(2) 

Ankara-Belfast( Kuzey İrlanda) uçak

laputa #1582612 
Merhabalar değerli duyuru sakinleri şimdi sizlere bu rota için en mantıklısı nedir diye sormak istiyorum.
Direkt uçuşlar sadece dalaman ve Antalyadan mevcut.
Diğerleri Londra aktarmalı. Hangisi akıl karıdır sizce ne yapmalı, daha önce benzer rota izlemiş, tecrübeli yazarlardan tavsiyelere açığım.

Aranızda Birleşik Krallık- Kuzey İrlanda'da yaşayan var mıdır?

laputa #1575233 
Soru başlıkta
(5) 

Eskişehir'de pasaport çıkartmak

laputa #1574678 
Kaç günde çıkar yakın zamanda alan var mıdır? Ankarada'yım burada sreç çok uzun sürdüğü için Eskişehir'i düşünüyorum, ne tavsiye edersiniz?

Ankara'da işitme engeli sağlık kurulu raporu alanlar

laputa #1570593 
Merhabalar, hepinize kucak dolusu sevgiler duyuru halkı, Ankara'da işitme kaybına bağlı sağlık raporu alanlar nasıl bir süreçten geçtiler merak etmekteyim, ilgili yazarlardan gelecek mesajlar beni çok mutlu eder.

Klonlu film bulmaca

laputa #1560901 
Selam duyuru halkı bu filmi bilen çıkar mı?
Kadınla erkeği iş gibi bir şey için eve kaptıyolar, evden çıkmak yasak, adam yazar galiba, kadın fark ediyo ki kocasında bir terslik var bakıyor ki klonlamışlar, hastanelik falan olunca anca hastaneye kaldırıyolar böyle dışarı çıkarıyorlar, sonra kadın hastanede gerçek kocasıyla klon kocasını görüyo ama hangisi hangisi bilmiyor birini öldürüyor, diğeriyle kaçıyor, zaman geçiyo vs bunların çocukları oluyo sonra kadın fark ediyor ki hastanede gerçek kocasını öldürmüş, klonuyla kaçmış.
(4) 

Erkan Baş Ve Barış Atay TİP'E geçme nedeni

laputa #1553911 
Siyasi olaylara çok hakim değilim internette şöyle bakındım hep yuvarlak cevaplar vardı, bu adamlar neden HDPden ayrıldılar bilen var mıdır?
(2) 

Sanat filmi kesitleri gibi olan youtube videoları

laputa #1530359 
Bakınız şu tarzda(www.youtube.com günlük koşuşturmacayı, alışverişi, kargaşayı, sakinliği ve doğallığıyla kendini sakince izletecek çok uzun olmayan videolar biliyor musunuz?
(5) 

Mizofoni ve tedavisi

laputa #1495235 
Merhabalar yakın bir arkadaşım bu dertten muzdarip. Normalde bu hastalık toplumca, "aa bende de aynısı var", "ben de çok gıcık oluyorum ağız şapırdatma sesine" gibi argümanlarla hafife alınıyor. Arkadaşımın yaşam kalitesini ve gündelik hayat işleyişini kötü etkiliyor, ona bu bakımdan destek olup "gel psikiyatra gidelim" ya da "bunun şöyle bir tedavisi varmış" diyemiyorum. Bu anormali kendini kaygı bozukluğu olarak dışa vurduğu için en azından bunu azaltabilir miyiz diye araştırmaya koyuldum, sizlere de danışmak istedim benzer durum yaşayan olumlu/olumsuz tecrübesini paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.
(3) 

İşitme kaybına bağlı konuşma bozukluğu

laputa #1494389 
Selamlar durduk yere hayatı kendime dar edeyim perileri tarafından ziyaret edildim bu akşam. 3-4 yaşlarındayken geçirdiğim bir kaza sonucu işitme kaybım var, tabii o hemen anlaşılmamış(ilgilenen de olmamış çok) ben lisede kendim doktora gidip durumu anlamaya çalışmıştım haliyle biraz geciktim bu işin peşinden koşmak için. Geciktim diyorum çünkü konuşma bozuklukları erken teşhiste daha kolay düzeltilebilen şeylerken şu an yirmili yaşlarda ve kötü bir diksiyonla sizlerleyim. Bu arada kulak cihazı kullanıyorum. Dil ve konuşma terapisti fiyatı sormuştum ama karşılamam imkansız bunu bu şartlarda. Kendim çalışıyor olsam da işitme duyusu görme gibi değil maalesef yani gözünüz bozuksa gözlük takınca tak düzeliyor ama bu cihazı taktığımda aşırı bir fark algılayamıyorum, bir süreç ve emek istiyor fakat umudum var mı emin değilim. Ne diyorsunuz düzelir mi bu işler yoksa böyle kabul mü etmeliyim geç kalmışım deyip?
(1) 

Ankara Dışkapı'ya en yakın halk kütüphanesi

laputa #1494381 
Merhabalar Dışkapı civarı konaklayan biri için en yakın halk kütüphanesi neresidir? Halk kütüphanesini istememin sebebi kitap ödünç almak. İyi bir kütüphane olsa haftalık ziyaretlerle kitap alıp versem diye düşünüyorum. Milli kütüphane var sanırım en merkezi bildiğim ama orada kitap ödünç almam için bir servis mevcut mu bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.
(4) 

Tatil paketleri

laputa #1491976 
Selamlar, üniversite öğrencileriyiz de tatil için paket mi satın alsak yoksa gideceğimiz yerden apart mı baksak bilemedik. Var mıdır ben böyle yaptım iyi oldu ya da şurayı öneririm fiyatları iyidir diyen?
(2) 

Bilgisayarı olmayan öğrenciler

laputa #1487831 
Merhabalar pandemi başlangıcında ortaöğretim/lise'de öğrenim gören ve ihtiyaç sahibi öğrencilerine bilgisayar dağıtım kampanyası olmuştu. Şu an benzer bir uygulama var mı bildiğiniz? Çevremde böyle ihtiyacı olan bir çocuk var fakat benim veya ailemin böyle bir maddi gücü yok ki alıverelim ders çalışmalık ortalama altı bir bilgisayar diyemiyoruz :/. O sebeple sizlere sormak istedim. Varsa öyle bir kampanya çocuğun araştırma imkanı olmadığı için onun adına araştırma yapıyorum. Önerilerinize açığım teşekkür ederim.
(6) 

Biontech aşısı sonrası migren ağrı kesici

laputa #1485184 
Merhabalar aşıları olduk her şey yolunda ama baş ağrım çok nüksetti bunun yanı sıra doktor parol öneriyor dedi yolladı beni soramadım sorayı da aksatmak istemedim. Böyle bir durum yaşayan ya da doktor olanlar varsa ne diyorsunuz? Aşı sonrası migren ilacı almamalı mı?
(5) 

IMEI kaydı ve telefon hattı, Türkiye'deki Kıbrıslılar bakın bi

laputa #1484965 
Yeni düzenlemelerle birlikte sanırım hattınız pasaport numaranıza kayıtlı olmadıkça yurt dışından getirdiğiniz telefonda çalışmıyormuş. Arkadaşım Kıbrıs'tan telefon aldı burada da Ziraat'e gidip IMEI kaydı yaptırdı, sonra e-devlet üzerinden başvurusunu tamamladı.Değişiklikten haberdar olmadığı ve sim kartı telefonda çalışmamaya başladı. Bu arada arkadaşım Kıbrıslı ve öğrenci burada ve ülkeye gireli 90 gün olduğu için yeni hat alamadı oturum izni istediler( Kıbrıslılar için oturum izni istemiyor türkiye) hat çıkaramadık yeni. Sonra kendi üzerine(pasaport numarasına) kayıtlı bir sim kartı çıkarttırıp taktı telefona ama sorun hala devam diyor, düzelir mi bekleyelim mi yoksa eksik yaptığımız bir şey mi var?
(3) 

Ankara'da mangallı piknik için egoyla gideceğimiz yer var mıdır?

laputa #1484384 
sb.
(1) 

Günübirlik turlar

laputa #1484281 
Merhabalar duyuru sakinleri umarım her şey yolundadır. Ankara'da okuyan öğrencileriz ve Eskişehir-Bolu-Kapadokya gibi bölgelere günübirlik tura katılmayı düşündük ama verimli oluyor mu deneyimleyeniniz var mı? Teşekkür ederim şimdiden
(3) 

Netlix veya Amazon üzerinden izlenebilecek iyi korku

laputa #1475310 
Merhabalar Netflix yapımı korku filmleri oldukça kötüydü(circle, kadaver...) Yine de platformda gözden kaçan bunu izleyin mutlaka diyebileceğiniz önerilerinizi bekliyorumm
1

mobil görünümden çık