(12) 

Kiracıma ne kadar zam yapmalıyım ?

ebeş #1583736 
Selamlar,

küçük bir şehirde 1+1 bir eşyalı bir evim var, içindeki kiracım 3 yıldır oturuyor, yalnız yaşayan, üniversiteyi geçen sene bitirmiş ve lcw gibi bir yerde çalışan tahminim odur ki maks 20.000 tl kazanan ( bu kısımda emin değilim ) biri.

Ev sahibi olarak kendisinden memnunum, sessiz sakin işinde gücünde biri, kirayı şu zamana kadar 1 kere bile geciktirmedi, evdeki bozulan eşyalar olduğunda video çekip bana gönderir eve iyi bakar.

şu an evde 2.500 tl ye oturuyor, emsal dairelerin kirası 10.000 tl, şehirde 1+1 en ucuz daire 7.500 tl.

Geçen gün beni aradı kira artış zamanı geliyor nasıl yapalım diye, ben bir araştırayım sana döneyim dedim ama mevcut ekonomik durumlardan dolayı insafsızlık yapmak istemiyorum. Bende İstanbul'da kirada oturuyorum, ev kredisi ödüyorum vs vs ama dediği gibi ben İstanbul'da ev sahiplerine söverken bana sövülsün istemiyorum.

Çok kararsız kaldım sizce onuda zorlamadan beni de üzmeden nasıl bir orta yol bulabilirim ?

Siz olsanız bu şartlar altında ne kadar kira istersiniz ?
(1) 

Beşiktaş civarı nerde bilardo oynanır?

ebeş #1556276 
Selamlar,

1 Erkek 1 Kadın bilardo oynamak istiyoruz Beşiktaş civarı, içerisinin askerlik şubesi gibi olmadığı bir bilardo salonu öneriniz var mı ?
(1) 

İnstagram Uygulamasını Nasıl Güncellerim ?

ebeş #1555082 
Selamlar,

iPhone 12 cihazımda instagram uygulamasında alt şeritte reels ikonu uygulama sayfasında gözükmüyor, onun yerine beğeni ikonu var.

Arkadaşlarımın instagramında altta reels ikonu gözüküyor ama bende yok, instagram uygulamam da ıos sürümüm de güncel, programı sildim yükledim telefonu sıfırladım yine de düzelmedi sizce sorun nedir?
(2) 

Televizyon önerisi verebilir misiniz ?

ebeş #1554502 
Selamlar,

Max 5 bin tl bütçem var, bu bütçe olabildiğince büyük ve olabildiğince akıllı bir tv istiyorum ancak milyon tane marka model vs var.

Kullanım amacım, arkada çalsın ve pc ekranını bağlayayım yönünde.

Var mıdır önerebileceğiniz bir ürün ?

Şimdiden teşekkürler
(1) 

Babama Fenerbahçe Stadyum Turu Hediye Etmek İstiyorum bu işler nasıl oluyor

ebeş #1554336 
Selamlar,

Babam ile aram yılda bir telefonla konuşmaktan ibaret, bir akrabanın düğünü için İstanbula geliyor,yarın boşuz ikimizde.

Tek ortak noktamız fenerbahçe, hem bir anı kalsın hem de geldiğine değsin diye fenerbahçe stadyum turları varmış, onlardan satın alıp gitmek istiyorum ama sitesindeki gibi alıp biletleri merhaba biz geldik mi diyoruz? Herhangi bir saat vs göremedim özellikle lacivert tur'da.

Bu işlerden anlayan arkadaşlara şimdiden, bana ve babama unutulmaz bir anı olacak olan bu etkinlikte destek oldukları için teşekkür ederim.

Upwork guruları yardım edebilir mi ?

ebeş #1553580 
Selamlar,

Geçen gün bir iş aldım, 25 martta teklif attı kabul ettim, bu hafta içinde dosyaları sana atarım başlarsın dedi ancak o saatten sonra ne gelen var ne giden, mesaj attım cevap yok. Şimdi bu abi bana hiç cevap vermezse ne olcak ? Birde biraz daha bekleyeyim mi bir iki gün daha ne önerirsiniz ?
(6) 

Hotel mi ? Airbnb mi ?

ebeş #1551714 
Selamlar,

Haftasonu kız kardaşım ile Ankara'da buluşacağız, hotel'ler pahalı daha uygun olsun diye Airbnb mi baksak acaba ne dersiniz ?

Airbnb'de de ev'de kamera vs olur mu diye bi korkmuyorum değil, sizce ne yapalım ?
(2) 

Eminönünde uygun fiyatlı iç çamaşırı nereden bulunur?

ebeş #1551124 
Selamlar,

iki gün sonra Hatay'a deprem bölgesine yardım için görevlendirildim. Çamaşır yıkama gibi bir durum olmayacağı için kullan at yapacağım, Boxer ve kollu düz renk atlet ihtiyacım var, var mı bildiğiniz yerler? gidip yarın hızlıca alayım diyorum.
(8) 

Toptancıdan çorap alıp satmak sizce mantıklı mı ?

ebeş #1549242 
Selamlar,

Elimde küçük bir para var, düşündüm düşündüm bu para ancak çorap al sat yapmaya yeter, istanbul'da toptan alıp trendyol'dan satsam sizce nasıl olur ?

Ek iş olarak yapmayı düşünüyorum, ama nerden alınır, bu aşamada nelere dikkat edilir sıfır bilgi sahibiyim. Kardeş o işler öyle değil paranı çöpe atma mı dersiniz ? Yoksa şu şu şu aşamalara dikkat et diyip aşamaları anlatıp bu işe gir mi dersiniz ?

Şimdiden geri dönüşleriniz için teşekkür ederim :)
(4) 

Ücretsiz bir eğitim almak hakkınız olsa hangisini alırsınız?

ebeş #1548877 
Herkese Selamlar ?

Aşağıdaki linkte bulunan kurslardan bir tanesini ücretsiz alabilme hakkına sahibim, mesleğim ile ilgili herhangi bir kurs bulunmuyor kurslar arasında, istediğim alaylı yoldan öğrenemeyeceğim ( yazılım, oyun tasarımı vsvs) gibi alanlar haricinde bir kursa yazılmak, e birazda kolumda altın bilezik olsun dışarıdan freelance iş alayım danışmanlık vereyim kafasındayım. Br kurs ile bunların hemen olmayacağının da farkındayım.

Bu noktada SAP ERP Eğitimlerini al dedi bir arkadaşım, SAP VE ERP'nin S sini ve E sini bile bilmem sektörümde de hiç alakası yok ama dediğim gibi sektörle alakası olsun istemiyorum zaten. Siz ne tavsiye edersiniz ?

SAP ve ERP den devam mı yoksa şuna una bak oradan da para kazanabilirsin dediğiniz kurslar var mı ?

akademi.bilgeadam.com

Cevap veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim
(8) 

Fikirlerinize ihtiyacım var, yardım eder misiniz?

ebeş #1547658 
5 aydır beraber olduğum biri var ilişkimizi 5 saatlik uzaklıkla olan şehirlerden yürütüyoruz. 15 günde bir muhakkak bir arya gelip 3-4 gün beraber vakit geçiyoruz, genellikle çok iyiyiz ciddi de düşünüyoruz ancak dün akşam yaşadığım bir olay kendimi biraz garip hissetmeme sebebiyet verdi.

Dün akşam uyuyordum, aradı beni gördüm ama uyku tatlı geldi açmadım, hemen ardından bir daha aradı, acaba önemli bişey mi oldu diye açtım hemen uyanıp, öyle konuşurken dedim ki ''iki kere üst üste arayınca bişey oldu zannettim'' dedi neden öyle dedin ki ben seni aramak için evdekilerden gizli gizli odada konuşuyorum sen bunu neden diyorsun gizli bişey mi yapıyorsun benden, sesinde bi garip zaten vs vs söylendi halbuki uyku sersemiydim ve evde yatıyordum.

Yine dün acaba markete gidip multinetten mi harcasam yoksa yemeksepetinden mi sipariş versem dedim yemek için, markete gidersem istediğimi alırım ama yemeksepetinde belirli yemekler var hangisi yapayım sence diye sordum. Bugün baktım hesabıma daha önce ona borç olarak verdiğim parayı tamamen yatırmış. Neden yatırdın dedim, paran yok zannettim dün öyle bana diyince istiyorsun sandım o nedenle yatırdım dedi.

Yılbaşı için kendisine özel bir hediye yaptırdım ancak hala bitmedi, yılbaşında da dedim sana hediye aldım ama yetiştiremediler biraz uzayacakmış, o zaman sorun değil falan dedi bugün ben sana aldım ama senin hediyen hala gelmedi dedi sonrada hediye bekledıgımden degıl ben çok ince düşünüyorum sen düşünmüyorsun dedi.


Arkadaşlar kafayı kırdım bende artık kusura bakmayın bu normal bir insan davranışımı ? Kendisine bu davranışların normal olmadığını arzu ederse tıbbi destek alabileceğimizi ve yanında olacağımı ilettim.

İleride daha büyük sıkıntı çıkar dimi ?

Bu detayın önemi var mı bilmiyorum ama kendisi benden 8 yaş büyük.

ben napayım şimdi ?
(7) 

Iphone SE Alınır mı ?

ebeş #1546481 
Selam galyalılar,

Tam olarak bir ıphone se alacak kadar param var, üzerine koyacak 1 tl bile yok, ne dersiniz alınır mı ? Amacım alo desin, uzun yıllar kullanabileyim, kamerası ekran büyüklüğü vs önemli değil. İkame bir Android mi yoksa ıphone se mi ?
1

mobil görünümden çık