(3) 

beko klimalarda 1 yıl ek garanti hediye kampanyası

mazrufsezici #1590564 
selamlar. bu sene temmuzun ilk yarısında beko.com.tr üzerinden split klima siparişi verdim. o sırada web sitesinde inverter (split) klimalar için 1 yıl ek garanti verildiği yazıyordu. fakat garanti süresi standart 3 yıl olarak girilmiş. çağrı merkezi üzerinden talep oluşturduğumda 1 ay boyunca oyalayıp şimdi de öyle bir kampanyamız yoktu diye çamura yatıyorlar. böyle bir çakallık yapacaklarını beklemiyordum dolayısıyla elimde kampanyaya dair ekran görüntüsü vs gibi bir belge yok. web archive'daki wayback machine'de de o tarihe ait bir kayıt bulamadım. bu konuda yardımcı olabilecek birisi veya bir tavsiyesi olan var mı?
(7) 

klima montajı - elektrik tesisatı

mazrufsezici #1586922 
selamlar. haftaya eve klima montajı yapılacak. split klima. balkonla salonun paylaştığı duvara iç üniteyi, balkonda uygun bir yere de dış üniteyi taktırırım diye düşünüyorum. tesisatı hazırlaması için elektrikçi çağıracağım, öncesinde bilmem gereken bir şey var mı?
iç ünitenin takılacağı duvarda buat kapağı var, balkon aydınlatma kabloları oradan geçiyor, oradan paralel çekebilir diye düşündüm. dış ünite için de o hat kullanılabilir mi, yoksa mükellef bir tesisat mı çekilir oraya?

bir de, duvar kolon değil, tuğla. hortumları direkt duvardan geçirebilir miler?
(4) 

gürültü azaltıcı kulak tıkacı

mazrufsezici #1586287 
iş güvenliği vs. için kullanılan tıkaçlar sesi neredeyse tamamen kesiyor. ama ben sadece ses şiddetini yarıya falan indirecek bir şey arıyorum. iş arkadaşlarım inanılmaz gürültülü konuşuyorlar ve kapalı toplantı salonunda yankılarla da birleşince karşılıklı bağrışmalar içinde perişan oluyorum. nasıl bir şey önerirsiniz?
(2) 

sapanca gölü kıyısında arabayla gidilebilecek yer

mazrufsezici #1584505 
ankara - istanbul yolculuğunda küçük bir mola vermek için google maps'ten birkaç konum seçmiştim ama gittiğimde girişlerin özel işletmelerce kapatılmış olduğunu gördüm. oradan oraya dolaşırken 30 dk kaybettim, yolun da son etabı olduğu için yorgunlukla pes edip otoyola geri döndüm. istanbul-ankara yönünde tekrar denemek istiyorum, arabayı kıyıda park edip (termostan) çay-kahve içebileceğim bir yer önerebilir misiniz?
(3) 

uçağa çakmakla binilebilir mi - 2

mazrufsezici #1576589 
bu rüzgarda sönmeyen "clipper jet flame" gibi bir çakmakla uçağa binebilir miyiz? THY sitesinde (www.turkishairlines.com) yolculuk sırasında üzerimizde çakmak taşıyabileceğimizi söylüyor ancak "Mavi alev veren çakmaklar taşınamaz." şeklinde bir ifade var. Acaba bu çakmakları mı kastediyor?
(1) 

trafik cezası itiraz süreci hk.

mazrufsezici #1568119 
Selamlar,

Sanayide yatan aracımıza hız cezası yazılmış. E-imza olmadığı için doğrudan savcılığa başvuracağız. Tecrübesi olan arkadaşlar süreç ve gerekli belgeler vs. hakkında bilgi verebilir mi? Bir de, eşim benim yerime itiraz başvurusu yapabilir mi (araç benim adıma tescilli) ?

Şimdiden teşekkürler!
(2) 

n11 - iade

mazrufsezici #1553664 
bir basiretsizlik yapıp, rakiplerinden azıcık daha ucuz diye bu siteden bir oto teyp aldım. satıcı faturasız, garanti belgesiz ve trt bandrolsüz ve bae menşeli (%100 kaçak) bir ürün yolladı. kargoya verirken de kutuyu dıştan bir poşetle sarmış, o yüzden kutusu da delinmiş. n11'den iade talebinde bulundum, sendeo kargo ile kapıdan alınmak üzere beklemeye başladım ama gelen olmadı. hem n11'den destek talebi açtım, hem de adrese sürekli gelip giden sendeo kuryelerinden soruşturdum, kimsenin umrunda değil. ben son çare paketi alıp kendim bir sendeo noktasına teslim edeceğim. aklıma takılan bir kaç şey var:
1. satıcı iadeyi onaylamazsa ne yapabilirim? kutunun hasarlı olmasını bahane etmesinden endişeleniyorum.
2. ürününün kaçak olmasından dolayı başvurabileceğim bir merci var mı?
3. iade sebebi olarak yukarıda belirttiğim şeyleri yazmıştım, bunları değiştirip tekrar iade talebinde bulunmalı mıyım?
(10) 

Almanya'daki Türk restoranları

mazrufsezici #1548141 
Ben Almanya'daki Türklerin böyle mekanlar açtığını öğrendiğim yaştan beri çok merak ediyorum; mesela Münih'teki bir Urfa kebapçısıyla, İstanbul'daki bir mekanın para birimi dışında ne farkı vardır? Personel Türkçe mi konuşur? Selamünaleyküm diyip Türkçe sipariş verebilir miyiz? Buradaki gibi, yemekten sonra sorulmadan çay gelir mi? :) Türkiye'den gidip bu restoranlarda yiyen varsa deneyimlerini aktarabilir mi?
ps: Almanya'da genel halka hitap eden dönercileri hariç tutuyorum :)
1

mobil görünümden çık