(4) 

telefon görüşmesi kaydetme programı var mı?

kanasla intihar eden adam #1591928 
yahu eskiden otomatikman kayıt oluyordu xiaomi mi5 model telefonumda ama telefon değiştik kvkk gelmiş filan artık olmuyordu geçen seneye kadar. bi güncelleme oldu mu o konuda? işle ilgili bir sürü kişiyle konuşuyorum ve unutuyorum. görüşme kaydetici sizi kullandığınız android tehlikeli olmayan bir program var mı?
(1) 

pimapen'de bu alana giren malzemenin adı nedir?

kanasla intihar eden adam #1588762 
www.sikayetvar.com

şu linkteki fotoğrafta gözüken adamın eliyle gösterdiği alana giren parçanın adı nedir? bilginiz var mı?
(2) 

kiralık evim için harcadığım faturası olmayan dekontu olan tutarın vergisi

kanasla intihar eden adam #1577700 
merhaba

bu sene evimi ilk defa kiraya verdim. şimdi mart ayından ilk defa gelir vergisi ödeyecem de.. kiralık ev için ben baya masraf yaptım 20.000 tl tutarında ama bunların hepsini ustalara ödediğim için bir fatura yok. sadece paraların hepsini bankamdan havale açıklama kısmına '' 2.kat ev için kapı tamir ücreti ya da 2.kat ev duşakabin tamiri '' gibi açıklamalarla ustalara yolladım.

ben kiralık evim için yaptığım faturası olmayan ama elimde ödeme dekontu olan bu ödemeleri vergiden düşebilir miyim?
(2) 

50.000 tl kira aldım ne kadar vergi öderim?

kanasla intihar eden adam #1576657 
geçen sene mart ayında 50.000 tl karşılığında evi 1 yıllık kiraya verdim. şimdi ne kadar vergi ödemem gerekecek mart ayındaki vergi şeysinde.

şu siteden hesapla demeyin baktım ama bir şey anlamadım.
(2) 

trafik cezası yemişim borç gözükmüyor

kanasla intihar eden adam #1576338 
ceza yemişim ivd sitesine bakıyorum borç yoktur yazıyor.. nasıl olacak şimdi bu? postacı cezayı getireli 2 gün oldu haftaya filan mı çıkar sitede?
(2) 

cep telefonu internet tarifeleri ne olmuş öyle yahu

kanasla intihar eden adam #1573763 
türktelekom'a 142 tl ödüyordum 15 gb internet+1000 dk konuşma için baktım 25 günüm kalmış arayıp yenileme yapayım dedim en ucuz tarife 335 tl yani yıllık 4000 tl yapıyor.

turkcell'e baktım aynı gibi sadece faturasız fiyatlara baktım aylık bazında 180 tl'ye buldum sanırım her ay ödeyip öyle devam edeceğim ama bunada her ay zam geliyor sanırım aynı parayamı çıkacak yıl sonu tam çözemedim.

siz ne yapıyorsunuz telefonda internet işini? bana 10 gb internet 750 dk konuşma yetiyor ama kendim seçip uygulayacağım bir tarifede yok.
(2) 

yağmur'da balkonda su birikiyor.. bunu kim tamir edebilir?

kanasla intihar eden adam #1573053 
10 sene önce üst katımızda bulunan balkona taş döşemesi yapıldı, ancak usta yamuk yapmış ya da yapamamış balkonda 3 farklı yerde baya su birikintisi kalıyor ve gitmiyor alt kata kadar su gidiyor hatta balkonun altındaki betonu çürütüyor.

bunu yaptırmak istiyorum ama bunu ne ustası yapar? kime danışmak gerekir.. bu konuda benim yapabileceğim bir tamir şekli olabilir mi? şunu al yapıştır, arasına şundan dök gibi bişeyler.. bu kış yaptıramayacağım bütün kış yine suyu çekecek o kısımlar..
(4) 

hisseli tapumuzu satın almak isteyen birileri var

kanasla intihar eden adam #1572939 
karadeniz'de hisseli tapumuz var 2 tane büyük çaylık var. konum olarak deniz görüyor çok iyi konumda etrafında yapılaşma var. metre karesi 800 liradan satılıyor ortalama olarak.. 2 çaylıktan 100 bine yakın bir para gelebilir sadece 1 kişi için.

hissede 25 kişi var. 10 tanesi satmak istiyor diğerlerinden 2-3 tanesi satmak istemiyor diğer insanları tanımıyoruz.. biz 10 kişi kendi hakkımızı satabilir miyiz?

biz istanbul'dayız çaylık karadeniz'de nasıl yapabiliriz bu satış işlerini? illa gitmemiz mi gerekir..
(4) 

kombi için oda termostatı gerçekten işe yarıyor mu?

kanasla intihar eden adam #1572410 
yarın yeni kombi alacağım. linlini attığım ürün. oda termostatı diye bir şey varya odalara göre sıcaklık ayarı yapıyor sanırım bunuda yaptırmak mantıklı mı sizce? fiyatı 1500 tl gibi bişey. kullanan var mı ne dersiniz? evimiz istanbul/sariyer'de rüzgar alan bir konumda 130 m2.


www.hepsiburada.com
(4) 

alibeyköy otogarı kolay bir konumda mı? arabayla ilk kez gideceğim

kanasla intihar eden adam #1562679 
arabayla ilk kez gideceğim.. sariyer'den alibeyköy otogarı kolay bir yol mudur? google efendiyi açıp rahat gider miyim? yolları hiç bilmiyorum..
(1) 

Kuşlar hergün arabamın üstüne pisliyor.. hangi kaplamayı yaptırmam lazım?

kanasla intihar eden adam #1562430 
arabayı evimin önüne park ediyorum ancak park ettiğim yerin üstünde elektrik telleri var.kuşlar hergün 6-7 yerine tuvaletlerini yapıyorlar bende hergün temizlemek zorunda kalıyorum. arabama hangi uygulamayı yaparsam hergün temizlemek zorunda kalmam? yani pis olması önemli değil de boyayı söküyor kuş pisliği biliyorsunuz o yüzden yaptırmak istiyorum ama ne yaptırmalıyım?
(7) 

ingilizce mülakatta neler soruluyor genellikle?

kanasla intihar eden adam #1561588 
ilk defa ingilizce mülakat'a gireceğim. çin'li bir firmaymış ingilizceleri biraz tuhafmış benimde ingilizce başlancıç seviyesinin biraz ilerisi 15 yıldır ingilizce konuşmadım. sorulacak sorulara hazırlanmak istiyorum da genelde neler sorulur ingilizce görüşmede? ona göre cevapları kağıda yazıp okumayı planlıyoum.

görüşme online olacak.
(2) 

beleş doğalgaz ne zamana kadar?

kanasla intihar eden adam #1558279 
biraz önce fatura geldi 0 tl yazıyor. beleş doğalgaz ne zaman bitiyor ay sonuna kadar devam mı? ona göre kombiyi yakacam:)
(5) 

yüzde 1 oy kaç bin kişiye tekabül ediyor?

kanasla intihar eden adam #1557192 
cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 1 oy kaç bin kişiye tekabül ediyor?
(4) 

annem için yaşlanma karşıtı krem önerisi

kanasla intihar eden adam #1556932 
anneler günü için yaşlanma karşıtı krem almak istiyorum ama hiç anlamıyorum. ne almalıyım link atabilir misiniz? yaşı 60
(7) 

binance'dan dolar almak istiyorum ama hangisini almalıyım?

kanasla intihar eden adam #1555063 
türk bankalarından alamıyorum çünkü dolar şu an 19.34 bankalarda 19.90'dan satış yapılıyor. korkunç bir makas var.

binance'dan alayım diyorum 50.000 tl nakitim var ama ne almalıyım?

tether mi yoksa usd cinsinden başka bişey mi?

birde en az komisyonlu hangi şekilde para yatırabilirim? binance.tr hesabım var 2-3 yıl önce binance'a ara yatırmıştım ancak unuttum bazı şeyleri.
(2) 

5.000-6.500 tl arası telefon tavsiyesi? 64 gb 6 gb ram yeterli

kanasla intihar eden adam #1553296 
64 gb hafıza, 6 gb ram, 15-20 mp foto çekse yeterli bana. hangi marka model telefonu önerirsiniz 5- 6.5k arası?
(3) 

dullar ya da emekliler kira gelir vergisi ödüyor mu?

kanasla intihar eden adam #1552995 
bir tanıdığımız var dul ve emekli. 1 evi var kiracısından 15 bin tl kira almış geçen sene. kira vergisi ödemesi gerekiyor mu? dul ya da emekliler için bir avantaj var mıdır acaba? bu konuda bilgisi olan var mı?
(4) 

tüfe oranında zam, zammın az olması anlamına mı geliyor ?

kanasla intihar eden adam #1552687 
bir evimiz var yarın ev kiralayacağız. sözleşmeyi emlakçı hazırlıyor. bugün konuştuğumuzda zam oranının yıllık tüfe'ye göre olacağını yazdığını söyledi bana. normalde devlet yüzde 25'den fazla zam yapılmasına izin vermiyor ya.. bu tüfe zam oranının yıllık bazda oranına baktım şimdi 2022 yılı için tüfe ortalaması yüzde 20 diyor. yani devletin açıkladığı rakamın altında gözüküyor. yani evi geçen sene kiraya versek ve yarın zam günü olsa yüzde 20'mi zam yapabilecektik? çok düşük değil mi enflasyona göre?
(4) 

en düşük emekli maaşı hani 5500 tl olmuştu?

kanasla intihar eden adam #1550064 
geçen ay malum zat en düşük maaş 5500 tl demiş idi. geçen ay 5106 tl yatmıştı araştırdığımda zamlı olarak henüz hesaplanmadığını ilerleyen günlerde eksik tutarın hesaplara yatırılacağı bilgisi verilmişti dün şubat ayı maaşları yatırıldı baktık ki yine aynı para yatırılmış, 5106 tl. başına gelen var mı? bilgisi olan var mı?
(6) 

deprem sonrası için uyku tulumu ve küçük tüp almak istiyorum

kanasla intihar eden adam #1550060 
plana göre evden sağlam çıktık, bir yere yazlık çadırımızı açtık ve gece oldu yemek yiyip, uyuma ihtiyaçları için uyku tulumu ve küçük tüp önerisi olan var mı?
(5) 

arkadaşımın akrabası malatya'dan ankara'ya götürülmüş

kanasla intihar eden adam #1549393 
arkadaşımın yakını depremde enkazdan çıkarılmış malatya'dan ankara'ya bir hastaneye götürülmüş. bu adamın hangi hastanede olduğunu nasıl bulabiliriz?
(7) 

arkadaşımla deprem bölgesine gitmek istiyorum ama nasıl

kanasla intihar eden adam #1549392 
yardım için gitmek istiyoruz. afad ya da başka bir derneğe üye olmam mı lazım? uçakla hemen yarın gidebiliriz sağlıklıyız, aralıksız ne iş olursa çalışabiliriz.

nereye başvurmak lazım?
(7) 

İlk defa evimizi kiralayacağız ne yapmak gerekir?

kanasla intihar eden adam #1545576 
tarihte ilk defa kendi evimizi kiraya vermek istiyoruz. ne yapmak gerekiyor? evin fotoğraflarını ve videosunu çektim şimdi kendim uğraşmak istemiyorum emlakçıyı arayıp gelmesini mi istemem gerekiyor ? yoksa kendim gidip emlakçının kapısını mı çalmam gerekiyor?

emlakçıya karşı dikkatli olmam gereken bir husus olabilir mi? birden fazla emlakçıda evimin ilanları olabilir mi?
(7) 

istanbul'da 4-5 milyon arası ev alacak olsanız nereden alırdınız?

kanasla intihar eden adam #1544919 
istanbul'da 4-5 milyon arası ev alacak olsanız nereden alırdınız? ve ev alırken dikkat edeeğiniz ilk 3 konu ne olurdu?
(9) 

bu araba nasıl sizce?

kanasla intihar eden adam #1544870 
tam istediğim renk ve istediğim bir model araba. fiyat skalam 750 bine kadar otomatik bir araçtı. pejo 208 önerir misiniz?

www.sahibinden.com
(7) 

kiracı taşınırken apartman girişine zarar vermiş

kanasla intihar eden adam #1544869 
kiracı eşyaları taşıma firmasıyla taşınırken apartman giriş kapısı önündeki duvarı sert bir cisimle 2-3 yerinden delip zarar vermiş taşıyanlar,insan eli büyüklüğünde bir alan zarar görmüş, apartman girişinde duvar parçaları mevcut.

bunun ücreti, tamiri kiracıdan istenebiliyor mu? ne yapmak gerekir?
(10) 

bu ev neden bu kadar ucuz?

kanasla intihar eden adam #1544774 
www.sahibinden.com

beylikdüzünden site içinde lüks 3+1 daireler 2 milyon filan civarlarında. beylikdüzü kavaklı ve yakuplu denilen yerler hep ilanlara baktığımda. buralar kötü ıssız yerler mi acaba? hayatımda hiç beylikdüzüne gitmedim.
(5) 

grip başlangıcından yapılması gerekenler neydi

kanasla intihar eden adam #1544770 
20 gün önce herkesin olduğu gripten olup iyileşmiştim şimdi bugün tekrar burnum akmaya ve özellikle yatar pozisyonda olduğumda kusma hisseyle boğaza balgam gelme hissi ile banyoya koşuyorum hatta gözümden yaş filan geliyor 2 saattir ıhlamur benzeri şeyler içip 20 gün önce doktorun yazdığı ilaçları tekrar içmeye başladım. benzerini yaşayıp daha rahat bir grip geçirmemi sağlayacak bir önlem var mı aklınıza gelen?
(2) 

4.katlı binada bir katta kolonda çatlak sorunu

kanasla intihar eden adam #1544636 
merhaba

4 katlı bir binada oturuyoruz 3.katta kolonun bir kısmında 2 tane küçük 1 tane biraz daha büyük bir çatlak oluşmuş. bunun masrafını 4 kat ortak mı öder? yoksa çatlak yaşanan ev sahibi mi üstlenir?
(1) 

sahibinden.com'daki korsan taksi iş ilanları

kanasla intihar eden adam #1544168 
www.sahibinden.com

bunlar nası böyle rahat iş ilanı verebiliyor? basbaya korsan taksi işi hepsi.
(5) 

4-5 tane farklı ülkede çalışan insanlar nasıl emekli oluyor?

kanasla intihar eden adam #1542982 
mesela ilk işe girişi 24 yaşında olsun.

24-25 yaşında türkiye'de çalışmış
25-35 yaş arası almanya'da çalışmış
35-45 yaş arası ispanya'da çalışmış
45-55 yaş arası meksika'da çalışmış
55-65 yaş arası hindistan'da çalışmış

bu insan türkiye'de emekli olamıyor sanırım, peki bu insan nasıl emekli oluyor? hiçbir ülkede 10 seneden fazla çalışmamış nasıl emekli olur bu insan?
(2) 

dünya kupası eşleşme programı var mı?

kanasla intihar eden adam #1542873 
şimdi a grubunu lider bitiren b grubu ikincisi ile eşleşiyor ya onu tüm turnuva için görsel olarak gösteren bir link var mı?
(4) 

İstanbul kartlarımızı kişileştirmeye gerek var mı?

kanasla intihar eden adam #1542863 
otobüse bindiğimiz akbil kartından bahsediyorum, bende 15 yıllık istanbul kart var..özel günler, bayramlarda filan indirimlerden sadece kişiselleştirilmiş kartlar yararlanacak gibi bir haber izlediğimi hatırlıyorum sanki bunla ilgili bilgisi olan var mı?

kartlarımızı kişileştirmeye gerek var mı?

yeni istanbulkart fiyatlarına baktım 60 tl. onu almak istemiyorum. belbim sitesinden eski kartım için kişileştirme işlemi yaptım ama onay için mobil uygulamaya yönlendiriyor uygulamaya girincede beklemede herhangi bir işleminiz yok diyor.
(4) 

1 yıldır işsiz olan birisine banka 100.000 tl kredi verir mi?

kanasla intihar eden adam #1540716 
1 yıldır işsiz olan birisine banka 100.000 tl kredi verir mi?

hesabında 90.000 tl olan biri şu ana kadar kredi kartı ödemelerinin hepsini gününde ödemiş. kredi kartı limiti 40.000 tl olan ve geçmişte çektiği 2 kredisini sorunsuz ödeyen kişiye 1 yıldır işsiz olmasına rağmen 100.000 tl kredi verirler mi?
(2) 

arabanın lastiği patladı tamir ettirdim ama yine lamba yanıyor

kanasla intihar eden adam #1538792 
bugün baktım arabanın arka lastiği biraz inik gibi gittim lastikçiye şişirsin diye ama bi baktık lastiğe çivi girmiş adam patlak dedi tamir etti. ( bu arada arabanın göstergesinde herhangi bir uyarı yoktu )

sonra yola çıktım 5 dk sonra bi baktım arabanın göstergesinde lastik inik uyarısı veriyor. bu neden olmuş olabilir? tekrardan lastikçiye gitmedim vakit yok diye sistemsel bir hata olabilir mi? yoksa gerçekten arabada lastik sorunu mu var hala?

adam 4 lastiğede baktı halbuki..


edit: Patlak lastiği tamir ettirdikten sonra arabadaki lastik basınç uyarı dijital düğmesine bastım bu arada ''lastik basıncı set'' yazıyor ama lastikde sorun olduğuna dair uyarı gitmedi
(3) 

şarj etmeye gerek kalmayan kablosuz kulaklık var mı?

kanasla intihar eden adam #1538228 
bu zamana kadar hep kablolu kulaklık kullandım. ama kulaklığım bozuldu, kablosuz kulaklıklara bakıyorumda şarj kapasitesi 4 saat yazıyor çoğunda..şarj etmeye gerek kalmadan kullanılabilen kablosuz kulaklık oluyor mu?

birde kulağımda çınlama olduğu için kulak içi kulaklık kullanmak istemiyorum, bu kablosuz kulaklıklar kulak içi kulaklık mı oluyor genelde?
(3) 

korsan taksiyi kime şikayet edebilirim?

kanasla intihar eden adam #1533063 
korsan taksiyi kime şikayet edebilirim?
(2) 

bu iki araba arasında model farkı mı var ?

kanasla intihar eden adam #1530831 
ben mi anlayamadım? km'si daha düşük kazasız araba 90k daha ucuz. bu nasıl olabiliyor?

www.sahibinden.com


www.sahibinden.com
(2) 

30 çuval hafriyatı ne kadara alıp götütürler?

kanasla intihar eden adam #1529035 
evin yakınında duvar yıkıldı, ben duvarları topraklarla beraber çuvallara doldurup hazır hale getirdim.. acaba belediye ya da özel bir kamyon şirketi 30 çuval hafriyatı kaç para götürür fikri olan var mı? belediye'ye mail attım 25 gündür dönmediler.
(6) 

2017 clio 1.2 otomatik aracım için ne kadar kasko+trafik sigortası öderim?

kanasla intihar eden adam #1528741 
ehliyetim 12 yıllık ama ilk aracımı geçen sene almıştım ve kasko+trafik 3.500 tl'ye halletmiştim bu sene ne olur acaba fikri olan var mı?


kazam yok.
(1) 

Hayat sigortası ile sağlık sigortası tamamen farklı şeyler mi?

kanasla intihar eden adam #1525917 
özel şirketlerin sattığı şeylerden bahsediyorum.. Hayat sigortası ile sağlık sigortası tamamen farklı şeyler mi?
(1) 

aile hekimine internetten randevu alıp gidince para mı ödeniyor?

kanasla intihar eden adam #1514706 
randevusuz gidenbişey ödemiyor ama internetten randevu alıp gidenden emekli ise maaşından kesinti filan mı yapılıyor?
(3) 

şu 2 tv'den hangisini seçerdiniz?

kanasla intihar eden adam #1513623 
arkadaşım 127 ekran, dahili uydusu olan, smart bir tv bakmamı istedi benden.

sizin önerebileceğiniz bir model var mı? fiyat olarak 6-8 bin arası..

1-) www.trendyol.com


2-) www.amazon.com.tr
(3) 

portakal ağacımın üstünü kapatayım mı?

kanasla intihar eden adam #1511210 
istanbul'dayım feci kar yağıyor ve hava baya soğudu geçen sene diktiğim portakal ağacımın üstünü kapatayım mı? bir işe yarar mı sizce?
(2) 

elektrik kullanımına ayın ortasında bakmak mümkün mü?

kanasla intihar eden adam #1509942 
öyle bir site var mı konut kullanımı için?

ayın 15'inde mesela açıp şu kadar kw kullanmışım azaltayım bari filan gibi...yoksa elektrik saati üzerinden anlama şansım var mıdır?
(2) 

fantom coin hk. ne düşünüyorsunuz?

kanasla intihar eden adam #1508671 
www.worldcoinindex.com

sizce artış devam eder mi? ben ismi güzel diye aldım açıkcası 2x yaptı. satayım mı ne diyorsunuz? ne işe yaradığı hk. hiçbir fikrimde yok.
(4) 

nba'de ki oyuncuların hepsi bir anda nasıl covid oldu?

kanasla intihar eden adam #1507196 
www.cbssports.com

listeye bakıyorum 1 haftadır lideki oyuncuların yarısı covidden dolayı oynamıyor. hepsi aynı dönemde nasıl covid oldular yaw? bir açıklama filan okudunuz mu hiç?
(3) 

ilandaki tapusuz ev nasıl satılıyor?

kanasla intihar eden adam #1506924 
'dairenin tapusu yoktur noter satiş ve belediye üzerinden emlak devir işlemi yapilarak satilacaktir'' demiş.. noter tapusuz ev için nasıl bir işlem yapabiliyor?

www.sahibinden.com
(5) 

kendi isteğiyle işten çıkan işsizlik maaşı alamıyor mu?

kanasla intihar eden adam #1500827 
pandemi dönemiyle başlayan kendi isteğiyle işten çıkanlar işsizlik maaşı alabiliyordu, ancak şu an için işinden istifa eden çalışan işşizlik maaşı alabiliyor mu bilgisi olan var mı?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık