(11) 

Kmh ile özel üniversite ücreti ödemek?

alimcgraw #1589060 
Bunun işleyişi nasıl? Oğlum özel üniversite kazandı. Ya peşin ya kredi karta taksit ya da denizbanktan kredili mevduat hesabı açılıyor anlaşmamız var öyle taksitle ödeyebilirsiniz dediler. Şansima okulun kayıt haftası 54 bin dolar senetli ödemem var. Bu yüzden bu imkanı kullanmak istiyorum ama hem okul hem banka adam gibi açıklamadı. Nasıl olduğunu anlamadim?

Kadir Has universitesi ilk kayıt son ödeme tarihi

alimcgraw #1588769 
Hazırlığa kayıt yaptıracak biri için ( kayıt yenileyen mevcut öğrencilerin ödeme tarihi farklı) son ödeme tarihi nedir bilen var mı?
(4) 

Düzgün temiz eşyalı günlük kiralık ev

alimcgraw #1588346 
Oğlumun yurtdisindan kız arkadaşı geliyor. 3 gün kalacakları İstanbul'da her iki yakada daha önce tecrübe ettiğiniz temiz güvenli kaliteli günlük eşyalı ev öneriniz olur mu acaba?
(3) 

Garanti kredi kartı taksitli para

alimcgraw #1588251 
Nakit avans değil de taksitli para çekmeye çalışıyorum. İlk taksidi bugün olarak gösteriyor. Nedir bunun olayı? Yani bugün para çekip ilk taksidi bugün mü ödeyeceğim yani?
(1) 

26 bin TL maaş alan bir satış personelinin SGK primi

alimcgraw #1588213 
Ne kadardır? Teşekkür ederim
(6) 

Sağlam kolay yipranmayan alez tavsiyesi

alimcgraw #1588146 
Agresif ve kumaş yirtmaya meraklı bir alzheimer hastamız var. Kullandığımız alezler dayanmıyor yetmiyor. Bir medikal firmasından bir adet aldigimiz ve aşırı dayanıklı çıkan alezden de o firma bir daha getirmedi markasını da söylemiyor. Hem sıvı geçirme konusunda hem kumaş dayanıklılığı konusunda tavsiye edeceğiniz bir marka, mağaza vs var mi? İstanbul'dayım ama farklı şehirlerden de temin etmeye acigim. Yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım.
(4) 

Telefonuma virüs girdi

alimcgraw #1587862 
Ne şekilde girdiğinden emin degilim. Yaşadığım sorun şu. Her an her sayfada her uygulamada, banka uygulamalarıni kullanırken, sesli arama yaparken hatta bu duyuruyu yazarken sürekli reklam giriyor. Telefon mi 11 lite. Sifirlama şansım yok. Ayarlardan vs nasıl çözebilirim. Teknoloji cahili olduğumu dikkate alarak cevap verirseniz sevinirim. Biriyle konusurken bile bangır bangır reklam cingili çalıyor ve konuşulanları anlayamıyorum.
(1) 

Miras bolusurken taşınmazların gerçek rayiç bedelini

alimcgraw #1587362 
Nasıl tesbit edebiliriz. 8 parça tasinmaz mevcut. Arsa, tarla , dükkan vs. Biri senin biri benim olsun arada değer farkı varsa nakitle odesilsin mantığıyla hareket edeceğiz fakat belediyelerin vs resmi kurumların rayiç bedellerinin gerçek piyasayla uzaktan yakından ilgisi yok. İki tarafın da içinin rahat etmesi için nasıl bir yol izlenebilir?
(2) 

Enflasyon geçen sene hangi ayda patlamıştı?

alimcgraw #1577806 
Soru baslikta
(2) 

The punisher dizisi spoilerli soru

alimcgraw #1575105 
İnfaz listesi adındaki taş gibi diziyi izledikten sonra bu türün babası punisher dediler. Benzer şekilde tuzağa düşüp ailesi katledilen asker intikam aliyor. .neyse dün başladım iki bölüm izledim ama olaylar intikam süreci bittikten sonraki bir aşamada ilerliyor. Ben neyi kaçırıyorum. Adım adım intikam mevzusu başka dizideydi de ben spin offu mu izliyorum.
(4) 

Borsa/ bu yazılımı nasıl kullanicam?

alimcgraw #1569569 
Denemek istediğim bir lisanslı finansal yazılım var. Tradingview uzerinden kullanılacak deniyor sitesinde. Yazılımı satın almak istiyorum ama nasıl kullanacağımi bilmiyorum. Tradingview e ekleyip mi sinyallere göre normal aeaciylurumumdan alim satım yapacağım yoksa tradingview uzerinden mi al sat yapacagim

Hisse grafiklerinin düzeltilmesi halini nasıl görücez?

alimcgraw #1568991 
Bedelsiz sermaye arttırımı yapan hisselerin bir çok yerde bu durumu gozardi eden grafikleri var. Bölünmeden önceki fiyatı da gözönüne alan grafiklere nasıl ulasicaz.

Çanakkale de bir aylık eşyalı ev ya da oda

alimcgraw #1568802 
İhtiyacı var. İlçeye atamasinin onaylanmasını bekleyen bir genç erkek öğretmen kardeşimiz için ücreti mukabili 20-30 gün kadar kalacağı eşyalı ev ya da oda ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(4) 

Mail gelmiyor gitmiyor/ kuyruğa alındı sorunsali

alimcgraw #1567053 
Teknoloji cahiliyim. Maillerim birden gelmemeye ve yollanmamaya basladi. Yollamak istediklerinde kuyruğa alındı yazıyor.


Sanırım farkında olmadan ayarlarda yanlış bir yere dokundum ama ne olduğunu bulamıyorum. Aptala anlatır gibi çözüm yolu gösterebilecek biri varsa minnettar olurum.
(5) 

iPhone 7 kullanan birine iPhone 11 alınır mı? Acil

alimcgraw #1566813 
Telefonu çok yavaşlamış yıllardır yanımda çalışan bir personelinin doğumgünü. iPhone 11 kadar bir bütçem var hediye için. Sizce alınır mı? Performansı nasıldır güncelleme vs. İki sene daha hızlı şekilde kullanabilir mi alsam?
(3) 

Tuzla'dan bostancı köprüsüne marmarayla nasıl?

alimcgraw #1546950 
Gidilir. Nerede inmem gerekiyor. İneceğim yerden taksiyle bostancı koprusune geçerim diye düşünüyorum.
(2) 

İscep hisse senedi uygunluk testi

alimcgraw #1546250 
Garanti bankasinda yatırım hesabım var. Al sat yapıyorum. Denizbanktan da hesap açmak istedim uygunluk testini gecemiyorum.

iş Bankası yatırım hesabı açtım bugun. Normalde müşterisi değilim. 40-50 bin TL'lik borsa takılmak istiyorum. Uygunluk testini geçmek için hangi cevapları vefmem hangilerini pas geçmek gerekir. Garanti bir yolu var mı?
(3) 

2 gün gezmelik şehir önerisi.

alimcgraw #1539625 
Araç yok. 3 büyük şehir hariç neresi olabilir? Otel tavsiyesine de açığız. Amasra var şuan aklımızda. Başka neresi olabilir?
(3) 

Kredi kartı limiti ve kredi puanı yukseltme

alimcgraw #1538265 
Tamamen kendi aptalligimdan kaynaklı bir hata yaptım. Bir arkadaşım kaynaklı toplamı 3 bin TL tutmayan iki konudan icralık oldum ve illa o ödeyecek diye ödemedim. Hayatımda hiç kredi ve kredi kartı kullanmadım. Neyse geçen sene yeni bir şirket açtım. Banka da pozunu kullaniyorum diye direk 3 bin TL limitli bir business kart verdi. Düzenli kullanıp ödüyorum. Bu icralık iki dosyayı da on yıl aradan sonra toplam 10 bin TL verip geçen ay kapattım. Ama tabi bu inadım yuzunden kredi puanım falan yok.

Şimdi de sürekli yeni yatirimlar yapıyorum ve her yatırımım için nakit yetmediği için boşu boşuna ortak alıyorum. Geçen Mart'ta 350 bin TL ile ortak olduğum adam yatırımını 5 ayda geri aldı şimdi yillarca para kazanacak.helal.olsun. Ama artık TL ile borclanmanin altın değerinde olduğu bu dönemde aylık 700-800 bin TL gelirine rağmen kredi kartı limitimi 4 bin TL'ye bile cikartamiyorum. Değil ki kredi cekelim. Bu sorunu çözmenin banka muduru insiyatifi ile falan bir yolu var mıdır?
(6) 

İktidarın yılbaşında TL'den bir 0 atma ihtimali

alimcgraw #1538257 
Konuşuluyor. Dolar 2 TL olur. Başka etkisi nolur piyasalara. Ardından dolar daha düşer mi enflasyon nolur. Piyasa canlılığı nasıl etkilenir?
(1) 

Tuzla dan Ataşehir e toplu taşımaya nasıl gidilir?

alimcgraw #1530364 
Tuzla yayla mahallesinden Ataşehir Atatürk mahallesi ata çarşıya gitmem gerekiyor. Yarı mesafeyi toplu taşıma yarı mesafeyi taksiyle de gidebilirim. Tavsiyelerinizi rica ediyorum.
1

mobil görünümden çık