(14) 

Birini işten nasıl çıkarırsınız

sarahkerrigan #1583640 
Başlık açık aslında ama detaylandırayım, bu konuda hiç tecrübem yok. Sadece bugün aynı takımda çalıştığım bir arkadaş aniden işten çıkarıldı. Son ana kadar söylememişler, adam bugün ofise geldi, mesaj uygulaması üzerinden gayet akşam içeriz muhabbeti yapıldı, iş konuşuldu. Öğleden sonra hesabını kilitleyip işten attılar. 2 sene üzerinde çalışan biri. Gözüme bir performans düşüklüğü de çarpmadı açıkçası.

Bayadır çalışıyorum çalıştığım yerde, ilk zamanlarımda yine bir kişi bu şekilde işten atılmıştı. Hatta atılmadan önceki gün adam gece nöbetine kalıp kritik bir sistem geçişi yapmıştı.

Ben etkilenmedim, iş performansımın da iyi olduğunu düşünüyorum ama böyle sahip olduğumuz işlerin özellikle özel sektörde ne kadar kırılgan yapıda olduğunu hatırlamak mutsuz hissettiriyor.

Özellikle bu konuda deneyimi olan veya yönetici olanlara sorum, bu işin doğrusu bu şekilde mi olmalı? Siz nasıl yapardınız, önceden performansından memnun olmadığınızı açık şekilde belirtir miydiniz?

Ya da diyelim ki aynı şekilde yapacaksınız patron olarak. Ben kovulacağımın ipuçlarını nasıl yakalayabilirim?
(2) 

20 bin liraya kadar telefon önerisi

sarahkerrigan #1578590 
selam, telefon annem için olacak. video/foto çok kullanıyor. yüksek hafızalı bir şey olmasını istiyorum.

samsung'a baktım da, baya bir alternatifi de çıkmış. bu dediğim özelliklerle ön plana çıkan, kullandığınız, bildiğiniz bir telefon önerebilir misiniz?

20 bin'e kadar dedim ama ufak esnemeler de kabulum. +5 bin gibi.
(3) 

Ankara'da paketleme, taşıma işleri devam ediyor mu

sarahkerrigan #1549567 
Cuma günü tüm gün izinliyim, Ankara'da şu salonlarda hala paketleme, taşıma işi devam ediyor mu? Bunlara katılmak istiyorum. Arabam yok, gittiğim noktada yük taşıma işine destek olabilirim eğer devam ediyorsa.

*Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu - Türkocağı/Balgat
*Nazım Hikmet Kültür Salonu

Bir arkadaş CHP genel merkezine git dedi ama orada da geri çevirdiklerini öğrendim. Ne yapabilirim bu noktada?

Farklı lokasyon varsa, okullar da olur, onlara da gidebilirim hali hazırda devam eden.
(11) 

İşsiz arkadaşla kırıcı olmadan konuşmak

sarahkerrigan #1536984 
Selam, öncelikle arkadaş hakkında bilgileri vereyim. Ülkedeki en iyi okullardan birinden makine mezunu, 10 senede bitirebildi. Ailevi sorunları yok, herhangi bir engeli yok. Orta sınıf bir aileden.

Çok gerçek dışı kriterleri var. Örneğin ortalaması düşük olmasına rağmen, yurt dışında sürekli master programlarına başvuruyor. 5 bin dolardan aşağı çalışmam diyor mesela. Bu ülkede çalışılmaz deyip sürekli ülkeye gömüyor. Düzenli olarak yakınıyor. ABD yeşil karta başvuruyor.

Sorum şu, benzer durumda arkadaşınız hiç oldu mu? Nasıl bir yaklaşım izlediniz, doğrudan, kırıcı olmayı göze alıp net konuştunuz mu, yoksa yuvarlak kelimelerle güvenli alandan uzaklaşmadan konuşmaya mı çalıştınız? Bu noktada iletişimi kuran ve yakınan arkadaş, konuyu siz açmıyorsunuz.

Ukala olmak, Amazon'un sahibiymiş gibi Linkedin tavsiyeleri vermek bana komik geliyor. Ne dersem diyeyim böyle anlaşılacakmış gibi düşünüyorum. Bir yerden başlaman lazımdan öteye gidemedim şimdilik, bir de bilge adam gibi 6 aylık kursları önerdim, bunun dışında geçiştiriyorum.

Arkadaşınız benimki kadar ekstrem bir durumda da olmayabilir. Sadece yaklaşımınızı ve bunun olumlu/olumsuz sonuçlarını merak ediyorum. Psikologa gitsin harici önerileri de dinleyebilirim.
(2) 

emeklilik hesaplama

sarahkerrigan #1535025 
aklıma düştü bakayım dedim ve mantığını anlamadım. -resimli-

kalan prim gün sayısı 4836 diyor, prim 30 gün üzerinden hesaplanıyormuş. bu hesaba göre 13 sene sonra doluyor prim günlerim. diyelim ki 45 yaşında işsiz kaldım, emekli olup devletten aylık alabiliyor muyum yoksa illa 60 yaş da dolacak mı?
(2) 

Covid Olduktan Sonraki Süreç

sarahkerrigan #1530127 
Selam, muhtemelen covid oldum. Tat, koku yok. Bir gece de ciddi ateşlenmiştim. Son zamanlarda geçirenlere bir iki sorum olacak.

-2 gün ateşlendikten sonra toparladım gibi. Şu an hastaneye gitsem ve test pozitif çıksa, ne tür ilaçlar veriyorlar? Bu aşamada gitmemin bir faydası var mı?

-Pozitif çıksa bile rapor almak zorunda mıyım, uzaktan çalışıyorum. Sigorta kesilmesi gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorum. (başka bir duyuruda okumuştum)
1

mobil görünümden çık