(1) 

Boyun mr ı yorum.

bilgekarasu #1585172 
Doktor sadece görüntüye bakarak bir tane fıtık var diyip siktir etti de raporda bir sürü şey yazıyor.
Anlayan bir arkadaş yorumlayabilir mi?

İncelemede:

Servikal lordoz düzleşmiştir. Diskler dejeneredir. Korpus köşelerinde sivrileşmeler izlenmiştir.

Servikal vertebra korpus yükseklikleri tabiidir.

Servikal intervertebral disklerin yükseklikleri tabiidir.

C2-C3 diskinde sol ağırlıklı bulging mevcuttur.

C3-C4, C4-C5 diskleri bulging göstermekte olup kord ön bölümüne indentasyon yapmaktadır.

C5-C6 diski herniasyon göstermekte olup dorsal sivrileşme ile beraber kord ön bölümüne bası yapmaktadır. Foramenler hafif daralmıştır.

C6-C7 diskinde bulging mevcuttur.

C7-T1 diskinde protrüzyon mevcuttur.

T1-T2 diskinde bulging mevcuttur.

Tüm düzeylerde servikal spinal kanal genişliği fizyolojik sınırlar içerisindedir.

Medulla spinaliste patolojik sinyal intensitesinde lezyon izlenmedi.
(1) 

BT Sonucu Sinüzit

bilgekarasu #1505171 
Yorumlayacak olana minnettar olurum.
PARANAZAL SİNÜS BT Klinik Bilgi: Burun tıkanıklığı Teknik: Aksiyel düzlemde
1 mm kalınlığında kesitler alınmış ve koronal reformat görüntüler elde edilmiştir. Bulgular: Bilateral frontal ve sfenoid sinüs havalanmaları normaldir. Sol maksiller sinüste diffüz, sağ maksiller sinüste osteomeatal kompleksi komşuluğunda izlenen mukozal yapılarda kalınlaşmalar mevcuttur. Her iki osteomeatal komplekste sol frontal reseste tıkalı görünüm mevcuttur. Bilateral maksiller sinüs ostiumları açıktır. Nazal septum orta hatta sağa doğru hafif deviyedir. Her iki inferior nazal konkalar ve orta nazal konkalarda hipertrofi izlenmektedir. Sağ orta nazal konkada küçük konka bülloza izlenmektedir. Kesitler dahilindeki kemik yapılar doğaldır. SONUÇ: • Sağ orta nazal konkada küçük konka bülloza formasyonu • Bilateral inferior nazal konkalarda solda daha belirgin olmak üzere hipertrofi • Nazal septumda orta hatta sağa doğru minimal devilasyon • maksiller sinüslerde ve sol etmoidal sinüste mukozal kalınlaşmalar (Kronik değişiklikler eşliğinde akut sinüzit).
(1) 

Boğazda yumru

bilgekarasu #1486588 
Geçtiğimiz hafta endoskopi oldum helikopter pylori ve gastrit teşhisi kondu 14 günlük antibiyotik tedavisini tamamladım şimdi boğazımda bir yumru hissi var bu normal midir?
(4) 

Endoskopi

bilgekarasu #1484204 
Selamlar. 1 aydır süren bulantı, yanma ve yediklerin ağza gelmesi şikayetlerim ile doktora gittim. 10 gün sonraya endoskopi randevusu verdi. 4 gündür de onun yazdığı gaviskonu kullanıyorum ve diyet yapıyorum. Şikayetlerim giderek azalıyor. Sizce 6 gün sonra endo ya gireyim mi yoksa iyileşiyor muyum? Boşuna narkoz hastane ortamı falan açısından soruyorum.
1

mobil görünümden çık