(3) 

"Örümcek kafalı faşist" hakaret midir!

soufigay #1573005 
Merhaba;

Twitter'da almancılarla ilgili oldukça gerici bir fikir belirten kişiye "örümcek kafalı, faşist" diye cevap verdim, (ben de, twitin sahibi de Türkiye'de yaşıyoruz) o da benimle savcılıkta görüşeceğini söyledi. Hakaret suçu oluşturduğunu söyledi. Ben gerikafalı manasında söylemiştim bunu. Birisime "örümcek kafalı faşist" demek hakaret suçunu oluşturur mu?
(5) 

Böbrek Taşı Mevzusu

soufigay #1569519 
Merhaba;

Haftasonu banyoda düştüm ve kaburga kemiğimi çok fena ezdim ve acile gittim, orda da röntgen ve tomografi çektiler, bişey yok deyip doktor gönderdi ama ağrım geçmeyinca bi iki gündür bir doktor arkadaşıma gönderdim, o da kırık yok ama böbrek taşın var dedi, sağ böbreğimdeki böbrek taşını işaretleyip göndermiş, ortalama 4 mm civarında...

Şimdi bu taş henüz böbreğimde olduğu için bir rahatsızlık vermiyormuş. Bu durumda sesle kırmayı deneyebiliriz dedi (ürolog kendisi) ya da lazerle içeride parçalanabiliyormuş.

4 mm taş kendi kendine düşmez mi hiç müdahale olmadan (erkeklerde daha zor düşüyo dedi)
Acaba böbrek taşı düşürenlerin vs tavsiyeleri neler?

Ankara'da Sony Walkman Lastik Değişimi

soufigay #1566191 
Merhaba;

Eski bir sony walkman'im var, WM-FX479 model en son 15-20 sene önce kullanmıştım radyosu hala çalışıyor, kasetçaları da çalışıyo ama senkronla ilgli problemi var gibi mesela bir yavaşlıyo kaset bi hızlı çalıyo gibi... çok lezzetsiz oluyor tabi bu durumda.

İnternetten baktığım kadarıyla bu problem lastiğiyle ilgiliymiş, Ankara'da walkman lastiği değiştirebilecek bir tamirci var mı?

Ankara LGBT Mekanları

soufigay #1551674 
Merhaba herkeseeeee

Uzun düşünceler, deli kararsızlıkların sonucunda Ankara Esat'ta ev tuttum perşembe günü de yerleşiyorum ve Ankara'da hiç tanıdığım yok...

Ankara'da LGBT mekanları (kafe, bar vs) nereleri vardır, internette bi liste var ama gördüğüm kadarıyla sixtees ve savoy dışındaki yerler güncel değil, bilgisi olanlar yazabilir mi?
(10) 

Ankara mı Bursa mı? Ya da neresi?

soufigay #1550395 
Merhaba;

Malum deprem herkesin gündeminde, benim de öyle, şu an İstanbul Haramidere'de 30 katlı bir binada oturuyorum, oturduğum binanın sağlam olduğu söyleniyor ancak inşaat şirketlerine olan güvenim son yaşananlardan sonra azaldı, ayrıca İbb'nin raporunda zemin hareketliliği en yüksek yerlerden birisi İstanbul'da.

Ola ki yıkılmadı bu durumda bile yaşanacakları az çok tahmin ediyorum ve böyle bir travma yaşamak istemiyorum.

Çalıştığım iş tamamen uzaktan, ofise hiç gitmiyorum ve nerede olursam olayım yapabileceğim bir iş. Deprem riski görece az olan Ankara ya da ailemin yaşadığı Bursa'da 2 katlı güvenli bir yere taşınmak istiyorum.

Bursa'yı az çok bilsem de Ankara hakkında çok kısıtlı bilgiye sahibim, hangi semtte ev bakmam gerektiğini bile bilmiyorum, kafam çok karışık. Nasıl ilerlemem gerekir konusunda fikirlerinize açığım.

Konya ya da Trabzon'da bile ev baktım... Ama 2 sene sonra o şehrin en bilinen eşcinseli olmak istemiyorum o yüzden kaybolabileceğim bir şehir olsun istiyorum.

Online Freelance Tasarım İşi Bulmak

soufigay #1505146 
Merhaba;

Pandeminin sonuna doğru çalıştığım ajans dayanamayıp battı ben de en sonunda freelance tasarım işleri yapmaya başladım yurtdışından da tasarım işleri almak istiyorum ama Upwork, Fiverr, freelancer.com ve Guru gibi internet sitelerinde 3 aylık denememe rağmen bir türlü iş bulamadım, portfolyom (behance.net/fatihkocaturk) iyidir diye düşünüyorum bu sitelerde iş yapan Pakistanlı/Hindistanlı abilere göre.

Benim mi yanlış yaptığım bir şey var, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
(8) 

Bursa’da Yaşamak/Oturmak İçin Semt Önerileri

soufigay #1484585 
Merhaba;

Büyük bir karar değişikliğiyle Bursadan aldığım iyi bir iş teklifi yüzünden taşınmaya karar verdim ve ev arıyorum.

İşyerim Organize Sanayi bölgesinde ama her yere servisleri var; İstanbul’da Beylikdüzü’nde yaşadığım için bu sefer merkezi bi yer olsun istiyorum.

Maksimum kira 1.800-2.000₺ arasında Nilüfer dışında (Beylikdüzü’ne benzediği için istemiyorum) hangi semtleri önerirsiniz?

Tek başına yaşayan bir eşcinsel rahat edebileceği semtler olması ve bir çok yere yakın semtler olması tercihim.

Çekirge, Setbaşı, Maksem, Altıparmak ve Çarşamba uygun olur mu? Çarşamba’da güzel ve uygun daireler var özellikle ama Çarşamba nasıl bi yerleşim yeridir? Diğerleriyle ilgili de bilgi verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Sokağa Çıkma Yasağıyla İlgili Soru

soufigay #1478773 
Merhabalar;

Ben İstanbul’da yaşıyorum, 1986 doğumluyum, 1989’da Bulgaristan’dan göç etmiş ailem. Bulgaristan’dan geldikten bi süre sonra biz çifte vatandaşlık için başvurduk. Ben bulgaristan pasaportumla Türkiye’de kısıtlamalarda dolaşsam sıkıntı olur mu, aynı zamanda TC vatandaşıyım, turist değilim ama yabancı kimliğim var.
(2) 

İstanbul Diyarbakır Ev Taşıma

soufigay #1464408 
Merhaba;

Şu an İstanbul Beylikdüzü’nde 1+1 bi evde yaşıyorum, iş sebebiyle Diyarbakır’a taşınacağım. İstanbul’da internette bulduğum firmalar gerçekten çok çok yüksek fiyatlar söylediler. Acaba Diyarbakır’dan bir firma olsa daha ucuza taşıtabilir miyim? Ya da başka tavsiyeleriniz var mı?
(1) 

Telif Hakkı Mevzusu

soufigay #1457833 
Bizim online bir dergimiz var Gmag isminde, bir oyuncu ile fotoğraf çekimi gerçekleştirmiştik röportajı için fakat bizim röportaj için çektiğimiz fotoları çıkartacağız proje albümünün kapğında kullanmış bu durumda bizim hukuki olarak yapabileceğimiz neler var?
(1) 

Garanti Kapsamı Dışında Kalan Samsung Buzdolabı

soufigay #1440889 
Merhaba;

Ben bi haftalık tatile gittim geçtiğimiz günlerde döndüğümde buzdolabımın çalışmadığını, ve deep freeze bölümündeki eriyen yiyeceklerin de birbirinden kutuları ayrılınca düşüp gövdede çatlak oluşturduğunu fark ettim.

Servisi aradım geldi, fotoğraflarını çekti vs. 10 gün sonra bugün samsung buzdolabımın içindeki gövde çatlağının kullanıcı hatası olduğunu söyledi. Buzdolabımın değişimi için de 2.850 TL fiyat verdi.

Şimdi bu nasıl benim kullanıcı olarak hatam oluyor bunu anlamaya çalışıyorum. Buzdolabı ben evde yokken bozuluyor, çözülürken birbirinden ayrılıp gövdeye düşen plastik kutulardan birisi gövdesinde çatlak oluşturuyor ve bu yüzden 8 ay önce 5.500 TL ye aldığım buzdolabı için benden 2.850 TL ücret talep ediyorlar.

Bu konuyla ilgili benim yapabileceğim ne var, süreç nasıl işliyor bilgi verebilir misiniz?
(3) 

Diş Yaptırmak

soufigay #1430589 
Merhaba;

Benim dişlerim küçükken geçirdiğim ateşli hastalık sonucu kullandığım antibiyotikler sebebiyle lekeliydi bunun üstüne bir de ön dişlerimden birisi karantina döneminde kırıldı.

Dişlerimi yaptırmak istiyorum, en doğal görünen yöntem hangisi olur onu da bilmiyorum, internette diş hekimlerinin, hastanelerinin internet sitesindeki fotoğraflara baktığımda o dişlerin doğal olmadığı her halinden belli, hepsi bir örnek, peki bunun doğal görünümde ve her bir tanesinin şekli farklı olanı var mıdır? Bunu nasıl yapıyorlar? İstanbul'da önereceğiniz diş hekimi veya hastanesi/polikliniği var mıdır?
(15) 

Takıntılı Eski Sevgili Problemi

soufigay #1427229 
Merhaba;

Yaklaşık 3-4 ay sevgili olduğum bi çocuk vardı, takıntılı hallerini görünce kendisinden ayrılmaya karar verdim. 3-4 aylık ilişkide bile çok zordu ayrılık. Ayrılmamızı 1 aydır sindiremedi, son hareketi ise benim oturduğum siteye girebilmek için benim oturduğum blokta daire kiralamak oldu. Bir rahatsızlık ya da tehdit durumu yok, sadece her sabah kapıma seni seviyorum yazılı bir not bırakıyor, bunu da bi deney varmış işte bitkiler bile onlara sevdikleri söyleniyorsa bi süre sonra bu sevgiye karşılık vermeye başlıyolarmış. Buna dayanarak yapıyor. Ben şimdi ne yapayım, nasıl kurtulayım bilemiyorum.
(3) 

Oturduğum Sitenin İçinde Evcil Hayvan Gezdirmek Yasaklandı

soufigay #1419202 
Merhaba;

Oturduğum sitenin bahçesinde etrafı çitlerle çevrili ve köpeklerin ihtiyaçlarını giderebileceği bir alan vardı. Bu alan yönetim kurulu kararıyla bahçeye katılıp site içinde de köpek gezdirmek yasaklandı. Ancak aynı alana insanlar yine köpeklerini indirmeye devam ettiler. Bu akşam az önce ben de yine köpeğimi indirdiğimde bir yetkili bu alanda köpek gezdiremeyeceğimizi vs. Söyledi hepimize 100'er TL ceza kesileceğini söyledi.

Bu siteden ben ev alırken içerisinde köpek parkı olmasından dolayı ikna lldum bu sebeple satın aldık ailemle. Site tem bağlantı yolunun kenarında. Şimdi köpeğimi tem yan yoluna çıkartıp tüm ihtiyaçlarıno orada gidermemi istiyorlar.

Bu konuyla ilgili ne yapılabilir, biz bu cezalara itiraz edebilir miyiz,ne yapılır, bilgi verebilir misiniz?
(5) 

Tinder Yaş Sorunu

soufigay #1414757 
Öncelikle herkese merhaba bundan yaklaşık 1 hafta önce karantinada iyice sıkıldığım bir gün yaw belki en azından flörtleşeceğim bir çocuk çıkar diye Tinder'da üyelik açarken doğum yılımı yanlış yazdığım için (1 Ocak 2020) yaşım tutmadığı gerekçesiyle telefon numaramı engellediler, defalarca kez mail göndermeme, destek formu oluşturmama rağmen bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Facebook ile üye olmak istesem dahi sonunda yine telefon numarasıyla aktivasyon yapmadan profilim açılmıyor. Böyle sıkıcı bir günde bir de bu sorunla ulaşıyorum, bu bi süreliğine olacak olsa problem değil, ancak telefon numarası benim girdiğim tarihten 18 yaşımı dolduracağım tarihe kadar engelli olacakmış (yuh 18 sene) acaba bu sorunu nasıl çözebilirim, bir bilgisi olan var mı? Telefon numaramı sırf böyle bir şey için değiştirmek istemiyorum, bu iş için sırf bir kontörlü hat alabilirim ama onu da yapmak için çıkıp turkcellden hat almam gerek onu da yapamıyorum, koronadan korkuyorum.

Ben bu sorunu nasıl çözeceğim.
(1) 

Vücudun Bi Bölümünü Sigortalatmak

soufigay #1386878 
Sürekli haberlerde vs gördüğümüz bacağını, göğsünü, kalçasının sigortalatan ünlüler var ya. Bu sigortanın sorumluluğu nedir burada, yani diyelim ki Rihanna bacaklarını 1 milyon dolara sigortalatmış, sigorta şirketi hangi durumlarda nasıl hareket ediyor bu konuda? Bir de örneğin 27 milyon dolara kalçalarını sigortalattıran Jennifer Lopez var, kendisi ne kadar sigorta primi ödüyor?
(1) 

Ayak Parmağımın İçine Bişey girmiş

soufigay #1370829 
Merhaba;

Parmak arası terlik kullanıyorum bakkala gidip gelirken az önce eve geldim ve ayak baş parmağımın acıdığını fark ettim, elimi üzerinde gezdirdiğimde bastırdığımda acıyan ve oldukça küçük bi parça gördüm, sıktım, cımbızla çekmeye çalıştım ama içeride, nerden girdiğini bilmiyorum ve dışarı çıkmyor. Nasıl çıkartabileceğim konusunda fikri olan var mı
(2) 

GIPHY'deki GIF'ler nasıl Instagram Story'sine Düşüyor?

soufigay #1348504 
Merhaba ya bir konuyla ilgili rahatsız ediyorum, GIPHY'deki stickerlar nasıl Instagram storylerinde kullanılacak şekilde düşüyor, yani GIPHY'de Stickers olarak yüklediğimiz gifler nasıl onaylanıp da Insta Story düşüyor? Bu konuda bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.

Bu arada Mart'ın sonu gerçekten bahar... :)
(2) 

iMac 21.5" 2017 için RAM ve SSD Güncellemesi Yapmak

soufigay #1310501 
Merhaba;

Ben hazır konfigürasyonla iMac 21.5" satın almıştım Mayıs Ayında Zorlu Center'daki Apple Store'dan ancak biliyorsunuz ki 2017 senesinden itibaren iMac 21" inch boyutlarda RAM ve SSD güncellemesi yapmak isterseniz mutlaka ekranı kaldırıp da yükseltme/değiştirme yapmak gerekiyor, iFixIt'te izlediğim videolardan biraz korktum, acaba benim için İstanbul'da ücreti karşılığında bu işlemi yapabilecek bilgisayarcı ya da bir kişi var mıdır?

Cevaplar için özel mesaj da atabilirsiniz.
(5) 

Diş Estetiği

soufigay #1301873 
Merhaba;

Üst dişlerimden en önde olan bir tanesi köşesinden kırık, alt dişlerim ise birbirinden çok uzak. Bu konu pek çok şeyde önüme çıkıyor; ikili ilişkiler, iş vs.

Şimdi ben daha güzel görünmesi için çok pahalı olmayan ne gibi şeyler yaptırabilirim? Ortalama bütçem 7.000₺ civarında. İstanbul Anadolu yakasında bir doktor vs önerebilir misiniz?
(1) 

Gaziosmanpaşa'ya Yakın Residence Önerileri

soufigay #1295271 
Merhaba;

Gaziosmanpaşa'ya yakın ancak siteye girerken Gaziosmanpaşa'ya girmeden TEM'den bağlanılan, 5.Levent, Finanskent ve Tem Avrupa Konutları dışında önereceğiniz residence vari siteler var mı? Gaziosmanpaşa'ya 15-20 dk mesafede olması yeterli. Kira olarak ise 1+1 için aylık 2.500-3.000 TL civarı, aidat ise maks 750-1.000 TL arası olması
(12) 

Alevi Olmak İstiyorum

soufigay #1289021 
Böyle bir cümle kuruyorum kendi kendime yaklaşık 6 aydır, çünkü Alevilik inancı hakkında okuduğum, dinlediğim şeylerden sonra kendimi bu inanca çok ama çok yakın hissettiğimi fark ettim. Ancak bu konuyla ilgili yaptığım uzun bir araştırma sonucunda iki farklı görüş olduğunu gördüm;

Birincisi Aleviliğin soydan geldiğini (belden gelmek) benimseyen bir görüş, ikincisi ise inanan herkesin girebileceği "yoldan gelmek" görüşü.

Alevi arkadaşlarımın hepsi soydan gelmiyorsam Alevi olamayacağımı söyleyerek hevesimi kırıp, Cemevi'ne gidip bir dede ile dahi bu konuyu konuşmaktan hep geri durmamı sağladılar.

Şimdi size soruyorum; inanan birisi Alevi yoluna girmek istiyorsa girebilir mi? Girebilecek ise hangi Cemevi'nde hangi dede ile görüşmeliyim (Şahkulu Sultan Dergahı'na çok yakınım bu arada Anadolu yakasında ikamet ediyorum.)
(5) 

Suriye’ye Gitmek

soufigay #1281456 
Merhaba;

Şu anda Suriye’ye gitmek istesek, örneğin İdlib’e, nasıl gidebiliriz, Suriye’ye karayoluyla girmenin bir yolu var mı? Hangi adımlar izlenmeli, nasıl yapılabilir? Durumla ilgili bilgisi olanlar yazabilir mi?
(4) 

fotoğraf için hangi cep telefonu

soufigay #1280528 
merhaba;

şu anda iphone 6s plus'ım var, evimde hem macook pro, hem imac, hem de ipad pro var. telefonumu değiştirmeye karar verdim;

2 seçeceğim var,

birisi huawei p20 pro
ya da iphone 8 plus.

incelemelerde gördüğüm kadarıyla huawei baya fark atmış kamera olayında iphone'a ama daha önce hiç android kullanmamış birisi olarak zorlanır mıyım? evimdeki tüm teknolojik cihazlar apple markalı, onlarla uyum konusunda sorun yaşar mıyım (dosya transferi vs.)

fotoğraf konusunda çok büyük farklar var mı gerçekten?

bu konularda birileri bana bilgi verebilirse sevinirim.
(1) 

Bir Shutterstock Görseli Hk. Yardım

soufigay #1266163 
Merhaba;

Ben iStock kullanıyorum, bir görsel var çalıştığım müşteri shutterstock'tan bulmuş ve ısrarla onu kullanmak istiyor. Acaba tek bir vektörel görselin indirilmesi için yardım etmek isteyen olur mu? Ben de eğer ihtiyaç olursa iStock'tan indirmek için yardım edebilirim.

Görselin id si
ID: 577300720

Şimdiden teşekkürler <3
(2) 

Taksim Civarı Eğlenilebilecek Mekan Önerisi

soufigay #1262681 
Merhaba gay bir çift olarak gay barlar dışında, dam sorunu olmayan (gay çift olunca iki erkek oluyoruz), taksim, nişantaşı civarı mekan önerisi olan var mıdır?
(3) 

Mac OS'ta Açılamayan RAR dosyası!

soufigay #1259621 
Merhaba;

İndirdiğim şifreli RAR dosyasını Mac OS El Capitan'da bir çok rar extract uygulamasıyla açmayı denedim, denediklerim;

StuffIt Expander
UnRar X
iZip
Rar Expander Beta

Hepsinde aynı hatayı alıyorum: dosya.rar is not RAR archive No files to extract

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
(3) 

Bebek Arabası İhtiyacı

soufigay #1252388 
Merhaba;

Bundan yaklaşık 1 ay kadar önce arka diz kapağı sürekli çıktığı için ve tedavisini yaptıramayacakları için barınağa bırakılan Chihuahua cinsi dişi bir köpek sahiplendim, 10 yaşında şu an, İstanbul'da görüşebileceğimiz bir çok veterinerle görüştük tedavisiyle ilgili, yaşı olduğundan dolayı ameliyat olmasındansa Güçlü Gülanber proloterapi ile tedavi etmeyi deneyecek.

Ancak bu süreçte kendisi uzun süreli olarak yürüyemediği (maka 10 dk yürüyebiliyor ve sonrasında sürekli arka dizi çıkıyor ve takılması için bir veteriner kliniğine gitmemiz gerekiyor) ve kucağa alındığında da bacağı rahatsız olduğu ve hareketsiz kaldığında kazağı, montu vs. olsa da çok üşüdüğü için en son çare olarak bebek arabası gibi bir arabaya ihtiyacımız olduğuna karar verdik.

Evde neden kalmıyor, bırakmıyorsun diye soracak olursanız, barınakta yaşadığı travmadan dolayı evde yalnız başına kalamıyor, çok gürültülü bir şekilde ağlıyor terk edileceğini düşünerek. Apartmanımdaki komşular da şikayet ediyorlar.

Bu arada proloterapi seansları zaten çok pahalı olduğu için (seans başına 200 TL, haftada iki seans) ayrıca bebek arabası / köpek arabası almak için bütçe çıkartamadım bu yüzden aranızda bebek arabası olan (örnek fotoğraf gönderiyorum sepet gibi olması lazım, bebeğin ayakta durduğu şekilde değil de) varsa İstanbul Anadolu yakasında elden bize hediye edebilirseniz 10 yaşında ve engelli bir köpeği sevindirmiş olacaksınız. Ayrıntılı bilgi için mesaj yazabilirsiniz.

Duyuruyu bir süre yukarı alabilirsek sevinirim.
(2) 

bionluk'ta tanıdığı olan var mı?

soufigay #1252037 
Merhaba;

Bir kez iletişim bilgisi içermesinden bir kez de konuştuğum müşteri haksız olduğu için tartıştığımdan şu an bionluk üyeliğim donduruldu. Aslında iyi de işler yapıyor ve yaptığım işlerin %96'sında olumlu yorum almışımdır. Şimdi bu profili geri getirmenin bir yolu yok mu?
(3) 

Evcil Hayvanla Bir Yerlere Gitmek

soufigay #1250163 
Merhabalar tekrar,

Bir süredir küçük ırk bir köpek sahiplenmek istediğimi söylemiştim, barınaktan bir Chihuahua cinsi bir köpek sahiplendim, dişi, 6 yaşında, oldukça sosyal, 1.8 kg ağırlığında çok tatlı bir kız, tek sorunu biraz kıskanç, ailesi de o sebeple bırakmış zaten. Bir yerlere giderken sürekli benim yanımda oluyor, şu an Caddebostan'da oturuyorum. Buradaki mekanların pek çoğu sorun çıkartmıyor. Ancak iki gün önce alışveriş yapmak için AVM dolaşmak istedim, ana kucağı şeklinde bir çantası var, o çantayla gidiyoruz her yere, bu arada evde bırakamıyor olmamın sebebi de yaşadığı travmalardan dolayı evde yalnız kalınca ağlıyor olması.

Zorlu Center ve Akmerkez sorun çıkartmadı hatta oldukça kibar ve hayvanseverdi hem güvenlik görevlileri hem de mağazalardaki çalışanlar ancak İstinye Park ve Cevahir AVM çok saçma sapan tepkilerle çantasında bile olsa içeri alamayacağını söyledi. Bu AVM'ler neye göre içeri alıp alamayacaklarına karar veriyorlar ve içerideki mağazaların bir çoğunda (Benetton, H&M vs.) artık köpek elbisesi koleksiyonu varken insanların köpekleriyle içeriye girememeleri garip değil mi?

Diğer taraftan aynı şey yine marketler için de geçerli, tüm marketlerde evcil hayvan reyonu var ancak minicik bir köpekle içeri giremiyorum, dışarıdaysam önce eve gelip, köpeğimi eve bırakıp sonra da markete gitmem gerekiyor. İçerisinde evcil hayvan reyonu olan bir mağazanın kedi-köpeği içeri almaması çok saçma değil mi?

Bunun dışında ise evcil hayvan dostu bir çok yer var tabi, Starbucks, bodrum mantı, dardenia, kırıntı, Cook shop, happy moons, şimdiye kadar aklıma gelen ve içeride herhangi bir sorun yaşamadan oturabildiğim yerler sizin de aklınıza gelen yerler var mı? Yine AVM'lerde de giden ve sorun yaşamayanlar yazarsa sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler.
(5) 

Evcil Hayvan Butiği Açmak İyi Bir Fikir mi?

soufigay #1249413 
Merhaba;

Japonya'ya yaptığımız iş seyahatinde gördüm ki inanılmaz güzel pet butikleri var, benzerleri yine Amerika'da da var. Türkiye'de köpek-kedi kıyafeti satan yerlere baktığımda kendi köpeğim için bir şeyler almak istediğimde çocuk elbisesi gibi kıyafetler montlar var yalnızca ama konu şık olmaya gelince tamamen sınıfta kalmış durumda bütün pet shoplar, instagram'daki pet butikler.

Öğrenmek istediğim şey ise şu; Çin'den getirerek ya da kendi modellerimizi oluşturarak kaliteli ve şık kedi-köpek aksesuarları (elbise, tasma, ayakkabı gibi) satan bir dükkan açmak ya da internetten bunun pazarlamasını yapmak, İstanbul Suadiye'de ve 50-60 bin TL'lik bir yatırımla mantıklı bir iş midir? Fikirleriniz neler?
(3) 

Yemek Sonrası Oluşan Uyku Hali

soufigay #1248801 
Merhaba;

Ben şimdiye kadar hayatım boyunca hiç böyle değildim. Ancak yaklaşık bir aydır her yemekten sonra 1-2 saat inanılmaz bir uyku hali basıyor, evden çalıştığım için de bu hissiyata engel olamayıp uyuyorum. Ama son zamanlarda bu istek, uyumazsam ayakta duramayacak hale gelmeme sebep veren bir zorunluluğa dönüştü. 30 yaşındayım, internette bir çok yerde bunun sebebinin insülin direnciyle alakalı olabileceği yazmış.

Sorularım şu şekilde;

1- İnsülin direnci dışında başka bir ihtimal var mıdır?
2- İstanbul Anadolu Yakası'nda tavsiye edebileceğiniz doktor var mı?
(12) 

Yetişkin Köpek Sahiplenmek

soufigay #1248377 
Merhaba;

İlk kez köpek sahibi olacak arkadaşım için küçük ırk ve yetişkin köpek sahiplenmek istiyoruz (ücretli de olabilir), yetişkin olarak istememizin sebebi arkadaşımın daha önce hiç köpek bakmamış olması ve eğitimi konusunda bilgisiz olması 9-10 aylık civarı, aşıları ve tuvalet eğitimi tamamlanmış, yorkshire, maltese, chihuahua, minyatür poodle gibi maks 7-8 kg civarında bir canı sahiplenmek istiyoruz ama bir çok yetiştiricide hep 2-3 aylık yavrular var. Bu konuyla ilgili olarak nasıl bir yol izlemeliyiz?

Benim ve birçok arkadaşımın köpeği tatile gittiğimizde vs. kendisinde kalıyor o açıdan bir sorun yok.

Not 1: Barınaklara baktı arkadaşım ama küçük ırk yok, küçük ırk diye diretmesinin sebebi beliyle ilgili problemler.
Not 2: Sahiplendirme ilanlarında da küçük ırk köpekler ya çok hızlı bir şekilde sahiplendiriliyor ya da daha önceden evcil hayvanlarla ilgili bir bakma deneyimi olmadığı için eleniyor.
(4) 

Spotify Playlistlerimi Apple Music'e Aktarmak

soufigay #1246892 
Spotify'dan sıkıldım ve Apple Music'e geçtim ama playlistlerimi nasıl taşıyacağımı bilemedim, bir kaç alternatif var ama şarkı sayısı artınca para istiyor, ücretsiz ve işini iyi yapan bir alternatif var mı bildiğiniz?
(4) 

Border Collie Cinsi Bir Köpek Apartmanda Bakılmaz mı?

soufigay #1246887 
Merhaba;

Benim iki köpeğim var, bir arkadaşımı da köpek sahiplendirmek konusunda cesaretlendirdim uzunca bir süredir takip ettiği border Collie cinsi köpeklerden sahiplenmek istiyor ancak hem kendisinin ilk köpeği olması açısından hem de bir sürü internette okuduğumuz apartmanda bakmaya uygun olmadığı konusundaki uyarılardan sonra sizin deneyimlerinizi, bilgilerinizi sormak istedik.

Border Collie cinsi köpekler evde bakmaya uygun mudur?
(2) 

Evcil Hayvan Satışı ve Hukuki Yaptırımlar

soufigay #1236245 
Merhaba;

Evinde evcil hayvan üretimi yapıp, satan kişilerin fatura kesmesi gerekir mi? Üretimini / yetiştiriciliğini yapıyorsa devletten ruhsat vs. alması gerekir mi? Bunlar yapılmıyorsa suç mudur?
(4) 

Freelance İş Sorunları

soufigay #1231586 
Merhaba;

İyi akşamlar, bir internet sitesi aracılığıyla bir takım sosyal medyada paylaşılacak görsellerin tasarımını yaptım ve karşılığında 600₺ aldım. Söz konusu tasarımlar iki hafta kadar önce onaylandı ve yayınlanmaya başlandı, normalde iş bitip onaylandıktan sonra revize alınmaz, bir iki revizeleri olduğunu söylediler, ben de iyi niyetimle istediklerini yaptım ancak sonradan fark ettim ki bu iyi niyetimden ötürü değişen planlamaya uygun yeni tasarımlar istenmeye döndü iş. Ben de kendilerine kibarca yapamayacağımı ilettim.

Bunun üzerine adam benden ödemeyi geri istedi, aldığı hizmetten memnun olmadığını söyledi. Ben de geri iade edemeyeceğimi söyledim. Sonrasındaysa bana icra takibi başlatacağını, kendisine fatura kesmediğimi bu yüzden de başımın derde gireceğini söyledi. Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Karşı taraf bana hukuki olarak bişey yapabilir mi?

1- Para bana bankamatikten yatırılarak ulaştı
2- Aramızda mailleşme yok ama whatsapp yazışmaları var

Bilgi verirswniz sevinirim.
(4) 

Bionluk vs. gibi siteler Hakkında

soufigay #1228715 
Şimdi yaklaşık bir aydır bionluk.com ve sadeceonluk.com'da bir şeyler yapıyorum. Ancak baktım ki atı alan üsküdarı geçmiş diye düşünüyordum ama garip bir şey farkettim mesela adamın 1400 tane bitirdiği iş var ama 35 tane yorumu var. Ulan benim 16 tane satışım varken 11 yorumum var, nasıl olur diye düşünürken acaba şöyle yapılmış olabilir mi diye düşündüm. Ben kendim birkaç tane hatta daha fazla fake hesap açıp, kredi kartımdan 10 TL'lik hizmet siparişi verip, %20 komisyon ödeyerek (ki bu 2 TL yapar) bir sürü iş yapmışım gibi gösterebilirim. Böyle bir şeye karşı acaba bir sahtecilik karşıtı tavrı var mı böyle bir sitelerin biliyor musunuz?
(12) 

İstanbul Dışında Yaşanabilecek Yer

soufigay #1220207 
Freelance grafik tasarımcı olarak çalışıyorum, İstanbul'da bulunmam mutlaka gerekmiyor, genelde çalıştığım kişilerle e-mail ve whatsapp üzerinden iletişim kuruyorum. Ayda 1-2 kez toplantım oluyor bu durumda da İstanbul'a gelebilirim diye düşünüyorum.

İstanbul dışında yaşayabileceğim, sakin, ucuz, hemen her yere yürüyerek gidilebilecek, çok soğuk olmayan, havaalanı bulunan ve en önemlisi fiber interneti olan şehirler nereleri?
(1) 

Antibiyotik İlaç Yazdırmak

soufigay #1219566 
Malumunuz artık antibiyotik ilaçlar doktor tarafından reçete edilmediğinde alınamıyor. Benim de bademciklerim şişti, daha önceki doktorum bu durum için Ceftinex tablet yazmıştı, şimdi tekrar yazdırmak için acil servise gideyim dedim, hastanedeki kuyruğu görünce vazgeçtim. Sözlükte acil serviste doktor olan vs birisi varsa acaba bana yardımcı olabilir mi? Ya da başka bi' önerisi olan?
(5) 

Beylikdüzü'nde Arapların ya da Escortların Olmadığı Site Önerisi

soufigay #1213605 
Merhaba;

İşim dolayısıyla Bahçeşehir, Esenyurt, Beylikdüzü çevresinde bir sitede 1+1 ev bakıyorum. Ancak kafam çok karıştı büyük sitelerin çoğunda Arap hakimiyeti var, ekşisözlük'te okuduğum kadarıyla gece cıyak cıyak dolaşan çocuklar vs. söz konusu olmaya başlamış, bir diğerinde de escortlar ve günlük kiralıklar.

Eğer bu ikisini geçip de bana önerebileceğiniz bir site olursa çok sevinirim. Beyaz Türklerin yaşadığı yani :)
(2) 

Yeni Gay Konulu Filmler

soufigay #1212790 
Uzun zamandır gay içerikli sinema filmi izlemedim, türkçe altyazısı olan, 2017'de çekilmiş ve romantik film tavsiyesi olam var mı?
(10) 

Sevgiliniz Eski Erkek Arkadaşıyla Görüşüyor Olsa Napardınız?

soufigay #1205693 
Evet tam olarak sorum buydu. Ancak tabi detaylarını anlatmak lazım. Bir süredir süregelen bir ilişkim var bu ilişkinin başlarında şüphelendiğim birisi olmuştu, ismi Hüseyin, Lübnan'da yaşıyor. Sevgilim ilk başta kendisinden bahsederken hetero diye bahsetti, sonra biseksüel sonra da gay oldu aynı kişi. İlk başta hetero diye bahsetmesinin sebebi muhtemelen benim kıskanmamı ve başka şeyler düşünmemi istememişti. Ancak ben kendisinin günlüklerini okuduğumda kendisiyle 2012 senesinden beridir yaşadığı aşkı bütün ayrıntılarıyla okumuştum. Buna rağmen bana hetero diye yalan söylüyordu. Sonra biraz üstüne gittim, gay olduğunu ve aralarında İstanbul'dayken bir şeyler yaşandığını itiraf etmesini sağladım. Ancak kendisi onunla sadece arkadaş olduğunu ve yılda bir kez zaten Türkiye'ye geldiğini, geldiği zamanlarda da 1 hafta kaldığını ve istersem beni de tanıştırabileceğini söyledi geldiği zaman. Ve artık kendisi için sadece çok iyi bir arkadaş olduğunu söyledi. Benim cevabımsa madem senin için sadece iyi bir arkadaş biz bu kadar süredir birlikteyiz, benden ve bizim ilişkimizden hiç söz ettin mi, mutluluğunu paylaştın mı dedim, ses yok. Paylaşmadım ama yazarım niye yazmayayım ki dedi. Tamam dedim, sabah yazıyorum demesine rağmen yazmadı ve üç hafta bu şekilde benden bahsetmesini pas geçtik konuşuyor olmalarına rağmen benden söz etmiyordu.

En son dün akşam bu konuşmayı hatırlattım ve ne zaman benden bahsedeceğini söyledim. O da sabah hatırlat mutlaka yazacağım dedi. Sabah oldu, unutma kendisiyle yazışmayı dedim tamam dedi.

Her şeyi anlayabilirdim ama uzun bir metin yazmış baya ayrılık mektubu gibi, buna karşılık adam da bunun son derece normal olduğunu, kendisinin yılda 3-4 kez İstanbul'a geldiğini ve onu beklemesini beklemediğini, sadece onun mutlu olmasını istediğini ve iyi arkadaş olarak kalmak istediğini söyledi. O da her zaman dedi, adam yetmedi iyi arkadaş kalacaklarını söylemesini istedi o da aynen iyi arkadaş olarak kalacağız, sen benim kahramanımsın gibi bir cümle kurdu ve konuşma sonuçlandı.

Şimdi burada sizlere sormak istediğim 3-4 madde var;

1.si kendisinin dediği gibi arkadaş değil halen sevgililermiş ya da en azından bir gönül ilişkileri varmış, bu konuyla ilgili nasıl davranmalıyım?
2.si sizce insanlar eski sevgilileriyle yeni bir ilişkileri varken görüşmeye devam etmeli mi? Yani bundan kastım şu; karşılaşınca merhaba demekten bahsetmiyorum ama eski sevgiliden en iyi arkadaş olur mu?
3. sü Benim bu olaydan sonra tavrım nasıl olmalı?
4. sü ben çok takıntılı ve kıskanç biri miyim?
(15) 

Erkek Arkadaşımın Oğlu ve Benle Aramızdaki Problemler

soufigay #1197444 
Merhaba;

Önce kendimi bir ilişki terapistine görünsek mi acaba diye bulduktan sonra şimdi de size yazmaya karar verdim. Ben bir eşcinselim, (30 yaşında), şimdiye kadar uzun / kısa süreli ilişkilerim olmuştu. Ancak yaklaşık 5 aydır ilk defa bu kadar ciddi bir ilişkim oldu. Sevdiğim adam 44 yaşında ve daha önce ailesinin zoruyla evlenmiş, bu evlilikten bir çocuğu olmuş, evliliklerinin ikinci senesinde de karısı bu işte bir terslik olduğunu farketmiş, araştırmalarının sonucunda eşinin eşcinsel olduğunu farketmiş ve boşanmışlar.

Boşanma sırasında normalde mahkeme çocuğu anneye verecekken mahkemede de tüm konuları açık edip, babası eşcinsel olduğundan ve eşcinselliğin de bulaşıcı olduğunu düşündüğünden oğlunun da eşcinsel olacağını düşündüğünden çocuğu istemediğini söylemiş ve sonraki süreçte hiç görüşmemişler tabi bu boşanma sürecine gelene kadar sevgilimin o zamanlar gizli olan cinsel yönelimini tüm akrabalarına açık etmiş falan filan.

Eşinden boşandığında oğlu henüz 2 yaşında olan sevgilim 11 sene boyunca hiç ciddi ilişki yaşamamış, oğlu bu konulardan etkilenmesin vs. diye genelde.

Sonrasında ise 5 ay önce ortak bir arkadaşımızın aracılığıyla biz tanıştık, o uzun süreli bir ilişki aramadığını söylemişti ama bir şekilde birbirimize aşık olduk ve bir haftanın sonunda bana daha önce evlenip boşandığını, bir oğlu olduğunu anlattı. Sonrasında oğluyla tanıştık falan. İlk zamanlar oldukça hoş karşılıyordu beni... Sonuçta babasının çok fazla arkadaşı yok ve ben de daha yaşına yakın olduğumdan onu lunaparka götüren, hediyeler alan falan biriydim onun için.

Sonrasında sevgilimin bana gidip gelmesi, bende kalması sorun olmaya başlayınca (çünkü oğluna bakacak başka kimse yoktu.) ben onların bir apartman yanına taşındım. Bu sayede daha rahat görüşebilecektik, örneğin oğlu uyuduktan sonra uyumak için bana gelebilecekti vs. Çünkü ben sürekli onlarda kaldığımda oğlu bir süre sonra rahatsız olabilirdi. Buraya kadar her şey normal görünüyordu.

Ben taşındım, taşınma sürecinde elektrik/suyumun bağlanmadığı bir süreç oldu, 2-3 günlük bu sürede yine onlarda kaldım, bu arada oğlunun ayrı, babasının ayrı bir odası var. Ben de başka bir yer olmadığından babasıyla aynı odada kalıyormuşum gibi bir durum oluşturmuştuk. Benim ilk kaldığım gece babasıyla yatmak için oldukça ısrarcı bir tavır içine girdi ve biz üçümüz aynı yatakta uyuduk.

Sonrasında olaylar tırmanmaya başladı, Murat bana geldiği zamanlarda 5 dakika geçmeden telefon edip arayarak çağırmaya çalışmalar, her şey çok güzel giderken, örneğin birlikte bisiklete bindiğimiz ve çok eğlendiğimiz bir akşamın ardından bizim sinemaya gidecek olmamız sorun olmaya başladı çocuğun gözünde. Ve erkek arkadaşımla geçireceğimiz her başbaşa anı sabote etmeye yönelik bir davranış şeklinde şu anda.

Ne ben ne de erkek arkadaşım nasıl davranacağımızı bilemiyoruz, ben bir süre kendimi unutturmaya çalıştım, sevgilim de başka bir yere gittiğini söyledi ama ona da inanmıyor. Çünkü sevgilim öyle çok sosyal çevresi olan biri değil ve benden başka bir arkadaşı yok.

Sanırım bir profesyonel desteğe ihtiyacımız olduğu kesin, bunlar aşılamayacak şeyler değil ama 12 yaşındaki bir çocuğa bunlar nasıl anlatılır, anlatılmalı mı, anlatılması mı daha iyi anlatılmaması mı gibi bir sürü soru var aklımızda.

Profesyonel destek önce size sormak istedik o yüzden, bu arada profesyonel destek için de eşcinsel ilişkiler konusunda uzman birileriyle ilgili önerileriniz varsa dinlemekten mutluluk duyarız efenim.
(2) 

Azerbaycan Havaalanında 2 Yerine 1 foto ile Vize alınabilir mi?

soufigay #1105286 
Merhaba;

Saat 12:20 de uçuşum var, pasaport kontrolü geçtim ve sıra bekliyorum fakat havaalanında alınacak vize için 2 fotoğraf gerektiğini okumuştum ancak evden çıkarken aldığım fotoğraflardan birinin bana ait olmadığını fark ettim, yani tek fotoğrafım var. Ama şu an çok geç, bu durumda ne olacak acaba? Bana neye patlayabilir?
(4) 

Bol Düzenleme Gözü ve Cebi Olan Sırt Çantası Nerede vardır?

soufigay #1073581 
Freelance çalışan biri olarak o toplantı senin, bu toplantı benim derken, sırtımda fotoğraf makinası, bilgisayar, ipad, defter, şarj aletleri, cüzdan, hard disk gibi pek çok şey oluyor, bunun yanında tabi çok spor olmaması lazım. Fiyat maksimum 400-500 tl civarında olursa çok sevinirim.
(2) 

Cloud Storage İçin Tercih

soufigay #1028501 
Sizce hangisini tercih edeyim;

Hem işyerinde, hem evde Mac kullanıcısı olan bir tasarımcı olarak

iCloud

Hem PC'den hem de Mac'ten erişirken sorun yaşamayacağım için

Dropbox

Daha sağlam göründüğüne ve işyerinde de kullanıldığı için

Box kullanmak istiyorum. Sizin tavsiyeleriniz neler, hangisi daha iyi?
(1) 

Öğretmenler Günü İmla Sorusu

soufigay #1019151 
Doğrusu Öğretmenler Günü'nü Kutlarız mı, Öğretmenler Gününü kutlarız mıdır?
(1) 

Manuel Lensle Hareket Eden İnsan Fotoğrafı Çekmek

soufigay #1007267 
Merhaba;

Bütçem çok yeterli olmadığından almak istediğim lens olan 85 mm. 1.4 Nikkor lensin manuel olanını alabildim, bu lensin genelde portreler için kullanıldığını biliyorum ancak insanlar hareket halindeyken, örneğin bir düğünde fotoğraflarını çekmek nasıl mümkün olur? Hızlıca netleme yapmak için ne gibi şeylere dikkat etmem lazım.

Bu arada makinam Nikon D7100

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(5) 

Bilgisayarım Kendini Almanyada Sanıyor

soufigay #996847 
Merhaba;

Yaklaşık iki gündür bilgisayarım kendini almanyada sanıyor, Google almanca açılıyor, YouTube'da reklamlar almanca çıkıyor derken bugün esas sorun ortaya çıktı Britney Spears'ın videosunu izlemek istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum

Maalesef bu video, GEMA ile kullanım koşulları üzerinde anlaşmaya varamadığımız müzik içerebileceği için ülkenizde kullanılamıyor.

Ekran görüntüsünü de ekte gönderdim, DNS ya da proxy kullanmıyorum. UyduNet kullanıcısıyım.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık