7 yıllık ev arkadaşım...

hiroshima mon amour #1587432 
Bebekliğinden itibaren elimde büyüyen(annesi giriş kat apartman dairesine dalıp oraya doğurdu(6 Mayıs 2017) yavrularını), uzun yıllardır benimle yaşayan Loki'ye yeni bir yuva bulmam gerekiyor. Kendisi kısır ve sosyal herhangi bir problem yaşadığı olmadı hiçbir insanla. 30 yaşından sonra başlayan bağışıklık sistemi problemlerim ağır alerji ataklarına neden oluyor ve mesleğimi bile icra edemez hâle geldim.

Opera sanatçısıyım; sürekli hapşırarak, tıksırarak, tahrişli boğazla yaşamam gerektiği gibi kortizonlu ilaçlar yüzünden gençlik kâbusum olan aşırı kilolarım geri döndü.

Loki'yi evde çok fazla kısıtlamak zorunda kalıyorum ve onun da psikolojisi iyi değil bu durumdan ötürü. Buna rağmen alerji meselesini aşabilmiş değilim ve son çare olarak onu evde daha özgür bırakacak ve alerjik problemleri olmayan bir aile arıyorum.

Loki'ye yuva olmak isterseniz kendisinin yıl sonuna kadar bütün mama ve kum masraflarını ben üstleneceğim. Kapalı tuvaletini, küçük kedi ağacını, kalorifer minderini, taşıma sırt çantasını ve taraklarını da teslim edeceğim. Şehir dışından bir talip çıkarsa taşıma masraflarını da karşılayacağım. Yeter ki acilen ona bir yuva bulayım ve hem benim sağlığım hem de Loki'nin psikolojisi düzelsin.

ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
(3) 

Lamine masif ahşap panel...

hiroshima mon amour #1539994 
Merhabalar, görseldeki kitaplarımın hepsini toplayabileceğim 200 cm yüksekliğinde, ve 80/100 cm genişliğinde(+4 cm ahşap) ve 20 cm derinliğinde(+2 cm ahşap) iki adet kitaplık yapma hayâlim var kendi ellerimle. Raf yüksekliklerini kendi ellerimle ayarlayacağım, kendi ellerimle boyayım kendi ellerimle vernikleyeceğim, vida boylarından köşelere atacağım gönyelere kadar ellerimle karar vereceğim bir kitaplığa en ucuz yoldan sahip olmak istiyorum.

Masif ahşap malzemeleri epeyce inceledim internetten ve bulabildiğim en ucuz ürünler Bauhaus online mağazasında mevcut.

raf için 80x20 cm ladin lamine masif pano 85 lira,
1 metrede karar kılarsam 105 lira,
ayak için 200x20 cm ladin lamine masif pano 210 lira.

Bu hesapla 2 tane 200x100x20 kitaplığın ahşap malzemeleri yuvarlak hesap 2500 liraya mâl olacak.

Samsun'da yaşıyorum ve büyük şehirlerin mobilyacı sitelerinden büyük boy pano alıp kestirmem, sonra onları alıp Samsun'a taşımam ihtimâl dahilinde değil.

Bu malzemeyi en ucuza nerelerden tedarik edebilirim, bulunduğum şehirde perakende olarak pano alıp kestirebileceğim alternatifler var mı? Uğraştığıma değecek kadar ucuza mâl edebilir miyim 2500 liraya nazaran?

Konuya hakim arkadaşlara yardımları için önceden teşekkür ediyorum.
1

mobil görünümden çık