Satılık MSI i5 6. Nesil CX62 6QD (2. el)

ladygreen #1559593 
önceki bilgisayarım satılıktır. ilk sahibiydim, temiz durumda.

işlemci: i5-6300HQ 2.30GHz
RAM: 16 GB
Ekran kartı: NVDIA GeForce GTX 950M 2 GB
Hafıza: 110 GB SSD

ekran: 1920x1080 15.6 inç

bataryasında ve şarj aletinde sorun yok. şarjda değilken 1-2 saat kullanılabiliyor.

fiyat: 8000 tl. İlgilenenler fotoğrafları ve bilgi için özelden ulaşabilirler. Fiyatta pazarlık payı var.
(1) 

Bakırköy - İstanbul Kültür Üniversitesi tarafında kalacak yer

ladygreen #1559529 
merhaba, 2 geceliğine başlıktaki civarda kalacak yer bulmam gerekiyor, bütçem çok değil. çok uzak olmamak kaydıyla toplu taşıma ile en fazla yarım saatlik mesafeden gidip gelebilirim üniversiteye. o yakada güvenlik problemi yaşamadan en uygun fiyatla kalabileceğim muhitler nereler olabilir? (K)

teşekkürler şimdiden.
(2) 

ziraat bankasından döviz çekmek

ladygreen #1558488 
bir tanıdığımın ziraat bankasında çok büyük olmayan bir miktar euro'su varmış. şubeye başvurup döviz olarak çekmek istediğinde bankanın kestiği komisyonun özel bir adı var mı? veya bunun belli bir yüzdesi varsa kaçtır?


teşekkürler şimdiden.
(3) 

melatonin maksimum dozu ne olmalı?

ladygreen #1551422 
uyku uyumamı sağlayan reçeteli bir ilacı en son psikiyatristim yan etkileri nedeniyle bıraktırdı ve yerine melatonin önerdi. melatonin dozunu kendim, uyuyabileceğim dozu bulacak şekilde ayarlayabileceğimi söyledi, yan etki yapmadığını söyledi vs..

sorun şu ki bıraktığım ilacın withdrawal semptomları da olduğu için bir haftadır 12-18 miligramlar arasında, güne göre değişerek, melatonin alarak ancak uyuyabiliyorum. güzel, evet, görece masum bir hormon takviyesi ama bunun bir maksimum dozu, doz aşımı vs., uzun dönemli yan etkisi yok mudur ki? prospektüs de çıkmadı kutusundan.

teşekkürler.
(4) 

almanya'ya kedi ile taşınmak

ladygreen #1550999 
merhabalar,

almanya'ya eğitim için gideceğim. bir kedim var, onu da yanımda götürmek istiyorum. daha önce yakını veya kendisi bu süreçten geçmiş olan var mı? prosedürü biraz zor ve uzun görünüyor ilk araştırmalarıma göre. ama en azından içimi rahatlatacak olan, deneyimleyenlerin fikrine göre bu olasılık gerçekten açık mı?

teşekkürler.
(1) 

mouse tavsiyesi

ladygreen #1546662 
500 lira altında beni uzun süre idare edecek güzel bir mouse tavsiyeniz var mı? kablosuz arıyorum. çizim, illustrasyon ve 3D modelleme için kullanacağım. çizim tabletim olmadığı için mouse'u onun yerine geçecek şekilde kullandığım programlarda da işim oluyor. çok teşekkürler.
(6) 

kardiyo yapmak / kilo vermek / spor salonu

ladygreen #1546652 
yemek düzenimi değiştirmeden sadece kardiyo yaparak kilo verebilir miyim? ne kadar yapmalıyım?

kardiyo süresini ve miktarını bir spor hocasıyla anlaşmadan kendim tasarlayabilmek için bilgi alabileceğim, kalori, yakılan yağ oranı vb. bilgileri içeren ingilizce veya türkçe bir websitesi var mı?

aslında ne bir diyetisyene gitmek ne de bir spor danışmanına para vermek istiyorum ama kampanyadan spor salonuna kaydolmuş bulundum. burda yaptığım sporu daha doğru ve yağ yakarak yapabilmek için okuyacak bir şeyler arıyorum. 1 ayda her defasında 2 saatten 10 kere spora giderek 0.5 kilo aldım. :( kardiyo dışında circuit aletlerini de kullandığım ve pilatese falan katıldığım için belki kas almışımdır diyorum.

özet: kilo vermeye/yağ yakmaya yönelik güvenilir spor 101 bilgisi içeren çevrimiçi ingilizce veya türkçe kaynak önerilerine açığım. çok teşekkürler.
(3) 

kedi territory'leri hakkında

ladygreen #1546646 
iyi akşamlar,

bugün yaşadığım binanın bodrumuna 2. kez doğum yapan harap durumdaki çok zayıf ve minyon bir sokak kedisini -yavrular sütten kesildikten sonra elbette- kısırlaştırmak üzere mahalledeki bir veterinere götürdüm. yolda götürürken case'e koyunca doğal olarak çok rahatsız oldu ve uğraşırken case'in mekanizmasındaki vidalardan birini çıkardı, kafasını soktuğu aradan neredeyse kaçıyordu. neyse, kontrol ede ede yürüdüm. veterinerde ise öncelikle vücudundaki enfeksiyonu almak için depo antibiyotik ve göreceği operasyona yönelik güçlendirme için vitamin uygulaması yapılmasını uygun gördüler. onları yaptırdım, kısırlaştırma ise haftaya kaldı. dönüş yolunda da tekrar case'te uzun süre tutmamak için onu hep gördüğüm sokaktaki noktaların 300-400 metre uzağında serbest bıraktım. bırakırken mama koyup besledim, o yerken ben markete girdim, çıktığımda ortalarda yoktu.

bu kedi territory'sinin dışında mı kalmış oldu? bununla ölçülmez sanırım ama önünde takıldığı binalarla benim bıraktığım yer arasında 300-400 metre var. geri dönebilir mi? yolu bulabilir mi? aldığı depo antibiyotik onu güçten düşürür mü, büyük kedilerden çok pati yer mi? kısırlaştırabilecek miyim, tekrar görür müyüm?

çok teşekkürler.
(9) 

Hangi gömlek?

ladygreen #1496412 
(git: www.trendyol.com

(git: www.trendyol.com
)
İkisi arasında kaldım. kumaşları farklı, modelleri ve fiyatları da çok az farklı. hangisini alayım?
(2) 

Lityum düzeyi baktırmak ya da baktırmamak

ladygreen #1489475 
Kan düzeyi normal olan dozu bulduktan sonra düzenli aralıklarla lityum düzeyi baktırmanın nedeni nedir? Karşılaştığım tüm psikiyatrlar baktırılması gerektiğini söylüyor ancak nedenini henüz öğrenemedim.
(5) 

Ölmek üzere olan barış çiçeğini kurtarmak

ladygreen #1489474 
Bu türe ilk defa bakıyorum. Birkaç gün ışık almayan bir yerde kaldı(mecburiyetten). O sırada önce beyaz çiçekleri kurudu. İyi ışık alan kapalı balkona geçirdim, bu sefer de yaprakları boynunu büktü. Öyle olunca parametreleri değiştirip Resim 2'deki küçük saksıdan Resim 1'deki büyük saksıya geçirdim, biraz can suyu verdim ve orta seviye direk olmayan ışık alan iç mekana geçirdim. Beklemek dışında ne yapılır? Bu yavru kurtulur mu?
(3) 

İzmir Konak'ta veteriner tavsiyesi

ladygreen #1489270 
İyi akşamlar sevgili pati dostları,

Yeni taşındığım ilçede kedimin aşıları için düzenli gitmek üzere uygun fiyatlı veteriner arıyorum. Adres: Konak (spesifik olarak Küçükyalı)
1

mobil görünümden çık