(2) 

Ekim sonuna doğru balayı için öneri

furry burns #1591594 
Merhaba duyuru halkı,

Ekim'in 20'si gibi balayına gideceğiz, aklımızda Alanya ve Kıbrıs var şu an. Dinlenecek bir tatil arıyoruz gibi ondan bu çerçevede baktık. Olursa sizin önerilerinize de açığız. Ve Kıbrıs-Antalya lokasyonları arasından siz nereyi tavsiye edersiniz bu tarihler için?
(4) 

Pandora bileklik / charm hediye durumu

furry burns #1587334 
Merhaba arkadaşlar,

Asla anlam veremediğim bu pandora bileklik sevdasına benim haberim yokken nişanlım da tutulmuş. Kendi kendine geçen sene bir bileklik almıştı, charm falan alıp eklemişti. Yok arkadaşı da bir charm almış. Gümüş ürünlerine bu kadar para vermek bana çok manasız gelse de sevdiğinden özel bir gün için buradan hediye almayı düşünüyorum ben de.

Genel olarak sevdiği bir figür var. Ben şimdi o figürden bir charm alıp mı hediye etmeliyim. Yoksa hem düz bir bileklik hem de o charmı alıp takıp mı hediye etmeliyim. Adabı nedir bunun? Neden bileklik aldın ki charm yeterdi, bileklik almıştım ya ben falan der mi? Yoksa 2 tane olması daha mı iyi?
(2) 

Kapalıçarşı'da bilezik-altın nereden alınır?

furry burns #1583482 
Düğün için toplu bir altın-bilezik alımı olacak. Kapalıçarşı'da direkt önereceğiniz yerler olur mu? Yoksa gidip hepsinden fiyat mı almak gerekir.

Gate.io Google Authenticator pasifize etme

furry burns #1579775 
Merhaba arkadaşlar,

Yakın bir arkadaşımın gate.io hesabı varmış geçmişte kullandığı, epey süredir girmiyormuş şimdi hesabına girmek istemiş ama google auth'a erişememiş. Hesaptan kaldırmak için seçenek varmış selfie vs istemiş sistem, göndermiş 1 hafta 10 gün olmuş. Şimdi hesaba girerken auth değil sms kodu istemiş önce, onu girmiş ama peşine yine google auth kodu istemiş. Bunu nasıl aşabilir?
(3) 

Kredi kartı limit arttırımı başvurusunu ne zaman yapmalıyım?

furry burns #1579754 
Merhaba arkadaşlar,

Bir bankadaki kartta limit gerekiyor bana oradaki limitim çok düşük. Talebim reddedildi. Diğer bankamdaki limitim yüksek olduğundan dolayıdır diye düşünüp, 50.000 tl düşürdüm limiti. Diğer bankaya ne zaman başvuru yapmalıyım, bu toplam limitim vs. ne zaman güncelleniyordur bankaların ortak sisteminde?
(1) 

Taksim'de gidilecek club - bar?

furry burns #1579525 
Merhabalar,

Soru başlıkta, bayadır taksim'de takılmıyorum. Roxy vardı bildiğim güzel club ama baya sıra vs oluyormuş sanırım bu aralar önünde. Taksim'de hangi club'ı önerirsiniz pavyon gibi olmayan?
(5) 

Apple kimliği nasıl sıfırlanır?

furry burns #1578405 
Merhaba arkadaşlar, elimizde eski bir iphone vardı. İhtiyaç doğdu kullanılacak ama Apple kimliği şifresini hatırlamıyoruz, işin kötüsü Apple kimliğinin ait olduğu mail adresine de erişemiyoruz ve güvenlik sorusu yanıtları da uyuşmuyor. :(

Ben ümidi kesmiştim ama kardeşim bir telefoncu ile konuşmuş 1000 TL'ye şifresini açarız demişler. Bunu nasıl yapabiliyorlar? Biz de yapabilir miyiz, havaya da para sıkmak istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(1) 

Çiçek siparişi nereden?

furry burns #1578107 
Merhaba arkadaşlar,

Kadınlar günü için çiçeği geçe bıraktık, saat 11'den beri bildiğim hiçbir sitede bugün teslimat seçeneği görünmüyor. çiçeksepeti, tazeçiçek, istanbul çiçekleri, o sevio, getirçiçek hiçbirinde bugün teslimat yok. Bildiğiniz başka yer-kurum var mıdır bugün çiçek siparişi teslim edebilecek?
(14) 

Evlilik teklifi fikri (Çok mu basit?)

furry burns #1577617 
Arkadaşlar merhaba,

3.5 yılı doldurduğumuz mutlu bir birlikteliğimiz var, evlenme fikrimiz de bayadır netleşti gibi, geçtiğimiz 4-5 ayda evlenme teklif etmeyi planlıyordum ama bir türlü olmadı. Yaptığım planlar sarpa sardı, planladığımız yerlere gidemedik, çok uzadı ve artık hani ekstra bir plan yapma şansım kalmadı. Bir serzenişle bile karşılaştım geçenlerde, "her ay farklı planlar yapıyorsun ben de evlilik teklif edeceksin sanıp heyecanlanıyorum ama arkası boş çıkıyor." şeklinde :(

Bu bilgilerle birlikte, artık ekstra sürpriz bir etkinlik de yapamayacağım için ben de birkaç kere gittiğimiz, bizim için anlamı olan, ilk buluştuğumuz cafe/restaurantta evlilik teklif etmeyi düşünüyorum. Bilenleriniz vardır belki Taksim'deki Limonlu Bahçe. Gitmeyeli de aylar oldu şimdi tekrar girip fotoğraflarına bakınca nedense bir kötü geldi, bizim için tatlı-güzel bir yerdi ama fotolarda işte masalar ufacık, aralar dar. Ne bileyim diz çökülecek bir yer gibi durmuyor. :)

Sizler ne düşünürsünüz. Başka bir çıkış yolu var mıdır bu garip için?
(2) 

Silikonsuz bluetooth kulaklık önerisi

furry burns #1576643 
Merhaba duyuru halkı,

Kullandığım qcy t7 kulaklığımın pil sıkıntısı başladığı için yeni bir bluetooth kulaklık arayışına girdim. Silikonlu kulaklıklar kulağımda durmuyor asla. Tüm piyasa da aksi gibi silikonlu kulaklıklarla dolmuş. Bildiğiniz, kullandığınız kaliteli silikonsuz kulakiçi kulaklıklar nelerdir? Fiyatı çok abartı olmazda sevinirim, öyle ilk bass, şu tizlikte frekans vs. falan kovalamıyorum. Müzik de çok az dinlerim zaten, telefon konuşmalarımı sıkıntısız yapabilecek ve podcast dinleyecek kadar bir şey yeterli. Tabi dandik ucuz bir şey de olmasın.
(1) 

Ne kadar protein almalı?

furry burns #1576517 
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir kilo verme ve spor sürecine girdim. 96 kg olarak başladığım yolda şu an 89 kg'dayım. Ancak ağırlık arttırma sıklığım çok düştü. En az 2-3 hafta saplanıp kalıyorum aynı ağırlıklarda. Çevremdeki arkadaşlarım proteinden kaynaklanabileceğini söylüyor ama çok abuk sayılar söyleniyor. Vücut ağırlığı x2 veya x2.5 gram proteinlerden bahsediliyor. 90 kg adamım, 2.5 katı demek 215 gram protein yemek. İmkanı yok tutturamam bu rakamı. 2 katı da imkansıza yakın. Şu an yaklaşık 100-130 gr arası protein alıyorum günlük. Yetersiz midir?
(5) 

Amerikan taşrasında geçen güzel filmler

furry burns #1575551 
Başlıkta da belirttiğim gibi Amerikan taşrasında geçen, konusu fark etmeksizin güzel film/dizi önerilerini arıyorum. Dönem dizisi veya filmi olmamasını tercih ederim.

Örneğin Ozark kara para aklama üzerine, mafya ilişkilerini de anlatan temelde bir aile dizisi ancak beni çeken o Ozark gölü, az sayıda insan, yeşillik, redneckler. Kısacası şehir hayatından uzak güzel film/dizi arıyorum. Çokça da izlemişimdir ondan liste saymıyorum. Hoşunuza giden yağımları yazarsanız güzel de bir havuz olmuş olur.
(3) 

Haftada 4 gün body antrenman önerisi

furry burns #1574418 
Merhaba arkadaşlar,

Kilolar başını alıp gittiği için 3 ay kadar önce bir salona yazılıp spora başladım ancak beslenmeye neredeyse hiç dikkat etmediğimden hiç sonuç alamadım. Birkaç kilo kaybı, kas bölgelerinde de ufak büyümeler oldu.

Şimdi hem beslenmemi yoluna koyma kararı aldım, hem de haftada yaklaşık 3 günlük sporu 4 güne çıkarma ve full body antrenmanlarından bölgesele geçme kararı aldım.

Düzenli spor yapan bir arkadaşım push-pull-legs antrenmanlarını önerdi ama 5 gün gitmen gerek dedi. Ya da 2 gün push, 2 gün pull yapıp her güne bacak antrenmanı da ekle dedi 1-2 hareket. 4 günle kapat. Sizce bu şekilde mantıklı mıdır? Siz nasıl bir program önerirdiniz.

Cinsiyet: Erkek
Yaş: 28
Kg: 93 - Boy: 1.78
(6) 

Araç kaza ve tutanak hatası

furry burns #1574323 
Merhaba arkadaşlar,

Bu sabah sarkyer civarında sinyal verip şerit değiştiriyordum, aynadan gördüğüm en az 60-70 metre gerideki araç ben şeride %90 girmişken gelip duramadı ve küt diye vurdu. Benim arka çamurluk ve kapıya boyası geçti, biraz da içeri göçtü. Onunsa ön çamurluk vs. parçalandı, üstüne kaldırıma çıktı sağ ön tekeri patladı. Bana göre %100 o suçluydu. O beni suçladı, .sigortayla uğraşmayalım 2-3e hallederim tanıdık ustada sen karşıla sigortan şişmesin dedi. Ben de kabul etmedim ama o sırada ilk ve en büyük hatamı yaptım. Trafik çok işlekti, şu ileri sağa çekelim biri bize vuracak dedi, ben de olay yeri bozulacak dedim ama sonrasında maalesef çektim. Sonrasında tutanağım yeni bitti dedi, bende de yoktu. Araç sahibi yakın onu çağırdım geliyor diyip bekletti. Bir 20 dk bekledik gelen de araç sahibi değil babası çıktı. Her neyse babası aranızda anlaştınız mı vs. dedi yok tutanakla halledicez dedim. Ee araç hareket etmiş olmaz ki dedi, arkadaş söyledi oraya geri çekelim dedim. Nasıl çekicez falan, trafiği durdur geri geri gidicez dedim. Yok önce şu lastiği yenileyip gelelim dedi, öyle saçmalık mı olur diyip bırakmadım. İfade ve çizimi yapıyorduk, çizimde yan yana gidiyormuşuz da ben aniden sağa kırmışım gibi çizmeye çalıştı izin vermeyip çizimi biz aldık. Sonrasında araçları geri alırken yine benim yanıma konumlandı ben kabul etmedim şeritteydim dedim ilerledim ama ikinci hatamı yapıp kötü bir açıyla girdim ve tam şeritte olamadım. Bu çekilen fotoğrafa göre ekspertiz beni suçlu bulur mu? İfadede 60-70 metre geride olduğunu belirtmeyi de atlamışım. Tam bir hata zinciri yani. Fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum, kim ne kadar kusurlu bulunur yorumlarınkza ihtiyacım var bilen arkadaşlardan.

hizliresim.com

hizliresim.com
(8) 

Sistemin çöküşüne dair filmler

furry burns #1573979 
Merhaba arkadaşlar,

Post-apokaliptik denen tarzda filmler arıyorum ancak Terminatör, Blade Runner gibi teknolojik/distopik şeyler değil de zombi salgınıdır, netflix'in yeni filmi leave the world behind'daki elektrik kesintisi/siber saldırı gibi şu anki dünyamızda geçen, sistemin çöküşünü, sonrasındaki gıda arayışlarını, sığınaklara saklanmayı vs. işleyen filmler arıyorum. Tüm TWD serisi, Leave the World Behind ve I am Legend en sevdiğim yapımlar olabilir bu tarzdaki. Önerilerinize açığım.

6 aylık erkek kedi sahiplendirme

furry burns #1573452 
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 4-5 ay önce sokakta, gözleri kapanmış durumda ayağı burkulduğu için yürüyemeyen bir erkek yavru buldum. Veterinere götürüp gözlerine baktırdık, gözlerinden biri tamamen kurtuldu diğer gözü de görüyor ama perde gibi bir şey var gözünün üzerinde. Damlası var onu döküyoruz halen.

Besin desteği ve vitamin de aldı. Gayet sağlıklı şu an normal hali, çok da oyuncu. Ancak evde hali hazırda 2 kediye bakıyorum, geçici olarak aldım yavruyu ve aile üyeleriyle sıkıntı yaşadığım için yavruya yuva bulmam gerekiyor. Yuva bulunamazsa maalesef havalar düzeldiğinde sokağa bırakmak zorunda kalacağım.

Özelden iletişime geçebilirsiniz. Fotoğraflar 2-3 ay kadar önce çekilen fotoğraflarıdır. Güncel fotoğrafını isteyenlere de akşam yardımcı olabilirim.

hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com
(2) 

Kapana takılan lastik patlamadı

furry burns #1572944 
Merhaba arkadaşlar,

Kapan olduğunu bildiğim bir noktada park yeri buldum, arabayı öne alıp geri gelirken pat diye ses geldi. Aniden kapan aklıma geldi, o an inip bakmadım devam ettim araçla ileride bir yere park ettim inip baktım tekerlerde inme/sönme yok. Bakındım biraz bir delik, yarık da göremedim. O kapana da gözümün önünde 2 araç birden kapılıp, lastikleri direkt gitmişti. Kapana girip de lastiğin patlamama ihtimali var mı ya da birkaç güne kendi kendine söner mi?
(10) 

Emanet arabayla alkollü kaza ve etik sorular

furry burns #1571851 
Merhabalar,

Dün gece kardeşimle beraber bir arkadaşımızın evine gittik. Baya bir alkol tüketildi, biz araçsız gittik içeceğimizi bildiğimiz için. Arkadaşsa arabayla geldi eve. Normalde aile evinde kalıyor 5 dakika mesafede, bu evse 20 gün sonra evlenince oturacağı ev. Neyse işte gecenin sonunda biz kalkınca arkadaş ısrarla marmaray'a bırakayım dedi. En az 3 kere taksiyle gidicez dememize rağmen, zaten arabayla çıkıcam eve geçmek için sizi de atayım dedi. Bizim de tabi tam kendimizde değiliz, okey diyip bindik. Çok geçmeden epey de hızlıyken ışıklarda duran bir araca arkadan baya sert vurduk. Hava yastıkları açıldı vs. Araba da müdürünün arabası, arkadaşın değil. Vurduğumuz araçtakiler tutanağı imzalamadılar, polis çağırdılar. Promil kontrolü vs. Derken arkadaş karakola götürüldü.

Şimdi şu anki durumda alkollü olduğu için karşı tarafın da hasar sorumluluğu da arkadaşta. Baya büyük bir mali külfet ortaya çıkacak.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalsaydınız ne yapardınız, nasıl davranırdınız? Zarara ortak olur muydunuz? Etik olarak nasıl yorumluyorsunuz.
(3) 

Şifre yöneticisi önerisi

furry burns #1569531 
Merhaba duyuru halkı,

Dashlane kullanıyordum şifre yöneticisi olarak ancak 7 kasım'dan itibaren premium olmayan hesaplarda kayıtlı şifre sayısını 25'e düşüreceklermiş. Premium'u da gereksiz pahalı geldi bana. Önereceğiniz, mümkünse ücretsiz paketi tatmin eden veya premium'u uygun fiyata olan ve iyi bir şifre yöneticisi olarak hangi uygulamayı önerirsiniz?
(5) 

Araç sigortası hakkında

furry burns #1569331 
Arkadaşlar merhaba,

Bugün ilk aracımı aldım ama şu ana kadar evde de hiç araç yoktu ondan 0 bilgideyim. Aracı alırken galerici eleman hemen trafik sigortası yapmayın yeniydi, sonra yapın düşer de dedi ama anlamadım ben. Ben şimdi araçla trafiğe çıksam, sigorta yaptırmadım araç bağlanmaz mı? Bir de fiyat düşme durumu da Manasız geldi. Sigortam.net de fiyat vermiyor şu an, kaldım ondan. Fikir verebilecek biri var mı?
(2) 

Sahibinden.com ve ona kesilen cezalar hakkında

furry burns #1568669 
Arkadaşlar merhaba,

Sahibinden alanındaki en büyük kurum. Çoğu zaman da gündem oluyor işte sözlükte de forumlarda da. Sarı site kapatılsa fiyatlar düzelir, piyasayı bozuyor diye. Zaman zaman soruşturma da yiyorlar hatta geçenler de 40 milyon tl gibi çok ciddi bir ceza yediler. Ama ben bir türlü anlayamıyorum bu adamlar emlakçı mantığıyla komisyon alarak çalışmıyorlar ki, ilan başına aldığı bir ilan ücreti var. Şimdi buna göre;

1. Bu adamlar neden fiyatların yüksek tutulmasını, piyasanın bozulmasını istesinler?
2. Bu cezalar mali yapılarını ciddi zedelemez mi? Sorumlu olmadığı, kullanıcıların fiyat belirlediği yerde sadece ilan ücreti alırken aldıkları bu cezalar epey bir karlarını silmez mi?
(1) 

İstanbul'da şarap içilebilecek salaş restoran?

furry burns #1568287 
Yarın kız arkadaşımın doğum günü, aşırı şık restoranları ikimiz de sevmiyoruz. Güzelce yemeğimizi yiyip, şarabımızı içebileceğimiz salaş bir restoran arıyorum. Taksim'deki Qırıx Sanat'a gitmiştik, beğenmiştik gayet. Bu tarzda Önerebileceğiniz yerler varsa çok mutlu olurum.

Not: İstanbul - Avrupa yakası ilk tercihimiz
(1) 

Aöf kayıt yenileme hakkında

furry burns #1568214 
Merhaba arkadaşlar,

Aöf'den ikinci üniversite kaydı oluşturup hiçbir dönemi verememiştim kişisel sebeplerle sınavlara giremediğim için. yani 1-2-3 ve 4.dönemlerin tüm dersleri öylece duruyor. bugün kayıt yenileme dönemi başladı, ders seçimine girdiğimde 1'inci dönemden kalan derslerin hepsini seçince 3'üncü dönemden de birkaç ders seçebiliyorum ama hakkım doluyor 5.dönemden ders alamıyorum. yapmam gereken 5.dönemdeki tüm dersleri alıp, altta kalan derslerden yettiği kadarını almak mıdır, yoksa önceki dönemlerde de hiçbir dersim başarılı olmadığı için önce önceki dönem derslerini almak mıdır?
(9) 

Eurobond hakkında bilgi

furry burns #1567737 
Merhaba arkadaşlar, yıllardır birikimlerimi hep altın ve dolar olarak yapıyorum. Önceden az da olsa faiz veriyorlardı usd'ye ama epeydir bildiğiniz 0'ladılar. Eurobond olayını öncesinde araştırıp vadeleri uzun geldiği için vazgeçmiştim. Şimdi Denizbank'da görünce vadeleri de uygun geldi dövizimi taşımayı düşünüyorum ancak tam anlamadığım noktalar var.

hizliresim.com

Şimdi bu görselde yazan kirli fiyat denilen nedir? 100 usd'lik eurobond'u 100,43 usd'ye mi almış olacağım ben. Faiz oranı cazip geldi 6 ay için, net getirim ne olur bu eurobond'da. Şu an için atıl duran birikimimi buraya bağlasam yeterli midir? Yoksa pek bir getirisi olmaz mı? Kendi düz hesabıma göre 5 bin dolara yaklaşık 80-90 dolar getirisi oluyor vade sonunda. Doğru mudur bu hesap?
(1) 

Marmaris gidilebilecek clublar?

furry burns #1565694 
Merhaba arkadaşlar daha önce hayatımda 1 defa marmaris'e gitmiştim o da 5 yıl önceydi. O zaman bir arkadaşımla gitmiştik, Arena-Joy vs. en popülerleriydi. Joy'u çok beğenip çoğunlukla oraya gitmiştik. 2 erkektik, giriş ücreti alıp bir içki hediye ediyorlardı. Yine öyle midir onu öğrenmek istiyorum açıkçası. Eğer damsız almama yoluna gittilerse hangi clublara gidilebilir? Şu an en iyi, ortamı en kaliteli clublar ve giriş kuralları nedir yardımcı olursanız sevinirim.
(2) 

Dalaman'dan Marmaris'e ulaşım

furry burns #1565554 
Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta kısa bir tatile gideceğiz uygun fiyata uçak biletleri de var ama Dalaman ile Marmaris Armutalan arası çok ciddi mesafe var. Takdi'ye binsek 2000 liradan az ücret çıkmaz herhalde. Tatilbudur'dan almıştım tatili, onlara sordum kişi başı 1200 lira gibi bir transfer ücreti istediler. Otelle görüştüm onlar da otobüs var dedi ama Google bir şey göstermiyor. Var mıdır kazık olmayan bir ulaşım yolu, yoksa hiç bulaşmadan Marmaris'e otobüs bileti mi almalıyım?
(1) 

Ücretsiz Bein Connect yayını izleme

furry burns #1565097 
Merhaba arkadaşlar,

Bein sports yıllık üyelik için başvurmuştum 2 haftayı geçti, 4 kere randevu tarihi verip 4'ünü de ertelediler. Müşteri hizmetlerini arayınca da "Yaşanan yoğunluk sebebiyle kurulum işlemlerinde gevikmeler yaşayabilmektedir bu süreçte yayınlarımızı Bein Connect üzerinden ücretsiz olarak izleyebilirsiniz" şeklinde bir ses kaydı çıkıyor ve otomatik kapanıyor. Benim bein connect yeni haliyle Tod üzerinde üyeliğim var zaten başvurduğum telefon numarasıyla yine. Ama girince yayınları falan izleyemiyorum paketiniz yok diye. Bu şekilde başvuru sürecinde yayınları online izleyen oldu mu? Varsa nasıl yapılır bir yol gösterebilir mi?
(1) 

Aöf kayıt yenileme

furry burns #1564625 
Merhaba arkadaşlar,

2 sene önce ikinci üniversite kapsamında aöf'e kaydolmuştum bir sebepten ötürü finallere giremediğimden kalmıştım. Geçen sene de askere gittiğim için kayıt yenilemedim. Şimdi normalde 3.senem ama benim geçtiğim bir dönem yok daha, süreç nasıl ilerleyecek. Ben 3 döneme birden mi kayıt olucam yoksa ilk dönemden mi devam edicem. Alttan alma diye bir durum olamaz tüm dersler kaldı çünkü. Süreç nasıl ilerleyecek tam anlayamadım.
(4) 

9 Ağustos tarihli 837 lira fatura için son gün

furry burns #1564160 
Bu şekilde bir bildirim geldi Google'dan, tıkladım girdim. Gmail'de şöyle bir ekran geldi, nedir ne değildir anlayamadım. Ne faturası bu, baktım abonelik falan da yok. Ne olabilir bu, korkuttu bir.

yukle.nl
(4) 

Altın almak için en mantıklı yer?

furry burns #1563295 
Arkadaşlar merhaba,

Bir miktar altın alacağım da, ben normalde bankadan alıp-satıyorum. Makaslar epey açılmış, yeni işyerimdeki iş arkadaşım da bankadan alınır mı harem altın'da makas 3-5 lira falan dedi de. Ben bu siteden nasıl alacağım, banka mantığında mı yoksa fiziki mi? Kuyumcu fiyatları nedir şu an hiç bilgim yok ama onlarda da banka kadar makas vardı bildiğim. Sizler nasıl alım yapıyorsunuz, hangi yolu kullanıyorsunuz acaba?
(1) 

İstenilen figürde altın bileklik?

furry burns #1562917 
Merhaba arkadaşlar,

Yıldönümümüzde sevgilime hediye olarak altın bir bileklik alacağım, günlerin çok daraldı ancak istediğim figürü İnternetteki büyük altıncılarda bulamıyorum. Gezdiğim birkaç kuyumcuda da bulamadım. Hepsiburada'da vs var ama satıcılar garip garip şu altın - bu Gold isminde. Yorum yok, değerlendirme çok az. Hangisi güvenilirdir hangisi sahte ürün satar bilemiyorum. Bildiğiniz güvenilir altın satan siteler nelerdir? Veya sipariş usülü istenilen figürde ürün yapan yerler var mıdır kısa sürede?
(3) 

Sözlükteki bira içmelik arkadaş veritabanı başlığı hakkında

furry burns #1562370 
Merhaba arkadaşlar,

Sözlükte bu başlık malumunuz, hep görüyorum aktif ama çok garibime gidiyordu hep. Bugün de ilk defa çok içesim var ama hiçbir arkadaşım müsait değil. Dışarıda da tek başıma oturup içmeyi sevmiyorum. Bu başlığa yazıp da içtiğiniz ettiğiniz oldu mu hiç? Başlığa yazmayı düşünüyorum ama bir yandan da saçma geliyor. Deneyimleyen varsa öğrenmek isterim.
(2) 

Büyükada sevgiliyle rakı balık yapılacak mekan?

furry burns #1559941 
Merhaba arkadaşlar,

Şu ana kadar hep Burgazada'da konakladım kaldım. İlk defa Büyükada'da tam gün geçireceğiz kız arkadaşımla. Akşam da bir rakı-balık yapalım dedik. Hangi mekanları önerebilirsiniz,güzel,lezzetli ve soyguncu olmayan nitelikte.
(5) 

İş teklifi yazısına yanıt?

furry burns #1559930 
Merhaba arkadaşlar,

Mezun olduktan sonra tanıdığımız sayılan küçük bir yerde çalıştım yıllarca. Hiç iş arama tecrübem olmadı. Askerden sonra iş aramaya başladım. Başvurduğum kurumsal firmalardan biriyle görüşmelerimiz olumlu geçti ve bir iş teklifi mektubu yolladılar. Yarın akşama kadar da yanıt bekliyorlar. Teklif benim için olumlu ve kabul edeceğim. Ama şimdi ne yapmam gerekiyor cidden bilmiyorum.

Söz konusu teklif yazısını çıktı alıp imzalayıp mı yollamam gerek? Yoksa arayıp mı söylemeliyim. Ya da maile mi cevap vermeliyim. Bu zamana kadar ki gelen teklif yazılarını kabul etmediğimden arayıp söylemiştim yanıtımı. Ama olumlu olunca ne yapacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)
(4) 

İstanbul'da kedi kısırlaştırma?

furry burns #1559421 
Merhaba arkadaşlar,

Sokaktan 2 adet kedi sahiplenmiştik. İkisi de dişi, biri daha 7-8 aylık ona kısırlaştırma yapamayız sanırım. Diğeriyse birkaç kere birden kızgınlık dönemine girdi ve tam bir eziyet artık. Bu dönemi geçtikten sonra kısırlaştıracağım. İstanbul'da önerebileceğiniz iyi ve nispeten uygun maliyetli veterinerlik önerilerinize açığım. Askerden yeni geldim ve halen iç arama sürecindeyim ondan ilk gördüğüm yere götürüp yaptıramıyorum.
(5) 

Xiaomi Redmi Note 11 Pro ile Note 12 Pro arasındaki fiyat farkı?

furry burns #1557508 
Arkadaşlar merhaba, şimdi ben böyle orta bütçeyle kendime bir telefon bakıyordum. Note 11 Pro'yu beğendim fiyatı 9.500 lira, Note 12 Pro ise 10 bin lira. Hafızası 2 katı, bir üst model telefon. Peki fiyat farkları neden bu kadar az? Bir durum mu var bu 2 model arasında belirgin fark yaratan. Yardımcı olursanız sevinirim.
(1) 

Olasılık hesaplama

furry burns #1556699 
Merhaba arkadaşlar, şimdi ben bir olayın yüzdesel ihtimalini öğrenmek istiyorum diyelim. Bunu nasıl hesaplamam gerek, matematik cahili olmak zor şey. Çözüm yoluyla beraber söylerseniz çok sevinirim.

Bir çekiliş düşünün 5.000 adet bilet satılıyor. 65 tane farklı ikramiye dağıtılacak. Ben 150 adet bilet alırsam bu ikramiyelerden herhangi bir tanesini tutturma ihtimalim yüzde kaçtır?

Çok saçma yüzdeler buluyorum ben. 150 bilet değil de 1 tane biletimiz olsa örneğin ikramiyelerden herhangi birinin vurma ihtimali 5000'de 1 midir? Yoksa %1.3 müdür? Ben ikincisi olarak biliyorum. Ama bu ikinci yoldan gidince 150 bilet için abuk bir sonuç çıkıyor.
(4) 

Askere gidiyorum ne almalı?

furry burns #1535097 
Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta Çanakkale Merkez - Jandarma birliğine teslim olacağım. Öncelikle askerliğini burada yapmış olanlar varsa her alanda fikir almak isterim. Burada yapmayanlardan da askerde neye ihtiyacım olur neler almalıyım hususunda yardım almak istiyorum. Ekşi'deki başlıkları okuyorum ama kimisi 10ar tane iç çamaşırı al yeşil olsun, kimisi 3-5 al orada alırsın rengin önemi yok diyor. Kafam karman çorman oldu. Olmazsa olmaz diyeceğiniz, atlamadan al diyeceğiniz şeyler neler olurdu?
(5) 

Askere gitmeden önce telefon alınır mı?

furry burns #1533691 
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 4.5 yıldır kullandığım telefonum şom ağzımı açıp telefon ne iyi idare etti, askerlik bitsin yenisini alıcam derken askere gitmeme 1 ay kala yaptığım fecaat bir hata yüzünden mefta oldu. 10 gündür yedek bir telefonla idare ediyorum ama çok eski ve kötü bir telefon. İçimde çok fena bir yeni telefon alma dürtüsü var ama alacağım telefonu maksimum 20 gün kullanıp sonra nadasa bırakacağım 6 aylığına ve doğal olarak eskiyecek teknoloji. Belki acemiden sonra kullanabilirim ama en fazla ne kadar? Ancak bir yandan da ben askerden gelene kadar telefon fiyatları 2-3 katına çıkar mı diye de korkuyor. Şu an alırsam telefonu tazminatımla peşin olarak almak zorundayım. Askerden dönüşte ise çalışırken taksitli alma avantajım da var tabi. Siz olsanız ne yapardınız, ciddi ikilimde kaldım.
(3) 

Yıldönümü için hediye (sevgili)

furry burns #1530137 
Merhaba arkadaşlar, kız arkadaşımla 2.yıl dönümümüz yaklaşıyor ve ben ne alacağımı açıkçası hiç bilmiyorum. Halhaldır, kolyedir, küpedir hepsini aldım şu ana dek ve yine tekrara girmek istemiyorum. İhtiyacı olan bir şey de yok bu aralar bahsettiği. Bileklik düşündüm ama o ikimize gümüş bir bileklik almıştı, tarih yazılı olan. Sizce ne alınabilir, ne yapılabilir.

Bütçe konusu ise çok abartı olmadıkça güzel her öneriye açığım.
(16) 

Neden kilo veremiyorum? Nerede yanlış yapıyorum?

furry burns #1528982 
Merhabalar,

Yaklaşık 40 gün önce bir diyet ve spor sürecine girdim. Günlük yaklaşık 600-700 kalori açık veriyorum, protein değerini de buna göre ayarlayıp beslenme düzenimi oluşturdum. Spor yaptığım günlerde 13-14 saat, diğer günlerde 16 saat if yapıyorum. Haftada 1 gün diyeti bozuyorum, kaloriyi de aşıyorum. Spora ise haftada 3 gün gidip, 30 dakika kardiyo ile full body antrenmanı yaptım. Protein tozu desteği de aldım, protein miktarını başlarda hiç tutturamadığım için. Şimdi bu 40 günün sonunda, kaybım 1 kilo, hani kilo kaybı az ama işte 3 kg yağ kaybettim 2 kg kas kazandım gibi bir durum da yok gibi. Kolda hafif belirgin bir kas artışı görünüyor, onun dışında vücut yağlı olduğu için tabi bir kas gelişimi göremedim. Göbek çevremi ölçüyorum orada da çok bir şey yok, sadece 1.5 cm bir incelme mevcut. Yani 2-3 sene kadar önce 10 kilo daha aşağıdayken 0 spor ile if/omad yaparak 7 ayda 11-12 kilo kadar vermişken şimdi 93 kilo halimle bu kadar az kayıp ve incelme ciddi moralimi düşürdü. Hatalı yaptığım bir şey mi var acaba?
(3) 

Kredi borcundan dolayı maaş haczi ve hesaplara bloke?

furry burns #1528071 
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşımın ödeyemediği kredi borçları vardı. Maaş haczi gelmesini bekliyordu zaten gelmiş de bugün ama aynı zamanda tüm banka hesaplarına da bloke gelmiş. Pek bir parası yok da zaten ama kullanamıyor işte şu an, avukatlık bürosu tehdit etmiş işte hesap blokeli yatan maaşını da kullanamayacaksın falan diye ama böyle bir şeye hakları var mı ki? Benim bildiğim maaşının 4de 1'i haczedilecek ama geri kalanı donduramazlar. Korkutma amaçlı mıdır bu söyledikleri, bana mantıklı gelmedi çünkü. Yoksa kesintiyi 4de 1 oranında yapmanın hiçbir mantığı kalmaz adam maaşını çekemicekse. Yanlış mıyım?
(2) 

Myo'dan Üniversiteye örgün geçiş

furry burns #1527247 
Merhaba arkadaşlar,

Benim kardeşim bir meslek yüksekokulundan mezun oldu, sonrasında arkadaşlarının bir çoğu bir sınavla (dgs olsa gerek) örgün olarak diğer üniversitelerin üçüncü sınıfından devam ettiler ve mezun oldular. kardeşimse aöf'e yazılıp öyle tamamladı o arada çalışıp mesleki tecrübe kazanırım diye. kazandı da ama şu an pişman, yani gelirinde iş bulmasında bir engel oluşturduğunu çok sanmıyorum ama o öyle olduğunu düşünüyor. Şimdi myo'dan aöf'e geçip tamamladığı için tekrar o 2 yıllık myo diplomasından sınavla bir yere örgün devam etme şansı yok değil mi? En baştan şu ayt-tyt neyse girip sınavı kazanıp örgün olarak baştan 4 yıl okuması gerekiyor, doğru mudur?
(6) 

Kilolu biri spor salonunda ne yapmalı?

furry burns #1525172 
Merhaba arkadaşlar,

Son 1.5 senede 22 kilo aldıktan sonra bıçak kemiğe dayanınca diyete girdim ve spor salonuna yazıldık bir arkadaşımla. Şimdi göbek ve göğüs çevrem aşırı büyüdü. Göbek çevremde 15-16 cm, göğüs çevremde de 10 cm civarı bir büyüme oldu bu aldığım kilolarla beraber. Şimdi ben spor salonuna gittim pek ilgili değiller, ilk 3 gün işte koşu bandı, bisiklet, eliptik yazdılar sonrası için program gelecek dediler uygulama profilinize de. Baştan savma tüm hareketleri yazıp yollamışlar. Önceliği kilo vermek ve fazla yağlarından kurtulmak olan biri nasıl bir program yapmalı. Şu cardio 3'lüsünü 15er dakikadan 45 dakika yaptım 3 gün. Şimdiyse 10'ar dakikaya düşürüp hafiften ağırlıklara başlamayı düşünüyorum ama fazla kilodan dolayı düşürmemek mi gerekir acaba bisikleti-koşuyu. Düşürmezsem de ağır ve yorucu olacak, epey de uzun sürecek. İdeali nedir yani bu işin. Nasıl bir çerçevede ilerlemem gerekir.

Erkek, 27 yaş, 178 cm - 93 kg
(3) 

Kimliğe isim ekleme?

furry burns #1523089 
Merhaba arkadaşlar,

Şimdi benim şöyle bir sorunum var, ailem bana kimlikte bir isim koymuş, pratikte ise hep başka bir isimle seslenmiş. Hatta öyle ki annemin, babamın okul içinde arkadaşlarım garipsemesin diye kullanmaları hariç 1 kere dahi kimliğe yazdıkları isimle seslenmediler bana. Akrabalarımın vs. bir çoğunun haberi dahi yok, sosyal medya profillerinden sonra öğrendiler. Ama bunun yanında okulda, işte resmi kimlikte olan ismimle tanınıyorum, yakın arkadaşlarımın tamamı da o ismimi kullanıyor. Yani bu iki ismi de kullanmak istiyorum, bir isim değişimi değil de kimliğime ikinci bir isim, bu aile ve akrabalarımın kullandığı ismi eklemek istiyorum. Bunun prosedürü nedir, internette biraz baktım ama direkt bahsettiğim duruma bir açıklama göremedim. Dava açılması gerektiğinden bahsedenler olmuş, daha önce yapan oldu mu, olduysa nasıl bir süreçtir yardımcı olabilir misiniz?
(5) 

Gözlük kullanımı ve göz numarası hakkında

furry burns #1521887 
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç ay önce gözümde ciddi kaşıntı ve kızarıklık sonucu özel bir göz hastanesine gittim. Alerji var dendi, damla verildi ve büyük oranda geçti. Ancak muayene sırasında gözümde görme bozukluğu da olduğunu ve gözlük kullanmam gerektiğini söylediler ama alerji ve iltihap yüzünden birkaç sonrasına randevu verdiler, bugüne. Bugün tekrar muayene oldum ve gözün 1 numara ama 0.75 numaralı gözlük yazıyorum dedi. Öncelikle bu neden? Yani saçma değil mi 1 numarayken farklı bir numara gözlük verilmesi. Sonrasında da çok kullanmamamı, sadece uzağa bakarken takmamı söyledi. Kız arkadaşım da gözlük kullanıyor, uzak nedir dedim yani hangi mesafe uzak evde 6-7 metreden tv izlerken takmamı söyledi. Şimdi gerçekten uzağa bakmanın tam tanımı nedir bilmiyorum. Araç kullanmıyorum, sadece durakta otobüs beklerken mi takıcam yani bu gözlüğü. :) Yoksa kız arkadaşımın dediği gibi öyle 6-7 metre de uzak mı oluyor. Kafam karıştı, gözlük alıp almama konusunda bile kararsızım hatta.
(9) 

Evlilik teklifi hangi aşamada edilir?

furry burns #1520059 
Merhaba arkadaşlar, şöyle bir maruzatım olacaktı sizlere.

2 yıldır tanışık, 1.5 yılı aşkın süredir de sevgilim olan hatun kişisiyle işleri hızlandırmaya karar verdik. O ailemle tanıştı, ben onun ailesinden biriyle tanışıcam bu haftasonu. Sonrası da babası vs. var sırada. Ama benim merak ettiğim husus şu, bu evlilik teklifi denen meret hangi aşamada edilir? Ben babasıyla vs. tanıştıktan sonra mı, yoksa 2 aile tanıştıktan sonra mı? Yani nedir bunun tam usülü, sırası. Çevremde yeni sayılabilecek 2 evli çift var ama onlarınki fikir vermek bir yana tam kafamı karıştırdı. Biri daha ailesi kendini tanımadan, tam olarak birlikte olduklarından haberleri dahi olmadan evlilik teklif etti, peşine tanıştı falan. Diğeriyse istemeye çok az kala teklif ettim dedi. İlki çok çok erken, ikincisiyse çok geç geldi. Benim aklımda olan ben ailesiyle, babasıyla tanışırım, o zaten tanışık ama evde ağırlamadık o şekilde gelir bir de. Sonrasında 2 aile ya tanışmadan ya da tanışmanın hemen sonrasında ederim dedim ama hangisi daha uygun bilemedim. Varsa fikir olabilecek olan sevinirim.

Bonus soru; Bu evlilik tekliflerinin kameraya alınması şart mıdır ya? Çevremde evlenen kızların hepsinin videosunu izledim nerdeyse, çoğu takık. Bizimkisi öyle şova, gösterişe çok düşkün değil de yani herkesin varken onun böyle bir anı videosu olmaması kötü mü olur. Yoklayabileceğim bir şey de değil, hafif sürprize de kalsın istiyorum. Video kaydı, aklımdaki teklife pek uygun değil ondan soruyorum. Baş başa özel bir şey olarak planlıyorum.
(8) 

Azıcık üşüyünce hapşırık krizine girmek?

furry burns #1519668 
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık iki senedir, şöyle hafif bir rüzgar yesem, arkamda cam açılıp da üşüdüğümü hissetsem başlıyorum hapşırmaya. Sabah yataktan çıktığımda da banko. Yani böyle peş peşe 7-8 kez hapşırmadığım gün sayısı sayılıdır. E tabi bu kadar hapşırınca sürekli bir burun akıntısı da oluyor. Görenler 7/24 hasta zannediyor. Çevremdeki herkesin de dikkatini çeken bir durum bu hapşırma ataklarım. Bir ara ofiste kedi var, eve de bahçediki kediler giriyor acaba alerjim mi var dedim ama yaz gelince şıp diye kesiliyor bu krizler. Bir de taşındık, artık eve kedi de girmiyor ama yine evde de devam ediyor. Yani hastaneye gitmeyi düşündüm ama ne diye, hangi bölüme gidicem bilmiyorum ki. Gidip ben hapşırıyorum demek komik olur gibi geliyor. Benzer bir durum yaşayan ya da fikri/bilgisi olan var mıdır acaba bu durumla ilgili?

Yaş 27, cinsiyet erkek.
(6) 

İş yerinde düşük ücret konusunda ne yapmalı?

furry burns #1519469 
Merhaba arkadaşlar, 5 yılı aşkın süredir aynı işyerinde çalışıyorum. İşyerindeki çalışma ortamından ve arkadaşlarımdan memnunum ancak yoğun iş yükü ve bu iş yükünün karşılığı asla olmayan bir ücret aldığım için ayrılmayı düşündüm. Askerliğimi yapmadığım için iş aramama engel olduğundan, tecilimi bozdurup askere gitmeye karar verdim, bunu da işyerine bildirdim ve mayıs ayında askere gideceğimi, yoğunluk ve ücret düşüklüğünden dolayı da dönüşte çalışmayacağımı bildirdim. Firma ise ekstra personel alınacağını söyleyip, asker dönüşünde tekrar burada başlamam için maaşımda ciddi bir düzeltme yapılacağını söylediler. Ancak şu an için bir şey yapmdılar. Ben de ne hayır dedim ne evet dedim akışına bıraktım derken günleri kaçırdığım için Mayıs değil Ağustos'a kaldır askerliğim en erken. Sonrasında da benimle aynı sebeplerden bir personel ayrılmak istediğini ve farklı bir firmadan şimdiki maaşının %30 daha üzerinde bir teklif aldığını iletti bunun üzerine maaşına %18 civarı bir düzeltme yapıldı. Sanırım denge yaratmak için başka bir personele de daha ufak olmak üzere bir zam yapıldı. Yeni girmiş 2 personel vardı onlara bir şey yapılmadı tabi ama benim dışında kalan kıdemli herkese zam yapılmış oldu. Bundan rahatsız oldum. Kartları açık oynadığımdan ve erken davrandığımdan, bu zaten çıkacak üzerine bir de tazminatı yükselecek diye benim maaşımı ellemediler. Benim şimdi ne yapmam gerek, bundan rahatsızım ama 4 ay sonra çıkacakken de ve öyle rest çeker gibi gelmeyeceğim demişken de gidip zam istemek saçma geliyor. Temmuz'da asgari ücret vs. artsa dahi, artık 1 ay kaldığından o zaman hiç zam yapılmaz. Ama böyle keriz gibi herkes zam almışken aynı seviyede kalıp, askerden gelince düzelticez pişpişlemisine maruz kalmak sinirimi bozuyor.
(5) 

Kredi çıkmayan kişiye kredi çıkartan kurum?

furry burns #1519344 
Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşım var ödeyemediği kredisi hacize icraya düşecek, bankalar kredi vermiyor, düşmemesi için yol ararken Artı365 Finans diye bir firma bulmuş. Aktifbank'tan kredi çıkartıyoruz demişler, direkt sizin adınıza, bize kredinin %10'unu komisyon olarak vereceksiniz sonra bizle alakanız kalmıyor demişler. Bizim arkadaş da varsayalım kredi çıktı ben de size %10'u atmadım, ne olacak demiş o zaman. İş modellerini sorgular şekilde. Firma temsilcisi de bu arkadaşıma çat diye ev adresini yollamış. Tefeci gibiler mi anlayamadım. Baktık websiteleri falan var epey profesyonel duran, iş ilanları var kariyer.net'te vs. Daha önce hiç duyan eden var mıdır?

Telefon üzerine vs. alışveriş kredisi çıkartıldığını duymuştum da öyle bir şey mi acaba bu?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık