(5) 

pamuk tutamıyorum

kaleciyle karşı karşıya #1591477 
bazı insanlarda tırnak yeni kesildikten sonra kumaşa vs dokunamama durumu olur ya, bir iç gıcıklanması, bir ürperme olur. ben tırnaklarımı kesmemiş olsam da pamuğa dokunmak, hattâ dokunma düşüncesi dahi içimi gıdıklıyor, ürperiyorum. neden olur bu?
(1) 

omurgada kırık ve kalça ağrısı

kaleciyle karşı karşıya #1589243 
annem bir süredir kalçasının sağ tarfında özellikle hareketle, oturup kalkarken ve geceleri kendini gösteren bir ağrıyla cebelleşiyordu. bunun üzerine mr çektirdik, omurgasında hemanjiom kaynaklı nizami bir kırık tespit edildi. (nizami derken, yani parçalı kırık değil, herhangi bir parça kanala girmemiş. bu yüzden doktoru kemik çimentosu enjeksiyonu önerdi. pazartesi günü beyin cerrahına gidecek.)

ancak bu kırık l1 diskinde. l1 diskinde olan bir kırığın kalçada ağrı yapması mümkün mü? doktoru durumun bu olduğunu söyledi ama ben doktora ne kadar güvensem de açıkçası emin olamadım.

kalçasındaki ağrı ile omurilikteki bu kırık kesinlikle ilişkili midir?
(3) 

buzdolabının ışığı yanıyor ama soğutmuyor

kaleciyle karşı karşıya #1585537 
1 ay evvel yazlığa giderken buzdolabı çalışıyordu. bu gece eve geldik, dolapta ve buzlukta ne varsa bozulup küflenmiş. allah bilir ne zamandır soğutmuyordu. şu an dolabın ışığı yanıyor ama soğutmuyor. bu neden olabilir?
(1) 

araç klimasından gelen hışırtı

kaleciyle karşı karşıya #1579844 
selamlar. aracın (renault fluence 1.5dci 2014) klimasını açınca hışırtılı bir üfürme sesi geliyor ve zaman geçtikçe bu ses artarak devam ediyor. kompresör devreye girdiğinde bu hışırtılı ses de geliyor, kompresör kapanınca gidiyor.

bundan 7-8 ay evvel, klima soğutmuyor diye götürdüğümde bakıldı, kaçak bulunamadı, gazı yenilendi ve düzeldi. ancak şimdi soğutmama problemi gene başladı, özellikle hava güneşliyken mümkün değil soğuk hava vermiyor. serinimsi bir estirme oluyor sadece.

ustaya götüreceğim ama en azından gitmeden evvel ne olabileceğine dair fikir almak istedim. klimadan ses geliyor diye götürüp daha ne olduğuna bakmadan "glimayı söhmemiz lazım yeen" cümlesiyle karşılaşabilirim çünkü.
(1) 

Vaillant kombi su basma vanası sorunu

kaleciyle karşı karşıya #1578971 
evde vaillant ecotec pro kombi var. bunların su basma vanası kronik sorunlu. bendeki vana da yalama yapmış. kombinin su basıncı düşünce su basayım dedim, boşa dönüyor vana. vanayı çıkardım, tornavida ile döndüreyim dedim, neredeyse elim kırıldı gene dönmedi.

şu internette satılan uzun yapılı vanalardan alıp deneyeyim mi yoksa su basma sisteminin kendisinde mi bir sorun oluşmuştur?

servis çağırıp binlerce lira baymak istemiyorum açıkçası.
(7) 

antibiyotik kullanımı sonrası huzursuz bağırsak sendromu

kaleciyle karşı karşıya #1577513 
selamlar. önce farenjit için augmentin, sonra dermatit için azitro kullandım. azitro bittikten bir iki gün sonra bağırsaklarımda fazlaca hareket, yarı ishal yarı kabız, şişkinlik başladı. zaten bunun olabileceğini tahmin etmiştim ama bunun için gene doktora gidip gitmeme konusunda kararsızım. bıktım doktor doktor gezmekten. benzer sorun yaşamış birileri varsa tecrübelerini anlatabilir mi?
(11) 

lavabo tıkanması

kaleciyle karşı karşıya #1572620 
mutfak gideri tıkanmış. lavabodan belli miktarın üstünde su aktığında, bulaşık makinesinin bağlı olduğu giderden su içeri geliyor. bugün tesisatçı geldi, boruları görüntüledi. açmak için 4.200 lira istedi. ancak tuhaf bir şey söyledi. güya tıkanıklığa lavabo açıcı sebep olmuş. soğuk suyla birleşince taşlaşıyormuş, o yüzden kullana kullana boru daralmış. böyle bir şey mümkün mü? inandırıcı gelmedi pek.
(6) 

tamirden sonra aracımın yakıt tüketimi uçtu

kaleciyle karşı karşıya #1572567 
renault fluence 1.5 dci aracım var (2014 model). kasım ayının başında bir kaza yaptım. tırla vuruştuk, benim sol kapı ve sol ön çamurluk hasar aldı, ayna kırıldı. tamire verdim. çamurluk ve ayna değişti, kapı tamir edildi.

yalnız şöyle bir durum var, ben aracı 5 yıldır kullanıyorum. yakıt tüketimi 4.7-5.2 arasında gidip gelirdi. aracı tamirden aldığımda yakıt tüketimi 5.6'ya çıkmıştı. belki zamanla azalır dedim, bilakis şu an 5.8'e geldi. bu bahsettiğim işlemlerde ne yapılmış olabilir ki bu yakıt tüketimi böyle coşsun? bir fikri olan var mı?
(4) 

ameliyat sonrası tuvalete çıkmama

kaleciyle karşı karşıya #1571624 
annem geçen cuma lomber stenoz (bel daralması) ameliyatı geçirdi. bir hafta oldu, ameliyattan beri bir kere dahi büyük abdeste çıkmadı. herhangi bir kabızlık, zorlanma, ağrı, sancı vs. de yok. büyük abdest ihtiyacı yok yani.

bu normal midir? bu süreçte yemek de yedi epey su da içti halbuki.
(2) 

patoloji sonucunda bazı incelemeler

kaleciyle karşı karşıya #1560891 
geçenlerde elimden ben aldırdım. patolojiye yollandı. sonuç bugün çıkmış. hastaneyi aradım ama kimseye ulaşamadım. mesai saati dışında diye sanırım. doktor olan bir akrabama sordum, önemli bir şey değil dedi, daha çok meşgul etmeyeyim diye uzatmadım.

patolojik tanı "akral junctional nevus (özel bölge nevüsü)" olarak görünüyor. ancak sonrasında ek incelemeler diye bir kısım var. orada melan-a ve hmb45 "epidermal melanositlerde pozitif," ki-67 "bazal keratinositlerde pozitif" ve p16 "yamasal pozitif" görünüyor. bunların ne demek olduğunu veya bunlardan ne anlamam gerektiğini bilen var mı?
(7) 

oyun laptopu önerisi

kaleciyle karşı karşıya #1551530 
25.000 tl birikmişim var. beni uzun süre götürebilecek bir oyun laptopu almak istiyorum. seçimden sonra dolar büyük ihtimalle 30'a doğru fırlayacak, daha sonra hiç alamam. önerisi olan var mı?
(2) 

viewndow.exe

kaleciyle karşı karşıya #1548005 
görev yöneticisinin başlangıç sekmesinde bu program görünüyordu. internette araştırdım, mining trojan diyor. ancak gene görev yöneticisinin işlemler sekmesinde gördüğüm kadarıyla böyle bir program çalışmıyor. cpu ve bellek değerleri de normal. adwcleaner da mcafee de bir şey bulamadı buna dair. başlangıçta devre dışı bıraktım şimdi. bu bir tehlike teşkil eder mi?
(5) 

ptt kargoyu nereye şikayet edebilirim?

kaleciyle karşı karşıya #1544537 
kargomu hiçbir bilgi almadan başkasına teslim edip tarafıma teslim ettiklerini yazmışlar. kargo kimin elinde belli değil. müşteri hizmetleri şikayet oluşturdu ama kimsenin sallayacağı yok gibi. ben bunları tüketici mahkemesine mi şikayet etmeliyim?
(3) 

farenjit ve yutkunma güçlüğü

kaleciyle karşı karşıya #1543013 
yaklaşık 4 gündür hastaydım. dün ateşim 38.8'e çıkınca hastaneye gittim. farenjit teşhisi koydu doktor. klamoks, aferin ve bir de antiviral verdi. sıkıntı şu ki, bu antibiyotiğe başlamadan evvel yutkunmada öyle çok bir sıkıntım yoktu ama bu sabah kalktığımda boğazım sanki tamamen dolmuş, yutkunurken her yerine bıçak batırıyorlar gibi. antibiyotiği iki doz aldım henüz. acaba bu normal midir? ertesi gün tekrar gidip doktoru darlamak da istemiyorum. bir bilgisi, tecrübesi olan?
(2) 

augmentin sonrası kusma

kaleciyle karşı karşıya #1542911 
augmentin 1000 mg antibiyotik kullanıyorum. bu akşamki dozu aldıktan 2,5 saat sonra kustum. doz tamamen boşa mı gitti? yeniden almam gerekir mi?
(1) 

kol böreği isteyen adam

kaleciyle karşı karşıya #1540743 
yıllar evvel böyle bir video vardı. bir adam arabada kol böreği övüyordu. şöyle yağlı, taze kollll böreği olsa da yesek gibilerinden. mutlaka hatırlayan vardır. aradım aradım bulamadım. videoyu bulabilen olursa atabilir mi?
(5) 

ehliyet yenileme evrakı

kaleciyle karşı karşıya #1538260 
bu evrak arasında öğrenim belgesi de isteniyor. aradan geçmiş 10 sene, ehliyeti almışım, öğrenim belgesini ben nereden bulacağım? eğitim aldığım sürücü kursu duruyor mu onu bile bilmiyorum. bir bilgisi olan var mı?
(1) 

ürün iade meselesi

kaleciyle karşı karşıya #1535974 
akşam üzeri jumbo'dan bir ürün aldım. eve gelip açtığımda kullanılmış ürünün kakalandığını anladım. jelatini yok, kutunun içi dağınık, yanları aşınmış. verdikleri fatura duruyor ama esas faturanın sms ile gönderileceği yazılmış. sms'le gelen link çalışmıyor gerçi ama sorun olmaz herhalde.

yalnız açarken kutunun ağız kısmında bir yırtık oluştu. bunu bahane edip "iade almıyoruz" deme ihtimalleri var mı? çirkefe yatarlarsa ne yapmam lazım?
(1) 

termal macun önerisi

kaleciyle karşı karşıya #1534464 
laptopu alalı 5 yıl oldu (lenovo legion y520). artık ufaktan kasmaya başladı. şimdiye kadar hiç fan temizliği veya macun yenileme yapmadım. internetten araştırdığım kadarıyla bu macunlar arasındaki fark atla deve değil, güvenilir bir markanın herhangi bir macunu da yeterli seviyede iş görüyor sanırım. ancak "güvenilir marka" kısmıyla ilgili hiçbir verim yok. arctic gördüm ama fiyatları çok güzel. şöyle bütçe dostu ve yarı yolda bırakmayacak önerileri olan var mı?
(2) 

wifi problemi

kaleciyle karşı karşıya #1533867 
bilgisayara gelen wifi acayip hareketler sergiliyor. modem arayüzünden baktığımda çevredeki wifi sinyalleri görünüyor, fotoğrafı ekledim. üçüncü sıradaki benim router'ın sinyali. ama ben açıkçası değerlerin ne anlama geldiğini anlamadım.

yazlıkta superbox kullanıyorum, yazlıktayken tıkır tıkır çalışıyor. ama bu eve gelince onun sinyal de felaket şekilde düşüyor. özellikle de bilgisayarda. eskiden bu tarz bir yavaşlık yoktu. sanki evde ya da civarında sinyali etkileyen bir şey var ama çözemedim. modem arayüzünde tanı-teşhis araçlarını çalıştırıyorum, wifi iletimi 2.4 ghz'te de 5 ghz'te de %100 görünüyor.

mesela şu an oyun indiriyorum, indirme hızı 2.2 mb ile başlayıp 10 kb'e iniyor, beş saniye 20 mb ile indiriyor, sonra yıllarca 3 kb'te kalıyor, hattâ bazen uzun süre 0'da kalıyor. tahmini indirme süresi 1 yıla falan çıkıyor bu süreçte. ethernet ile bağladığımda hiçbir sorun yok. internetimin hızı da 100 mbps.

neden olur bu?
(2) 

edremit - fizik tedavi

kaleciyle karşı karşıya #1529756 
balıkesir edremit'te körfez hastanesi dışında önerebileceğiniz fizik tedavi merkezleri var mıdır? omurilik daralması için.
(1) 

xarelto raporsuz alınmıyor mu?

kaleciyle karşı karşıya #1529552 
dahiliye doktoru babama xarelto kan sulandırıcı yazdı. eczaneye gitti, eczacı "bu ilacı raporsuz veremem." demiş. nasıl oluyor bu?
(2) 

hayvanlar aleminde eşcinsel ilişki

kaleciyle karşı karşıya #1529315 
hayvanlarda (cinsel ilişki dışında) eşcinsel davranışlar olduğu çoğu kez görüldü. ancak ben bir şeyi hâlâ anlamadım. örneğin iki erkek hayvan arasında, insanlarda olduğu gibi bir cinsel ilişki oluyor mu? oraldan ziyade anal yoldan bahsediyorum. bunun olup olmadığını gerçekten bilmiyorum. bir yandan vajinal yolda bile koordinasyonu zor sağlayan bu hayvanların anal yoldan cinsel birleşmeyi becerebilmesi imkansız geliyor ama tatmin edici bir bilgi de bulamadım.

bu konuyu araştırmış olan, bilen eden var mı?
(2) 

termosifon meselesi

kaleciyle karşı karşıya #1529037 
yazlıkta güneş enerjisi var ama kışın da geliriz diye termosifon da taktırmıştık üç yıl önce. iki yıldır çatıdan gider borusuna su sızıyor. usta geldi, baktı, anlamadığım bir şeyler söyleyip bu yanlış monte edilmiş, termosifon suyu çatıya çıkıyor dedi.

az önce evin dışındaki su vanasını kapattım. termosifon doluydu, içindeki su da 53 derece gösteriyor. normalde ana vana kapalı olsa dahi depoda su olduğu için bu su bitene kadar çeşmeden akması gerekir diye düşündüm ama muslukları açtığımda damlası dahi gelmedi. emniyet ventilinden su boşaltayım dedim, oradan gelen de soğuk su.

ben anlamadım bu işten, neden oluyor bu?
(2) 

petshopta hayvan satışı

kaleciyle karşı karşıya #1526886 
bildiğim kadarıyla bu yasaklandı. ancak internette aradığımda hayvan satan petshopun nereye şikayet edileceğini bulamadım. bilen var mı?
(1) 

edremit-antalya yolu

kaleciyle karşı karşıya #1524339 
edremit'ten (balıkesir) antalya'ya geçmem lazım. ancak daha önce hiç gitmedim. bazı yolların çok virajlı olduğunu duydum. google maps'ten baktığımda üç yol görünüyor, görselini de ekledim. bu güzergahta kullanabileceğim en rahat yol hangisidir?
(1) 

devasa boy kupa

kaleciyle karşı karşıya #1523956 
www.toptanturkiye.com

bahsettiğim şu kupalardan. bunlar epey büyük. şu soldakinden bir tane almıştım zamanında. valide hanım kırdı, şimdi hiçbir yerde bulamıyorum. anadolu yakasında bir sürü yeri turladım, hiçbir dükkanda yok. internette bulduğum da stoklarda yok görünüyor.

nereden bulabilirim bu tarz devasa boy kupaları?
(1) 

Steam'de satın alma sorunu

kaleciyle karşı karşıya #1519654 
steam'den ne zamandır bir şey almadım. bugün almayı denediğimde ne boacompra ne bankalar aracılığıyla ödeme yöntemleri çalışıyordu. aldığım hata şu:

"- Bu ödeme yöntemiyle yapılan satın alımlar sadece Steam Cüzdanınıza iade edilebilir. Daha fazlasını öğrenin.

- An itibarıyla bu ödeme metodu ile gerçekleştirilen alımları işleyemiyoruz. Yaşattığımız rahatsızlık için özür dileriz."

bu genel bir sorun mu yoksa benle ilgili mi?
(1) 

steam-download problemi

kaleciyle karşı karşıya #1511308 
internet hızımı ölçtüğümde gayet stabil ve yüksek bir hız alıyorum, sonuçlar gayet iyi. diğer internet sitelerinde de sorun yok, her şey standart.

ancak iki gündür steam'den oyun indirmeye çalıştığımda hız oldukça yavaş. hele wi-fi'ya bağlandığımda kağnı hızına bile erişemiyor. neden olur bu?
(3) 

W-Fi bağlanma sorunu

kaleciyle karşı karşıya #1509204 
bilgisayarda "yeniden başlat" haricinde her türlü kapatıp açmada wi-fi bağlanma sorunu yaşıyorum. normal kapatıp açınca, uyku moduna alıp açınca vs. hiçbir ağa bağlanamıyor. "bu ağa bağlanılamıyor" hatası alıp duruyorum. ancak yeniden başlatacağım da o zaman girecek.

her yolu denedim ama çözülemedi bir türlü. bir yol önerecek olan var mı?
(11) 

aile konutu şerhi

kaleciyle karşı karşıya #1505294 
peder bey sağolsun muazzam bir kazık atıp evi terk etti. şimdi, yıllar önce aile birliği içinde alınmış bir ev var ama o evde oturmuyoruz şu anda. valide hanım o evin satılmasını engellemek için şerh koymak istiyor. benim araştırmama göre o evde oturmadığımız için şerh konamıyor. zamanında ev borçlardan dolayı mezata düşecekken valide hanım borcu ödemesi için para vermişti. şimdi evin satılmasını istemiyor haliyle. bunun bir yolu yordamı var mıdır?
(3) 

gürültü ve kulak tıkacı

kaleciyle karşı karşıya #1504000 
artık gerçekten gürültüden bıktığım için bir yöntem arıyorum. daha bu sabahın köründe patırtıdan kütürtüden uyandım, hala ayaktayım. sesin nereden geldiğini dahi anlamıyorum, kime çatacağımı dahi bilmiyorum o yüzden. yandan da geliyor olabilir, alttan da. zaten o sinirle uyanınca afallayıp kalıyor insan.

iki sorum var:

1) bu kulak tıkaçları gümbürtü, duvara vurma, gıcır gıcır eşya itip çekme gibi sesleri keser mi?

2) bende, özellikle sol kulakta kulak zarı çökmesi var. bu tıkaçlar kulağıma zarar verir mi?
(3) 

renault fluence - enjeksiyonu kontrol ettirin arızası

kaleciyle karşı karşıya #1500247 
herkese selamlar.

renault fluence 1.5 dci, 2014 model aracım var. istanbul'dan altınoluk'a giderken ekranda "enjeksiyonu kontrol ettiriniz" yazısı belirdi. bir süre sonra da buna "egzoz emisyonu kontrol ettiriniz" yazısı eklendi. hakeza hız regülatörü ve sınırlayıcısı da çalışmıyordu.

bunun üzerine yol üzerinde benzinlikten dizel enjeksiyon temizleyici alıp depoya eklettim. 45 dakika boyunca tiptronikte, dördüncü viteste 3000 devirde çalıştırdım. "enjeksiyonu kontrol ettiriniz" yazısı silindi ama "egzoz emisyonu kontrol ettirin" yazısı kaldı. ancak bu sefer de gaza bastığımda 2000-3000 devir arasında motordan beri bariz bir üfürme sesi gelmeye başladı. otomatik vitese geçtikten bir yarım saat sonra da yine bu 2000-3000 devir arasında enjeksiyonu kontrol ettirin yazısı çıkıyor. gaza abanıp 3000 deviri geçtiğimde enjeksiyon arızası kayboluyor.

şimdi de kartı takınca fonksiyon testi sonrası egzoz emisyonu kontrol ettirin hatası çıkıyor. bu tarz bir şeyi yaşayan var mı?

not: aracın performansında bir düşüş, çekiş sorunu vs. yok bu arada. sadece üfürme sesi ve ekranda sürekli beliren hatalar var.
(3) 

direksiyon toplamıyor

kaleciyle karşı karşıya #1486978 
dün aracın (fluence 1.5dci) titreme ve sağa kaykılma sorunları için rot-balansçıya gittim. ön lastikler ayarsızlıktan pert olmuş, iki senedir bir kere bile baktırmama gibi bir salaklık yaptım zira. lastikler değişti, ayalar yapıldı. şimdi titreme ve kayma kalmadı ama bu sefer de direksiyon toplayamama sorunu baş gösterdi. hafif çevirmelerde direksiyon oldukça sert ve toplamıyor. bir de tamamen sağa kırıp bıraktığımda olduğu gibi kalıyor. belli ki rot ayarını yapamadı. yarın aynı yere tekrar götüreceğim ama bugün bozuk yapanın yarın doğru yapacağına nasıl emin olayım? başka yere gitsem yine para bayılacağım. bir fikir verebilecek olan?
(5) 

gece ve gündüz uykuya dalma

kaleciyle karşı karşıya #1486532 
geceleri uykuya dalmak için beş saat debeleniyorum. olmuyor. en ufak bir seste teyakkuza geçiyorum. hatta ses çıkması olasılığı bile uyku muyku bırakmıyor. bazen de tam o uykuya dalma anında gelen bir ufak sesle sıçrıyorum. gelgelelim sabah olduğunda, deli gibi kalabalık bir yerde, insanların bağıra çağıra konuştuğu, gürültü yaptığı bir ortamda uykum geldi mi iki dakikada dalıyorum. gece ses çıkacak diye ölümüne endişe ederken gün içinde nasıl oluyor da pat diye gidiyor kafa? iyice sinirim bozuldu.
(3) 

magnezyum takviyesi

kaleciyle karşı karşıya #1481188 
valide hanım üç tansiyon ilacı kullanıyor. haliyle magnezyum takviyesi şart yoksa gece kramplarından duramıyor. doktor magnorm365 vermişti ama bu ara yine kramp sıkıntısı çekmeye başladı. bağırsak hareketlerinde de sıkıntı var. magnorm'dan daha kaliteli ve etkili bir magnezyum takviyesi önerebilecek olan var mı?
1

mobil görünümden çık