? Teşekkürler

EMDR Terapi Hastane fobisi

Tisatiaşer #1526196 
Bi arkadaşın çok ağır hastane travması var, hastanede fenalaşıyor. Hayatını çok etkilemeye başladı. Çözmek istiyor artık. EMDR deneyimi olan var mı, veya bu konuda farklı bir önerisi olan, daha önce benzer süreçler yaşamış olan varsa her türlü tavsiye ve bilgiye açığız. Teşekkür ederim.

Powerline extender için ekstra ihtiyacı

Tisatiaşer #1525463 
Merhaba. Tplink av600 starter kit satın aldık bi süre önce (1+1), severek kullanmaktayız. Bi ekstra uca daha ihityacımız var. Yeni bi tane daha alsam, bu çiftli paketten pahalı ya da ben bişeyleri kaçırıyorum. Aynı modelden mi almam lazım, ne önerirsiniz
(2) 

Mikrodalga çalıştığında wifi kesintisi

Tisatiaşer #1525412 
Mikrodalga fırın çalıştığında wifi git gel yapmaya başlıyor. Bi kere tesadüf demiştim ikinci sefer de aynısı oldu. Olabilir mi?
(4) 

Çağı yakalamak / çağa ayak uydurmak ingilizcesi

Tisatiaşer #1522091 
Bu ifadenin ingilizcesi nasıl olmalı? Yaygın kullanılanı nedir? Seize the age, bu anlamı veriyor mu? Teşekkürler.
(6) 

Harici disk

Tisatiaşer #1519496 
Merhaba. Önemli dosyaları yedeklemek için, sağlam bi harici disk ihtiyacı var. Arıza yapmasın da gerekirse yavaş olsun. Şu an kafadan bi 200gb data var yedekleyeceğim. Hatta yedeklemeden ziyade bilgisayardan taşımak diyebilirim. Ne önerirsiniz?
1

mobil görünümden çık