(4) 

Trafikte Yaşanan Bazı Aksilikler

hasco912 #1592611 
Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 1 senelik sürücüyüm. otomatik heçbeke biniyorum. Toplam da 2.000 km kullanmışımdır, keyfe keder biniyorum. Kurallara, hız sınırlarına, sollama, dönüş, ışık vs neyse tüm kurallara uyarım. 70-90 arası hız yaparım. Ancak bazen başkalarının yaptığı bazı hataları telafi ederken, veya kendim yaptığım hatalardan dolayı zaman zaman tehlikeli olabilecek şekilde diğer bir araç/araçlarla yaklaştığım oldu. örneğin bugün sollamaya çıktığımda, bir ilerdeki sağdaki arabanın (büyük suv gibi bişeydi) şeridi ortalaması nedeniyle ben de şeridimin soluna yanaşmak zorunda kaldım ve soldan geriden gelen araca da fazla yaklaşmış oldum. yani düz yolda giderken bile böyle şeyler yaşamak normal mi? iyi sürücüler böyle şeyleri nadiren veya hiç mi yaşamıyor. bunun normali nedir. araç kullanmamam mı gerekir? (bunun dışında dar bir sokakta karşıdan gelen araca yol vereyim derken fazla yanaşınca tamponun altını hafif sürtmüştüm ama bunları saymıyorum. tehlikesi olmadığından ciddiye almıyorum)
(3) 

Hacettepe Üniv. Beytepe Yurt

hasco912 #1495790 
Arkadaşlar yüksek lisansa başlayacağım. Ankaraya yerleşeceğim. Malum kiralar dolayısıyla yurda çıkmak istiyorum. Beytepe öğrenci evlerine başvurdum ama başka alternatif bulamadım. Burası çıkmazsa ne yapabirim? Sanırım KYK ve özel yurtlar kalıyor. KYK lar kampüse uzak. Özellikle kampüste bulunup günümün çoğunu kütüphanede vs geçirmek istediğimden yurdum buraya yakın olursa çok iyi olur.

Ek olarak Beytepe öğrenci evlerinde kalan varsa nasıl bilgi verebilir mi? Rahatça ders çalışabileceğim bir yer olması çok önemli..
(4) 

Askerlik Tecil Tarihi Çok İlerde

hasco912 #1495544 
Merhaba üniversiteden bu yaz mezun oldum. Askerlikle 12.2026 ya kadar ilişiğim bulunmadığı yazıyor. Şimdi yüksek lisansa başlayacağım. Okulum tecil dilekçesi hazırlamış. İsteyenler kayıt esnasında veriyor. Tecil dilekçesi vermem gerekiyor mu? Ne yapmalıyım? Edevlet Askerlik durum belgesinden şu yazıyor:

ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.
(4) 

Yüksek Lisans Kararsızım

hasco912 #1494871 
Herkese merhaba. Aşırı kararsızım. Böyle bir şeyi burada danışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama başka yol kalmadı. İngilizce İşletme mezunuyum, KPSS sürecine bu yıl yani 4. sınıftayken hazırlanmaya başladım. p48'im iyi değil, yalnızca alan dersim iyi. Bir de yds puanım var.

Bu arada yüksek lisansa kabul aldım. Ankarada iyi bir ünivesite. İktisat yanında pazarlama ve üretim işlemlere de kabul aldım. İktisata ilgim var. Ama bundan fazlası yok. Yani akademisyen olmak için yanıp tutuşmuyorum veya iktisat aşığı değilim. Sadece atanana kadar boşta kalmak istemeyen bir mezunum. Ailemin yanında ders çalışacağım bir ortam yok. Onlar da zaten boş kalmamı kaldıramaz. İktisat bölümünü derslerini KPSS çalışırken birlikte götürmesi kolay olur diye düşündüm. Bu nedenle diğer bölümleri çok dikkate almadım.
Bu durumda yüksek lisansa başlamak mantıklı olur mu?

Olur da kamu olmazsa bana bir şey katar mı??

Sizce bir işletme mezunu olarak iktisata başlamak sizce mantıklı mı? Yoksa bir hata mı?
1

mobil görünümden çık