(1) 

ayıplı mal davası

okul #1589502 
Selamlar, ayıplı mal (araba) konusunda dava açmaya hazırlanıyorum. birinci sorum kendim halledebilir miyim? detayları yazmıyorum ama sonucunda avukat bulamadığım için biraz kendim açayım noktasına geldim. ortada kanıtlı ve açık bir ayıplı mal durumu var.
eminim birçok da yeni avukat vardır bu tür davaları alıp layıkıyla yönetebilecek. ben de bir avukatla birlikte devam etmek isterdim ancak bulamıyorum. ne önerirsiniz?
örneğin baro sayfasında ilan veren bazı avukatlar var, ama tanımadığım için körlemesine birini seçip iletişime geçmeye de emin olamıyorum.
(1) 

ders yönetimi amaçlı basit web sayfası domain'i

okul #1586566 
Selamlar, dosya paylaşımı, duyuru vb. işler için basit bir web safyası oluşturmak istiyorum ancak tam istediğim gibi bir domain veya server hizmeti veren yer belirleyemiyorum. şu an google sites kullanıyorum, aslında bana çok uygun ama kişiselleştirmeye izin vermiyor, ya da ben bulamadım (html embed ediliyor ama yine de sayfa düzeni sınırlı gibi). çok pahalı olmayan bir öneriniz var mı? arama yapınca çok öneri çıkıyor ama yine de buraya da sormak istedim.
(2) 

eğitim videosu izlenebilecek basit web portalı yapma

okul #1558729 
Merhaba, personelimize belirli aralıklarda bazı eğitim videoları izletmemiz ve bunu takip etmemiz gerekiyor. bunu en pratik nasıl çözebiliriz?

biraz daha detay vereyim:
mesela basit bir web portalımız olsun:
kullanıcı; kullanıcı adı ve şifre ile portala girsin:
izlemek istediği videoyu seçerek başlatsın.
netflix'de olduğu gibi; kullanıcının işi çıktığında sistem kullanıcının kaldığı yeri kaydederek bir sonraki girişte kaldığı yerden başlatsın.

bu esnada admin tarafında da hangi kullanıcının hangi videoyu izlemeyi tamamladığı görülsün.

bir de şart değil ama videoyu tamamlayana bir sertifika düzenlensin.

bu tür bir işi en ekonomik ve hızlı olarak nasıl yapabiliriz? illa sıfırdan proje mi yapılması lazım? youtube'ın buna benzer bir servisi var mıdır mesela?
(2) 

visual studio code'da kod snippet özelliği

okul #1557038 
selamlar, notepad++'da code snippets var, ekranın sağ tarafındaki bölümde, sık kullanılan kod satırları veya bütün kod bölümlerini bir tıklamayla alabiliyoruz. visual studio code'da (vsc) sanki bu şekilde olmuyor, word'deki autocorrect gibi, örneğin xyz yazınca sık kullandığınız kod bölümü çıkıyor diye anlıyorum (youtube'dan gördüğüm kadarıyla).

vsc'de notepad++'daki snippets özelliği eklenebiliyor mu?

aynı hesap: outlook 2019'da email görebiliyorum; office365'te göremiyorum.

okul #1554564 
Merhaba,
2 bilgisayarımdan birinde office 2019 yüklü, diğerinde office 365. ikisinde de outlook kurulu ve hesap bilgisi kısmında abc@abc email adresimin altında microsoft exchange ibaresi var.

outlook2019 kurulu bilgisayarımda emaillerimi olması gerektiği gibi görüyorken outlook365 kurulu bilgisayarımda emaillerimi hiç göremiyorum. ilginç şekilde outlook365'ten email gönderdiğimde email gitmesi gereken adrese gidiyor. hatta kendime gönderdiğimde 365 kurulu outlook'a düşüyor.

Account settings'te "Access on this account on web" yazan kısımda farklı adresler var, ve bu problemin bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Ancak ne yaptıysam problemi çözemiyorum. chatgpt'ye sordum, onun dediklerini yaptım, profil değiştirdim vb., olmadı.

bu problemi yaşayan tek ben değilim bu arada.

belki aramızda benzer problemi yaşamış olan vardır diye buraya sormak istedim.
Şimdiden teşekkürler.
(2) 

javascript calendar, pazartesiden başlama

okul #1553821 
Merhaba, şu kodu pazartesiden başlatmak mümkün müdür?
jsfiddle.net

günler kolayca değişiyor ancak cell numaralarını uyduramadım.

web sayfası tasarımı için editorx alternatifi

okul #1550964 
Merhaba, bir youtube videosunda görünce bir bakayım dedim, ancak ücreti yüksek geldi. editorx'in daha ucuz veya ücretsiz bir alternatifi var mıdır?
Çok teşekkürler.
(1) 

html - javascript

okul #1550029 
Merhaba, html'yi azıcık kullanabilen, js hiç bilmeyen biri olarak soruyorum:

normal şekilde çok fazla özelleştirmemize izin vermeyen bir tema web sayfamız var. ancak bazen küçük bazı eklemelere ihtiyacımız oluyor. Şöyle ki;
ana sayfamızda üstte yatay navigation menü var, ordaki menü item'ların sonuna bir tane daha menü item eklemek istiyoruz. ana sayfa açıldığında çalışacak bir js kodu ile olması mümkün gibi.

standart bir ul için last child kullanılarak append yapan bir kod bulabildim (bkz aşağıdaki kod). ancak benim örneğimde ana sayfada birçok ul class var, belirli bir classname'i olan ul için bu işlemi nasıl yapabilirim acaba
classname'i aşağıdaki koda nasıl ekleyebilirim? umarım sorum anlaşılır olmuştur. Şimdiden teşekkürler.

<p><button id="btn2">Append list items</button>

<script src="ajax.googleapis.com">
$("#btn2").click(function(){
$("ul").append("<li>Appended item</li>");
});
});
</script></p>
(1) 

web - görsele hyperlink vermek

okul #1530670 
Selamlar, bir web site teması var, tema kapsamında web sayfanın en üstünde bir slider görsel alanımız var, buraya istediğimiz görseli (jpg, png vb) temanın upload aracı ile ekleyebiliyoruz. Merak ettiğim buraya yüklediğimiz "görsel içerisinde bir alana" hyperlink vermek teknik olarak mümkün mü? Yani görselin bir yerinde örneğin "GOOGLE" yazıyor olsun, bu yazının üzerine tıkladığımızda google.com'a yönlendirsin. veya diğer bir deyişle örneğin görseli irfanview'de bile açsam bu alanda aktif bir hyperlink olabilsin?
photoshop'da yapıyorum ancak bir html sayfasında çalışıyor, ayrıca bir görsel halinde olmuyor.
İyi günler
(3) 

video kurgusu için telifsiz ücretsiz müzik

okul #1512285 
Merhaba, telif istemeyen müzik parçalarını nereden buluyoruz? google'a song without copyright yazınca bir dizi site çıkıyor da önereceğiniz siteler var mı acaba? Teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

MS Access'in kapasitesi hakkında

okul #1504573 
Merhaba, kapasite anlamında Access'in güçlü olduğunu biliyorum. 8-10 tablolu, her tabloya her gün birkaç yüz verinin girişinin yapılacağı bir işletme için veri yönetimini access ile yapmanın eksileri var mı? Alternatif yazılım paketleri çok pahalı.
Bir de ekteki gibi hem form hem de tablo ekranını aynı sayfada nasıl yapabiliyoruz? Tasarımdan tersine mühendislik yapmak istedim ama bulamadım.

Teşekkür eder iyi günler dilerim.
(4) 

öğrencilerin dosya yüklemesi için cloud veya yöntem önerisi

okul #1495714 
Merhaba, öğrencilerden dosya yüklemelerini istediğimiz durumlarda, bu işi eposta ile yapmak yerine bir cloud klasörü tanımlayarak yapmak istiyoruz. Ne önerirsiniz?

google form ile dosya alabiliyoruz ancak dosya yükleyebilmek için öğrencilerin google hesabı olması isteniyor. google drive pek olmayacak gibi o yüzden. Hesabı olan ya da olmayan herkesin kolayca dosya yükleyebileceği ve tabii ki dosyaların yükleyenler tarafından görülmemesini sağlayabileceğimiz bir yöntem arayışı içindeyiz. Yardımcı olabilir misiniz.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

bilgisayar başında çalışma süresi kaydeden program tavsiyesi

okul #1488957 
Günaydın, bilgisayar başında geçirdiğim süreyi program bazında kaydeden bir program öneriniz olur mu?
Örneğin;
a.docx üzerinde x saat
b.docx üzerinde y saat
c.pdf üzerinde z saat
...

iyi bayramlar
(3) 

bir havayolu şirketi şöyle bir yazılım için hangi programlama dili...

okul #1464890 
Selamlar, uçakların tonlarca komponenti var, bunların çoğu zaman ömürlü olduğundan kendisine özgü bir zaman sonunda değişmesi gerekiyor. Bunları takip edeceğimiz, zamanı gelmeden önce alarm verecek, ve ilaveten her uçak başına pekçok bilgiyi kaydedebileceğimiz, kişisel bilgisayarda çalışması yeterli amatörce bir program yazmak istesek, hangi programlama dilini önerirsiniz? örneğin filodaki her uçağı görelim, A uçağına tıkladığımızda onunla ilgili bilgilere ulaşalım, takvimden timeline görelim vb. excel, onenote çok kullanışlı olmuyor. kendi ihtiyaçlarımız bunlarla tam olarak karşılanmıyor.
şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

google form'da başkasının yerine girişi önleyebilecek bir tedbir

okul #1455395 
Merhaba,
Diyelim ki 1000 kişilik bir grubumuz var. Bu gruptaki öğrencilerden google form ile bazı bilgiler alacağız. Ancak başkasının yerine giriş yapılsın istemiyoruz. Nasıl bir güvenlik tedbiri (ve pratik) uygulanabilir? İyi günler
1

mobil görünümden çık