(13) 

Kumari Biraktim Fakat Kaybettigim Paralari Unutamiyorum

arkady svidrigaylov #1584141 
Kendi param haricinde yaklasik 300 bin borclandim ailem odedi maasli calisanim her ay onlara duzenli odeyecegim. Kumara bir daha bulasma derdim yok fakat sabah aksam aklima kaybetttigim paralar geliyor kahroluyorum hayata karsi motivasyonumu kaybettim bu hayata karsi tek aktivitem is ve spor. Artik onume bakmak istiyorum ama kaybettigim paralari dusununce hicbir seye odaklanamiyorum ve de depresif moda giriyorum. bana ne tavsiye edersiniz bu sorunu asip artik onume bakmak geriye bakmamam icin ne yapmam gerek daha ?
(7) 

Kumar Bagimliligindan sonra Toparlanma Sürecim Hakkinda

arkady svidrigaylov #1583887 
Kripto Para'da yaklaşık 500 bin lira para kaybettim. Ailemden borç alıp, ilk ayı dolmadan çektiğim kredileri kapattım. Her ay çalışıp onlara ödeyeceğim. Bu Kripto/Kumar bağımlılığına bir daha bulaşmayacağım(inşallah)

Sormak istediğim şu. Bu kumar işlerine girdiğim zaman hep zengin olacağım hayaliyle yaşadım. Bu hayaller yüzünden zaten riske girip para kaybettim. Tekrar bulaşma gibi derdim yok. Fakat eskiden yapay bile olsa bu hayal beni motive eder, hayata bağlardı. Beni mutlu ederdi. Sahte bir mutluluktu. Şimdi bu işlerden elimi eteğimi çektiğim için böyle yapay bir mutluluğa sahip değilim. Bu boşluğumu nasıl kapatabilirim ? Yani içimdeki ses, asla çok zengin olmayacaksın deyip benim hayata karşı motivemi bozuyor. Size saçma geliyor belki ama uzun bi dönem zengin olacağım hayali beni öyle doyurdu ki, şimdi bunun hayaline bile sahip olamamak beni mutsuz ediyor. Bu psikolojiden kurtulmak istiyorum. Siradan ve kucuk hayatimin beni tatmin etmesini istiyorum. Mevcut hayatima karsi motivemi tekrar kazanmam icin ne yapabilirim, ne tavsiye edersiniz ?
1

mobil görünümden çık