(4) 

Sağlık kuruluşu tedavi ücreti çok değil mi?

benbunugordum #1590992 
Merhaba, ağustos ayında üniversite hastahanesine gittim, 'bir şey yok diş taşı temizliği yapalım mı?' dediler, olur dedim. Geçen hafta aşağıdaki mesaj geldi. Diş taşı için 1430 çok değil mi?

E-Nabız'da alt üst sol sağ 4 taraf için 277x4 alınmış. Örn: Detertraj (Diş taşı temizliği), alt sağ çene 277.23 TL (İşlem Tutarı)

SN. ..., BU BIR BILGILENDIRME MESAJIDIR. ... 2024 TARIHINDE ... ÜNiVERSiTESi DiS HEKiMLiGi FAKÜLTESi ISIMLI SAGLIK KURULUSUNDAN ALMIS OLDUGUNUZ TEDAVI ICIN KURUMUMUZCA 1430.48 TL KARSILANMISTIR. YAPILAN ISLEM SIZE AIT DEGIL ISE ALO 170 CAGRI MERKEZIMIZE BILDIRINIZ. SAGLIKLI GUNLER DILERIZ. B002

* Memurum, e-bordro'da mı görürüm kesintiyi? İlk defa hastahaneye gittim memur olduktan sonra o yüzden bilmiyorum. Maaştan mı keserler ayın 15'i?

Samsun DOB Carmen bu akşam için biletimiz var

benbunugordum #1581332 
Merhaba, bugün Carmen oyununa bilet almıştık fakat gün içerisinde gidemeyeceğimiz bir durum yaşandı. Bilet iadesi 48 saat kala dendiği için elimizde 4 adet bilet var balkon en ön ortası a 19,21,23 ve 25 olarak. Aşağıda oyun ile ilgil bilgileri de yazdım, ulaşırsanız veya gidecek arkadaşınız varsa haber ederseniz seviniriz.

İyi günler.

biletinial.com

Carmen Samsun DOB
Etkinlik Mekanı
Samsun Devlet Opera ve Balesi
Etkinlik Tarihi: 29 Nisan 2024 Pazartesi, 20:00
(2) 

Döviz/Altın Alt Limit Emir Verme

benbunugordum #1507203 
Merhaba, dünkü dolar ve altın kaybından sonra aklımda iki soru oluştu, bilenler cevaplarsa sevinirim.

1) Bankalarda emir ver diye bir kısım olduğunu öğrendim (acı tecrübe). Trade All kullanıyorum (Kuveyt) şu an dolar 12,92 alış diyor. Ben bunu mesela 12'ye düştüğünde sat diye emir versem, gece de olsa satar mı?

- Fakat öyleyse bile dün satmaya çalıştığımda 'Marj Uygulanan Döviz Çiftleri için Günlük/Tek Seferlik' diye 5000 lira bir limit koyduğu için dövizimi çekemedim. Emir versem kendi yapar mıydı?

2) Tfx (türkiye finans) arkadaşım kullanıyor ve dün parasını çekebilmiş 5 binden fazla. Baktım limit görünmüyor. Sizce tfx'e geçmeli miyim? Orada da bu emir işi vardır değil mi?

- Enpara ve Axess'de var, ama bu emir işini bulamadım. Eğer böyle olsaydı dün örneğin 17'ye koyardım bu kadar sıkıntı yaşamazdım.

Son olarak binance'dan al altını doları diyen oldu, bu emirler kolay veriliyor diye. Bankaların aldığı komisyon'da olmuyor dendi. Kullanan tavsiye eder mi, hiç dezavantajı yok mu? Teşekkürler.

Cevap olaraK: Mesela dün 16'ya emir versem ve hızlı geçtiği için (dünkü gibi) oraya dokunmazsa satmayacak mı? oldu bir anda 12, benim 16 iptal mi oluyor? Öğrenmem gereken çok şey var :/
(1) 

Hisse senedi için bakım ücreti almayan banka?

benbunugordum #1505959 
Merhaba, malum durumlardan dolayı bir de borsaya bakalım diye hesabımın olduğu akbank'tan yatırım 1-2 hisse aldım. Sonra biriyle konuşurken 'bakım ücreti alıyorlar yılda bir 75 lira' dedi. Gerçekten de aradım ve her an da alınabilir, ama genelde mart gibi alınır dedi mh. (Yatırım fonundan alınmıyormuş, sadece hisse senedi). Zaten yatırdığım 200 lira, tamam 2 günde 20 lira getirdi ve daha fazla para koymak için iştahlandırdı bu durum.

Kuveyt Türk hesabım var aradım, biz almıyoruz öyle bir ücret, sadece mkk alıyoruz dedi 10 lira gibi. Onu Akbank'da alıyormuş, bir de binde 2mi ne alım satımda varmış da onu zaten dolar/altın alırken de veriyoruz. Kuveytten açabilirim ama böyle daldan dala dolaşmadan danışmak istedim.

Bana şu an için ufak paralarda gireceğim ve önümü görmek istediğimden dolayı, süpriz ekstra ücret çıkarmayacak, kullandığınız borsa uygulamasını söyleyebilir misiniz?

Teşekkür ederim.
1

mobil görünümden çık