(11) 

Dinlediğiniz müzikleri modunuzu bozma/bozmamaya göre tercih yapar mısınız?

titanic kemancısı #1585828 
Ben bazen çok melankolik şarkıların daha olumsuz duygu durumunu beslediğine inanıyorum ve çok fazla dinlemiyorum ama arabeskin neşelendirdiğini düşünen arkadaşlarım da var. Tabii çok değişken bir durum ama enerjimi düşürmesin diye depresif şarkılardan kaçındığım oluyor bazen.
Sizde böyle bir tercih durumu oluyor mu yoksa ben mi çok hassasım bu konuda kamuoyu yoklaması yapmak istedim :D
(4) 

Çekirdek kahve tavsiyesi (espresso)

titanic kemancısı #1585670 
Çok acı/asidik olmayan güzel aromalı , sevdiğiniz kahve çekirdekleri hangileri birkaç seferdir aynı kahveden alıyorum değişiklik olsun dedim, tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız? Teşekkürler şimdiden.
(Philips kahve makinesinde espresso olarak tüketiyorum)

Mct oil marka tavsiyesi?

titanic kemancısı #1585568 
Hindistan cevizi yağında oran olarak az olduğu için doğrudan mct oil satın almak istiyorum ama Türkiye’de güvenilir bir marka var mı kullandığınız? Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Beni takıntı yapıp darladığını düşündüğüm arkadaş (hemcins)

titanic kemancısı #1585457 
10 senedir yüzünü görmediğim sadece sosyal medyadan ekli olan üniversiteden arkadaşım son 2 ayda sürekli beni darlıyor, sırf ayıp olmasın ortak arkadaşlarımız var diye kibar oluyorum açık açık “vaktim olmuyor kusura bakma görüşemeyeceğim” bile dedim anlamıyor. Hatta iletişim kurmasını kısıtlamak için sosyal medya, hikayelerimi filan gizledim. Bazı yaptığı hareketler hoşuma gitmiyor ve kesinlikle takılmak istediğim bir insan değil. ortak camiamız var diye kibar olmaya çalışsam da habire bana mesaj atıyor, ciddi ciddi beni takıntı yaptığını ve psikolojik sorunları olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü gece 1:30 ve sabah 5:30 gibi saatlerde Whatsapptan saçma sapan mesaj attığı oldu ( ben sadece bilerek mesai saatinde cevap yazdım resmiyeti korumak için) yani illa engellemem ve kavga etmem mi lazım anlamadım. İlk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum eşcinsel filan değil yanlış anlaşılmasın ama ciddi ciddi 2 haftada bir beni yokluyor ben de tersliyorum anlamıyor bu aşamadan sonra engelleyeyim mi ne yapayım gerçekten bilemedim? Açık açık kavga etmek istemiyorum çünkü hiçbir samimiyetim yok kendi kendine beni darlayıp duruyor gereksiz gerginliğe girmek istemiyorum. Şimdi yine mesaj atmış mesajı açmadım bıktım çünkü. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
(4) 

Mi bandım öldü apple watch tavsiyesi

titanic kemancısı #1585032 
Aradığım özellikler çok basit:
+ Spor için hoplamalı zıplamalı kardiyoyu algılaması
+ kayışının ter ile koku problemi oluşturmaması ve oksitlenme gibi sıkıntıların olmaması

Uzun süreli olması için en basic hangi modeli alabilirim hiç bilmiyorum modeller arasındaki farkı?

Suya dayanıklı olması benim için önemli bir kriter değil. Çok pahalı bir model alamam basic model işimi görür benim.

Uzun süreli kullanıp memnun olanlar hangi modeli kullanıyor yazabilir mi? Teşekkürler şimdiden
(7) 

Bizim ünlü +zengin ailelerinin çocuklarının bilime yönelmemesi?

titanic kemancısı #1585007 
Mesela yabancı ülkelerde çok zengin ailelerin hepsi olmasa da büyük kısmı gerçekten paranın gücüyle çocuklarına çok iyi eğitim aldırıyorlar, en iyi okullarda okutuyorlar bakıyorsun adam Harvardda ya da başka yerde bir yerlere gelmiş ya da arka planı çok güçlü aile şirketinden devam ediyor yine. Bizdekiler yine sözde bir eğitimle tek yaptıkları miras kalan parayı yiyip, insta girl/boy olarak takılmak. Tamam hayatlarını yaşasınlar ama birçoğunda bu kadar para olup iyi bir eğitim çıkmaz mı gerçekten en zengin aileler de dahil buna? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
(6) 

Boş sokakta arabanı biraz yukarı al diye sataşan kişi

titanic kemancısı #1584323 
Bu sabah yokuşa park ettim, yokuşta hiçbir zaman dip dibe park etmem zaten ve sokak da boş diye öndeki arabanın az biraz daha mesafeli olacak şekilde park ettim ön kapım direğe denk geliyordu çünkü. Arkamda da en az 4 -5 arabalık yer var ve o sokak boş oluyor. Adamın teki geldi bana gevşek gevşek az biraz daha yukarı alsana dedi; ben de full boş sokak; yanda direkt var dedim kapım açılmayacak mala laf anlatıyorum bir de. hıı tamam dedi gitti sokağın en sonuna park etti. Sonra tekrar bana doğru gelirken ben rahatsız oldum ve o sokaktan çıktım o da gitti öbür arabanın dibine tersten girdi. Boş sokakta bir insan niye gelip böyle sataşır gerçekten rahatsız oldum ben ters yönde hatalı park yapmak zorunda değilim ki hatta taciz şikayetinde mi bulunsam diye düşündüm arabamda kamera var çünkü plakasını resimlerini çektim. O sokak da işlek bir yer değil zaten alt üst caddeleri de var ama bir insanın durduk yere bu şekilde sataşması çok tuhaf geldi bana manyak dolu resmen haksız mıyım sizce? (dükkan filan yok otoparklı bir site var ve sitede oturanlar otoparka park ediyor sokak sonu hep boş oluyor)

telefon imei kayıt ettim e-devlette aktif gözüküyor şu an işlem tamam mı?

titanic kemancısı #1581626 
ilk defa imei kaydı yaptım ve düzeltme olmadığı için emin olmak istedim. Imei numaralarını ve pasaport noyu birkaç defa kontrol ettim, e-devletimde hattıma tanımlı aktif yazıyor artık hata yapmış olma ihtimalim yok değil mi? Çünkü hata yapınca parayı vermiyor, düzeltme yapmıyor ve tekrar kayıt yapılmıyormuş (?) biraz pimpiriklendim.

Yanlış bir şey yapsam aktif yazmazdı değil mi?
(8) 

uzun uçuşlu yurtdışı seyahati öncesi tavsiyeler?

titanic kemancısı #1580695 
12 saatlik uçuş ile 8 günlük bir seyahat planım var. Hiç bu kadar uzun süre ve uzun uçuşlu gitmemiştim ve şu an biraz araştırma için de dar zamanım var ama halledeceğim, belki burada da tecrübeli olanlar varsa diye sormak istedim. Nokta atışı hayat kurtaran tavsiyeleriniz varsa çok iyi olur. Aklıma ilk gelen uçuş yastığı ve seyahat dikey ütüsü oluyor, otellerde filan oluyormuş ama orada belki bulamam diye fikrinizi almak istedim.
Bavul güvenliğim için ne tavsiye edersiniz ?

Gidilecek ülke: Güney Kore.

Priz dönüştürücü götürmem gerekiyor mu F tipi yazıyor aynı sanırım yine de emin olmak istedim?
(5) 

Premium laptop ömrünü uzatma için tavsiyeler

titanic kemancısı #1551148 
Fiyatlar almış başını gidiyor artık daha da artmadan ihtiyaç dahilinde güçlü işlemcili vs premium bir laptop almak durumda kaldım. Fiyatı malum yüksek olduğu için akım korumalı priz, pil ömrünü uzatmak için önlemler gibi tavsiyelerinize açığım ülkemiz şartlarında zorlamaya başladı cidden. (Oyun oynamıyorum aynı zamanda gaming laptop ancak big data işlemleri için kullanılacak)
Teşekkürler şimdiden
(1) 

Hp z book serileri

titanic kemancısı #1547518 
Veri bilimciler gerçekten bunları mı kullanıyor çünkü fiyatları aşırı yüksek (40-50k civarı); böyle bir seriyi teknik bilgim olmadığı için yeni duydum. Apple bilgisayarlardan bile daha pahalı; gerçekten bunların işletim sistemleri uçuyor mu teknik olarak çok merak ettim. Benim alacağımdan ya da işime yarayacağından sormuyorum alakam bile yok ama sadece merak ettim gerçekten bu kadar söylenildiği gibi güçlü bilgisayarlar mı?
1

mobil görünümden çık